دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

استفاده از میکروفون های بی سیمBOYA؛ راهنمای اتصال مدل های مختلف

استفاده از میکروفون های بی سیمBOYA؛ راهنمای اتصال مدل های مختلف

میکروفون‌های بی‌سیم BOYA به دلیل کیفیت بالا و سهولت استفاده، انتخاب محبوبی برای تولیدکنندگان محتوا و فیلم‌برداران هستند. این راهنما شامل مراحل اتصال مدل‌های مختلف، از جمله میکروفون‌های بی‌سیم رادیویی و بدون آنتن خارجی، به دستگاه‌های مختلف مانند دوربین‌های DSLR، گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ است. همچنین نکات مهمی برای بهینه‌سازی عملکرد و ضبط صدای باکیفیت ارائه شده است.

میکروفون‌های بی‌سیم BOYA به دلیل کیفیت بالا، قیمت مناسب و سهولت استفاده، انتخاب محبوبی برای فیلم‌برداران، تولیدکنندگان محتوا و کاربران حرفه‌ای و مبتدی هستند. این میکروفون‌ها، بسته به مدل، قابلیت اتصال به انواع دستگاه‌ها مانند دوربین‌های DSLR، گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و ضبط‌کننده‌های صوتی را دارند. اما برای بهره‌گیری بهینه از آن‌ها، آشنایی با روش اتصال مدل‌های مختلف ضروری است. در این راهنما، نحوه اتصال میکروفون‌های بی‌سیم BOYA را بررسی کرده و نکاتی برای استفاده بهتر ارائه می‌دهیم تا بتوانید صدای باکیفیت و بدون نویز را ضبط کنید.

نحوه استفاده از میکروفون‌ بی سیم رادیویی

میکروفون بی سیم؛ نحوه استفاده از میکروفون‌ بی سیم رادیویی
میکروفون بی‌سیم رادیویی از دستگاه ورودی، فرستنده و گیرنده تشکیل شده و بویا BY-WM8 Pro-K2 نمونه‌ای از بهترین‌های این برند است.

میکروفون بی سیم رادیویی از سه قسمت اصلی تشکیل شده است؛ دستگاه ورودی، فرستنده و گیرنده. سیگنال‌ها از طریق دستگاه ورودی به فرستنده ارسال می‌شوند. فرستنده، سیگنال صوتی را به سیگنال رادیویی تبدیل و آن را از طریق آنتن پخش می‌کند.

میکروفون‌هایی که در این مقاله مثال می‌زنیم از بهترین میکروفون های بی سیم بویا هستند که می‌توانید از نمایندگی بویا با قیمت بسیار مناسب آن‌ها را تهیه کنید.

میکروفون بی‌سیم بویا مدل BY-WM8 Pro-K2 یک نمونه از میکروفون‌های بی‌سیم رادیویی بویاست که نحوه استفاده از آن را در ادامه توضیح می‌دهیم.

مرحله اول

هر کدام از گیرنده و فرستنده‌ها به دو عدد باتری با سایز AA نیازمند هستند. به عبارت دیگر شما برای راه‌اندازی هر دو فرستنده و یک گیرنده در مجموع نیاز به ۶ عدد باتری قلمی با سایز AA دارید.

از آنجا که طبق مشخصات محصول، شارژ هر دستگاه در حدود ۷ ساعت تمام می‌شود، برای آنکه مدام مجبور به تعویض باتری‌ها نشوید، بهتر است از همان ابتدا باتری قابل شارژ تهیه کنید. این کار هم برای شما نوعی صرفه‌جویی در هزینه را به همراه دارد، و هم از تبعات محیط‌زیستی آن می‌کاهد.

مرحله دوم

پس از آن‌ که آنتن‌های هر دستگاه را وصل کردید، هر سه دستگاه را روشن کنید. این کار را با دکمه‌ای که در بالای آن‌ها تعبیه شده انجام دهید.

با روشن کردن هر دستگاه شما یک چراغ LED کوچک را می‌بینید که به رنگ آبی درمی‌آید. توجه داشته باشید که رنگ قرمز چراغ به معنای کمبود شارژ باتری است که در آن ‌صورت شما باید باتری را تعویض یا شارژ کنید.

مرحله سوم

در ابتدا کانال مورد نظر را برای فرستنده A تعیین کنید. شما می‌توانید این کار را با زدن دکمه Set و استفاده از دکمه‌های + و – انجام دهید. وقتی دکمه Set را می‌زنید، با قفل دستگاه مواجه می‌شوید. برای اینکه دستگاه از حالت قفل خارج شود، شما باید دو دکمه مثبت و منفی را همزمان فشار داده و چند لحظه همانطور نگاه دارید. در این حالت قفل دستگاه باز می‌شود و شما می‌توانید با زدن دکمه‌های + و – بین کانال‌های مختلف جابه‌جا شوید.

برای مثال مقدار فرستنده A را روی A-5 تنظیم کنید. حالا به سراغ فرستنده دوم بروید و همین فرایند را انجام دهید. فرستنده B را هم مثلا روی B-2 تنظیم کنید.

شما می‌توانید کانال هر فرستنده را هم تغییر دهید. برای این کار شما با نگه داشتن دکمه Set برای چند لحظه مشاهده می‌کنید که کانال فرستنده از A به B یا از B به A تغییر می‌کند. حتماً در ابتدا توجه داشته باشید که یکی از فرستنده‌ها کانال A و دیگری B باشد. اگر هر دو به صورت همزمان یک کانال داشته باشند، برای مثال هر دو روی Aکانال باشند، میکروفون کار نمی‌کند.

مرحله چهارم

حالا وقت آن رسیده که به سراغ گیرنده بروید تا کانال آن را طوری تنظیم کنید که فرستنده‌ها را شناسایی کند. برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید، باید ابتدا قفل را با روش مشابه بالا باز کنید. یعنی دکمه Set را بزنید و سپس دکمه‌های مثبت و منفی را به صورت همزمان برای چند لحظه فشار دهید تا قفل باز شود.

با باز شدن قفل شما می‌توانید کانال A را تنظیم کنید. مقدار کانال A را باید همان مقداری قرار دهید که در فرستنده A تنظیم کرده‌اید. برای مثال ما در اینجا فرستنده را روی A-5 تنظیم کردیم. با تنظیم مقدار کانال A در گیرنده روی 5 شما مشاهده می‌کنید که چراغ آبی دیگری در بالای گیرنده روشن می‌شود. این چراغ نشان می‌دهد که اتصال میان گیرنده و فرستنده A به خوبی برقرار شده است.

مرحله پنجم

حالا با فشردن Set می‌توانید مقدار صدا (ولوم) ورودی از فرستنده A را تنظیم کنید. این مقدار بسته به نیاز شما می‌توانید تغییر کند. با یکبار دیگر زدن روی Set شما می‌توانید فرستنده A را روشن و خاموش کنید. این قابلیت به شما این اجازه را می‌دهد تا از راه دور فرستنده A  و کیفیت صدای ضبط شده را تحت کنترل داشته باشید.

وقتی یکبار دیگر روی Set بزنید به صفحه مربوط به فرستنده B یعنی فرستنده دوم منتقل می‌شوید. در اینجا هم شما باید مقدار کانال B را تنظیم کنید تا گیرنده بتواند امواج دریافتی از فرستنده B را به درستی دریافت کند. ما در بالا فرستنده B را روی مقدار 2 تنظیم کردیم. پس در اینجا هم شما باید مقدار کانال B را روی B-2 تنظیم کنید.

با این کار چراغ مربوط به فرستنده B در بالای گیرنده روشن می‌شود که نشان از ارتباط صحیح بین فرستنده و گیرنده است. مثل مرحله قبل با زدن روی Set می‌توانید ولوم دریافتی و وضعیت روشن و خاموش فرستنده B را هم کنترل نمایید.

مرحله ششم

در انتها شما با زدن دکمه Set می‌توانید نوع ضبط خود را در دو حالت مونو و استریو تنظیم کنید. ضبط Mono به حالت ضبط تک‌کاناله گفته می‌شود و هر دو فرستنده از هر دو کانال چپ و راست مشغول ضبط صدا خواهند بود. اما ضبط Stereo این امکان را فراهم می‌کند تا فرستنده A کانال چپ و فرستنده B کانال راست را ضبط کند و یک حالت ضبط استریو را ایجاد نماید.

مرحله هفتم

حالا که اتصال فرستنده به گیرنده کامل شده، شما می‌توانید اقدام به اتصال میکروفون به فرستنده‌ها و اتصال گیرنده به دستگاه موردنظرتان کنید.

بگذارید از میکروفون و فرستنده شروع کنیم.

در بالای فرستنده‌ها دو پورت ورودی وجود دارد که یکی پورت 3.5 میلی‌متری و دیگری پورت Line-In است. دقت کنید که حتماً میکروفون را به پورت 3.5 میلی‌متری متصل نمایید. پورت Line-In این امکان را فراهم می‌کند تا با اتصال هدفون بتوانید صدای ضبط‌شده را به صورت زنده بشنوید. همین کار را برای فرستنده دیگر نیز می‌توانید انجام دهید.

البته هیچ الزامی وجود ندارد که لزوماً از فرستنده دوم هم استفاده کنید. اگر تنها به یکی از آن دو احتیاج دارید، می‌توانید وضعیت دومی را در حالت Off قرار دهید تا خاموش شده و صدایی را ضبط نکند. امضای محتوایی

مرحله هشتم

در محل اتصال میکروفون به فرستنده‌ها یک پیچ محکم‌کننده وجود دارد. محکم کردن ورودی پورت باعث می‌شود تا در حین ضبط، به صورت اتفاقی میکروفون از پورت خارج نشده و دچار مشکل نشوید. پس حتماً آن را سفت کنید.

در گیرنده هم باید سر کابل 3.5 میلی‌متری را به ورودی پورت Line-Out وصل کرده و سر دیگر را به دوربین، ضبط‌کننده صدا، لپ‌تاپ و موارد مشابه وصل کنید.

توجه داشته باشید که پورتی هم برای رصد زنده صدای ضبط شده قرار گرفته که می‌توانید هدفون خود را به آن متصل نمایید. البته اگر به جای کابل 3.5 میلی‌متری به کابل XLR نیاز داشته باشید هم در جعبه دستگاه موجود است و می‌توانید از آن استفاده کنید.

با انجام این مراحل، اتصال میکروفون بی سیم برقرار شده و می‌توانید استفاده از آن را شروع کنید.

نحوه استفاده از میکروفون بی سیم بدون آنتن خارجی

میکروفون بی سیم؛ نحوه استفاده از میکروفون بی سیم بدون آنتن خارجی
میکروفون بی‌سیم BY-WM4 Pro-K2 با باتری AAA روشن و با دکمه Pair اتصال گیرنده و فرستنده برقرار می‌شود.

میکروفون بی‌سیم BY-WM4 Pro-K2 بویا یک نمونه از میکروفون‌های بی سیم است که آنتن خارجی ندارد و از یک شبکه داخلی برای ارتباط استفاده می‌کند. کار با این مدل ساده‌تر از مدل قبلی است.

مرحله اول

در ابتدا لازم است که به هر کدام از دستگاه‌ها دو عدد باتری با سایز AAA وارد کنید. محل باتری در زیر دستگاه است.

پس از این باید با استفاده دکمه‌های کناری دستگاه، آن را روشن کنید. با روشن کردن گیرنده، چراغ آبی LED شروع به چشمک زدن می‌کند. وقتی یک فرستنده را روشن کنید و دکمه Pair را در کنار آن بزنید، چراغ آبی گیرنده ثابت و روشن می‌ماند. همچنین چراغ فرستنده نیز ثابت و به رنگ آبی خواهد بود و این یعنی اتصال میان گیرنده و فرستنده به خوبی برقرار شده است.

مرحله دوم

در این مرحله باید میکروفون را به فرستنده‌ها وصل کنید. هر فرستنده یک میکروفون لازم دارد که می‌توانید آن را به پورت بالای فرستنده که علامت میکروفون دارد، وصل کنید. پورت Line-in برای هدفون طراحی شده تا اگر مایل بودید به صورت زنده صدای خودتان را بشنوید.

مرحله سوم

میکروفون بی سیم
گیرنده با کابل TRS به دوربین و با TRRS به گوشی وصل می‌شود، ورودی هدفون و دکمه تنظیم صدا دارد و گیره‌های پشت دستگاه برای اتصال آسان به دوربین یا لباس هستند.

در گیرنده، شما می‌توانید توسط کابل TRS آن را به دوربین خود متصل کنید. برای اینکار باید از پورت Line-Out استفاده کرده و یک سر کابل TRS را به گیرنده و سر دیگر را به دوربین متصل کنید.

همچنین با وجود کابل TRRS می‌توانید گیرنده را به گوشی هوشمند خودتان هم متصل کنید. اگر دقت کنید در تعداد خطوط و شکل کابل‌ها تفاوتی وجود دارد که تشخیص آن‌ها از همدیگر را راحت‌تر می‌کند.

در گیرنده هم یک ورودی برای هدفون در نظر گرفته شده تا بتوانید به صورت زنده صدای ضبط‌شده را بشنوید. همچنین در کنار گیرنده و فرستنده‌ها دکمه‌ای برای کم و زیاد کردن صدای ضبط‌شده وجود دارد که می‌توانید برحسب نیاز خود آن را تنظیم کنید.

مرحله چهارم

پشت هر دستگاه گیره‌های برای اتصال به دوربین یا لباس شما وجود دارد که استفاده از آن‌ها ساده است. می‌توانید آن‌ها را در جهت‌های مختلف بچرخانید و امتحان کنید تا خیلی سریع نحوه کار آن دست‌تان بیاید.

در این لحظه دستگاه شما آماده برای ضبط صداست.

نحوه اتصال میکرفون بی سیم به گوشی

میکروفون بی سیم؛ نحوه اتصال میکرفون بی سیم به گوشی
میکروفون BY-WM4 Pro-K6 با USB Type-C وصل و با دکمه Pair جفت می‌شود، تنظیم صدا و هدفون دارد.

اگر بخواهید که میکروفون بی سیم را به گوشی هوشمند متصل کنید، احتمالاً میکروفون بویا مدل BY-WM4 Pro-K6 یکی از بهترین انتخاب‌های شماست. اگر نمی‌دانید نحوه کار این میکروفون بی‌سیم چگونه است، ادامه مطلب را از دست ندهید.

میکروفون مدل BY-WM4 Pro-K6 از طریق USB Type-C به گوشی یا لپ‌تاپ شما متصل می‌شود. در ابتدا دقت کنید که اگر پورت ورودی شما متفاوت باشد، ممکن است این مدل با تبدیل روی دستگاه شما کار نکند. پس توجه داشته باشید که مدل مرتبط به دستگاه خودتان را تهیه کنید.

نحوه اتصال چندان سخت نیست. کافی است که دو باتری AAA به فرستنده متصل کنید. انرژی گیرنده از طریق USB Type-C تأمین می‌شود و به باتری نیاز ندارد.

با اتصال گیرنده به گوشی هوشمند یا لپ‌تاپ از طریق پورت USB Type-C می‌توانید چشمک چراغ LED آبی را مشاهده کنید. با روشن کردن فرستنده، باید یک بار با سوزن مخصوص دکمه Pair را روی گیرنده بزنید و سپس با نگه‌داشتن دکمه Pair در فرستنده، شناسایی تکمیل و گیرنده به فرستنده متصل می‌شود.

در صورتی که باتری فرستنده کاهش یابد یا نیاز به تعویض و شارژ پیدا کند، شما شاهد چراغ چشمک‌زن به رنگ قرمز خواهید بود.

در کنار گیرنده یک دکمه سوییچ بین ضبط مونو و استریو وجود دارد. در پایین آن هم شما شاهد یک دکمه برای افزایش یا کاهش صدای ضبط‌شده هستید. در بالای گیرنده هم یک ورودی برای هدفون در نظر گرفته شده تا بتوانید صدای ضبط‌شده را به صورت زنده بشنوید.

حرف آخر در رابطه با میکروفون بی سیم

استفاده از میکروفون‌های بی‌سیم کار دشواری نیست. وقتی چندبار نحوه اتصال گیرنده به فرستنده را تمرین کنید، بقیه موارد را به راحتی درک خواهید کرد.

تنها نکته‌ای که در ابتدا باید به آن توجه بیشتری داشته باشید، این است که هر کابل را به پورت مربوطه متصل کنید. برای مثال میکروفون را به بخش هدفون نزنید. اگر دقت کافی داشته باشید، بدون هیچ دردسری راه‌اندازی میکروفون بی سیم شما انجام می‌شود.

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

منابع : manualslib
12 دیدگاه
  • بهبودی گفت:

    سلام مقاله کاربردی بود ممنون از شما.

    • پشتیبان نورنگار گفت:

      سلام دوست عزیز
      خوشحالم که مقاله براتون کاربردی بوده ممنون از ثبت نظرتون 🌹🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
تنظیمات سونی آلفا A6400؛ راهنمای گام به گام
تنظیمات سونی آلفا A6400؛ راهنمای گام به گام
3 روز پیش - زمان مطالعه : 22 دقیقه