چند نوع هارد اکسترنال وجود دارد؟
از تعریف هارد اکسترنال که بگذریم باید بگوییم که بهصورت کلی این نوع حافظه، به دو دسته معمولی و آرشیوی تقسیم میشود.
هارد اکسترنال معمولی از نظر اندازه ابعاد فیزیکی کوچک است و معمولاً درایو آنها، 5/2 اینچی است. این دسته از هاردها بهراحتی جابهجا میشوند و به منبع برق مجزا یا خارجی نیازی ندارند. یعنی همان کابل یو اس بی کافی است.
اما هارد اکسترنال آرشیوی، بزرگتر است و ظرفیت بالایی برای نگهداری و ذخیره اطلاعات دارد. درایوهای هارد اکسترنالهای آرشیوی معمولاً 5/3 اینچی هستند و معمولاً به منبع برق مجزا نیاز دارند.
ظرفیت هارد اکسترنال چقدر است؟
ظرفیت هاردهای اکسترنال متفاوت است؛ از 1 یا 40 ترابایت گرفته تا ۵۰۰ گیگابایت. الان کمترین حجم که بیشتر خریداری میشود همان ۱ ترابایت است.
مهمترین ویژگی هارد اکسترنال، ظرفیت آن است. در هاردهای اکسترنال نوع HDD این ظرفیت به دیسکهایی که داخل آن وجود دارد بستگی دارد و در ذخیرهسازهای از نوع SDD هم که حافظهای مشابه فلشهای جیبی وجود دارد که ظرفیت آن قابل افزایش است. طبیعتاً هرچه ظرفیت بالاتر برود قیمت هم افزایش پیدا میکند.
هارد اکسترنالهایی با حافظه دو تا چهارده ترابایت، محبوبترین هاردهای اکسترنال بازار هستند. هم ظرفیت بالایی دارند و هم با قیمتی مناسبی به فروش میرسند.
سرعت هارد اکسترنال
علاوه بر ظرفیت، سرعت انتقال یا همان خواندن ونوشتن اطلاعات روی هارد اکسترنال نیز مهم است. سرعت هاردهای اکسترنال از نوع HDD واسته به سرعت چرخش دیسک است که معمولاً 5200 یا 7200 دور بر دقیقه هستند.
هر مقدار سرعت چرخش هارد بالاتر باشد، اطلاعات آن سریعتر خوانده میشود. هرچند در این زمینه، عوامل مختلف دیگری همچون درگاه USB نیز تأثیرگذار است اما، هاردی که سرعت پردازش بالاتری دارد، کارایی بیشتر و طبعاً قیمتی گرانتر دارد.
ذخیرهسازهای جانبی از نوع SDD هم سرعتی بین ۵ تا ۱۰ برابر هاردهای از نوع HDD دارند. البته فناوری SDD همیشه در حال پیشرفت است و سرعتشان سال به سال بیشتر میشود.
ویژگیهای ظاهری
از لحاظ ظاهری، هاردهای اکسترنال عموماً ظاهری محکم و مقاوم دارند. اما باتوجهبه استانداردهای موجود، معمولاً بهترین هارد اکسترنالها، ضد آب و در برابر ضربات ناشی از سقوط از ارتفاع 5/1 متری، مقاوم هستند.
استانداردهایی مثل IP هم برای هاردها وجود دارد که هرچه عدد آن بالاتر باشد یعنی در برابر گرد و خاک، ضربه یا آب مقاومت بیشتری دارد.
از لحاظ اندازه، هاردهای اکسترنال کوچکی هم در بازار وجود دارند که به راحتی حتی در جیب جا میشوند؛ معمولاً هاردهای کوچک از نوع SSD هستند.
اصطلاح پرتابل و دسکتاپ یعنی چی؟
هاردهای اکسترنال در دو نوع پرتابل یا دسکتاپ هستند.
- هارد اکسترنالهای پرتابل (Portable)، کوچک و قابلحمل هستند و با استفاده از یک پورت USB به سیستم وصل میشوند.
- هارد اکسترنال مدل دسکتاپ (Desktop)، بزرگ است و غیر قابلحمل. به همین خاطر، عموماً کاربران این دسته از هاردها، ادارات و مجموعههای بزرگ هستند.
انواع پورتهای هارد اکسترنال چیست؟
هاردهای اکسترنال به چهار طریق به رایانه متصل میشوند:
- پورت USB
- پورت تاندربولت
- وایرلس
اکثر هارد اکسترنالها بهوسیله یک کابل به پورت USB 2.0 یا USB 3.0 متصل میشوند. پورتهای USB 3.0 سرعت بسیار بالاتری در پردازش اطلاعات نسبت به نسخه قبلی خود دارند.
پورت تاندربولت مخصوص هاردهای اکسترنال محصولات ساخت شرکت اپل هستند. پهنای باند پورت تاندربولت، 10 گیگابایت در ثانیه است و سرعتی دوبرابر USB 3.0 دارد. پورتهای تاندربولت نسبتاً گران هستند. همچنین، علاوه بر محصولات اپل، بعضی از مادربوردهای حرفهای را به جز سیستمهای ویندوزی، پشتیبانی میکند.
جدیدترین هاردهای اکسترنال، با پورت USB Type-C کار میکنند. به همین خاطر، خرید هاردهای اکسترنال پورت USB Type-C تصمیمی آیندهنگرانه است. زیرا در آیندهای نهچندان دور، این پورت جایگزین دیگر پورتهای قدیمی میشود. سرعت این پورت با USB 3.0 تقریباً برابر است.
در آخر، هارد اکسترنالهای وایرلس، بدون اتصال فیزیکی میتوانند به سیستم متصل شوند. این نوع از هاردها، باتری داخلی دارند.
تفاوت هاردهای تک کابل و دو کابل چیست؟
منبع تامین برق هارد اکسترنالها یا آداپتور است یا کابل USB. قبلترها، هاردهای اکسترنال آداپتوری بر نسخه دیگر برتری داشتند اما حالا و با جایگزین شدن USB 3.0، دیگر نگرانی بابت قطع و وصلی جریان برق در این مدل وجود ندارد.
SSD بخریم یا HDD؟
هارد اکسترنال SSD سرعت بالایی در پردازش و انتقال اطلاعات دارد و ضد ضربه است. در عوض، هارد اکسترنال HDD، برای ذخیره و آرشیو اطلاعات مناسب و نسبت به ضربه در هر شرایطی، بسیار حساستر است.
بااینحال اگر یک کاربر عادی هستید، بهترین پیشنهاد به شما برای خرید هارد اکسترنال، نسخه HDD به همراه یک ضربهگیر است. هم ارزانتر است و هم ظرفیت بالاتری نسبت به قیمت دارند.
در مقال، اگر طول عمر، سرعت جابجایی اطلاعات و مقاومت برای شما مهم است و محدودیت بودجه ندارید خرید SSD توصیه میشود.
کدام برندها هارد اکسترنال تولید میکنند؟
شرکتهای بسیار زیادی هستند که هارد تولید میکنند. ترنسند (Transcend)، ایسوس (Asus)، ری دیتا (RiDATA)، سونی (SONY)، اوریکو (Orico)، مکستور (Maxtor)، لنوو (Lenovo)، اپیسر (Apacer)، پی کیو آی (PQI)، کانن (Canon)، هیتاچی (Hitachi) و بسیاری از برندهای فعال دیگر در حوزه تولید محصولات دیجیتال، هارد اکسترنال تولید میکنند.
اما بااینحال، سه شرکت توشیبا (TOSHIBA)، سیگیت (Seagate) و وسترن دیجیتال (Western Digital)، معروفترینهای این حوزه هستند. همچنین این سه شرکت، تامین کنندگان اصلی قطعات داخلی هارد اکسترنالهای دیگر برندها نیز میباشند.
هرچند که علاوه بر این برندها، هارد اکسترنال سیلیکون پاور (Silicon Power)،لیسی (Lacie)، سامسونگ (Samsung) و ای دیتا (ADATA) در نیز در زمینه طراحی و تولید SSD بسیار قوی عمل کردهاند.
پرفروشترین مدلهای هارد اکسترنال چیست؟
حال باتوجهبه توضیحات این مقاله، دیگر نوبت به معرفی چند هارد اکسترنال محبوب رسیده است. در ادامه، 5 مورد از هاردهای اکسترنال پر فروش را معرفی خواهیم کرد.
سیگیت بکاپ پلاس دسکتاپ | Seagate Backup Plus Desktop External Hard Drive
اگر صرفاً نیاز به آرشیو کردن اطلاعات دارید، سیگیت بکاپ پلاس دسکتاپ گزینه خوبی برای خرید است. این هارد، در ظرفیتهای مختلف 1،2،3 و 4 ترابایت تولید شده است.
این هارد از اطلاعات بکاپ میگیرد و رابط ارتباطی آن پورت USB 3.0 است. همچنین منبع تامین انرژی آن، آداپتور است.
HD770G | ADATA HD770G
اگر گیمر هستید یا ظاهر هارد اکسترنال برایتان مهم است، هارد اکسترنال ای دیتا HD770G گزینه مطلوبی برای خرید است. این هارد نسبتاً وزن بالایی دارد اما درعینحال، ظاهری زیبا با مقاومت بسیار بالا در برابر ضربات یا نفوذ آب و گردوغبار دارد.
هارد اکسترنال ADATA HD770G، قابلیت رمزگذاری بر روی اطلاعات و تهیه نسخه پشتیبان از آنها را نیز دارد. در حال حاضر، نسخههای 1 ترا و 2 ترابایت این هارد اکسترنال در بازار موجود است اما قیمت آنها، کمی گرانتر از دیگر هارهای موجود در بازار است.
وسترن دیجیتال مای بوک | Western Digital My Book External Hard Drive
این هارد برای ذخیره اطلاعات و فایلهای سنگین مناسب است. ابعاد آن بزرگ است و قابلیت جابهجایی آسان ندارد، اما انتخابی مطمئن برای حفظ و نگهداری مطمئن از اطلاعات است. منبع تغذیه این هارد، آداپتور است و دارای ظرفیتهای مختلف 3، 4، 6، 8 و 10 ترابایتی است.
رابط این هارد برای انتقال اطلاعات USB 3.0 هرچند که مای بوک از رابط USB 2.0 هم پشتیبانی میکند. هارد اکسترنال مای بوک یک هارد دیسک 3.5 اینچی دسکتاپ است.
لازم به ذکر است که، هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مدل مای بوک، در برابر نفوذ آب، شوک یا ضربه؛ مقاومت نسبتاً کمتری نسبت به دیگر مدلها دارد.
ای دیتا HD710 Pro | ADATA HD710 Pro
قابلیتهای خوب هارد اکسترنال ADATA HD710 Pro آن را به انتخابی خوب برای کاربران مختلف تبدیل کرده است. مقاومت بالا در برابر ضربات بهخاطر روکش سیلیکونی، وجود سنسور شوک (برای جلوگیری از صدمه به دستگاه در برابر شوکهای الکترونیکی یا لرزش شدید) و حملونقل آسان، تنها برخی از ویژگیهای این هارد هستند.
هارد اکسترنال ای دیتا HD710 Pro قابلیت رمزگذاری و تهیه نسخه پشتیبانی از اطلاعات کاربر را دارد. در حال حاضر نسخههای 1، 2، 4 و 5 ترابایتی این هارد در بازار برای خرید موجود است.
وسترن دیجیتال مای ساپورت | Western Digital My Passport
اگر میخواهید هاردی با قابلیت حملونقل آسان و با کارایی بالا خریداری کنید، هارد اکسترنال وسترن دیجیتال مای پاسپورت گزینه خوبی برای شماست.
هارد اکسترنال مای ساپورت در ظرفیتهای 1، 2، 3 و 4 ترابایت عرضه شده است. این مدل، قیمت مناسبی دارد و در رنگهای مختلف تولید شده است. قابلیت رمزگذاری دارد و نسخه پشتیبان از اطلاعات، تهیه میکند.
سایز این هارد 2.5 اینچ است و جنس بدنه آن، پلاستیکی است. مهمترین ویژگی مای ساپورت، سازگاری آن با دستگاههای مختلف مخصوصاً سیستمعامل ویندوز است.
و در آخر توصیه میکنیم بهتر است قبل از خرید هر نوع حافظه جانبی، نظرات مشتریان و نقد و بررسیهای همان مدل را در اینترنت پیدا کنید و بخوانید.
حال شما بگویید؛ در زمان خرید هارد اکسترنال، به کدام ویژگیهای آن توجه میکنید؟ نظر خود را با ما و خوانندگان نورنگار به اشتراک بگذارید.