دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی منظره

تکنیک و ترفند
بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی منظره

بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی منظره

برای این کار به تجهیزات حرفه ای و دانش زیادی احتیاج ندارید و  می توانید عکس هایی با کیفیت بالا از چشم انداز اطرافتان حتی با تلفن هوشمند خود تهیه کنید.  این سبک از عکاسی نسبت به سبکی مثل عکاسی پرتره، نسبتا آسان است و با کمی تلاش می توانید بر آن تسلط پیدا کنید.  فکر نکنید حالا با گفتن موضوع سادگی عکاسی منظره ، تنها با دیدن یک منظره زیبا، دکمه شاتر را فشار دهید و عکس را ثبت کنید، کار تمام است. در ادامه همراهمان باشید تا پیشنهادات ما را برای بهتر شدن عکس های منظره تان، با هم مرور کنیم. برای فهم بهتر موضوع، با مثال از مناظر مختلف با شرایط متنوع پیش می رویم.

  • طلوع و غروب خورشید


گرفتن عکس ایده آل از طلوع خورشید یا غروب خورشید باید یکی از پیچیده ترین کارهای عکاسی منظره باشد. چرا که با یک چالش بزرگ رو به رو هستید. در واقع نه تنها باید در نظر بگیرید که چگونه می توانید از رنگ های زرق و برق دار لحظه ای عکس بگیرید ، بلکه شرایط نور محیط را نیز باید در نظر بگیرید، این که آسمان بسیار روشن است و منظره بسیار تاریک است.

تنظیم تراز سفیدی (White Balance):

دوربین شما دارای تنظیمات مختلف white balance می باشد، از جمله Auto White Balance(AWB) است.در بسیاری از مواقع بهترین کار این است که روی AWB تنظیم باشد چون هنگام تنظیم روی AWB ، دوربین اساساً بهترین شرایط را در مورد چگونگی ظاهر رنگ های محیط در نظر می گیرد. اما هنگام عکاسی از طلوع آفتاب یا غروب آفتاب ، AWB رنگ ها را آن طور که باید نشان نمی دهد، و در واقع رنگ طلوع و غروب خورشید را به حداقل می رساند، که قطعا نمی خواهیم این گونه باشد! برای فهم بهتر به لینک زیر مراجعه کنید:

پس برای حل این مشکل تنظیمات white balance  را روی گزینه day light  یا روشنایی روز تنظیم کنید. وقتی دوربین خود را روی day light  تنظیم کردید، تنظیمات پیش فرض خود دوربین، رنگ های محیط را به گرمی سوق می دهد، و از آنجا که طلوع خورشید و غروب آفتاب تنالیه رنگ ها بسیار مهم است، این باعث می شود که در لحظه ثبت عکس، رنگ ها بهتر ثبت و ظبط شوند.

اگر دوربین شما گزینه day light  را در بین گزینه های white balance ندارد، می توانید به سراغ تنظیمات پیش فرض Shade و یا Cloudy بروید. تأثیر هر کدام از این ها مثل day light  و چه بسا بهتر است، و می توانند رنگ های یک منظره طلوع یا غروب آفتاب را برجسته تر کنند.

حتما این گزینه ها را تست کنید و ببینید که چگونه این تغییرات می تواند بر روی حرفه ای تر شدن عکس تأثیر بگذارد.

تسلط بر :Dynamic Range

مشکل بزرگتر هنگام عکسبرداری از طلوع و غروب خورشید این است که با یک dynamic range وسیعی رو به رو هستیم. منظور از dynamic range دامنه مقادیر نوری است که در عکس با آن سر و کار داریم.

مثلا همانطور که قبلاً اشاره شد، برای آسمان در طلوع آفتاب یا غروب خورشید کاملاً روشن است ، اما کلیت چشم انداز بسیار تاریک است. ثبت این حد از تفاوت بین روشنایی و سایه محیط کمی دشوار است. نتیجه این سبک، معمولاً تصویری است که در آن آسمان به خوبی دیده می شود، اما مابقی چشم انداز تاریک است(همانطور که در بالا مشاهده می شود) و یا برعکس.

برای حل این مشکل، دو راهکار وجود دارد:

  1. Meter Reading دوربین خود را روی روشن ترین قسمت زمینه خود قرار دهید و عکس را بگیرید. این منجر به عکسی می شود که به اندازه کافی به آسمان نزدیک است و سایر قسمت های منظره که کاملاً در معرض دید شماست. در نتیجه این گونه می توانید جزئیات از دست رفته را بازیابی کنید.
  2. از یک فیلتر Reverse Natural Density هم می توانید استفاده کنید. این فیلترها به گونه ای طراحی شده اند که در قسمت پایینی قدرت فیلتر بسیار کمی دارند به طوری که منظره روشن تر به نظر می رسد، در بالا قدرت فیلتر بیشتر برای پایین آوردن درخشش آسمان وجود دارد و در وسط ، قویترین قدرت فیلتر را دارند ، زیرا ، هنگام طلوع و غروب خورشید ، درخشان ترین منطقه عکس در افق است. یک چنین ترکیبی در یک فیلتر، بسیار می تواند کمک کننده باشد.

یک راه دیگر نیز وجود دارد که کمی زمان بر است اما نتیجه فوق العاده ای می دهد. به این صورت که با دوربین تان از یک منظره ثابت دو عکس ثبت کنید. در یکی از عکس ها آسمان در معرض نور باشد و در دیگری سایر قسمت های منظره. به این کار اصطلاحا Bracketing نامیده می شود. در ادامه با ویرایشی که انجام می دهید دو عکس را چنان در هم محو کنید که به بهترین نور برای آسمان و منظره اطراف برسید.

تمام روش هایی که در بالا به آن اشاره کردیم، بهترین نتیجه را برای شما خواهد داشت، اما من شخصا اعتقاد دارم که ترکیب نوردهی (روش سوم) بهترین است. نحوه انجام این کار را در لینک زیر توسط First Man Photography  ارائه شده است.

همه این ها گفته شد اما واقعیت این است که هر طلوع و غروب خورشید متفاوت است ، بنابراین برای رسیدن به بهترین تنظیمات باید کمی آزمون و خطا وجود داشته باشد. تمرین زیاد نیز فراموش نشود. اما با این حال برای اینکه یک نقطه شروع برای تمرین های خود داشته باشید، تنظیمات کلی برای ثبت طلوع و غروب خورشی را با شما به اشتراک می گذاریم:

  • Exposure mode: Manual
  • Drive mode: Single shot
  • Aperture: f/11
  • ISO: 100
  • Shutter speed: Varies
  • White balance: Daylight, shade, or cloudy

متوجه شدید که سرعت شاتر متفاوت است!! برای هر طلوع خورشید یا غروب خورشید خاص باید سرعت شاتر را مطابق با روشنایی تنظیم کنید. همانطور که در بالا ذکر شد ، این کار با آزمون و خطاست، اما با تمرین ، شما می توانید درک کنید که برای چه میزان روشنایی، جه سرعت شاتری مناسب است.

  • حرکات طبیعت


در بعضی مواقع، هدف از عکاسی منظره ثبت حرکاتی است که در طبیعت دیده می شود. مثال هایی که از این دست به ذهن می رسد حرکت آبشار یا رودخانه، حرکت ابرها و ستارگان و … . مهمترین تنظیم دوربین هنگام ثبت یک حرکت ، مربوط به سرعت شاتر است.

پس باید اول به سراغ تنظیمات سرعت شاتر برویم، سپس دیافراگم و ISO تا بتوانیم یک عکس خوب ثبت کنیم.
این تنظیمات فقط یک راهنما هستند آن هم با توجه به شرایط کلی برای شروع کار است. بر اساس شرایط خاص عکسبرداری باید تغییراتی اعمال شود.

  • .Exposure mode: Manual
  • Drive mode: Single shot
  • Aperture: f/16
  • ISO: 50 or 100
  • Shutter speed: 1/4th second
  • White balance: Varies

چند نکته با این تنظیمات پیشنهادی وجود دارد:

نکته اول – اگر برای عکسبرداری remote  دارید، آن را روی Single shot تنظیم کنید و عکس را ثبت کنید. اما اگر remote ندارید ، از تایمر خودکار دوربین خود استفاده کنید. تایمر را روی 3-2 ثانیه تنظیم کنید. این کار  هرگونه لرزش دست شما که باعث می شود با فشار دادن دکمه دیافراگم ایجاد شود را  از بین می برد.

نکته دوم – تنظیم سرعت شاتر به سرعت حرکت سوژه ای بستگی دارد که شما می خواهید آن را ثبت کنید. به عنوان مثال ، برای یک آبشار پر سرعت ممکن است سرعت شاتر 4/1 ثانیه مناسب است. اما برای یک نهرکه آهسته حرکت می کند  یک ثانیه گزینه خوبی است.

نکته سوم – تنظیم White balance است که به نورپردازی بستگی دارد. اگر نزدیک طلوع خورشید یا غروب خورشید است ، همانطور که در ابتدا گفته شد ، daylight ، shade یاcloudy را امتحان کنید.

کنترل عمق میدان(Depth of Field):

یکی از اصلی ترین مؤلفه های عکاسی منظره ، تنظیم عمق میدان درست است. اگر بخواهیم عمق میدان را تعریف کنیم ، فقط به قسمتی از عکس گفته می شود که فوکوس روی آن است. به طور معمول ، مناظر از عمق میدان بسیار عمیقی بهره مند می شوند ، به این ترتیب همه چیز در صحنه از پیش زمینه تا پس زمینه مورد توجه قرار می گیرد.

در تصویر بالا ، توجه کنید که همه چیز از صخره ها گرفته تا گلها وکوههای دوردست ، درمرکز است. این به دلیل عمق زیاد میدان است. عمق میدان تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد که باید آن را به درستی کشف کنید. بهترین کار برای به حداکثر رساندن عمق میدان استفاده از حالت اولویت دیافراگم (A یا AV دوربین) است. این حالت دیافراگم دوربین به طور خودکار سرعت شاتر را انتخاب می کند تا به دید خوبی برسد. با این کار دیگر لازم نیست نگران تنظیم نور باشید.

برای فهم بهتر تنظیمات می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

در ادامه باز هم تنظیمات پیشنهادی برای شما خواهیم داشت:

  • Exposure mode: Aperture Priority
  • Drive mode: Single shot
  • Aperture: f/8
  • ISO: 100
  • Shutter speed: Determined by the camera
  • White balance: Varies
  • Focus mode: Manual

ترفند اصلی در قسمت استفاده از فوکوس دستی است و  مهم تر این که نقطه کانونی خود را در یک سوم از پایین قاب قرار دهید(همان طور که در لینک بالا نیز به آن اشاره شد). دلیل این که بر تکنیک فوکوس اصرار داریم این است که عمق میدان در پشت نقطه فوکوس امتداد می یابد تا در جلوی آن.  پس  با تنظیم نقطه کانونی خود در نقطه یک سوم کادری که بسته اید، فوکوس خوبی در جلو خواهید گرفت و در پشت آن نقطه نیز از جلو به عقب امتداد خواهید یافت.

آموزش اصول عکاسی از منظره؛ عناصرکلیدی عکاسی منظره

مقاله مرتبط: آموزش اصول عکاسی از منظره؛ عناصرکلیدی عکاسی منظره

معرفی لنز های مناسب عکاسی منظره

برای ثبت بهترین عکسهای منظره ، تنها درک تنظیمات دوربین کافی نیست. در اینجا چند لنز برتر عکاسی منظره برای سیستم های دوربین Canon ، Nikon و Sony وجود دارد که معرفی می کنیم.

  1. Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM UD

لنزهای EF-S 18-85mm ساخته شده مخصوص دوربین های APS-C Canon ، فاصله کانونی بسیار خوبی را برای گرفتن عکس های wide دارند.  هم چنین به دلیل داشتن یک سیستم لرزشگیر 4 مرحله ای ، می توانید بدون نگرانی از لرزش دوربین ، به صورت دستی عکاسی کنید.

  1. Canon EF 24mm f/1.4 L II USM

وقتی صحبت از لنزهای ثابت با کارایی بالا برای مناظر است ، نام Canon EF 24mm f / 1.4 L II USM به میان می آید.  این لنز با دوربین های Full frame و APS-C سازگار است ، دیافراگم بزرگ f / 1.4 را ارائه می دهد که به شما این امکان را می دهد بدون افزایش ISO ، در شرایط کم نور عکس بگیرید. این باعث می شود آن را به یک لنز ایده آل برای عکاسی در شب و ستاره ها نیز تبدیل کند.

  1. Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

لنزهای EF 70-200mm f / 4 L USM از Canon به عکاسان منظره محدوده کانونی عالی برای ایجاد تصاویر دقیق از مناظر را ارائه می دهد. از آنجا که این یک لنز خط Luxury است حتی در شرایطی که هوا همکاری نمی کند به شما امکان عکاسی می دهد. این یک لنز عالی برای عکاسی از منظره است.

4.    Nikon AF-S 14-24mm f/2.8G ED

برای دوربین های Nikon Full Frame FX  و دوربین های Crop Sensor DX ساخته شده است. لنزهای AF / S 14-24mm f / 2.8 عملکرد سریع  با زاویه دید گسترده دارند. این لنز به دلیل وضوح بسیار زیاد در مقادیر مختلف دیافراگم شناخته شده است و با دیافراگم f / 2.8 می توان از مناظر کم نور با سهولت عکس گرفت.

5.    Nikon 24mm f/1.8G ED

این لنز در سال 2015 معرفی شد. با فاصله کانونی عالی 24 میلی متر که خیلی کوتاه یا خیلی طولانی نیست. به عبارت دیگر ، مناسب برای مناظر.

6.    Sony SEL 10-18mm f/4

 

برای عکاسانی که برند مود علاقه شان Sony است و می خواهند تصویری با زاویه دید فوق العاده و گسترده از مناظر داشته باشند ، 10-18mm f/4 گزینه خوبی است. این لنز برای دوربین های E-mount Sony ساخته شده است و دارای سنسورهای ژیروسکوپی داخلی است که به لرزشگیری آن هنگام ثبت عکس به صورت دستی بسیار کمک می کند.

 

7.    Sony 24-70mm f/4 T FE OSS

 

برای عکاسانی که با برند Sony و Full frame کار میکنند ، لنز عکاسی  24-70mm f/4 بسیارعالی است.

این لنز فاصله کانونی از wide  تا telephoto را پوشش می دهد . هم چنین اپتیک Carl Zeiss درجه یک است ، بدون توجه به اینکه از چه منظره ای که عکاسی می کنید ، کیفیت تصویر عالی دارد.

8.    Sony SEL FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS

 

عکاسانی که با دوربین های Mirrorless  از برند Sony کار می کنند، و خواهان فاصله کانونی فوق العاده ای هستند،  باید به لنزهای SEL FE 24-240mm f / 3.5-6.4 OSS مراجعه کنند.

این لنز در حالت ایده آل با دوربین های سری 7 از برند Sony استفاده می شود.  این لنز نسبت به رطوبت و گرد و غبار مقاوم است و بزرگنمایی تا حدود 10 برابر را دارد، علاوه بر آن به لرزشگیر درونی نیز مجهز است.

 جمع بندی

نکته جالب در مورد عکاسی منظره این است که مناظر متنوع زیادی برای کشف و عکسبرداری وجود دارد. اما مشکل این جاست که باید دوربین خود را کامل بشناسیم تا بتوانیم بهترین تنظیمات را در مواجهه با هر صحنه ای از طبیعت داشته باشیم و آن را ثبت کنیم. اگرچه همه منظره ها در دسته بندی های فوق الذکر قرار نمی گیرند ، اماحداقل شما اکنون یک نقطه شروع دارید.

در صورت لزوم این راهنما را دوباره بخوانید، می توانید برای خرید تجهیزات نیز روی کمک مجموعه ما حساب کنید. سپس به بیرون بروید تا تکنیک هایی که گفته شد را تمرین کنید. فکر می کنم در عکس هایی که می گیرید ، پیشرفت چشمگیری خواهید دید

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط