آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی پرتره

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی پرتره

دوربین مناسب برای عکاسی پرتره

از اولین و اصلی‌ترین تجهیزات عکاسی پرتره دوربینی با وضوح بالا، فوکوس خودکار استثنایی و لنزی قوی است. بهترین نمونه‌های دوربین پرتره را می‌توانید در مقاله زیر ببینید.

[relatedpost post=”74779″]

در عکاسی پرتره از کدام لنزها استفاده کنیم؟  

لنزها همیشه یکی از اصلی‌ترین و اولیه‌ترین ابزار هر عکاسی هستند. برای عکاسی پرتره بهتر است سه نوع لنز زوم استاندارد، زوم تله‌فوتو و لنز پرایم یا ثابت را همراه خود داشته باشید تا بتوانید از سوژه‌های خود در موقعیت‌های مختلف عکاسی کنید.

لنز زوم استاندارد

از لنزهای زوم استاندارد می‌توانید برای گستره وسیعی از اهداف استفاده کنید. برای مثال لنزهای 35 تا 50 میلی‌متری، برای عکاسی از سوژه‌ها در حالت تمام قد یا نیم قد مناسب هستند. با لنز زوم 70 میلی‌متری می‌توانید از قسمت سر سوژه‌های خود عکاسی کنید. همچنین اگر به سراغ لنزهای 24 تا 35 میلی‌متری بروید، خواهید توانست پرتره‌های محیطی یا حتی پرتره‌های دسته جمعی تهیه کنید.

یکی از خوبی‌های استفاده از لنز زوم استاندارد در عکاسی پرتره‌های خانوادگی این است که می‌توانید بدون تغییر لنز، از سوژه‌های خود عکس‌های انفرادی یا گروهی بگیرید.

اگر از دوربین‌های فول فریم استفاده می‌کنید، لنزهای زوم 24 تا 70 میلی‌متری، مناسب عکاسی پرتره هستند. می‌توانید از لنزهای 24 تا 105 میلی‌متری هم در این دسته دوربین‌ها استفاده کنید.

[relatedpost post=”311405″]

اما اگر دوربین شما از نوع APS-C  است، نیاز دارید تا مجموعه لنزی از 18 تا 55 میلی‌متری تهیه کنید تا بتوانید عکاسی پرتره را در حالت‌های مختلف انجام دهید.

بهتر است لنز زوم استاندارد خود را با بیشترین میزان دیافراگم انتخاب کنید. لنزهایی با اندازه دیافراگم f/2.8  شما را قادر خواهد ساخت در پس‌زمینه عکس‌های خود، بوکه‌های زیبا و خلاقانه ایجاد کنید. دقت کنید اگر از لنزهایی با دیافراگم f/4, f/5.6, f/6.3 استفاده کنید، برای رسیدن به نتیجه لنز با دیافراگم f/2.8 به تلاش بیشتری نیاز خواهید داشت.

 لنز زوم تله فوتو

دومین لنز مورد نیاز برای عکاسان پرتره، لنز زوم تله‌فوتو است. برای مثال لنز 70-200 میلی‌متری با دیافراگم f/2.8.

از این نوع لنز می‌توانید برای جداکردن سوژه خود از پس‌زمینه یا خلق بوکه‌هایی فوق‌العاده بهره ببرید. فاصله کانونی زیاد این لنزها و دیافراگم باز آنها، امکان جدا شدن سوژه‌ها از پس‌زمینه را برای شما فراهم می‌کند.

از لنز زوم تله‌فوتو می‌توانید برای عکاسی پرتره از سر سوژه‌ها نیز استفاده کنید. برخلاف لنزهای زوم استاندارد، در هنگام استفاده از لنزهای زوم تله‌فوتو بدون نزدیک شدن بیش از حد به سوژه خود می‌توانید عکاسی کنید. حتی عکاسی از گلها و برگ درختان نیز می‌تواند جزو اهداف عکاسی پرتره شما با لنزهای زوم تله‌فوتو باشد.

همانند لنزهای زوم واید، لنزهای تله‌فوتو نیز در دیافراگم بازتر بهتر از لنزهایی با دیافراگم باریک هستند. گرچه لنزهای تله‌فوتو با دیافراگم بازتر قیمت بالاتری دارند، اما شما می‌توانید برای خرید لنزهای تله فوتو دست دوم به فروشگاه نورنگار مراجعه کنید و لنز مورد نظر خود را تهیه کنید.

لنز پرایم یا ثابت

علاوه بر لنزهای زوم، همیشه لنزهای پرایم را هم در تجهیزات عکاسی پرتره خود به همراه داشته باشید. با اینکه لنزهای پرایم انعطاف‌پذیری کمتری نسبت به لنزهای زوم دارند، اما وجود آنها برای عکاسی پرتره جزو ملزومات است.

لنزهای پرایم دارای یک فاصله کانونی ثابت هستند. برای مثال 50 میلی‌متر یا 85 میلی‌متر. در انتخاب لنزهای پرایم گیج نشوید. می‌توانید با انتخاب یک لنز 85 میلی‌متری عکاسی پرتره خود را آغاز کنید. این لنز به شما امکان عکاسی پرتره تمام قد، نیم قد و حتی پرتره از سر سوژه را نیز می‌دهد.

لنزهای پرایم با دیافراگم f/1.8  امکان عکاسی در نور کم را برای شما فراهم می‌کند. می‌توانید با آن به پس‌زمینه‌های عکس‌های پرتره خود تاری زیبایی را نیز اضافه کنید. اگر قصد اضافه کردن بوکه‌های خاص و خلاقانه به پرتره‌های خود دارید، لنزهایی با دیافراگم f/1.4 و f/1.2  را هم در نظر داشته باشید.

لنزهای پرایم در محدوده 50 میلی‌متری می‌توانند برای پرتره‌های محیطی یا عکس‌های کلوزآپ استفاده شوند. همچنین استفاده از دیافراگم f/1.8 باعث ایجاد پس‌زمینه‌های تار و ایزوله‌سازی سوژه‌ها می‌شود که عکس‌های پرتره شما را بسیار زیبا و خلاقانه خواهد ساخت.

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه زمانی باید از لنزهای پرایم استفاده کرد و چه زمانی از لنزهای زوم؟

در عکاسی از جمع‌های خانوادگی و امثال آنها که ریتم تندی هم دارند، لنزهای زوم می‌تواند کمک دست شما باشد. اما اگر ریتم عکاسی شما آهسته‌تر است، با لنزهای زوم استاندارد کار خود را شروع کنید و در ادامه می‌توانید به سراغ لنزهای پرایم خود رفته و پرتره‌هایی زیبا را خلق کنید.

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

سه‌پایه عکاسی

اگر هدف شما عکاسی پرتره در داخل استودیو باشد، ممکن است نیاز کمتری به استفاده از سه‌پایه احساس کنید. اما به هر حال داشتن یک سه‌پایه می‌تواند همواره کمک‌کننده شما در پروسه عکاسی باشد. در عکاسی پرتره‌ در نور طبیعی، سه‌پایه جزو اصلی‌ترین تجهیزات شما خواهد بود. چرا که نیاز دارید از حرکات و لرزش دوربین جلوگیری کنید و در نور طبیعی پرتره‌هایی واضح ثبت کنید.

اگر فقط قصد عکاسی پرتره در داخل استودیو را دارید، می‌توانید از یک سه‌پایه معمولی و ساده نیز استفاده کنید. اما اگر هدف شما عکاسی پرتره در فضای باز است، سه‌پایه باید به راحتی دوربین و لنز شما را حمل کند و قابلیت جابجایی آسانی نیز داشته باشد. برای این اهداف، خرید سه‌پایه‌هایی کربنی بسیار عالی خواهد بود.

منبع نور و هر آنچه که مربوط به نور است

اگر در فضای باز عکاسی پرتره انجام می‌دهید و از نور طبیعی استفاده می‌کنید، می‌توانید به تهیه منبع نور فکر نکنید. گرچه استفاده از آن می‌تواند تغییر بزرگی در کیفیت کار شما ایجاد کند و انعطاف شما در عکاسی را تا حد قابل توجهی بالا ببرد.

با استفاده از یک منبع نور مصنوعی، در هر زمانی از روز و بدون توجه به شرایط جوی، خواهید توانست عکس‌های مطلوبی تهیه کنید. یادتان باشد که از فلاش روی دوربین به عنوان منبع نور مصنوعی استفاده نکنید! به جای آن، یک فلاش اکسترنال تهیه کنید.

اگر به فکر عکاسی پرتره حرفه‌ای‌تر هستید، می‌توانید از چند فلاش اکسترنال اضافی و حتی از فلاش‌های استودیویی نیز استفاده کنید.

شاید بپرسید استفاده از ابزارآلات نور مصنوعی، حمل تجهیزات عکاسی پرتره را سخت نمی‌کند؟

احتمالا بله! اما نگران نباشید. همیشه مجبور به استفاده از آنها نیستید. اگر می‌توانید از نور طبیعی یا ترکیبی از نور طبیعی و مصنوعی استفاده کنید.

در نهایت، با انتخاب چند پایه سبک و چند فلاش اکسترنال، سعی کنید کیت نور نسبتا قابل حملی برای خود تهیه کنید.

[relatedpost post=”103863 “]

شکل‌دهنده‌های نور

اگر تصمیم گرفتید در عکاسی پرتره خود از منبع نور مصنوعی استفاده کنید، احتمالا به شکل‌دهنده‌های نور مانند سافت باکس، اسنوت یا چتر عکاسی نیاز خواهید داشت.

[relatedpost post=”284699″]

به طور خیلی خلاصه، اصلاح‌کننده‌ها به جهت‌دهی نوری که از منبع شما می‌آید کمک می‌کنند و کیفیت آن را بالا می‌برند.

اگر به نرم و یکنواخت کردن نور خود نیاز دارید، به سراغ استفاده از سافت باکس بروید. خوبی سافت باکس‌ها این است که تقریبا همه‌کاره هستند و می‌توانید در موقعیت‌های وسیعی از عکاسی پرتره از آن استفاده کنید.

[relatedpost post=”315486″]

برخی دیگر از اصلاح‌کننده‌ها مانند اسنوت‌ها، نور را در یک نقطه متمرکز کرده و به شما کمک می‌کنند بر قسمتی از سوژه خود تمرکز بیشتری ایجاد کنید. از اسنوت‌ بیشتر در عکاسی از چهره افراد و برای تمرکز بر قسمتی از چهره فرد استفاده می‌شود.

چتر عکاسی هم که تقریبا متداول‌ترین نوع از شکل‌دهنده‌های نور در عکاسی است، در عکاسی پرتره هم کاربردهای فراوانی دارد. می‌توانید برای آگاه شدن از کاربردهای مختلف چتر عکاسی به مقاله نورنگار در این موضوع مراجعه کنید.

[relatedpost post=”191675″]

بیوتی دیش‌ها که کمتر شناخته شده هستند، معمولا در حوزه مد استفاده می‌شوند. بیوتی دیش‌ها کاربردهای متنوعی در عکاسی دارند، اما بیشتر برای متمرکز کردن نور و رسیدن به کیفیت نور بهتر از آن استفاده می‌شود.

رفلکتور

فرقی نمی‌کند منبع نور شما طبیعی باشد یا مصنوعی؛ استفاده از رفلکتور در عکاسی پرتره ضروری است. رفلکتورها به شما امکان می‌دهند که بتوانید میزان نور مورد نیاز را به آرامی تغییر دهید تا پرتره شما به حد مطلوب نزدیک شود. رفلکتورها در 5 رنگ مختلف عرضه می‌شوند و هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند.

رفلکتورها برخلاف سایر تجهیزات عکاسی پرتره، قابل حمل بوده و دیگر نگرانی‌ای از بابت سنگینی آنها نخواهید داشت.

اگر مشتاق هستید درباره رفلکتورها و انواع آنها بیشتر بدانید مقاله‌ای که در مجله نورنگار در این مورد نوشته شده را بخوانید.

[relatedpost post=”135357″]

آموزش عکاسی اقساطی

سایر تجهیزات عکاسی پرتره

علاوه‌بر انواع لنزها و تجهیزات نورپردازی، داشتن مجموعه‌ای از باتری‌های اضافه و کارت حافظه مناسب هم برای عکاسان پرتره بسیار مهم است. سعی کنید علاوه‌بر باتری اصلی دوربین خود یک یا دو باتری پشتیبان هم تهیه کنید تا در هنگام عکاسی پرتره به مشکل کمبود باتری دوربین برخورد نکنید. گاهی اوقات، نسبت به نوع دوربین یا زمان عکاسی شما، باتری‌ها خیلی زود تمام می‌شوند و شما به آن باتری‌های پشتیبان نیاز خواهید داشت.

کارت حافظه با حجم بالا هم یکی از اصلی‌ترین تجهیزات برای هر عکاس پرتره‌ای به شمار می‌رود. با داشتن کارت حافظه مناسب دیگر دغدغه پر شدن آن و تعویض کارت حافظه در هنگام عکاسی را نخواهید داشت.

کیت تمیز کردن لنز دوربین را در کیف تجهیزات خود از یاد نبرید. ممکن است وسیله مهمی به نظر نیاید اما ممکن است هنگام تنظیم فوکوس به طور تصادفی لنز دوربین را با دستتان لمس کنید و روی آن لک بیندازید. این کیت‌ها قیمت مناسبی دارند و به راحتی در کیف دوربین شما جای خواهند گرفت.

امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. اگر قصد خرید تجهیزات عکاسی پرتره را دارید می‌توانید به وب‌سایت نورنگار مراجه کنید و تجهیزات مورد نیازتان را با قیمتی مناسب از آنجا تهیه کنید.

اگر هم سوال، نظر یا پیشنهادی درمورد این مطلب دارید می‌توانید در بخش نظرات برای ما بنویسید.

نویسنده : الهه سرباز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
3 روز پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه