در ادامه 12 روش برای جلوگیری از دردسرهای عکاسی مراسم عروسی را با هم مرور میکنیم:
1- کمبود وقت
برنامه زمانی عکاسی مراسم عروسی باید طوری تنظیم شود که هرکسی بتواند طبق آن زمانبندی در مراسم پیش برود. این کار باعث میشود تمام جزئیات و افراد مهم در عکسها حضورداشته باشند. متأسفانه، کمبود زمان و یا نداشتن وقت کافی برای عکاسی موجب ایجاد استرس برای همه میشود. هم برای عروس و داماد و هم برای خود شما و گروهتان.
اگر با کمبود زمان مواجه هستید، اولین کاری که باید قبل از هر چیزی انجام دهید این است که حتماً به مشتریتان اطمینان دهید که نگران چیزی نباشد و همهچیز تحت کنترلتان است و این نوع اتفاقها در روز عروسی کاملاً رایج است (واقعا هم هست). همچنین آنها را مطمئن کنید که بعداً در زمان دیگری همهچیز را حل خواهید کرد و تا حد ممکن برای حل این مشکل پیشنهادهای خوبی ارائه بدهید.
برای مثال اگر زمان زیادی طول کشیده است تا عروس آماده شود و حالا شما تنها 1 ساعت برای گرفتن عکسهای عروسی وقت دارید، حتماً به آنها خاطرنشان کنید که قادر هستید حتی در عرض 1 ساعت هم بهترین عکسها را بگیرید و بعد از مراسم هم میشود عکسهای خوبی گرفت و جای هیچگونه نگرانی نیست. قبلا در مقالهای در نورنگار به عکاسی در زمان محدود و روشهای آن اشاره کردم.
اگر قرار است از همراهان و ساقدوشهای عروس و داماد عکاسی کنید و او خیلی دیر کرده است، به هیچوجه زمان را از دست ندهید و از فرصت استفاده کنید تا از افراد دیگری که میخواهند با عروس و داماد عکس بگیرند عکاسی کنید و یا به سبک عکسهای خبرنگاری، تصاویر اتفاقی از حضار بگیرید. مهم نیست که این کار شما ایرادی داشته باشد یا نه، بلکه مهم ادامه دادن کارتان و گرفتن عکس از آنها است.
چراکه تحت این شرایط خیال عروس از بابت اینکه در حال از دست دادن جزئیات و زمان نیستید کاملاً راحت خواهد شد و این امر از شدت تنش آن شرایط دشوار خواهد کاست. به عنوان مثال میتوانید از جزئیات عروسی عکاسی کنید.
همچنین میتوانید بعداً از فرصت استفاده کرده و عکسهایی که میخواهید را حتی در زمان پذیرایی و خوردن و آشامیدن مهمانها بگیرید. میتوانید از این طریق از جزئیات زیاد، پرترههای مهمانها و حتی با استفاده از فلش دوربینتان عکسهای زیبایی در حین پذیرایی بگیرید.
برای مثال تصویری که مشاهده میکنید عکسی از ساقدوشها و عروس و داماد در زمان پذیرایی است، چراکه عکاس در آن مراسم با کمبود زمان مواجه بوده، اما همانطور که مشاهده میکنید از این فرصت به نحو احسن استفاده شده تا عکس خوبی گرفته شود.
مطلب مرتبط: چرا من عاشق عکاسی عروسی هستم؟
2- اتلاف وقت زیاد
معمولاً بهندرت این اتفاق میافتد که عکاسی مراسم عروسی با اتلاف وقت زیادی توسط عروس و داماد مواجه شوند. خصوصا زمانی که عکاسی پیشکاری میکنید و عروس در حال آماده شدن توسط ساقدوشها است. در نظر داشت که این رویداد آنچنان غیرممکن هم نیست و شما همیشه باید برای این قضیه آماده باشید. معمولاً این اتلاف وقت زمانی اتفاق میافتد که شما آمادهاید تا عکسهایی از عروس و داماد به همراه ساقدوشها بگیرید اما یکی از آنها حضور ندارند و باید منتظر حضور هر دوی آنها شوید. بااینکه تحمل کردن این اتلاف زمان و صبور بودن کار بسیار سختی نیست، اما همیشه حواستان باشد که در آن لحظه چگونه این موضوع را مدیریت میکنید. برای مثال فرض کنید که مثل دستفروشها وسط زمین ولو شدهاید و منتظر آمدن عروس هستید. بالطبع این نمیتواند وجهه خوبی برای شما بهعنوان یک عکاس حرفهای داشته باشد.
معمولاً میتوانید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرده و برای مثال تلفنهای ضروریتان را بزنید و یا کارهایی مانند شارژ کردن باطریها و تنظیم کردن نور و سهپایه و … را انجام بدهید که در آن لحظه وقت نداشتید آنها را به اتمام برسانید. اما در نظر داشته باشید که این وقت استراحت نباید بیشتر از 10 دقیقه طول بکشد. همانطور که گفته شد سعی کنید از این زمان بهخوبی و عاقلانه استفاده کنید. برای مثال من معمولا برای گرفتن دوره بعدی عکسهایم آماده میشوم، باتریها را چک میکنم که شارژ کافی داشته باشند و یا فلاشهایم را برای عکاسی در شب آماده میکنم.
گاهی هم میتوانید یکی از همکاران را در محلی که میخواهید در آنجا عکاسی کنید قرار دهید و چند عکس امتحانی بگیرید و کادربندی و دیگر موارد را امتحان کنید.
بهرحال هرگز منتظر معجزه و یا اتفاقی نباشید که با رخ دادن آن شروع به عکاسی کنید و هرگز کارتان را متوقف نکنید و از تمام جزئیات ریزودرشت عکس بگیرید. بهطور خلاصه: “همیشه زمانی که در حال انتظارید، یک سوژهای برای عکاسی کردن وجود دارد” و سعی کنید که آنها را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید: راز و رمزهای نورپردازی در عکاسی عروسی
3-اضطراب شدید عروس در روز مهم زندگیاش
من مایل نیستم برای توصیف این میزان استرس زیاد عروس از صفاتی که شایسته عروسها نیست استفاده کنم، چرا که این کار عادلانه و اخلاقی نیست. اما شما باید بدانید که آنها در این روز واقعاً با حجم عظیمی از فشار عصبی دست و پنجه نرم میکنند. در ایران کاملا برخلاف عکاسی مراسم عروسی در کشور های اروپایی، روز عروسی معمولاً جزءِ یکی از روزهای پرتنش و پر از اضطراب هر عروسی محسوب میشود و در این روز عروسها قبل از اینکه وارد سالن اصلی برگزاری مراسم عروسی شوند، مضطرب و پر از استرس میشوند. از آنجا که هنوز خیلی از عروس و دامادها در کشور ما دوست ندارند عکاسی پیشکاری انجام دهند، مهم نیست که عروس و داماد تا چه حد آماده باشند، شما باید در نظر داشته باشید که اکثر عروسها در چنین شرایطی بسیار مضطرب خواهند بود و باید این قضیه مهم را همیشه مد نظر داشته باشید و به هیچ وجه با آنها برخورد نکنید.
اگر با چنین شرایطی مواجه شدید به هیچ وجه او را متوجه اضطرابش نکنید. چرا که با این کار اوضاع را بدتر خواهید کرد. اگر عروس خیلی استرس داشته باشد و این اضطراب کاملاً در چهره او بدیهی است و یا حتی عصبانی است و مدام به همه چیز گیر میدهد، بازهم سعی کنید به چیز دیگری اشاره کنید. مثلاً از لباس زیبای او و یا ظاهر زیبایش تعریف کنید و حواسش را پرت کنید.
سعی کنید در چنین شرایطی به او تسکین بدهید و خیالش را راحت کنید که همهچیز درست خواهد شد و به او بگویید که از لحظه حال لذت ببرد.
آنها سوژه شما هستند و شما بهعنوان یک عکاس مسئولید که به عروس و داماد کمک کنید تا آرامش خود را حفظ کنند و اضطراب آنها را کمتر کنید. سعی کنید همیشه بهدرستی با آنها رفتار کنید و به هر دو آنها کمک کنید. اگر آنها اینگونه حس کنند که علاوه بر یک عکاس، دوست خوبی دارند که کنار آنهاست تا هرلحظه به آنها کمک کند، مطمئن باشید که تغییر بسیار زیادی در عکسهایتان مشاهده خواهید کرد و عکسهای بسیار زیبایی را در کارنامه کاری خود ثبت خواهید کرد. چرا که شما هرچقدر هم در کارتان حرفهای باشید اما اگر عروس که مهمترین سوژه عکاسی شما است چهره مضطرب و آشفتهای در عکسهایتان داشته باشد در عمل تمام تلاش شما بیثمر خواهد بود.
4- گوشزد کردن خانواده و یاددادن کارتان به شما
متأسفانه، مهم نیست که چقدر شما زحمت بکشید و یا در طول مراسم چند ساعت مشغول کار بیوقفه باشید. شما بدون شک حداقل یکبار این تجربه را خواهید کرد که یکی از اعضای خانواده عروس یا داماد و یا یکی از دوستان و آشنایان آنها به شما کار خودتان را یاد خواهند داد که چگونه عکس بگیرید و چه کاری بکنید و چه کاری را انجام ندهید.
هرگاه که با چنین رویدادی مواجه شدید بههیچعنوان با آنها بد برخورد نکنید و یا بهطور طعنهآمیزی صحبت نکنید که نیازی نمیبینید کسی حرفهتان را به شما یاد بدهد و… بلکه با یک لبخند از آنها بابت پیشنهادی که دادهاند تشکر کنید و به آنها خاطرنشان کنید که مثلاً چندین سال در مراسم عروسیهای متعددی عکاسی کردهاید و بهاندازه کافی در گرفتن عکسهای عروسی تجربه دارید و نیازی نیست که آنها نگران چیزی باشند.
اما بهترین روش این است که به آنها اجازه دهید کار خودشان را بکنند و شما هم در پاسخ به آنها چیزی نگویید.
اگر از شما خواستند تا یک عکس بخصوصی از آنها بگیرید، به حرفشان گوش دهید. اگر قبلاً چنین عکسی را گرفتهاید و آنها از این موضوع بیخبر هستند، خیلی محترمانه و با خوشخلقی به آنها نشان بدهید که این عکس الان در دوربیناتن قرار داردو قبلا این کار را انجام دادهاید. این امر باعث میشود تا آنها بدانند که شما کارتان را به درستی انجام میدهید و درنتیجه از اصرارشان دست برخواهند برداشت.
در پایان روز، آنها همه این پیشنهادها را فراموش میکنند، اما شما را حتی بهتر از خودتان به یاد خواهند آورد و اگر شما رفتاری منفی، طعنهآمیز و یا غیرحرفهای با آنها کرده باشید، آن را به یاد خواهند داشت. چراکه آنها بر این باورند که شما آنجا هستید تا از مهمترین روز عروس عکاسی کنید. این شامل دوستان و ساقدوشهای عروس و داماد نیز میشود و باید به حرف آنها نیز گوش کنید.
5-هنگامیکه نه هماهنگ کنندهای وجود دارد و نه مدیر برنامهای
اگر عروس و داماد هیچکسی را بهعنوان هماهنگکننده و یا مدیر برنامههایشان ندارند تا آنها را کمک کند، میتوانید شما این کار را برایشان انجام بدهید.
بااینکه وظیفه شما انجام دادن کارهایی نظیر: وصل کردن گل لباس، قرار دادن گل تزئینی وسط میز شام و یا قرار دادن تور در موهای عروس نیست، اما باید به شما خاطرنشان کنم که همه اینها درنتیجه کمک به بهبود کیفیت عکسهای شما و خروجی بینظیر کارتان و ثمره زیبای تلاشهایتان و درنهایت یکی دیگر از رزومههای موفقتان خواهد بود. چراکه اگر همهچیز خوب باشد عکسهای شما هم خوب و زیبا و بینقص خواهد بود و برعکس.
برای اینکه در این کار بتوانید موفق باشید حتماً قبل از شروع مراسم عروسیتان با عروس و داماد تمامکارها را هماهنگ کنید و یک برنامهریزی جامعی از انجام تمام کارهای مهم داشته باشید. در این صورت همه بهراحتی از زمان رویدادهای مهم عروسی مثل: زمان گرفتن عکس، زمان شروع رقص، صرف شام و … بهخوبی مطلع خواهند شد.
باید جزئیات دقیق را به طور کامل با عروس و داماد هماهنگ کنید که کِی و چه موقع و در کجا چه چیزهایی باید برگزار شود.
داشتن یک برنامه کامل و منظم به شما کمک خواهد کرد که اگر اتفاق خاص و پیشبینینشدهای بیفتد بتوانید بهراحتی برای آن جایگزین مناسبی انتخاب کنید. برای مثال اگر عروس برای گرفتن عکس با ساقدوشهایش دیر کند شما میتوانید هرچه سریع عکسهای دیگری با بقیه اعضای خانواده که در آنجا حضور دارند بگیرید و کارتان را متوقف نکنید.
شغل عکاسی عروسی برخلاف بسیاری از شاخه های دیگر عکاسی، مستقیما مبتنی بر ارائه خدمات به مشتری است، پس شما باید تا حد ممکن همیشه آماده خدمترسانی به مشتریانتان باشید. حتی اگر حتی در مواقعی مجبور شدید که نقش یک مدیر برنامه یا هماهنگکننده را در روز عروسی برای عروس و داماد ایفا کنید، پس از انجام آن شانه خالی نکنید و آن را به نحو احسن انجام بدهید.
در ضمن، نگران این نباشید که شما با هزاران کار و مسئولیت دست تنها به حال خود رها خواهید شد و وقت نخواهید کرد به کار اصلیتان که عکس گرفتن است برسید. چراکه میتوانید از اعضای خانواده و یا یکی از ساقدوشها کمک بگیرید و از آنها بخواهید تا با شما همکاری کنند و اگر مشکلی بود در حل کردن آن به شما کمک کنند.
6-گرسنه ماندن
بدون شک هیچ چیز نمیتواند برای یک عکاس کار کردن با شکم خالی و گرسنگی باشد. چراکه هرکسی در یک طرف مشغول خوردن غذا و آشامیدن است اما شما سخت مشغول کار کردن و گرفتن عکس هستید و احساس گرسنگی شدید میکنید، مخصوصاً اگر غذای موردعلاقهتان در حال سرو شدن باشد.
شما باید آماده چنین شرایطی باشید و حتماً با خود چند خوراک مختصر و یا حتی کامل بیاورید تا بتوانید آنها را در حال انجام کارتان بخورید و گرسنه نمانید. داشتن یک ظرف کوچک ناهار پر از خوراکیهای موردعلاقهتان (که هرچقدر کوچکتر و جمعوجور تر باشد بهتر است) میتواند در حین عکاسیتان به شما کمک بسزایی کند.
شما همچنین میتوانید از عروس و داماد بخواهید و ببینید که آیا اشکالی ندارد که شما هم در حین پذیرایی با میهمانها در صف غذا باشید و از آن لحظه عکس نگیرید؟ چرا که اغلب زوجها و یا مهمانها با این قضیه مشکلی ندارند و مایلاند موقع صرف غذا به شما استراحتی بدهند، چراکه آنها شاهد سختکوشی و کار بیوقفه شما هستند. خوشبختانه امروزه بسیاری از زوجها حتی خودشان به عکاسانشان پیشنهاد میدهند که کار را رها کرده و شام بخورند و برایشان مهم است تا مطمئن شوند آنها چیزی کم و کسر نداشته باشند. اما شما باید همهچیز را در نظر بگیرید و برای مواقع ضروری چیزی به همراه داشته باشید تا شما را از گرسنگی نجات دهد. پس تحت هر شرایطی حتماً ظرف غذا و آب خود را به همراه داشته باشید، چراکه در طول روز به آنها نیاز خواهید داشت.
7-استفاده بهینه از زمان برای گرفتن عکسهای عروس و داماد
گاهی اوقات برنامه زمانبندی عروسی بسیار فشرده میشود و زمان زیادی برای گرفتن عکسهای مهم باقی نمیماند. با این حال شما بازهم میتوانید عکسهای جذابی از عروس و داماد بگیرید. بدین نحو که اگر یک محل مشخص را به جای چند محل متفاوت برای عکاسی انتخاب کنید، زمان کافی برای گرفتن عکسهای خود، خواهید داشت. مثلا اگر به باغ یا عمارتی میروید، سعی نکنید عروس و داماد را در تمام آن محل بچرخانید.
شما برای انجام این کار میتوانید 10 تا از بهترین حالت و یا ژستهای موردعلاقهتان را دانلود کرده و داخل تلفن همراهتان نگه دارید و از آنها استفاده کنید و عکسهای متنوعی از هر زاویه بگیرید. سعی کنید از عروس و داماد عکسهای مجزا بگیرید، به طوری که جزئیات زیادی در آن، مثل لباسهایشان نمایان و واضح باشد.
بدون جابهجا کردن عروس و داماد از یک نقطهای به نقطه دیگر بهخوبی قادر خواهید بود از حداقل زمان استفاده کرده و عکسهای متنوع و خوبی بگیرید. چراکه استفاده کردن از یک محل برای عکاسی زمان زیادی را برای شما صرفهجویی خواهد کرد و برعکس با تغییر مکان دادن از جایی بهجای دیگر شما زمان زیادی را از دست خواهید داشت.
اگر شما فقط یک محل را برای عکاسی انتخاب کنید، قادر خواهید بود عکسهای متنوعی را از زوایای مختلف در کمترین زمان ممکن بگیرید. تغییرات آنی و ظریف در حالت عکاسی سوژهها میتواند تنوع زیادی به عکسهای شما بدهد. برای مثال در یک عکس میتوانید به عروس و داماد بگویید کمی صورتشان را نزدیک هم کنند و بعد میتوانید به آنها پیشنهاد دهید که حالا کمی فاصله بگیرند و سپس عکس دیگری از آن حالت بگیرید و به همین ترتیب حالتهای متنوع دیگری را امتحان کنید.
استفاده کردن از یک نقطه برای عکاسی میتواند زمانی که شما برای گرفتن عکس عروس و داماد در نظر گرفتهاید را بهطور چشمگیری افزایش بدهد، چراکه دیگر شما مجبور نیستید از جایی بهجای دیگر بروید و زمان زیادی را برای این کار از دست بدهید. در این روش شما بهخوبی روی سوژههای عکاسیتان تمرکز خواهید کرد و از بهترین حالتها استفاده خواهید کرد. کافیست از یک لنز با دیافراگم باز استفاده کنید تا همه زمینهها برایتان تبدیل به یک فون زیبای محو شوند و دیگر نگرانی بابت زمینه تکراری نداشته باشید.
برای مثال میتوانید از عروس و داماد خواهش کنید که جلوی یک دیوار صاف بایستند و روبه رویهم قرار بگیرند و هر دو دستهگل را بگیرند و سپس شما هم یک عکس تمامقد از این حالت عکس بگیرید. سپس میتوانید از داماد بخواهید گونه عروس را ببوسد و عروس هم به سمت پایین و به دستانش که دستهگل را گرفته نگاه کند و سپس عکس دیگری از آن حالت بگیرید. تا اینجای کار ملاحظه کردید که میشود بهراحتی 4 عکس مجزا و خوب در کمتر از یک دقیقه گرفت!
بعدازاینکه از یک حالت استفاده کردید و از آن عکس گرفتید سعی کنید حالتهای دیگر را امتحان کنید و تا هر جا که احساس کردید کافی است کارتان را ادامه بدهید. توسط این تکنیک میتوانید مطمئن شوید که در کمترین زمان ممکن بدون اینکه عروس و داماد را از جایی بهجای دیگر ببرید و زمان زیادی از دست بدهید، بهترین عکسها را خواهید گرفت.
مطلب مرتبط: عکسبرداری از جزئیات مراسم عروسی
8- باران
بسته به جایی که در آن زندگی میکنید، یا چه زمانی از سال برای عکاسی مراسم عروسی دعوت به همکاری شدهاید و یا بسته به پیشبینی وضع هوا ممکن است گرفتار باران در روز مراسم عروسی شوید. این روزها در نیمه دوم سال، این اتفاق بسیار طبیعی است. اگر این اتفاق برایتان افتاد، سعی کنید ظاهر مثبتتان را حفظ کرده و همیشه به دنبال کمک کردن و پیدا کردن راهحلی برای دردسرهای باران باشید. زمانی که گرفتار باران شدید، سعی کنید از فضاهای سرپوشیده و یا راه روهایی سقف دار برای عکاسی استفاده کنید.
باید در چنین مواقعی محل گرفتن عکسهایتان را تغییر بدهید. برای مثال اگر قرار بود که در بیرون تالار از خانواده عروس و داماد عکس بگیرید باید آنها را داخل تالار هدایت کرده و در آنجا و یا در محل پذیرایی از آنها عکس بگیرید. علاوه بر آن سعی کنید مدیریت بحران کرده و همیشه سعی در پیدا کردن بهترین گزینهها باشید، برای مثال اگر در بیرون از سالن تالار، جایی مثل آلاچیق وجود دارد که دارای سایبان و یا سقفی بود که مانع از خیس شدن عروس و داماد و یا سایر افراد میشود حتماً چند عکسی هم در آنجا بگیرید.
گاهی اوقات هم باران سریع قطع میشود و آن لحظه زمان مناسبی برای بیرون رفتن و عکاسی است. پس سعی کنید این زمان را از دست ندهید، چرا معلوم نیست دوباره باران ادامه داشته باشد یا نه.
شما همچنین میتوانید از فرصت به بهترین نحو استفاده کرده و خلاقیت به خرج بدهید و عکسهای متفاوتی بگیرید. برای مثال میتوانید از عروس و داماد بخواهید ببینید آیا تمایل دارند زیر یک چتر در باران قدم بزنند و شما از آنها عکسهای رمانتیک و عاشقانهای بگیرید یا نه. ممکن است تعجب کنید اگر بدانید که چقدر از عروس و دامادها عاشق این کار و این سبک از عکاسی هستند. و نهایتا اینکه گاهی اوقات میتوانید بعد از عروسی هم عکاسی پیشکاری انجام دهید. اگر در روز عروسی به دلیل نامساعد بودن آب و هوا، شرایط عکاسی را اصلا ندارید، به آنها قول بدهید که در روز دیگری، با هزینه بسیار کم، همین کار را برایشان تکرار خواهید کرد.
9-میهمانانی که حال خوبی ندارند
بااینکه چه ازلحاظ شرعی و چه عرفی مصرف نوشیدنیهای الکلی در مراسم عروسی ما ایرانیان مرسوم نیست، اما بعضاً در برخی مراسمها پیش میآید که بهطور پنهان و یا آشکار (که بستگی به فرهنگ و دین خانواده برگزارکننده آن مراسم دارد) مهمانها مشروبات الکلی مصرف کنند و همیشه میان این افراد کسانی پیدا میشوند که زیادهروی کنند و در برخی موارد حتی باعث مختل کردن مراسم عروسی نیز میشوند. در چنین شرایطی بهترین گزینه در وهله اول صحبت کردن با هماهنگ کننده و یا برگزارکننده مراسم عروسی و یا یکی از بزرگان فامیل است تا مراقب آنها باشند. اگر آنها جزئی از افراد خانواده و کسانی هستند که باید در عکسها حضورداشته باشند سعی کنید با کمک یکی از این افرادی که گفته شد آنها را از جریان اصلی عروسی دور نگه دارید تا خرابکاری نکنند و در آخر، هنگام گرفتن عکس آنها را صدا کنید.
سعی کنید حتی با این افراد هم خوش برخورد و خوشاخلاق باشید و اجازه ندهید با کارهایشان روی کار شما تأثیر منفی بگذارند و شما را عصبانی کنند.
چرا که اگر عکسالعمل بدی به کارهای بدشان داشته باشید ممکن است این کار عروس و داماد و یا خانواده آنها را ناراحت کند و موجب خراب شدن عکسهایتان شود. پس سعی کنید همیشه خوشاخلاق و خوشبرخورد باشید و با آرامش کامل و توسط کمک کسانی که ذکر شد شرایط را تحت کنترل خودتان داشته باشید.
10- ملاقات و رایزنی با مدیر برنامه و یا هماهنگ کننده مراسم عروسی
بااینکه احتمال این قضیه بسیار کم است که مدیر برنامهای یا هماهنگ کننده تالار مسئولیت انجام کاری را در مراسم عروسی نپذیرد و یا از زیر آن شانه خالی کند، اما باز هم بهتر است شما همیشه نزدیک عروس و داماد باشید تا در مواقع ضروری از آنها کمک بگیرید.
اگر به چیز خاصی نیاز دارید که شاید به تنهایی نتوانید آن خواسته را تأمین کنید، میتوانید آن را با عروس و داماد مطرح کنید تا آنها خواستهتان را برایتان فراهم کنند، چرا که هرگز نباید فراموش کنید که عروس و داماد در مراسم عروسی حکم شاه و ملکه را دارند که همه حاضرند دستوراتشان را بیچون و چرا اطاعت کنند.
سعی کنید همیشه طوری رفتار کنید که افراد حرفهای آنطور رفتار میکنند و حواستان باشد که بههیچوجه رفتار بیادبانهای نسبت به مدیر برنامه یا هماهنگ کنند مراسم عروسی نداشته باشید و هرگز عصبانی نشوید. اگر اختلافنظر شدیدی با آنها داشتید، فقط کافی است که به عروس اطلاع دهید که با آنها اختلافنظر دارید و گزینههای دیگری را برای ادامه کار به آنها پیشنهاد کنید.
اما همیشه تعامل بالا با عروس و داماد رمز موفقیت شما محسوب میشود. چرا که بهتر است قبل از هر چیزی تمام جزئیات را با آنها هماهنگ کنید و شرایط کاملتان را به آنها بگویید تا اگر احیاناً مسئول یا هماهنگ کننده مراسم با شما بیدلیل مخالفت و یا بدرفتاری کرد، آنها از شما حمایت کنند.
11-حضور عکاسانی دیگر به طور هم زمان در یک مراسم عروسی
این اتفاق ممکن است در اکثر مراسمهای عروسی رخ بدهد. اکثر زوجها معمولاً تمایل دارند برای اینکه عکسهای مهمترین روز زندگیشان را از دست ندهند برای احتیاط از یک دوست عکاس دیگرشان برای گرفتن عکسهای رئال و جانبی، کمک بگیرند.
اگر بهمحض ورودتان به مراسم متوجه شدید که بهجز شما عکاس یا عکاسان دیگری در آنجا حضور دارند، بدون کوچکترین واکنشی خودتان را به آنها معرفی کنید تا بدانند شما هم عکاس رسمی عروسی هستید. حتی میتوانید با آنها هم مشورت کنید ببینید که آیا برنامهای برای گرفتن عکس از موقعیت خاصی دارند یا نه و میتوانید حتی موقعیت خاص عکاسیتان را باهم به اشتراک بگذارید و باهم تعامل خوبی داشته باشید. این اتفاق معمولا برای عکاسی باغ و عمارت پیش نمیآید و اغلب هنگام عکاسی از عقد مرسوم است.
در این حالت بهترین کار این است که فلاشهایتان را طوری تنظیم کنید که با نور فلاش دیگران سینک نشود یا در غیر این صورت طوری عکس بگیرید که فلاش زدن آنها، موجب تخلیه فلاشهای شما نشود. در غیر اینصورت ممکن است بهترین لحظههای عقد را از دست بدهید.
ممکن است یک محلی به خاطر زیبایی یا ویژگی که دارد موردتوجه همه عکاسان حاضر در مراسم قرار بگیرد و شما شاهد حضور همه عکاسان در آن محل برای گرفتن عکسهای زیبا از عروس و داماد شوید. اگر شاهد چنین اتفاقی بودید، بسیار راحت نقطهای را برای عکاسی انتخاب کنید که جمعیت کمی در آن حضورداشته باشند. یک لنز تله بلند در این مواقع بسیار مفید است. دقت کنید که محل عکاسیتان را باید طوری انتخاب کنید که خالی از حضور عکاس و یا رهگذر باشد و سعی کنید عکسهایتان طوری باشد که وقتی کسی آن را ببیند احساس کند جز شما و عروس و داماد در آنجا شخص دیگری حضور نداشته است.
12- مهمانانی که در حال عکس گرفتن از مراسم عروسی هستند
همیشه به خاطر داشته باشید که مهمانان نقش مهمی را در روز عروسی برای عروس و داماد ایفا میکنند و برای آنها بسیار مهم هستند. چرا که هرکدام از آنها به طور رسمی به مهمانی دعوت شدهاند و این نشانگر آن است که توجه ویژهای به تکتک آنها شده است. منظور از گفتن این حرفها این است که، ممکن است برخی و یا حتی بسیاری از مهمانها قصد داشته باشند تصاویر آن روز بخصوص را برای خودشان ثبت کنند و به یادگار داشته باشند.
اگر شاهد چنین اتفاقی در روز عروسی بودید و متوجه شدید آنها دقیقاً در نقطهای ایستادهاند و در حال عکاسی هستند که باید شما در آنجا حضور داشته باشید، خیلی محترمانه و با یک لبخند گرم و صمیمی و خیلی آرام روی شانه آنها زده و از آنها خواهش کنید که به شما اجازه بدهند شما هم کار خودتان را انجام بدهید. مطمئن باشید اگر اینگونه با آنها رفتار کنید نه تنها ناراحت نخواهند شد، بلکه خیلی سریع جای خودشان را به شما خواهند داد و با شما همکاری خواهند کرد.
این حرکت خوب و مناسب باعث میشود تا شما وجهه کسی را داشته باشید که بسیار مؤدب است و درعینحال عکاس اصلی مراسم عروسی است که همه به او احترام میگذارند و با او همکاری میکنند. این رفتار درست حتی روی نگرش مدیر برنامه و هماهنگکننده مراسم نیز تأثیر بسزایی خواهد داشت.
بهترین حالت این است که در چنین شرایطی با صبوری کامل به آنها اجازه دهید که عکسشان را بگیرند و سپس شما بعد از آنها مشغول عکاسی شوید. این احترام و انتظار مؤدبانه باعث میشود که آنها با ناراحتی جایشان را به شما ندهند و مشتاقانه این کار را برایتان انجام بدهند و همچنین باعث میشود که به اهمیت کارتان پی ببرند و بدانند که شما باید عکسهای مهمی را بگیرید و این برای شما صرفاً ثبت یک خاطره نبوده و یا جنبه سرگرمی ندارد و بلکه شغلتان محسوب میشود در مقابل انجام آن مسئول هستید.
علاوه بر همه آنها به دلیل اهمیت بالای مهمانها برای عروس و داماد که در بالا ذکر شد، اگر آنها این رفتار مؤدبانه و موردپسند را از شما ببینید از شما بسیار تشکر خواهند کرد که به مهمانان آنها نیز اجازه میدهید که در کنار شما عکاسی کنند و از مراسم عروسی لذت ببرند. و در حالت خوب اینکه ممکن است از شما کارت ویزیت یا شماره تلفن بخواهند و تبدیل به مشتری بعدیتان شوند.
نتیجهگیری:
عکاسی مراسم عروسی جزءِ مهمترین موارد این روز مهم به حساب میآید که میتواند خالی از اتفاقات بد و یا بدشانسیها نیز نباشد. شاید هر مراسم عروسی با یک یا حتی بیشتر از چند مورد بدبیاری همراه باشد، اما این بستگی به شما و نوع برخورد کردن با این اتفاقها دارد که بهعنوان یک عکاس حرفهای چگونه آنها را مدیریت کنید و برای تکتک آنها راه حل پیدا کنید. سعی کنید همیشه عکسالعملهای خوب و مثبتی نسبت به تمام اتفاقات بد داشته باشید، چراکه عملکرد خوب شما باعث خواهد شد عکسهایتان کیفیت بالاتری داشته باشند و همهچیز بهخوبی و خوشی به پایان برسد.
مترجم: امیر یاری