آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

نورسنجی چیست؟+ویدئو

تکنیک و ترفند
نورسنجی چیست؟+ویدئو

درگذشته که دوربین ها مجهز به نورسنج داخلی، که یک حسگر برای محاسبه شدت نور است، نبودند برای محاسبه نوردهی یا اکسپوژر بهینه از نورسنجی‌های دستی استفاده می‌کردند. امروزه، هر DSLR یک نورسنج داخلی دارد که به صورت خودکار نور منعکس شده را محاسبه و نوردهی بهینه را نشان می دهد. حالات رایج نورسنجی در دوربین های دیجیتال امروزی به شرح زیر است:

 

۱- سنجش ماتریسی Matrix metering یا Evaluative Metering
2- سنجش با تمرکز روی میانه Center-weighted
3- سنجش نقطه ای Spot metering یا Partial Metering

 

نورسنجی

تفاوت اسامی انگلیسی به دلیل نام گذاری های متفاوت در دوربین های Canon و Nikon است.

وقتی که در حالت دستی (Manual) عکاسی می‌کنید، می‌توانید کارکرد نورسنجی  را در عمل مشاهده کنید. اگر از داخل ویزور نگاه کنید، خط هایی درجه مانند را می‌بینید که سمت چپ و راست یک صفر رسم شده اند. اگر دوربین را به سمت یک نقطه خیلی روشن بگیرید، خط ها به سمت «+» رفته که می گوید برای تنظیمات نوردهی کنونی، نور زیادی وجود دارد.

 

نورسنجی

 

و اگر دوربینتان را به سمت یک نقطه خیلی تاریک بگیرید خط ها سمت «-» که بیانگر نبود نور کافی است خواهند رفت. پس باید سرعت شاتر را کم یا زیاد کنید تا خط روی «۰» قرار بگیرد که بنا بر راهنمایی نورسنج یبه معنی تنظیمات نوردهی مناسب است.

بیشتر بخوانید: تنظیمات پایه ای دوربین که تازه کارها اشتباه انجام می دهند!!

-نورسنجی ماتریسی 

در این حالت کادر را به بخش‌های مختلف تقسیم می‌کند و با سنجش معیارهای مختلفی از قبیل: رنگ،فاصله،سوژه ها،هایلایت ها و… و مهمترین عامل در نورسنجی یعنی نقطه فوکوس میزان مناسب نور را به شما اعلام می‌کند.
شما در بیشتر عکس‌ها می‌توانید از این حالت استفاده کنید و عمدتا نتایج مطلوبی حاصل می‌شود.
-نورسنجی با تمرکز روی مرکز
استفاده از حالت قبل در تمام موارد مطلوب نخواهد بود.اگر بخواهید از چهره یک آدم که در پشت او خورشید قرار دارد عکاسی کنید،به حالت تمرکز روی مرکز نیاز دارید.این حالت نور میان کادر و دورش را اندازه می‌گیرد و به گوشه‌های کادر کاری ندارد و بر خلاف حالت قبل نقطه فوکوس تاثیری در این سنجش نخواهد داشت.
از این حالت برای زمانی که اولویت میانه‌ی کادر است استفاده می‌شود،مثل پرتره‌های کلوزآپ و سوژه‌های بزرگی که در وسط کادر قرار دارند.
-نورسنجی نقطه‌ای
این حالت فقط نور در اطراف نقطه فوکوس را ارزیابی می‌کند و بقیه عوامل را نادیده می‌گیرد. مثلا این حالت برای عکاسی از یک پرنده مناسب است، سوژه معلوم است و فقط نوردهی پرنده اهمیت دارد و این که پس زمینه تاریک یا روشن باشد چندان مورد نظر نیست.
اگر سوژه فضای زیادی از کادر را نمی‌گیرد و یک پس زمینه روشن دارید احتمالا استفاده از حالات ماتریسی یا میانه باعث سیاه شدنش می‌شود.
یک مثال خوب دیگر برای حالت نورسنجی نقطه‌ای، عکس گرفتن از ماه است. چراکه ماه یک ناحیه کوچک از کادر را گرفته و آسمان اطراف آن سیاه است با استفاده از این حالت فقط نوری که از ماه می‌آید را ارزیابی می‌کنیم. (چگونه بهترین عکس‌های نجومی را بگیریم؟)
2 دیدگاه
  • مبین گفت:

    چرا ویدیو باز نمیشه بعد ممنون از توضیحات خوبتون

    • سمیرا توکلی گفت:

      پوزش ما رو بپذیرید، لینک ها قدیمی هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
3 روز پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه