در ادامه میتوانید مقایسه جز به جز این دو دوربین مهم را بخوانید:
رزولوشن حسگر
در این بخش دوربین سونی A1 با دارا بودن حسگری رزولوشن 50 مگاپیکسل از نوع BSI و حافظه داخلی امتیاز بیشتری کسب میکند. در مقابل دوربین کانن R5 از حسگری متعارف با رزولوشن 45 مگاپیکسل بهره میبرد.
در نگاه نخست این برتری چندان مهم به نظر نمیرسد. آنچه که اختلاف را به حداکثر میرساند قابلیت Pixel Shift Multi Shooting در دوربین سونی A1 است. این فناوری که در مدل A7R IV نیز وجود دارد از سیستم لرزشگیر درون دوربین برای جابجایی حسگر در بین نوردهیهای متوالی استفاده میکند.
در نتیجه تصویر نهایی دارای چهار برابر رزولوشن نسبت به رزولوشن اصلی حسگر خواهد بود.
با این قابلیت میتوانید عکسی با رزولوشن 199 مگاپیکسل از ادغام 16 عکس ذخیره کنید اما توجه داشته باشید برای استفاده از این قابلیت سوژه باید کاملاً ثابت و بیحرکت بوده و پردازش هم فقط از طریق نرمافزار اختصاصی سونی Imaging Edge انجام شود. از نظر ابعاد حسگر نیز دو دوربین تقریباً مشابه هستند و اختلاف چندانی وجود ندارد.
[relatedpost post=”191776″]
طراحی بدنه و ابعاد
از نطر ابعاد و طراحی بدنه بین دو دوربین کانن R5 و سونی A1 شباهتهای زیادی وجود دارد. دوربین کانن R5 دارای انحناهای بیشتری است در حالی که در دوربین سونی A1 زوایای راست گوشهی بیشتری به چشم میخورد. ابعاد و بخصوص وزن دو دوربین نیز اختلاف کمی با یکدیگر دارند.
چیدمان کنترلها و کلیدها کاملاً متفاوت است. گریپ و دستگیره دوربین کانن R5 کمی عمیقتر است و در بالای دوربین یک صفحه نمایشگر تک رنگ وجود دارد. این صفحه هنگامی که دوربین در موقعیتی پایینتر از دسترسی به مانیتور قرار دارد بسیار ارزشمند است.
حساسیت
در زمینه حساسیت دوربین کانن R5 امتیاز بیشتری کسب میکند. این امر می تواند بدلیل تعداد کمتر پیکسلها و ابعاد بزرگتر فتوسایتها روی حسگر باشد. محدوده حساسیت اصلی (Native) دوربین کانن R5 از ISO 100 تا ISO 51200 بوده و قابل گسترش تا ISO 50-102400 است.
در حالت فیلمبرداری و حساسیت اتوماتیک، محدوده حساسیت ISO 100-6400 و در حالت تنظیم دستی در محدوده ISO 100-25600 قابل تنظیم است. حداکثر میزان حساسیت دوربین کانن R5 در حالت فیلمبرداری نیز ISO 51200 میباشد.
اگرچه میزان حساسیت دوربین سونی A1 در حالت فیلمبرداری نامشخص است اما در حالت عکسبرداری دامنه حساسیت اصلی آن ISO 100-32000 بوده و قابل گسترش به ISO 50-102400 است. اگر قابلیت اتوفوکوس دوربین کانن R5 در حداقل نور -6EV (در مقایسه با -4EV دوربین سونی( را در نظر بگیرید آنگاه دوربین کانن R5 هنگام عکسبرداری در شرایط کم نور دوربین تواناتری خواهد بود.
منظرهیاب و مانیتور؛ برتری سونی در منظره یاب و برتری کانن در مانیتور
مانیتور دوربین کانن R5 را می توانید در جهات مختلف بچرخانید در حالی که مانیتور دوربین سونی A1 بصورت بازشو بوده و دامنه حرکت محدودتری دارد. از نظر ابعاد نیز مانیتور دوربین کانن کمی بزرگتر است اما تفاوت مهم در رزولوشن مانیتورهاست. رزولوشن مانیتور دوربین کانن R5 برابر با 2.1 میلیون نقطه یعنی 960×720 پیکسل است و رزولوشن مانیتور دوربین سونی به مراتب کمتر برابر با 1.44 میلیون نقطه یعنی 800×600 پیکسل میباشد.
در مورد منظرهیاب اما قضیه برعکس میشود. منظره یاب دوربین سونی A1 برتر از منظرهیاب دوربین کانن R5 است. دوربین سونی دارای منظرهیابی با ابعاد 0.64 اینچ از نوع OLED و بزرگنمایی 0.9x است.
همچنین نرخ بازسازی آن فوق العاده بوده و برابر با 240 هرتز است. رزولوشن خیره کننده منظرهیاب دوربین سونی A1 برابر با 9.44 میلیون نقطه یعنی 2048×1536 پیکسل است. در سمت مقابل، دوربین کانن از منظرهیابی کوچکتر با ابعاد 0.5 اینچ و رزولوشن 5.76 میلیون نقطه یعنی 1600×1200 پیکسل بهره میبرد.
فوکوس اتوماتیک : برنده دوربین کانن در عکاسی و فیلمبرداری
در حوزه فوکوس اتوماتیک دوربین کانن R5 برتری قابل توجهی دارد. این دوربین دارای 5940 نقطه فوکوس در حالت عکسبرداری و 4500 نقطه فوکوس در حالت فیلمبرداری میباشد. پوشش فوکوس 100 درصد بوده و قادر است تا -6EV فوکوس نماید. همچنین بنابر ادعای شرکت کانن دوربین R5 دارای رکورد جهانی سرعت فوکوس 0.05 ثانیه است. در طرف مقابل دوربین سونی A1 دارای 759 نقطه فوکوس با پوشش 92 درصد و امکان فوکوس تا -4EV است.
گرچه هر دوربین دارای قابلیت رهگیری و فوکوس چشم حیوانات و انسان هستند اما این قابلیت در دوربین سونی A1 فقط در حالت عکسبرداری امکان پذیر است اما در دوربین کانن میتوانید از فوکوس چشم پرندگان در حالت فیلمبرداری نیز استفاده کنید.
لرزشگیر درون بدنه (IBIS) : برنده دوربین کانن
سیستم لرزشگیر درون بدنه دوربین کانن قادر است در ترکیب با لنزهای دارای لرزشگیر تاثیری به میزان 8 استاپ اعمال نماید و این در حالی است که سیستم لرزشگیر درون بدنه دوربین سونی تاثیری به میزان 5.5 استاپ ایجاد میکند.
توجه داشته باشید این اختلاف تاثیر سیستمهای لرزشگیر فقط در برخی شرایط، محسوس است و در موارد عادی مثل عکاسی خیابانی چندان قابل توجه نمیباشد.
عکسبرداری پیاپی: برنده دوربین سونی
اگرچه سرعت عکاسی پیاپی 20 فریم در ثانیه دوربین کانن R5 از بسیاری از دوربینهای دیگر بیشتر است اما در مقایسه با سرعت 30 فریم در ثانیه دوربین سونی A1 حرفی برای گفتن ندارد.
دوربین سونی A1 میتواند با سرعت 30 فریم در ثانیه بدون وقفه سیاهی (Black Out) با شاتر الکترونیک به تعداد 165 عکس با فرمت JPEG و 155 عکس با فرمت RAW فشرده عکسبرداری کند.
اما درصورت استفاده از شاتر مکانیکی سرعت آن تا 10 فریم در ثانیه کاهش مییابد. دوربین کانن R5 میتواند با سرعت 20 فریم در ثانیه با شاتر الکترونیک به تعداد 170 عکس JPEG و 83 عکس با فرمت RAW غیر فشرده و 130 عکس با فرمت RAW فشرده عکسبرداری پیاپی انجام دهد.
فیلمبرداری : هردو توانا اما محدود
هردو دوربین کانن R5 و سونی A1 می توانند با کیفیت 8K و با سرعت 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنند اما در نحوه عملکرد با هم متفاوت هستند.
فیلمبرداری با کیفیت 8K در دوربین کانن R5 با نمونه برداری 4:2:2 و عمق رنگ 10 بیت انجام می شود اما در دوربین سونی A1 همان کیفیت 8K با عمق رنگ 10 بیت ولی با نمونه برداری 4:2:0 صورت میگیرد. این بدان معنی است که اطلاعات رنگ به میزان زیادی بین پیکسلهای همجوار به اشتراک گذاشته میشود، بنابراین اگر تصحیح رنگ ویدیوها را در نرمافزار به میزان زیادی انجام میدهید به این نکته توجه داشته باشید.
این قابلیت عامل برتری مستقیم دوربین کانن نمیباشد زیرا زمان ضبط ویدیوهای 8K در دوربین کانن حداکثر 20 دقیقه و در دوربین سونی برابر با حداقل 30 دقیقه است. دلیل این امر هم به میزان گرم شدن دوربین در حالت ضبط ویدیوهای 8K ارتباط داشته و تحت تاثیر عاملی مانند دمای محیط نیز قرار دارد. هر دو دوربین میتوانند ویدیوهایی با کیفیت 4K با سرعت 120 فریم در ثانیه ضبط کنند.
اگرچه هر دو دوربین کانن R5 و سونی A1 می توانند ویدیوهای RAW را ضبط کنند اما دوربین کانن میتواند این ویدیوها را بصورت داخلی ذخیره کند در حالی که دوربین سونی فقط در خروجی HDMI این قابلیت را دارد.
کارت حافظه و باتری
همانگونه که از دوربینهای حرفهای انتظار میرود هر دو دوربین دارای دو محفظه کارت حافظه هستند. در دوربین کانن R5 یکی از محفظهها به کارتهای حافظه نوع SD با سرعت UHS-II و دیگری به کارتهای حافظه بسیار سریع CFexpress اختصاص دارد.
از طرف دیگر هر دو محفظه کارت حافظه دوربین سونی را می توانید با کارتهای حافظه SD با سرعت UHS-II یا کارت حافظه CFexpress استفاده کنید.
از نظر باتری، دوربین سونی A1 از همان باتری معروف دوربینهای اخیر سری آلفا یعنی باتری NP-FZ100 استفاده میکند که با این باتری میتواند به تعداد 430 عکس در عکاسی با منظرهیاب و تعداد 530 عکس در عکاسی با مانیتور، عکسبرداری کند.
این عملکرد در دوربین کانن R5 با باتری LP-E6NH به تعداد 470 عکس در عکاسی با منظرهیاب و 490 عکس در عکاسی با مانیتور میباشد.
سخن نهایی
هر دوربین کانن R5 و سونی A1 دارای برتریهایی نسبت به یکدیگر هستند : رزولوشن بالاتر، منظره یاب بهتر و سرعت عکسبرداری پیاپی بیشتر از موارد برتری دوربین سونی A1 و سیستم اتوفوکوس بهتر، لرزشگیر موثرتر و مانیتور کاربردیتر از موارد برتری دوربین کانن R5 هستند.
در نتیجه با توجه به جمیع این جهات و مقایسه مورد به مورد میتوانید انتخاب مصممتری داشته باشید. اما به همه این موارد اختلاف قیمت قابل توجه این دو دوربین را هم اضافه کنید. در حالی که برای بدنه دوربین کانن R5 بایستی مبلغ 3900 دلار پرداخت کنید، این مبلغ برای دوربین سونی A1 به 6500 دلار! میرسد.