برای عکاسی از خورشید گرفتگی ابتدا لازم است که به صورت کامل بدانیم خورشید گرفتگی چیست و چگونه رخ میدهد. خورشید گرفتگی یا کسوف یک اتفاق نادر است که با قرار گرفتن ماه در بین زمین و خورشید شاهد آن خواهیم بود. زمانی که ما بین زمین و خورشید قرار میگیرد نور خورشید به زمین نمیرسد و باعث افتادن سایهی ماه روی زمین خواهد شد. خورشید گرفتگی فقط زمانی اتفاق میافتاد که ماه جدید باشد و مستقیما با زمین و خورشید همراستا باشد. همچنین بسته به نزدیکی ماه به زمین و قرارگیری نسبی این سه خورشید گرفتگی ممکن است کامل، جزئی و یا حلقوی باشد.
خورشیدگرفتگی کامل فقط زمانی رخ میدهد که ماه به صورت کامل خورشید را بپوشاند. کسوف یک اتفاق نادر است زیرا باید چندین اتفاق خاص به صورت همزمان رخ دهد. اول اینکه هر سه جسم آسمانی ما یعنی زمین، ماه و خورشید باید به خوبی همراستا باشند تا ماه بتواند خورشید را بپوشاند و سایهی آن روی زمین بیافتد. دومین مورد فاصلهی ماه با زمین است. در صورتی که این فاصله خیلی زیاد باشد، خورشید به صورت کامل پوشانده نخواهد شد. سومین مورد برای اینکه یک نفر بتواند شاهد کسوف کامل باشد باید وی در جهت مستقیم همترازی ماه و خورشید قرار بگیرد یا به عبارتی دیگر در مرکز سایهی ماه باشد.
در طول خورشید گرفتگی کامل، سطح نور به شدت کاهش خواهد یافت و یک احساس وهمآلود ایجاد میکند. حتی برخی اوقات شما میتوانید ستارهها را هم در وسط روز مشاهده کنید. شما در اطراف ماه یک حلقهی آتشین مشاهده خواهید کرد. حتی برخی اوقات قادر خواهید بود تاج خورشید را هم مشاهده کنید.
خورشید گرفتگی جزئی وقتی رخ خواهد داد که خورشید، ماه و زمین به صورت کامل با هم همراستا نباشند و یا شما در مرکز سایهی ماه قرار نگرفته باشید. در نتیجه ماه به صورت کامل خورشید را نمیپوشاند.
آخرین نوع خورشید گرفتگی هم خورشید گرفتگی حلقوی است. این نوع خورشید گرفتگی زمانی رخ خواهد داد که ماه از زمین خیلی دور است و نمیتواند به صورت کامل خورشید را بپوشاند. در نتیجه شما در طول خورشید گرفتگی شاهد یک حلقهی روشن در اطراف خورشید خواهید بود.
برای رصد خورشید گرفتگی ۱ تیر به کجا برویم؟
اگر نگاهی به نقشه مسیر رویت پذیری خورشیدگرفتگی ۱ تیر بیاندازیم، میبینیم خط مرکزی گرفت از فاصله بسیار کمی از جنوب شرقی کشورمان ایران عبور میکند و گرفت حلقوی در ایران قابل روست نیست اما می توانیم با درصد بسیار بالایی این گرفت را رصد کنیم. در نقشه زیر، درصد گرفت خورشید در شهر های مختلف ایران را مشاهده می کنید. با توجه به این نقشه هر کجای ایران که باشیم امکان رصد این گرفت را داریم، اما با درصد های متفاوت. مثلا این مقدار در تبریز ۳۵ درصد و در تهران برابر با ۴۸ درصد است. هر چقدر به سمت جنوب شرق ایران حرکت کنیم مدت زمان خورشید گرفتگی و درصد گرفت خورشید بیشتر میشود. در سواحل جنوب شرق ایران با ۹۷.۴ درصد شاهد بیشترین درصد گرفت هستیم اما با توجه به وضعیت قرمز به علت شیوع ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان، توصیه میکنیم که به این شهرها سفر نکنید.
در تمام مناطق ایران، گرفت جزئی از ابتدا تا انتها قابل رویت است. حدودا از ساعت ۹ صبح گرفت آغاز شده، حدود ساعت ۱۰ بیشینه گرفت جزئی را شاهد هستیم و در حوالی ساعت ۱۱ و نیم، گرفت به پایان می رسد. در شمال غرب ایران گرفت حدود دو ساعت و در جنوب غرب ایران حدود ۳ ساعت طول خواهد کشید. برای یافتن جزئیات دقیق مربوط به زمان آغاز، بیشینه و پایان گرفت و همچنین درصد گرفت در محل زندگیتان کافیست در لینک زیر بر روی محل مورد نظرتان در نقشه کلیک کنید تا تمامی اطلاعات به همراه شبیه سازی شکل گرفت برایتان نمایش داده شود:
https://www.timeanddate.com/eclipse/map/2020-june-21
عکاسی از خورشید گرفتگی
به دلیل نادر بودن این اتفاق، مدت زمان کوتاهی که برای عکاسی از آن در اختیار دارید و طبیعت پویای سوژه، این سبک عکاسی یکی از سبکهایی است که برای انجام آن به تجهیزات مناسب، تنظیمات دقیق، برنامهریزی و تمرین نیاز دارد. این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شما باید برای عکاسی برنامهریزی داشته باشید، تجهیزات مناسب را در اختیار داشته باشید و قبل از شروع کسوف، به اندازه کافی با عکاسی از خورشید معمولی تمرین کنید.
ایمنی در عکاسی از کسوف
به هیچ عنوان با چشم غیرمسلح به خورشید نگاه نکنید. آسیب دائمی به بینایی و حتی از دست دادن بینایی از عوارض نگاه مستقیم و با چشم غیر مسلح به خورشید است. همیشه از عینکهای مخصوص نگاه کردن به خورشید برای نگاه کردن کسوف قبل، بعد و در حین آن استفاده کنید. همهی ما حداقل یک بار به خورشید نگاه کردهایم اما قرار گرفتن چشم در معرض نور خورشید برای مدت زمان طولانی باعث آسیب دیدن دائمی چشمها خواهد شد. در طول کسوف و زمانی که ماه بخشی از خورشید را پوشانده است شدت نور باز هم ثابت خواهد ماند. تنها زمانی که میتوانید با چشم غیرمسلح به خورشید گرفتگی نگاه کنید، مدت زمان کوتاهی است که ماه به صورت کامل خورشید را پوشانده است.
- به هیچ عنوان دوربین خودتان را بدون فیلترهای تائید شده برای عکاسی از خورشید گرفتگی به سمت خورشید نگیرید. لنز دوربین ممکن است شدت و روشنایی نور خورشید را تقویت کند و همین موضوع ممکن است باعث آسیب رسیدن به تجهیزات شما شود.
- به هیچ عنوان از طریق منظرهیاب دوربینهای SLR بدون فیلتر به خورشید گرفتگی نگاه نکنید. منظره یاب ممکن است شدت و روشنایی نور خورشید را که از داخل لنز میگذرد تقویت کند.
- به هیچ عنوان از منظرهیاب دوربینهای rangefinder زمانی که به سمت خورشید یا نزدیکی آن گرفته شده است استفاده نکنید. منظرهیاب اپتیکال از چشمهای شما در مقابل نور خورشید مراقبت نخواهد کرد.
- به هیچ عنوان از منظرهیاب اپتیکال دوربینهای دیجیتالی بدون فیلتر که به سمت خورشید گرفته شدهاند استفاده نکنید زیرا تمرکز فوکوس نور فیلتر شده روی سنسور دوربین ممکن است به چشمهای شما آسیب بزند.
از منظره لذت ببرید
خورشید گرفتگی چیزی نیست که هر روز رخ دهد و خیلی از افراد ممکن است در طول زندگی خودشان حتی یک بار هم شاهد این رویداد نباشند. برخی افراد به نقاط دوردست سفر میکنند تا حداقل یکبار یا بیشتر خورشید گرفتگی را ببینند.
بنابراین شما نباید به صورت کامل در طول این رویداد مشغول عکاسی از خورشید گرفتگی و سر و کله زدن با دوربین خودتان باشید یا کل رویداد را با منظرهیاب و صفحه نمایش دوربین خودتان مشاهده کنید. به خورشید گرفتگی نگاه کنید و با چشمهای خودتان از آن لذت ببرید. با وجود اینکه گرفتن یک عکس خوب خیلی لذت بخش است اما بعد از اتمام رویداد تا آخر عمر پشیمان خواهید بود که چرا فقط روی روند عکاسی تمرکز کردهاید. علاوه بر این، دیدن کسوف با چشمهای خودتان خیلی شگفتانگیزتر از چیزی است که داخل صفحه نمایش دوربین میبینید.
[relatedpost post=”136965″]
اکنون که نکات ضروری را ذکر کردهایم زمان آن رسیده است که نگاهی داشته باشیم به نحوهی عکاسی از خورشید گرفتگی:
تجهیزات ضروری
1- عینک مخصوص خورشید گرفتگی
به دو دلیل شما به این عینک نیاز دارید. اول برای نگاه کردن به خورشید گرفتگی با چشمهای خودتان و دوم برای اینکه بهتر بتوانید دوربین را به سمت خورشید هدف بگیرید.
2- دوربین
تقریبا از هر دوربینی میتوانید برای عکاسی از خورشید گرفتگی استفاده کنید اما برخی از آنها بسته به انتظاراتی که شما دارید ممکن است نتایج بهتری در اختیار شما قرار دهند.
ممکن است از خودتان بپرسید که آیا میتوان با گوشی موبایل هم از خورشید گرفتگی عکاسی کرد؟ بله! با این وجود به دلیل اینکه دوربین روی گوشی شما از یک لنز واید استفاده میکند بهتر است فقط از خود خورشید گرفتگی عکاسی نکنید و به جای آن روی محیط اطراف خودتان تمرکز کنید و از خورشید در حال کسوف به عنوان بخشی از صحنه استفاده کنید.
همچنین در طول مدت عکاسی استفاده از عینک مخصوص خورشید گرفتگی را فراموش نکنید. دو عدد عینک تهیه کنید و از یکی از آنها در مقابل دوربین گوشی هوشمند خودتان استفاده کنید.
دوربینهای Point-And-Shoot
به صورت عمومی دوربینهای Point-And-Shoot همگی به نسبت کیفیت خوبی دارند و در برابر هزینهای که میکنید نتایج خوبی به دست خواهید آورد. متاسفانه به دلیل محدودیت زوم این دوربینها، پر کردن فریم با خورشید کار خیلی سختی خواهد بود. برای عکاسی با این دوربینها از صفحه نمایش LCD استفاده کنید، یک صفحه فیلتر کنندهی نور خورشید در مقابل لنز قرار دهید و خودتان هم از عینکهای مخصوص خورشیدگرفتگی استفاده کنید.
این دوربینها از لنزهایی استفاده میکنند که در زمان غیرفعال بودن دوربین یا خاموش شدن آن به صورت کامل داخل بدنه قرار میگیرند. مشکل اینجاست که شما نمیتوانید روی این لنزها فیلتر نور خورشید نصب کنید. بدون استفاده از این فیلتر هم به محض اینکه اولین عکس خودتان را بگیرید سیستم فوکوس خودکار و سنسور دوربین میسوزند. همچنین به هیچ عنوان سعی نکنید با استفاده از چسب و یا روشهای دیگر یک فیلتر روی لنز دوربین خودتان بچسبانید زیرا این احتمال وجود دارد که فیلتر بیافتد و به سنسور دوربین و شبکیه چشم شما آسیب برسد.
دوربینهای مبتدی
تمامی دوربینهای زیر امکان کنترل نوردهی دستی کامل را به شما میدهند:
- دوربینهایی که سنسور APS-C دارند: Nikon D3400 و D5300، کانن 4000D و 1300D، سونی A3000، A68، SLT-A58، Pentax K-5.
- دوربینهایی که سنسور میکرو سه چهارم دارند: Olympus E-PL9
- دوربینهای کامپکت (سنسور 1 اینچ): Sony RX100 III
دوربینهای میان رده
این دوربینها از لحاظ میزان نویز در عین قیمت مناسب عملکرد خوبی هم از لحاظ نویز دارند. برای عکاسی از خورشید گرفتگی این موضوع خیلی مهم نیست زیرا صحنه به هیچ عنوان خیلی تاریک نخواهد شد (روشنایی مثل زمان گرگ و میش خواهد بود) و حتی خورشیدی که به صورت کامل گرفته شده است و تاج آن هم به اندازه کافی روشن خواهند بود. با این وجود هرچقدر که نویز صحنه کمتر باشد، عکسهایی که میگیرید هم کیفیت بهتری خواهند داشت.
- دوربینهای APS-C: نیکون D7200 و D7500، کانن 700D و 7D Mark II، Fuji XT-1، پنتاکس K-5 II و سونی A6500
- دوربینهای میکرو سه چهارم: المپیوس OM-D E-M1 و OM-D E-M5 مارک II.
- دوربینهای فول فریم: نیکون D610 و D750، سونی A7 و A7R
دوربینهای رده بالا
در مورد دوربینهای رده بالا ما موارد زیر را به شما توصیه میکنیم:
- دوربینهای APS-C: Nikon D500، Fuji XT-2 و Fuji X-Pro2
- دوربینهای میکرو سه چهارم: المپیوس OM-D E-M1 و OM-D E-M5 مارک II.
- دوربینهای فول فریم: نیکون D800، D810، D4s و D5، پنتاکس K-1 Mark II، کانن 6D، 6D Mark II، 1D X، 1D X Mark II، 5D Mark IV، 5DS و 5DS R. سونی A7S II، A7 III، A7R III، A7R IV و a9.
لنز
انتخاب لنز و فاصله کانونی آن به این بستگی دارد که شما دوست دارید خورشید در عکس شما چه اندازهای داشته باشد. آیا میخواهید منظره هم داخل عکستان باشد و مشکلی با کوچک بودن خورشید ندارید؟ در این صورت از یک لنز واید مثل Nikon 14-24mm f/2.8 استفاده کنید.
نیازی به منظره ندارید و با کوچک بودن خورشید هم مشکلی ندارید؟ از لنزهای تله فوتو استاندارد مثل نیکون 70-200mm f/2.8 یا کانن 70-200mm f/2.8 استفاده کنید. در صورتی هم که دوست دارید یک ماه بزرگ و عظیم داخل عکس خودتان داشته باشید از لنزهای سوپر تله فوتو مثل نیکون 200-500mm f/5.6، کانن 100-400mm f3.5-5.6، فوجی فیلم 100-400mm f/4.5-5.6، المپیوس Zuiko 300mm f/4 PRO، سونی 100-400mm f/4.5-5.6، سونی 400mm f/2.8 یا سیگما 150-600mm f/5-6.3 استفاده کنید.
برای عکاسی از خورشید گرفتگی کامل از دوربینهای کراپ سنسور استفاده کنید تا بتوانید یک خورشید بزرگ داخل عکس خودتان داشته باشید. همچنین میتوانید از لنزهای بازتابی (catadioptric) نیز استفاده کنید. این لنزها ارزانتر و سبکتر از لنزهای سوپرتله فوتو زوم هستند و انحرافات رنگی هم در آنها تقریبا مشخص نیست. البته استفاده از این لنز هم مشکلاتی دارد. علاوه بر اینکه فاصله کانونی این قبیل لنزها ثابت است شما نمیتوانید دیافراگم لنز را هم تغییر دهید. همچنین مناطق خارج از فوکوس تصویر هم ممکن است به شکل یک بوکه دایرهای دیده شوند.
شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که همه چیز را در کنار هم در اختیار داشته باشید.
سه پایه
خورشید به اندازه کافی روشن است و به همین خاطر شما در زمان عکاسی از خورشید گرفتگیهای جزئی معمولا نیازی به سه پایه برای کاهش لرزش ندارید زیرا سرعت شاتر دوربین شما خیلی سریع خواهد بود. با این وجود در زمان کسوف کامل، خورشید کاملا پوشانده شده است و شما اساسا در تاریکی عکاسی خواهید کرد. به همین خاطر استفاده از سه پایه برای عکاسی از خورشید گرفتگی کامل ضروری است. همچنین از آنجایی که خورشید گرفتگی در طول یک مدت زمان طولانی اتفاق میافتد مطمئنا دوست ندارید برای چندین دقیقه و گاهی اوقات یک ساعت دوربین خودتان را در دست بگیرید.
[relatedpost post=”146509″]
ریموت تریگر شاتر
در زمان تاریکی سرعت شاتر دوربین خیلی پائین خواهد آمد و به همین خاطر شما باید برای کاهش لرزشهای دوربین از یک ریموت کابلی یا بیسیم استفاده کنید و یا شاتر با استفاده از گوشی موبایل خودتان فعال کنید تا میزان لرزشهای دوربین را به حداقل برسانید.
فیلترهای مخصوص خورشید گرفتگی
در زمان عکاسی از خورشید، شما باید برای محافظت از دوربین و لنز خودتان از فیلتر مخصوص خورشید گرفتگی استفاده کنید. تنها زمانی که به فیلتر نیاز ندارید وقتی است که خورشید کاملا توسط ماه پوشانده شده است. برخی افراد میگویند که به جای این نوع فیلتر از فیلترهای ND استفاده کنید و یا چند عدد فیلتر را روی هم قرار دهید اما ما توصیه میکنیم که از یک فیلتر مخصوص خورشید گرفتگی استفاده نماید. زیرا این فیلترها تنها وسایلی هستند که به صورت اختصاصی برای مشاهده خورشید طراحی شدهاند. این فیلترها علاوه بر اینکه میزان نور خورشید را به اندازهی کافی کاهش میدهند بلکه از چشمها و تجهیزات شما هم در برابر تابشهای غیر قابل دیدن UV و IR محافظت میکنند. عکاسی از کسوف جایی نیست که بتوانید فیلترهای دست ساز خودتان را امتحان کنید.
برخی فیلترهای ND هستند که برای عکاسی از خورشید عرضه شدهاند. در صورتی که قصد خرید این دست فیلترها را دارید به نظر میرسد که حداقل مقدار کاهش نور در بین تمامی برندها 16 گام است. اما در صورتی که برندهای مختلف را مقایسه کنید متوجه خواهید شد که میزان انتقال نور فیلتر ND16 از یک برند با برندهای دیگر متفاوت است. همین موضوع باعث نگرانی ما شده است. به همین خاطر توصیه میکنیم که اگر قصد استفاده از این فیلترها را دارید، این کار را با مسئولیت خودتان انجام دهید.
هشدار: از این فیلترهای ND به همراه منظرهیاب اپتیکال استفاده نکنید و به جای آن از Live View یا منظره یاب الکترونیکی استفاده کنید. امنترین گزینه برای شما استفاده از فیلتر خورشیدی است اما فیلترهای ND ممکن است علاوه بر عکاسی از خورشید گرفتگی کاربردهای دیگری هم داشته باشند.
برای انتخاب فیلتر مخصوص خورشیدگرفتگی شما چندین گزینه در اختیار دارید: فیلتر ورقهای، فیلتر پیچشی برای جلوی لنز و یا فیلترهای خورشیدی که در بین دوربین و لنز آن قرار میگیرند.
فیلترهای ورقهای: این نوع فیلترها در ابعاد و شکلهای مختلفی عرضه میشوند. برخی از آنها دایرهای هستند و در اطراف آنها حلقههایی هم برای محکم کردن فیلتر به بدنهی دوربین یا لنز وجود دارد. خیلی از عکاسها هم ورقههایی از جنس عینک جوشکاری شماره 14 به همراه دارند که برای عکاسی، آن را در برابر دوربین میگیرند.
فیلترهای پیچی: این فیلترها مثل یک فیلتر نرمال به دهانهی لنز شما وصل میشود و تنها تفاوت آنها در این است که برای مشاهده خورشید و عکاسی از آن کاربرد دارند. برخی از این فیلترها از جنس مایلار ساخته شدهاند که داخل یک حلقه فیلتر قرار گرفتهاند و برخی دیگر هم از شیشه اپتیکال ساخته شدهاند. به نوشتههای ریز روی جعبه محصول دقت کنید زیرا برخی از این فیلترها را نمیتوانید به همراه منظرهیاب اپتیکال استفاده کنید.
در صورتی که فیلتر پیچی مدنظر شما امکان نصب روی لنزی که انتخاب کردهاید را ندارد میتوانید به سادگی از حلقههای Step-Up استفاده کنید و یک فیلتر بزرگتر را روی لنزهای کوچکتر نصب کنید.
رنگ خورشید داخل تصاویر شما به نور فیلتر خورشیدی نور سفیدی که استفاده میکنید بستگی دارد. فیلترهای شیشهای دارای لایه فلزی و فیترهای پلیمر مشکی باعث افتادن یک سایه نارنجی یا زرد روی تصاویر شما خواهند شد. فیلترهای مایلار آلومینیومی هم باعث آبی شدن خورشید میشوند. همچنین عینک جوشکاری باعث خواهد شد تصاویر شما یک طیف سبز رنگ به خودشان بگیرند.
فیلترهای واسطه: این نوع فیلترها به صورت اختصاصی برای عکاسی از خورشید طراحی شدهاند. آنها بین لنزهای مانت کانن و نیکون و دوربین شما قرار میگیرند. طراحی اپتیکال این فیلترها باعث فیلتر شدن طول موجهای مختلف نور خورشید خواهد شد و به شما این امکان را میدهد جزئیات سطح ماه را که با فیلترهای نور سفید ممکن نیست ببینید.
هشدار: از هر نوع فیلتری که استفاده میکنید، مطمئن شوید که فیلتر در زمان عکاسی از خورشید از وسایل شما جدا نخواهد شد.
دیجی اسکوپ
روش دیجی اسکوپ یک متد خیلی خوب برای عکاسی از خورشید و خورشید گرفتگی است. خیلی از تلسکوپها به شما این اجازه را میدهند که با استفاده از آداپتورهای مخصوص دوربین را به دهانهی لنز متصل کنید. همچنین شما میتوانید دوربین گوشی موبایل و یا Point-And-Shoot خودتان را جلوی چشمی دوربین یا تلسکوپ بگیرید. مزیت این روش این است که مثل استفاده از لنزهای آینهای شما میتوانید بدون صرف هزینهی خیلی زیاد به مقادیر بزرگنمایی بالا برسید.
در صورتی که از تلسکوپهای مخصوص مشاهدهی خورشید برای این روش استفاده نمیکنید باید از یک فیلتر خورشیدی مخصوص برای عکاسی استفاده نمائید. برخی از تلسکوپهای موجود در بازار در مقابل ورودی خودشان قسمتی برای نصب فیلترهای پیچشی دارند و برخی دیگر هم از چشمیهای مخصوص خورشید استفاده میکنند. در صورتی که تلسکوپ شما هیچکدام از این موارد را ندارد میتوانید از یک فیلتر ورقهای هم استفاده کنید.
تنظیمات دوربین
از زمان شروع خورشید گرفتگی تا اوج آن، شرایط نور از روشنایی کامل به سمت تاریکی شبیه به گرگ و میش تغییر خواهد کرد. برای عکاس این موضوع هم خوب است و هم بد. نور تا زمانی که خورشید گرفتگی به اوج خودش رسیده باشد خیلی تغییر نخواهد کرد و به همین خاطر تنظیمات دوربین شما میتواند برای یک مدت زمان طولانی ثابت بماند. اما جنبهی مشکل آفرین خورشید گرفتگی این است که زمانی که در اوج خودش است نور به سرعت تغییر خواهد کرد و شما باید آماده باشید تا تنظیمات خودتان را به شکل سریع تغییر دهید.
خوشبختانه عکاسهای با تجربه تا حدودی اطلاعات کافی را در مورد نوردهی در اختیار ما قرار دادهاند و به همین خاطر ما میتوانیم از قبل آماده باشیم. زمانی که خورشید گرفتگی به اوج خودش رسیده است و شما فیلتر نور خورشید را از دوربین خودتان جدا کردهاید باید تصاویر خودتان را براکتبندی کنید. از راهنماهای نوردهی فقط به عنوان یک راهنما استفاده کنید و تا جای ممکن تصاویر خودتان را براکت بندی کنید.
به گفته متخصصان از جایی که هالهی خورشید شروع میشود تا لبههای بیرونی آن 12 مرحله محدوده داینامیک وجود دارد. دهها عکس با مقادیر نوردهی مختلف بگیرید و سپس در زمان ادیت تصاویر خودتان میتوانید عکسهایی که بهتر به نظر میرسند را انتخاب کنید. اما در طول این رویداد نادر فقط به یک نوردهی ثابت بسنده نکنید و تصاویری با مقادیر نوردهی مختلف بگیرید.
در مورد ایزو شما باید ایزو دوربین را روی مقدار پایه آن تنظیم کنید. در اکثر دوربینها این مقدار 100 است اما ممکن است در برخی دوربینها به 200 هم برسد.
چند نکته دیگر هم وجود دارد که برای عکاسی از خورشید گرفتگی باید مدنظر قرار دهید:
- از فلاش استفاده نکنید. وقتی که خورشید هنوز بیرون است استفاده از فلاش هیچ کاربردی ندارد و زمانی هم که ماه به صورت کامل خورشید را پوشانده است استفاده از فلاش به شما کمکی نخواهد کرد اما مطمئنا افرادی که در کنار شما هستند و سعی میکنند از منظره لذت ببرند را آزار خواهد داد.
- چندین کارت حافظه به همراه داشته باشید و با فرمت Raw عکاسی کنید. کارت حافظهی کافی به همراه داشته باشید تا بتوانید تعداد زیادی عکس Raw بگیرید.
- برای کاهش لرزش از قابلیت Mirror lock-up استفاده کنید.
- از کاهش نور صحنه نترسید و تا جای ممکن از بروز هایلایتهای بدون جزئیات جلوگیری کنید.
- برای تائید نوردهی نگاهی به هیستوگرام دوربین خودتان بیاندازید
- از منظره یاب الکترونیک یا Live View استفاده کنید تا مطمئن شوید چیزی که میبینید دقیقا عکسی است که قصد دارید بگیرید. همچنین بهتر است برای افزایش ایمنی خودتان هم در صورت عدم استفاده از فیلتر، از منظرهیاب اپتیکال دوربین استفاده نکنید.
[relatedpost post=”105189″]
نکات ترکیببندی
در صورتی که فقط خورشید تنها سوژهی شما در زمان عکاسی است بهتر است خورشید را در مرکز کادر تصویر خودتان قرار دهید اما میتوانید از قانون یک سوم و دیگر قوانین ترکیب بندی هم برای قرار دادن سوژه داخل کادر تصویر استفاده کنید تا تصویر منحصر به فردتری داشته باشید.
در صورتی که از لنزهای واید استفاده میکنید و میخواهید از جزئیات پیش زمینه هم عکاسی کنید، مطمئن شوید چیزهایی که داخل پیش زمینه وجود دارند، مسیر خورشید را نمیپوشانند. همچنین نباید اجازه دهید که پیش زمینه روی صحنه غالب شود. همچنین در صورتی که از فیلترهای خورشیدی استفاده میکنید، منظرهی پیش زمینه داخل عکس شما مشاهده نخواهد شد و به همین خاطر ممکن است نیاز باشید چند عکس مختلف را با هم ترکیب کنید.
نظر شما در مورد عکاسی از خورشید گرفتگی چیست؟ آیا تکنیک خاصی وجود دارد که ما فراموش کرده باشیم در این مقاله به آن اشاره کنیم؟ نظرات خودتان را در بخش کامنتهای همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
خورشید گرفتگی پیش رو جزئی است ،بنابراین با تاریک شدن هوا، برداشتن فیلتر، تغییر آنچنانی تنظیمات دوربین و… روبرو نخواهیم بود . از طرفی خورشید گرفتگی تغریبا هر سال روی میدهد، اما در اکثر موارد جزئی یا حلقوی است و همچنین نقاط کمی از کره زمین می توانند یک کسوف را شاهد باشند. نکات این مقاله بیشتر برای کسوف کامل بود . اما در هرصورت از تیم نورنگار تشکر می کنم که در زمینه عکاسی از کسوف مطلب نوشتند?????
ممنون از توجه و تذکرتون