دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

6 نکته برای شروع عکاسی معماری

تکنیک و ترفند
6 نکته برای شروع عکاسی معماری

امروزه عکاس‌های معماری در حال جابجا کردن مرزها به شکل خلاقانه و غیرمنتظره‌ای هستند. فرقی ندارد که این عکاس‌ها مشغول عکاسی از تراکم فضای شهری با یک پهپاد باشند یا قصد داشته باشند ظاهر انتزاعی و جزئیات ساده‌ی یک ساختمان مشهور را به تصویر بکشند؛ آنها با سبک عکاسی معماری ظرافت این بناها را به تصویر می‌کشند.

در ادامه با تمام مواردی که برای ورود به این رشته نیاز دارید آشنا خواهید شد.

سبک عکاسی معماری چیست؟

عکاسی معماری روی ساختمان‌ها و ساختارهای موجود تاکید دارد. این ساختارها می‌توانند یک پل، چشمه و یا حتی تمام فضای شهری باشند. به عناصر طراحی در اشیاء ساخته‌ی دست انسان در اطراف خودتان نگاه کنید. پس از اینکه یاد گرفتید چطور نگاه کنید، کم کم متوجه عناصر ترکیب‌بندی مثل خطوط راهنما، تقارن، بافت و تکرار در اطراف خودتان خواهید شد. شما باید بتوانید از این عناصر مختلف به شکل خلاقانه‌ای استفاده کنید و با یک نورپردازی جالب آن‌ها را به تصویر بکشید.

تجهیزات موردنیاز

مانند تمام سبک های عکاسی شما می‌توانید در عکاسی معماری نیز با استفاده از یک دوربین ساده و خلاقیت خودتان عکس‌های خیلی زیبایی بگیرید. اما برای گرفتن عکس‌های فوق‌العاده زیبا شما ممکن است علاوه بر دوربین به تجهیزات زیر هم نیاز داشته باشید:

آموزش عکاسی معماری

تراز حبابی قابل نصب روی هات شو

با استفاده از این وسیله شما می‌توانید مطمئن شوید که دوربین شما کاملا تراز است و در زمان ادیت وقت کمتری برای رفع این مشکل صرف کنید.

سه پایه و ریموت شاتر

شما برای عکاسی در شب نیاز خیلی زیادی به یک سه پایه دارید و باید مطمئن شوید که دوربین کاملا ثابت است.

فیلتر ND تدریجی

این فیلتر برای عکاسی از فضاهای داخلی که نور و پنجره‌های زیادی دارند به شما کمک می‌کند.

لنز تیلت شیفت

در ادامه در این مورد صحبت می‌کنیم.

دوربین مناسب برای سبک عکاسی معماری

شما برای عکاسی معماری به یک دوربین خوب هم نیاز دارید. خوشبختانه در این سبک از عکاسی نیازی نیست که خیلی نگران سرعت باشید بلکه بیشتر توانایی شخصی‌سازی میدان دید توسط لنزهای مختلف از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین بهتر است به سراغ یک دوربین dslr یا بدون آینه بروید که توانایی تغییر لنز را در اختیار شما قرار دهد.

نحوه ی عکاسی از معماری

در صورتی که قصد دارید با گوشی هوشمند به عکاسی بپردازید لزوما به این معنی نیست که نمی‌توانید عکس‌های خوبی بگیرید اما ممکن است نیاز باشد وقت بیشتری را صرف ویرایش و ادیت کنید. البته ممکن است عکاسی با گوشی مشکلاتی هم برای شما داشته باشد زیرا مردم به یک دوربین بزرگ اهمیت بیشتری می‌دهند ولی زمانی که با گوشی عکاسی می‌کنید امکان دارد تصور کنند که در حال سلفی گرفتن هستید و به راحتی در مقابل دوربین شما راه بروند.

[relatedpost post=”117100″]

لنز مناسب برای سبک عکاسی معماری

انتخاب بهترین لنز برای عکاسی به شرایط شما بستگی دارد در صورتی که قرار است از یک زاویه عجیب عکاسی کنید، لنز تیلیت شیفت کمک می‌کند بتوانید بدون جابجایی دوربین پرسپکتیو را در عکس‌های خودتان کنترل کنید. لنز پرایم وضوح تصویر را افزایش می‌دهد اما ممکن است نیاز باشد برای تغییر کادربندی جابجا شوید. لنز‌های زوم انعطاف‌پذیری بسیار زیادی در اختیار شما قرار می‌دهند که برای عکاسی در محیط‌های عمومی ضروری است اما ممکن است وضوح یک لنز پرایم را نداشته باشند. اولویت‌بندی هرکدام از این قابلیت‌ها به شما بستگی دارد.

شش گام برای گرفتن عکس‌های فوق‌العاده

فاکتورهای مختلفی برای گرفتن عکس‌های معماری فوق‌العاده وجود دارد: زمان‌بندی، مکان و عناصر مختلف اطراف ساختمان همگی مهم هستند. شش موردی که در ادامه می‌آیند یک چک لیست خوب برای شروع عکاسی معماری هستند.

سبک عکاسی معماری چیست؟

1- پیدا کردن لوکیشن

مهمترین گام در سبک عکاسی معماری پیدا کردن یک نقطه برتری است که بتوانید از آنجا به خوبی ساختمان موردنظر را به تصویر بکشید. شما باید زمان پیدا کردن لوکیشن نقاط دسترسی ساختمان موردنظر را در دسترس بگیرید. برای عکاسی از یک ساختمان بلند باید از فاصله دورتر به عکاسی بپردازید و برای یک ساختمان محبوب که احتمالا خیلی هم شلوغ است باید روشی را برای دور زدن جمعیت پیدا کنید.

2- مطالعه ساختمان موردنظر

ظاهر همه‌چیز نیست. برخی از ساختمان‌هایی که قصد عکاسی از آن‌ها را دارید ممکن است تاریخچه یا مشخصه‌ی خاصی داشته باشند. در صورتی که از نقطه مهم مثل مجسمه یا اثر یادبود عکاسی می‌کنید که ممکن است معنای خاصی داشته باشد قبل از عکاسی در مورد آن تحقیق کنید. احتمال دارد بتوانید از چنین پیامی در عکس خودتان استفاده کنید.

3- استفاده از سه پایه برای حفظ وضوح تصویر

در سبک عکاسی معماری ممکن است نتوانید به همان شکلی که در سبک‌های دیگر از نور مصنوعی استفاده می‌کنید استفاده نمائید. این بدین معنی است که ممکن است نیاز باشد از سرعت شاترهای خیلی طولانی در عکس‌های خودتان استفاده کنید و به همین خاطر باید تا جای ممکن دوربین خودتان را ثابت کنید. همچنین سه پایه به شما کمک می‌کند بتوانید چند عکس پشت سر هم از یک نقطه بگیرید و بعدا در زمان ادیت تمام آن‌ها را با هم تلفیق کنید.

سبک عکاسی معماری

4- زمانبندی

زمان‌های مختلف روز منظره‌های مختلفی را به شما می‌دهند حتی در صورتی که فقط از یک نقطه عکاسی کنید. ساختمان‌هایی که پنجره‌های زیادی دارند ممکن است در زمان مشخصی از روز تابش زیادی داشته باشند یا ممکن است یک اثر تاریخی در برخی ساعات خیلی شلوغ باشد. در زمان‌های مختلف عکاسی کنید تا متوجه شوید در چه ساعاتی می‌توانید عکس‌های بهتری بگیرید و در چه ساعاتی نمی‌توانید.

از لحاظ نور The Photographer’s Ephemeris نرم‌افزار خیلی خوبی برای کسب دانش پایه درمورد رفتار نور در لوکیشن موردنظر است.

5- زوایای مختلف

نیازی نیست سعی کنید تمام ساختمان را داخل عکس خودتان به تصویر بکشید. عکسی که ساختمان به صورت دقیق در مرکز آن قرار گرفته است از نظر ترکیب‌بندی کاملا قابل پیشبینی است. حتی در صورتی که قرار است چنین عکسی بگیرید بهتر است از اشیا طبیعی یا ساخته دست انسان برای کادربندی عکس خودتان استفاده کنید.

سبک عکاسی معماری

در صورتی که امکان دسترسی به پهپاد را دارید می‌توانید از زاویه‌های جالب‌تری هم عکاسی کنید. با استفاده از پهپاد دنیای عکاسی از دید پرنده در اختیار شما قرار دارد. همچنین می‌توانید از زوایای دیگری عکاسی کنید که بدون پهپاد امکان این کار وجود نداشت.

6- استفاده از رهگذرها

مردم در سبک عکاسی معماری برای نشان دادن مقیاس از اهمیت بالایی برخوردارند. یک آسمان خراش بزرگ در صورتی که یک انسان کوچک در کنارش قرار داشته باشد ده برابر کوچک‌تر به نظر می‌رسد. شما همچنین می‌توانید از مردم برای نشان دادن کاربری ساختمان، نشان دادن جزئیات یا انتقال احساسات از طریق زبان بدن استفاده کنید. کودکانی که در حال بالا رفتن از سازه هستند و یا مردمی که روی نقاط عجیبی از سازه نشسته‌اند می‌تواند یک احساس رمزآلود بودن به تصویر اضافه کند.

آموزش عکاسی اقساطی

چالش‌های منحصر به فرد سبک عکاسی معماری

با وجود اینکه در این سبک از عکاسی چالش‌های مربوط به عکاسی سریع نقشی ندارند اما چند فاکتور دیگر مثل اعوجاج و نور کم وجود دارد که باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی داشته باشید. در ادامه چند راه حل را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

1- مدیریت نور با HDR

شما به احتمال زیاد نمی‌توانید خودتان به تنهایی محیط بیرونی یک ساختمان را نورپردازی کنید به همین خاطر به شدت به نور موجود وابسته هستید. HDR به شما کمک می‌کند تا بهترین نسخه از هایلایت‌ها، مید تون‌ها و سایه‌ها را در یک تصویر داشته باشید. شما برای این کار فقط لازم است چند عکس مشابه از ساختمان بگیرید و در هرکدام از آن‌ها یک گام از فاکتورهای نوردهی را کاهش یا افزایش دهید. سپس در زمان ادیت می‌توانید این تصاویر را با یکدیگر ادغام کنید تا یک عکس متعادل داشته باشید.

[relatedpost post=”125041″]

2- حذف اعوجاج با پروفایل‌های لنز

عکس‌های معماری به شدت در برابر اعوجاج آسیب‌پذیر هستند اما به لطف عکاسی دیجیتال می‌توانید به سرعت این مشکل را از بین ببرید. هر لنز مشخصات خاصی دارد که در فتوشاپ و لایتروم از طریق متاداده‌های عکس ثبت می‌شوند. شما می‌توانید به سادگی به قسمت Lens Correction Options برنامه‌ی ادیت موردنظر مراجعه کنید تا این مشکلات را رفع کنید.

اگر از لنزهایی استفاده می‌کنید که از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند و یا نرم‌افزار آن‌ها را تشخیص نمی‌دهد می‌توانید از تنظیمات Transform برای اصلاح عکس به صورت دستی استفاده کنید.

3- حذف افراد غیرضروری از عکس

با اینکه دلایل زیادی برای استفاده از مردم در عکاسی معماری وجود دارد اما به همین مقدار هم دلیل برای استفاده نکردن از آن‌ها وجود دارد. شما می‌توانید صبر کنید تا صحنه کاملا خالی شود و یا از عکاسی Long Exposure استفاده کنید تا کسی در عکس نهایی دیده نشود.

راهنمای سبک عکاسی معماری

در صورتی که ترجیح می‌دهید در زمان ادیت این مشکل را حل کنید می‌توانید از یک زاویه ثابت چند عکس مختلف بگیرید و آن‌ها را به صورت لایه‌های جداگانه وارد فتوشاپ کنید سپس با استفاده از Layer Masks آن‌ها را با یکدیگر تلفیق کنید. همچنین می‌توانید یک لایه جدید و خالی ایجاد کنید سپس ابزار Clone خودتان را روی Sample All Layers قرار دهید و افراد اضافی را از عکس پاک کنید.

[relatedpost post=”77870″]

4- چه زمانی از فتوشاپ استفاده کنیم؟

شما باید بدانید که تا چه مرحله‌ای باید عکس را ادیت کنید. در صورتی که برای مشتری کار می‌کنید، از او بپرسید که چه عناصری باید در عکس باشند و چه عناصری باید حذف شوند. برای عکاسی املاک دقت خیلی مهم است. برای عکس استک هم باید روی کادربندی کار کنید. در صورتی که ساختمان مدنظر شما تاریخچه فرهنگی یا تاریخی دارد باید خیلی به آن توجه کنید. ممکن است با زیبا کردن بنایی که مردم اهمیت زیادی به ذات آن می‌دهند به افراد زیادی توهین کنید.

5- استفاده از ادیت برای متعادل کردن نور

ما قبلا در مورد اینکه در سبک عکاسی معماری کنترل کمتری روی نور دارید صحبت کرده‌ایم. شما می‌توانید این موضوع را با متعادل کردن نور در نرم‌افزار ادیت خودتان برطرف کنید. سایه‌ها را روشن‌تر کنید ولی قسمت‌های مشکی را تیره‌تر کنید تا مقدار جزئیات تصویر را افزایش دهید. سپس هایلایت‌ها را تیره‌تر نمائید و سفیدی‌ها را نیز کمی روشن‌تر نمائید.

شما اکنون آماده‌اید که دوربین خودتان را بردارید و اولین عکس‌های معماری خود را بگیرید. تنها قدمی که باقی مانده است این است که تجهیزات لازم را تهیه کنید، یک لوکیشن خوب پیدا کنید و رزومه‌ای بسازید که بتوانید با استفاده از آن مشتری‌های آینده را تحت تاثیر قرار دهید. شما با این کار می‌توانید به یک عکاس بهتر تبدیل شوید و تکنیک‌های جدیدتری را یاد بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط