آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

راهنمای جامع شروع عکاسی انتزاعی

تکنیک و ترفند
راهنمای جامع شروع عکاسی انتزاعی

به صورت رسمی، عکاسی انتزاعی و خلق عکس انتزاعی روشی برای بیان ایده‌ها و احساسات با استفاده از عناصر موجود در عکس است، بدون اینکه قصد داشته باشید یک عکس سنتی و یا واقع‌گرایانه ثبت کنید. با فراتر رفتن از نحوه‌ی ارائه معمول یک صحنه، جسم یا هر شئ خاص، شما می‌توانید جزئیاتی را به نمایش بگذارید که در حالت عادی نادیده گرفته می‌شوند و باعث خواهید شد که تخیلات بیننده را درگیر کنید.

برخی از تحسین‌شده‌ترین و البته گران‌ترین آثار هنری، تصاویر عجیب و در عین حال جذاب از اشیائی هستند که به نظر می‌رسد یک داستان مشخص را تعریف نمی‌کنند ولی در عین حال مخاطب را به شکل عمیق‌تری درگیر می‌کنند.

در ادامه متوجه خواهیم شد که چه چیزی باعث درگیر کردن مخاطب با عکس‌های انتزاعی خواهد شد.

مهم‌ترین ویژگی‌های یک عکس انتزاعی خوب چیست؟

  • سادگی
  • ترکیب‌بندی
  • زاویه دید
  • نوردهی
  • هارمونی
  • رمز و راز

با وجود اینکه در سبک عکاسی انتزاعی مثل دیگر سبک‌های انتزاعی قوانین خیلی سفت و سختی وجود ندارد اما برخی عناصر وجود دارند که به عکس‌های انتزاعی شما عمق بیشتری می‌بخشند و باعث افزایش جذابیت آن‌ها خواهند شد. شما هم در صورتی که می‌خواهید یک عکس انتزاعی داشته باشید که مخاطبینتان را درگیر کند، باید از این عناصر در عکس‌های انتزاعی خودتان استفاده کنید.

سادگی

عکس انتزاعی

در نگاه اول عکس‌های انتزاعی ممکن است کمی گیج‌کننده و شلوغ به نظر برسند. با این وجود وقتی که متوجه شدید انتزاع چه کاربردی دارد، می‌توانید خیلی از این پیچیدگی‌ها را حذف کنید. عناصر منحرف‌کننده و بی‌استفاده‌ای که تاثیری روی احساسات مخاطب ندارند و حتی ممکن است او را سردرگم کنند از تصویر حذف خواهند شد. از آنجایی هم که خیلی از مواردی که داخل عکس هستند در نگاه اول به سادگی مشخص نخواهند بود، یک عکس انتزاعی مرتب‌تر خواهید داشت که از لحاظ بصری سبک‌تر است و تفسیر آن نیز خیلی راحت می‌باشد.

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

ترکیب‌بندی

با وجود اینکه خیلی از قوانین مشخص عکاسی در این سبک کاربردی ندارند اما یک عکس انتزاعی خوب همیشه یک طراحی ساختارمند و پاک دارد. در مورد ترتیب، محل قرارگیری و تعادل بین شکل‌ها، بافت‌ها و حتی رنگ‌های داخل یک عکس انتزاعی به خوبی فکر شده است. این فاکتورها به تاثیر بسیار زیادی روی وزن بصری تصویر دارند و می‌توانند یک نقطه‌ی دید ایجاد و آن را تکمیل کنند و حتی روی اینکه مخاطب چطور به یک عکس نگاه می‌کند هم تاثیر داشته باشند. یک عکس انتزاعی که به خوبی ترکیب‌بندی شده باشد، از این عناصر بصری برای دستیابی به یک هدف و خروجی مشترک استفاده می‌کند.

[relatedpost post=”187164″]

زاویه دید

مثل ترکیب‌بندی، زاویه دید تعیین‌کننده‌ی نحوه‌ی ارائه‌ی سوژه در یک عکس انتزاعی است. برای انتخاب بهترین زاویه دید باید بهترین نقطه‌ی برتری که تکمیل‌کننده‌ی سوژه است و تا جای ممکن از حواس‌پرتی جلوگیری می‌کند را پیدا کنید. در کنار عکاسی از زوایای غیرمعمول، حتی برخی عکس های انتزاعی در زمان ادیت چرخانده می‌شوند تا دید و جهت‌گیری متفاوتی را در اختیار بیننده قرار دهند.

نورپردازی

نورپردازی یک عنصر مهم در تمامی سبک‌های عکاسی است و سبک عکاسی انتزاعی هم از این قاعده مستثنی نیست. بسته به اینکه چطور از این فاکتور استفاده می‌شود می‌توانید از آن برای تاکید روی سوژه، جذاب کردن آن، برجسته کردن فرم و جزئیات سوژه و یا حتی قسمت‌های مشخصی از عکس استفاده کنید. جهت و قدرت نور نیز نقش خیلی مهمی در نحوه‌ی ارائه‌ی سوژه و تنظیم تون تصویر دارد. در آینده متوجه خواهید شد که برخی از قوی‌ترین انواع عکاسی انتزاعی از نورپردازی از پشت، ضد نور و سایه‌های جذاب استفاده کرده‌اند.

هارمونی

عکس انتزاعی

عناصر عکاسانه‌ی داخل یک عکس انتزاعی معمولا محدود هستند اما در اکثر مواقع با ایجاد تعادل بصری و حس نسبت با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. برای مثال وقتی که رنگ‌های قوی‌ای داخل یک عکس وجود دارند، معمولا با رنگ‌های خنثی‌تر متعادل خواهند شد. به این ترتیب برای جلب توجه مخاطب با یکدیگر درگیر نخواهند شد و مخاطب را سردرگم نخواهند کرد. این عناصر با ایجاد رابطه با یکدیگر به صورت هارمونیک و تکمیل نقطه‌ی کانونی به حیات خود ادامه می‌دهند و به همین خاطر یک عکس انتزاعی منسجم خلق می‌کنند.

رمزآلود بودن

تصاویر انتزاعی با گنجاندن عناصر رمزآلود و مبهم، باعث فعال‌سازی پاسخ احساسی و تخیلات مخاطب خواهند شد. با این کار است که تصاویر انتزاعی یک احساس شگفتی در مخاطب ایجاد می‌کنند. با این کار آن‌ها وادار خواهند شد که حتی پیچیده‌ترین آثار هنری را هم مورد تحسین قرار دهند.

نکات عکاسی انتزاعی برای مبتدی‌ها

  1. با اشیاء روزمره شروع کنید
  2. از عناصر طراحی بهره ببرید
  3. عکاسی ماکرو را امتحان کنید
  4. از بین اشیاء عکاسی کنید
  5. حرکات را ثبت کنید
  6. هنر کاهش را یاد بگیرید
  7. نورپردازی را شخصی‌سازی کنید
  8. سبک‌های عکاسی مختلف را امتحان کنید
  9. تصاویر خودتان را ادیت کنید

برخلاف عقیده عموم، ثبت عکس‌های انتزاعی اصلا کار سختی نیست. فقط باید به درک بهتری از اینکه عکاسی انتزاعی چیست، چه چیزهایی باعث خلق یک عکس انتزاعی بهتر خواهد شد برسید و اجازه دهید خلاقیتتان آزاد باشد. فقط کافیست که دوربین خودتان را بردارید و شروع به عکاسی کنید. در ادامه چند نکته‌ی ساده را به شما آموزش خواهیم داد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تصاویر خودتان را به سطح بالاتری برسانید.

[relatedpost post=”175598″]

1- با اشیاء روزمره شروع کنید

برای عکاسی انتزاعی باید تا می‌توانید به اشیاء با چشم دیگری نگاه کنید. شروع با اشیائی که در منزل دارید کمک زیادی به شما خواهد کرد. زمانی که یاد بگیرید به اشیاء روزمره فراتر از چارچوب معمول خودشان نگاه کنید، قادر خواهید بود که در هر زمان و مکانی همه چیز را به صورت انتزاعی ببینید.

باور کنید یا نه هرچیزی که می‌بینید می‌تواند سوژه‌ی یک عکس انتزاعی باشد. یک شئ یا مجموعه‌ای از اشیاء معمولی مثل لوازم آشپزخانه یا یک لامپ معمولی را انتخاب کنید و سعی کنید روش‌هایی را پیدا کنید که می‌توانید از آن به شکل متفاوت و در عین حال زیبایی عکاسی کنید.

2- استفاده از عناصر طراحی

عکس انتزاعی

ترکیب عناصر عکاسی (خط، شکل، فرم، بافت، الگو و رنگ) می‌تواند روی مخاطب شما تاثیر داشته باشد و او را وادار کند که به روش‌های متفاوتی به عکس‌های شما نگاه کند. برای مثال خطوط و منحنی‌ها با هدایت چشم مخاطب در سطح عکس و به سمت نقطه کانونی، باعث افزایش جذابیت عکس خواهد شد. نگاه کردن به الگوها و بافت‌ها همیشه لذت‌بخش است. شما می‌توانید با نشان دادن یک تصویر دیگر از اینکه عکس اصلی چه بوده و از کجا آمده است مخاطب خود را شگفت زده کنید. همچنین می‌توانید از رنگ‌ها برای افزودن یک نقطه‌ی جالب توجه و همچنین تاثیر بصری به عکس‌های خودتان استفاده کنید. در اطراف خودتان به دنبال این عناصر بگردید و از آن‌ها برای خلق عکس‌های جذاب استفاده کنید.

3- عکاسی ماکرو

یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای عکاسی انتزاعی این است که به سوژه نزدیک‌تر شوید. شما می‌توانید با زوم کردن و یا امتحان روش عکاسی ماکرو این کار را انجام دهید. با اینکه استفاده از لنزهای زوم هیچ مشکلی ندارد اما این لنزها فقط باعث خواهند شد که عناصر دوردست نزدیک‌تر دیده شوند. برای دستیابی به یک فوکوس نزدیک‌تر و بزرگنمایی اجسام ریز یا جزئیات با ابعاد واقعی (یا حتی بزرگتر) شما باید از حالت ماکروی دوربین خودتان استفاده کنید و یا یک لنز ماکروی با کیفیت تهیه کنید.

4- عکاسی از میان اجسام

استفاده از فیلترهای موقتی می‌تواند به شما کمک کند که عکس‌های منحصر به فرد و انتزاعی ثبت کنید. برای مثال فیلترهای رنگی و ژل‌ها به شما کمک می‌کنند که فقط برای افزودن یک طیف رنگی خاص به عکس‌های خودتان نیازی به ادیت آن‌ها نداشته باشید. عکاسی از پشت شیشه‌ی نیمه شفاف، آب و یا حتی شیشه‌ی ماشین در یک روز بارانی باعث اعوجاج و شکست نور خواهد شد و در نتیجه شما عکس‌هایی غیرطبیعی و در عین حال زیبا خواهید داشت. از وسایل دیگری هم که می‌توانید از میان آن‌ها عکاسی کند هم استفاده کنید. پس از ثبت عکس متوجه خواهید شد که آن‌ها چه تاثیری روی تصاویر شما دارند.

5- ثبت حرکت

خیلی از عکاس‌ها از تار شدن سوژه می‌ترسند ولی عکاس‌های انتزاعی جزء آن‌ها نیستند. فقط با تکان دادن دوربین در زمان ثبت عکس، شما ترکیبی از رنگ‌ها، خطوط و الگوهای مختلف را خواهید داشت. بسته به جهت حرکت، این کار شبیه به حرکات قلم‌مو در نقاشی است. با یک جهت شروع کنید و سپس از جهت‌های چپ و راست هم استفاده کنید. از حرکات دایره‌ای و جنبشی هم می‌توانید بهره ببرید. ابتدا تاثیر این حرکات را روی تصاویر خودتان بررسی کنید و بعدا ببینید که چه الگوهایی برای شما موثرتر هستند.

به یاد داشته باشید که برای تاری ناشی از حرکت باید از سرعت شاترهای آهسته‌تر از 1/10 ثانیه استفاده کنید. در صورتی که تصاویر شما بیش از اندازه روشن شدند، می‌توانید حالت اولویت شاتر را انتخاب کنید و یا کاهش مقدار ایزو/دیافراگم دوربین را امتحان کنید.

6- یادگیری هنر کاهش

برای اینکه تصاویر خودتان را تا جای ممکن ساده نگه دارید، باید به حذف کردن و یا خارج کردن عناصر از داخل کادر عادت کنید. ممکن است کمی نیاز به تجربه داشته باشید و یا نیاز باشد به این فکر کنید که کدام عناصر را حذف کنید اما در عین حال باید به یاد داشته باشید که چرا دارید این کار را انجام می‌دهید. برخی اوقات فقط حذف یک عنصر از صحنه می‌تواند باعث شود که مخاطب روی عنصر دیگر تمرکز کند. به همین خاطر میزان رمزآلود بودن تصویر شما نیز افزایش خواهد یافت.

7- شخصی‌سازی نورپردازی

عکس انتزاعی

تغییر جهت و قدرت منبع نور می‌تواند تاثیرات متفاوتی داشته باشد و در نهایت باعث خلق یک عکس منحصر به فرد شود. برای مثال نورپردازی متمرکز روی سوژه باعث برجسته کردن آن و تبدیل آن به نقطه‌ی کانونی عکس شما خواهد شد. قرار دادن یک منبع نور قوی هم در یک طرف سوژه باعث ایجاد سایه‌هایی خواهد شد که می‌توانند بافت را به شکل واضحی نمایش دهند. نور یکدست و نرم شده ممکن است جذابیت تصویر را تغییر دهد اما باعث خواهد شد که مخاطب روی عکس شما تامل کند و قسمت‌های مختلف آن را مورد بررسی قرار دهد. می‌توانید نور تابیده شده از پشت و ضد نور را هم امتحان کنید. برای این کار باید منبع نور را دقیقا پشت سر سوژه قرار دهید.

[relatedpost post=”165623″]

این موارد فقط برخی از روش‌هایی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید نور خودتان را برای ایجاد سایه یا هایلایت و افزودن عمق، رمزآلود بودن و جذابیت به تصویر دستکاری کنید.

8- امتحان سبک‌های مختلف عکاسی

پیش‎‌نیاز این کار درک این است که دوربین شما چطور کار می‌کند. پس از اینکه به یک درک مناسب از نحوه‌ی کار تنظیمات مختلف دوربین که روی خروجی شما تاثیر می‌گذارند رسیدید، می‌توانید نتایج به دست آمده را طبق میل خودتان تغییر دهید. برای مثال می‌توانید عکس‌هایی فوکوس نشده بگیرید، عمق میدان را تغییر دهید و یا از زوایای عجیب عکاسی کنید. همچنین می‌توانید تصاویر خودتان را بچرخانید و یا حتی وایت بالانس تصاویر خودتان را تغییر دهید. متدهای مورد استفاده در عکاسی از محصول، عکاسی در فضای باز و حتی عکاسی ورزشی را برای خلق تصاویر انتزاعی مورد استفاده قرار دهید. اینجاست که باید از آزادی عمل هنری که دارید استفاده کنید و می‌توانید از تمامی مواردی که فکر می‌کنید لازم است استفاده کنید.

9- تصاویر خودتان را ادیت کنید

علاوه بر اینکه می‌توانید از آزادی عمل خودتان برای دستکاری نتایج و خلق تصاویر انتزاعی منحصر به فرد خودتان استفاده کنید، می‌توانید در زمان ادیت هم از این آزادی عمل استفاده کنید. زمان ادیت عکس‌های انتزاعی چیزی به اسم زیاده‌روی وجود ندارد. حتی توصیه می‌شود که عکاس‌های انتزاعی در زمان ادیت هم به صورت دیجیتالی تصاویر خودشان را بهبود ببخشند. شما می‌توانید با رنگ‌آمیزی دوباره، کراپ کردن تصاویر، تغییر شکل، اعوجاج و معکوس کردن تصاویر این کار را انجام دهید.

آموزش عکاسی اقساطی

سخن نهایی

عکاسی انتزاعی یکی از بهترین روش‌ها برای شروع عکاسی است زیرا برخلاف سبک‌های دیگر عکاسی شما نیازی به رعایت قوانین خاص ندارید و می‌توانید تمامی قوانین را زیر پا بگذارید. همچنین برای انتخاب سوژه نیز هیچ محدودیتی نخواهید داشت و می‌توانید از هر چیزی که توجه شما را جلب می‌کند عکاسی کنید. نظر شما در مورد این سبک عکاسی چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
1 هفته پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه