دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • صدابرداری

  • لوازم جانبی

  • محصولات دست دوم

چگونه فوکوس دوربین را تنظیم کنیم؟

تکنیک و ترفند
چگونه فوکوس دوربین را تنظیم کنیم؟

استفاده از فوکوس خودکار در روزهای روشن و آفتابی و در زمانی که سوژه شما واضح باشد، گزینه بسیار خوبی است؛ اما اگر شما در نور کم عکاسی کنید و بخواهید روی یک سوژه خاص فوکوس کنید و یا سوژه به خوبی پیدا نباشد، آنگاه به کمک اتوفوکوس نمی توانید عکس خوبی بگیرید. برای مثال، بسیاری از عکاسان برای گرفتن عکس های منظره، تقریباً همیشه از فوكوس دستی استفاده می كنند زیرا به این طریق می توانند بر کار عکاسی خود كنترل کاملی داشته باشند.

فوکوس دستی در مکان کم نور

کنترل فوکوس را در دست بگیرید

اگر با تنظیمات خودکار دوربین خود عکاسی کنید، دوربین با استفاده از نقطه مرکزی، فوکوس را انجام خواهد داد. شاید این روش در بسیاری از موارد تصاویری واضح و شارپ را ثبت کند، اما برای خلاقیت بیشتر و برای پیاده کردن ایده مدنظر خود در عکس بهتر است نقطه فوکوس را خودتان به دست بگیرید.

در اکثر دوربین­ های Nikon، پس از اینکه فوکوس تک نقطه ای را در تنظیمات دوربین انتخاب کردید، توسط دکمه­ های چهار جهته­ در پشت دوربین می­توانید نقطه فوکوس را به سادگی تغییر دهید.

 

در فایل آموزشی ویدئویی فوکوس چه چیزی یاد خواهید گرفت؟ ما در آکادمی نورنگار یک فایل ویدئو رایگان اموزش فوکوس را برای شما تهیه کرده ایم اگر میخواهید در مورد فوکوس بیشتر بدانید پیشنهاد میکنیم این فایل را ببینید 

اصول فوکوس دستی

ساده ترین روش برای فوکوس دستی لنز، تنظیم رینگ فوکوس است تا زمانی که هر چیزی که می خواهید از آن عکس بگیرید واضح و شارپ دیده شود.

به یاد داشته باشید، هرچه دیافراگم شما عریض تر باشد، باید دقیق تر عمل کنید و هنگامی که شما با استفاده از لنز خود به این صورت فوکوس می کنید، دیافراگم همیشه باز است، حتی اگر دوربین خود را روی سوژه دیگری تنظیم کنید. دیافراگم فقط زمانی بسته می شود که عکس بگیرید. برای فهمیدن بهتر اینکه روی چه چیزی فوکوس کرده اید، باید از دکمه پیش نمایش عمق میدان (DOP preview button) استفاده کنید.

تنظیم دستی لنز دوربین

متأسفانه این یک روش عملی برای گرفتن عکس های خوب و با کیفیت نیست، مگر اینکه از یک دیافراگم باریک (عدد دیافراگم بزرگ) استفاده کنید. لنزها و دوربین های عکاسی جدید با این فرض کار می کنند که افراد معمولا از فوکوس خودکار استفاده می کنند، بنابراین فوکوس دستی با دوربین های جدید و با کمک چشم، بسیار دشوارتر از دوربین های قدیمی است. لنزها فاصله کانونی کمتری در فواصل دور دارند (یعنی شما مقدار کمتری باید حرکت کنید تا بتوانید فوکوس را تنظیم کنید). در واقع دوربین ها و لنزهای جدید به گونه ای طراحی نشده اند که بتوان سریع و راحت از طریق منظره یاب (viewfinder) فوکوس کرد.

[relatedpost post=”96576″]

چگونه سریع فوکوس دستی کنیم؟

خبر خوب این است که یک روش عالی برای فوکوس دستی یک دوربین عکاسی جدید و تنظیم آن وجود دارد. فقط به زمان بیشتر و در حالت ایده آل یک سه پایه دوربین نیاز دارد.

دوربین خود را در حالت نمایش زنده (Live View) قرار دهید و در صورت امکان آن را روی یک سه پایه سوار کنید. Live View یک پیش نمایش در زمان واقعی را نشان می دهد، بنابراین عمق میدان و روشنایی که می بینید بسیار دقیق است.

تنظیم فوکوس به صورت دستی

برای بزرگنمایی هرچه بیشتر سوژه مورد نظری که می خواهید روی آن فوکوس کنید، از زوم دوربین استفاده کنید. برای مثال برخی از دوربین های عکاسی می توانند تا 10 برابر زوم کنند. دکمه های زوم در دوربین های مختلف در مکان های مختلفی قرار گرفته اند، اما تقریباً همیشه نزدیک به صفحه نمایش Live View هستند. همچنین، این روش یک پیش نمایش زوم کردن دیجیتالی است و در واقع زوم کردن با استفاده از لنز نیست. این شیوه نسبت به مشاهده از طریق منظره یاب (viewfinder)، فقط پیش نمایش بسیار بهتری به شما می دهد.

تنظیم میزان فوکوس در دوربین

در مرحله بعد، رینگ فوکوس را تنظیم کنید تا زمانی که سوژه شارپ و در فوکوس باشد. از آنجایی که روی صفحه نمایش بزرگ زوم شده است و شما به یک پیش نمایش دقیق از عمق میدان رسیده اید، کار شما بسیار راحت می شود. عکس خود را بگیرید و به این ترتیب کار شما تمام می شود و به کمک بهترین تکنیک فوکوس دستی توانسته اید عکسی بسیار شارپ بگیرید.

کد تخفیف نورنگار

زمان استفاده از فوکوس دستی

در ابتدا مواردی را ذکر می کنیم که فوکوس دستی با لنز ایده خوبی است، اما اجازه دهید کمی عمیق تر آنها را بررسی کنیم.

در نور کم

عملکرد فوکوس خودکار در محیط های کم نور، در بدترین حالت خود قرار دارد. وقتی کنتراست زیادی وجود نداشته باشد، اتوفوکوس کار نمی کند. این بدان معنی است که برای گرفتن عکس ایده آل خود در فضاهای کم نور، بهتر است از فوکوس دستی استفاده کنید.

فوکوس دیافراگماگر می خواهید دوربین خود را در دستتان گرفته و سریع عکس بگیرید، کار شما دشوارتر از زمانی خواهد بود که دوربین خود را روی یک سه پایه قرار داده و بر روی سوژه موردنظر فوکوس کنید. فقط لازم است تعادل مناسب بین سرعت و دقت عکس های خود را پیدا کنید.

[relatedpost post=”105341″]

وقتی می خواهید همه چیز در فوکوس باشد

برای گرفتن عکس های منظره خوب، شما معمولاً می خواهید همه چیز از کوهستانی که در فاصله ای دوری قرار گرفته تا چمن هایی که در جلوی شما هستند، همه در فوکوس باشند. برای این هدف استفاده از فوکوس اتوماتیک زیاد خوب نیست، زیرا اتوفوکوس به طور معمول فقط روی سوژه ای که در پیش زمینه (منظره جلوی عکس) قرار گرفته است فوکوس می کند.

هنگامی که از مناظر عکس می گیرید و می خواهید همه چیز در فوکوس باشد، یک نکته ساده این است که بر روی صحنه و یک شی که در وسط زمینه به اندازه یک سوم قرار دارد و با دیافراگم f / 16 یا بیشتر فوکوس کنید.

[relatedpost post=”105059″]

فوکوس در عکاسی طبیعت

به عنوان مثال، اگر می خواهید همه چیز از دیواری که در فاصله 5 فوتی شما قرار گرفته تا ساختمان هایی که 500 فوت از شما فاصله دارند، همه در فوکوس باشند، باید سعی کرده و روی چیزی که حدودا 150 فوت از شما دورتر است فوکوس کنید. این محاسبات ریاضی کمی پیچیده است. اما نکته مهم این است که ناحیه فوکوس شده در تصاویر شما تقریباً 33 درصد در جلوی نقطه کانونی و 66 درصد در پشت آن تقسیم شده است. با استفاده از دیافراگم بزرگ، تضمین خواهیم کرد که فوکوس شما عمق زیادی داشته باشد و با فوکوس یک سوم مسیر، به آن می رسید و تا حد ممکن می توانید از تصویر استفاده کرد. توجه داشته باشید، برای اشیای بسیار دور مانند کوه ها یا ستارگان، فقط می توانید مسافتی در حدود 1000 فوت یا بیشتر و یا فواصل تقریبی را در نظر بگیرید.

عکس فوکوس در طبیعت

نویسنده : مهرنوش رحمتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *