عکاسی متفاوت و البته تاثیر گذار، میتواند شما را به عنوان یک هنرمند منحصر به فرد نشان دهد. از آنجا که اصول اولیه عکاسی، تقریبا مشابه و همه گیر هستند، اکثر افراد میتوانند عکس های با کیفیت ثبت کنند. بنابراین عکس هایی که ظاهری خاص یا زاویه ای متفاوت از بقیه دارند، میتوانند ما را در ذهن بیننده اثر ماندگار کنند.
همان طور که انتظار دارید، برای رسیدن به این تفاوت، باید متفاوت عکاسی کنید. البته که افراط و تفریط در هر کاری، کیفیت آن را کاهش میدهد. پس باید یاد بگیرید هر چیزی را سر جای خودش بگذارید و از بزرگ نمایی بیش از حد سوژه ها خودداری کنید.
جذابیت ها، ما را به سمت خودشان میکشند، چرا که ما را به مرز احساسات نزدیک میکنند و اینجاست که میتوانید مرز های بشریت را شناسایی کنید. از همین رو، ما از انجام یا تماشای ورزش های پر شور دچار هیجان میشویم. اما چیزی که مورد بحث ماست، تاکید یر زوایای تند و نور های شدید است.
زوایای تند در عکاسی حماسی
یکی از ساده ترین و شاید تاثیر گذارترین عناصر در عکاسی حماسی، استفاده از زوایای تند و عکاسی از زاویه ای خلاف تصور عموم است. این که دوربین را به صورتی قرار دهید، تا منظره مقابل تان متفاوت از چیزی که هست، به نظر بیاید. غالبا از بالا یا پایین نگاه کردن به سوژه، راه کار مناسبی برای رسیدن به این هدف است.
ساختمانی که در عکس بالا مشاهده میکنید، شاید در زندگی واقعی فقط شبیه یک جعبه شیشه ای به نظر بیاید. در صورتی که با این روش عکاسی بیشتر به یک جرم هندسی جذاب شبیه شده، که به سمت آسمان در حال حرکت است. این آزمایش ساختمان، روشی ساده برای نشان دادن تفاوت در نگاه و استفاده از یک زاویه متفاوت در عکاسی است، روشی که در بسیاری از قاب بندی ها به کار میرود.
من استفاده از این زوایای افراطی را دوست دارم، زیرا بیننده را وادار به خارج شدن از یک نواختی و پشت سر گذاشتن ذهنیت معمول انسانی میکند. وقتی واقعا از بعد اندازه، کوچک تر از سوژه مورد نظرتان هستید، نگاه به سمت بالا کمک میکند حس اغراق و اندکی ترس را در بیننده به وجود آورید. این نوع عکاسی، احساس مهم تر یا حتی ترسناک تر بودن را قبل از اینکه به خود موضوع فکر شود، القا میکند. زمانی که اصطلاحا، دوربین روی زمین نشسته و به صورت زاویه دار عکس میگیرد، میتوانید حرکت خطوط به سمت آسمان را درک کنید.
این تکنیک فقط در عکاسی معماری کاربرد ندارد، بسیاری برای عکاسی از مناظر یا حتی پرتره از حس عظمت یا اهمیتی که قدرت یک زاویه تند به تصویر میدهد، استفاده میکنند.
به طور خاص، عکاسی از اتومبیل ها اغلب شامل تصاویری است که از چند سانتی متری زمین گرفته میشوند، تا حس خاص بودن یا حتی پرخاشگری را به بیننده القا کنند. همچنین تصاویری که به سمت پایین گرفته میشوند، میتوانند حس رها بودن یا حتی اضطراب را ایجاد کنند.
[relatedpost post=”77870″]
قاب تصویر را متفاوت ببندید!
کم یا زیاد کردن زاویه تصویر تنها راه چاره نیست. میتوانید اندکی به خودتان زحمت بدهید و به سوژه مورد نظرتان نزدیک تر شوید! عکاسان پرتره معمولا از طریق نزدیک شدن افراطی به سوژه و ثبت تصاویر بسته تر، تلاش به انجام عکاسی حماسی میکنند. نکته قابل توجه، تاثیر بیشتر این نوع نگاه، نسبت به تغییر زاویه دوربین است.
این یکی از راه هایی است -در کنار چندین روش دیگر- که بیننده واقعا احساس میکند در کنار شخص داخل قاب ایستاده است. این روش قدرتمند، حس صمیمیت و تفاوت را در کار شما افزایش میدهد. به قول رابرت کاپا، که خودش یکی از اسطوره های این نوع عکاسی است: «اگر عکس های شما به اندازه کافی خوب نیست، به اندازه کافی نزدیک نیستید.»
یکی دیگر از روش های انجام عکاسی حماسی، استفاده از لنز هایی با دید وسیع یا اصطلاحا واید است. این نوع لنز به شرط آنکه درست از آن استفاده کنید، به شما اجازه میدهد تصاویری فراتر از آنچه چشم انسان توانایی دیدن در یک لحظه را دارد، ثبت کنید. با اینکه روشی دشوار در اضافه کردن حماسه به تصاویر است، اما بدانید اطلاعات بصری اضافه شده و تغییر دامنه دید، روابط و حس بهتری را ایجاد میکند.
شاید ابتدا با تماشای یک تصویر گسترده، حس حماسی به شما دست ندهد، اما چیزی که احساس تفاوت را در شما ایجاد میکند، همین زاویه دید فوق العاده و صرف اینکه چقدر میبینید است.
[relatedpost post=”73302″]
چشم انداز افراطی (PERSPECTIVE)
سرانجام میخواهم درباره قسمت مورد علاقه خودم، یعنی دیدگاه صحبت کنم. چشم انداز، احتمالا همان طور که از قبل میدانید، حس فاصله یا عمق یک تصویر است. ما آن را با روشی که عناصر تصویر در بعد مسافت، از یکدیگر یا از دید ما فاصله میگیرند، میشناسیم.
به صورت نمادین خطوط جاده ای که به سمت افق در حرکت هستند، قابل مثال است. اما زمانی که شما، همین پرسپکتیو را کمی پرورش دهید، واقعا حماسی میشود. متداول ترین روش، یافتن خطوط موازی و سپس نزدیک شدن به آن ها و ایجاد حس افراطی در تصویر است.
با استفاده از این خطوط روشی چشمگیر برای هدایت نگاه بیننده به سمت سوژه مورد نظر خود ایجاد میکنید، اینگونه بیننده متوجه میشود هدف شما چیست و مقصود شما را درک میکند. تمام این موارد که ذکر شد در مورد زاویه دوربین بود، اما فاکتور مهم بعدی استفاده از نور است.
بازی با نور
نور خوب است، اما با نور حماسی میتوانید کارهایی انجام دهید که در ترکیب معمول و روشن خود مشاهده نمیکنید. زمانی که نور به صورت افراطی در تصویر گنجانده میشود، احساس را به وجود میآورد. روش های بسیاری برای استفاده از نور پردازی شدید وجود دارد تا تاثیر زیادی در عکس شما بگذارد.
پرتو های نور، از آنجا که از آسمان میآیند، میتوانند تاثیر زیادی در عکس های شما بگذارند.
دلیلی وجود دارد که برخی از مشهورترین هنر های مذهبی دارای تابش نور از آسمان است. اما جدا از تعبیرات مذهبی، خورشید قدرت زندگی را در خود دارد. جای تعجب ندارد، وقتی میبینیم نور وارد یک تصویر میشود، یک ارزش عاطفی خاص را با خود به همراه میآورد.
این جوهر زندگی است. ترفند استفتده از نور آسمان این است که اطمینان حاصل کنید، که این نور به شکلی متفاوت وارد لنز دوربین شما میشود. مه، دود، ابر یا غبار، همه شرایطی است که سوژه را در معرض اشعه های حماسی از نور قرار میدهد.
[relatedpost post=”105189″]
داشتن نور مصنوعی در پشت موضوع شما نیز میتواند روشی بسیار موثر در خلق درامی حماسی باشد. این نوع نور پردازی،تمایل به ایجاد یک شبح از چهره شما دارد، اما همچنین باعث میشود، بیننده از چیزی که نور، آن را درخشان میکند تعجب کند. یک نور مرموز که در شب به سمت ما میآید، میتواند قدرتمند، ترسناک و یا حتی فرا زمینی به نظر بیاید.
اعمال نور در حاشیه سوژه، باعث میشود شکل موضوع مورد نظرتان برجسته به نظر بیاید، که از پس زمینه تصویر به شکلی متفاوت و خارج از حالت عادی، جدا شده است. در حقیقت هنگامی که شروع به تماشای یک اثر حماسی میکنید، احتمالا موارد متععددی را مشاهده میکنید که تفاوت ها را رقم زده اند.
[relatedpost post=”103863″]
با ترکیب تکنیک ها، جادو کنید
استفاده از نور، برای هدایت چشمان بیننده و با ایجاد منحنی های حماسی یا خطوطی تاثیر گذار بسیار مفید است. اما اگر در هنگام بازی با نور، دوربین را نزدیک زمین کنید یا به هر روشی زاویه دوربین را تغییر دهید، تاثیری باور نکردنی در نتیجه کارتان خواهید داشت.
میتوانید با ترکیب منظقی چند تکنیک اساسی و البته تمرین و آموزش، آثاری حماسی خلق کنید که چشم هر بیننده ای را به خود خیره میکند.
از انجام کار های جدید یا شکستن چند قانون معمولی عکاسی نترسید. تنظیمات دوربین را تغییر دهید و هر بار، نتیجه کارتان را مقایسه کنید تا به بهترین فرم ممکن دست پیدا کنید. در پایان، برای عکاسی حماسی از مناظر یا چشم انداز ها، از سه پایه هایی که قابلیت فنری و انتعطاف دارند استفاده کنید، تا علاوه بر از بین بردن لرزش دوربین، بتوانید زوایای مختلف را امتحان کنید.