چرا اطلاعات روی کارت حافظه از دست میرود؟
رعایت یک سری نکات و مراقبت از کارت حافظه تا حدی زیادی شما را از ریکاوری کارت حافظه بینیاز میکند. اما دلایل مختلفی باعث از دست رفتن اطلاعات کارت حافظه میشود:
فرمت کردن
کلیک کردن روی گزینه فرمت باعث میشود تمام اطلاعاتی که روی کارت حافظه دارید پاک شود. ممکن است بر اثر اشتباه کارت حافظه را فرمت کرده باشید.
اشتباه کاربر
گاهی به خاطر عجله یا اشتباه، فایلی را پاک میکنیم. اگر زود متوجه این اشتباه شوید و برای استفاده از نرمافزارهای ریکاوری کارت حافظه تعلل نکنید، احتمال اینکه دوباره فایل خود را برگردانید، زیاد است.
خراب شدن فایل
اشکالات نرمافزاری، بدافزارها و عوامل دیگر میتوانند باعث شوند که دادههای ذخیره شده در کارت sd خراب، ناخوانا و در موارد شدید حتی غیرقابل دسترس شوند. خوشبختانه، بازیابی فایلهای خراب کارت حافظه هم میتواند با استفاده از نرمافزار بازیابی کارت حافظه انجام شود.
آسیب فیزیکی
کارتهای حافظه، کوچک و شکننده هستند و پس از آسیبدیدگی شدید، تعمیر آنها بسیار دشوار است.
متأسفانه، معمولاً امکان بازیابی یک کارت حافظه آسیبدیده از نظر فیزیکی، در خانه وجود ندارد.
استفاده نادرست
کارتهای حافظه مدرن بسیار قابل اعتماد هستند و کمتر پیش میآید که بهطور ناگهانی کار نکنند. اما فقط به این دلیل که اتفاقی نادر است به این معنی نیست که هرگز برای شما اتفاق نمیافتد. به همین دلیل همیشه باید از فایلهای خود در یک مکان امن نسخه پشتیبان تهیه کنید.
روش ریکاوری کارت حافظه
اگر اطلاعات کارت حافظه دوربین یا موبایل و کامپیوترتان از دست رفت، قبل از استفاده از نرمافزارهای ریکاوری کارت حافظه میتوانید این روشها را امتحان کنید.
کارت حافظه دیگری را امتحان کنید
اگر برای دسترسی به دادههای کارت حافظه با مشکل مواجه شدید، سادهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که کارت حافظه دیگری را در دستگاه خود امتحان کنید. اگر دستگاه کارت جدید را خواند، مطمئن میشوید که مشکل از خود کارت حافظه است نه دستگاه. ولی اگر کارت جدید هم در دستگاه کار نکرد اسلات کارت حافظه یا کارت ریدر را هم چک کنید.
معمولا اگر آسیب فیزیکی به کارت حافظه، منجربه از بین رفتن اظلاعات شده باشد، کاری زیادی از دست شما برنمیاید و تعمیر آن را باید به افراد متخصص در این زمینه محول کنید.
ریکاوری کارت حافظه با استفاده از CHKDSK
در تمام نسخههای ویندوز یک ابزار برای بررسی فایل و متا دیتاها و خطاهای موجود در کارت حافظه وجود دارد که آن CHKDKS است. برای استفاده از این ابزار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
1.در سرچ باکس سیستمتان cmd را جستجو کنید کنید و بعد گزینه Run as administrator را انتخاب کنید.
2.عبارت chkdsk X: /f را داخل کادر مربوط به آن عینا وارد کنید و کلید enter را بزنید و صبر کنید تا بازیابی اطلاعاتتان انجام شود. با توجه به سایز و حجم کارت شما چند ساعتی زمان لازم است.
با استفاده از این روش اگر کارت حافظه شما فقط مشکل نرمافزاری داشته باشد به احتمال خیلی زیاد حل خواهد شد.
درایو جدیدی را امتحان کنید
شاید عجیب باشد ولی خیلی وقتها با اختصاص یک درایو جدید به کارت sd خطای کارت حافظه حل میشود. برای این کار:
- در سرچ باکس سیستمتان عبارت disk management را جستجو کنید و گزینه Create and format hard disk partitions را انتخاب کنید.
- حالا روی کارت SD خود کلیک راست کرده و گزینه Change Drive Letter and Paths… را انتخاب کنید.
- روی گزینه Change کلیک کنید.
- حالا یک حرف جدید برای درایو انتخاب کنید و روی OK کلیک کنید. در این مرحله باید به اطلاعاتتان دسترسی پیدا کنید.
ریکاوری کارت حافظه با استفاده از نرمافزارها
اگر با استفاده از روشهای قبلی خطای کارت حافظه برطرف نشد، امیدتان را از دست ندهید؛ یک راه حل دیگر که بیشتر مواقع موثر است ریکاوری کارت حافظه به کمک نرمافزارهای ریکاوری است. این برنامهها در نسخههایی برای گوشی اندروید و IOS و سیستمهای ویندوز و مک و… در دسترس هستند.
نسخههای رایگان این نرمافزارها و اپلیکیشنها اغلب نمیتوانند به شکل کامل عکسها و فیلم و اسناد شما را بازیابی کنند.
تعدادی از آنها حتی در تعداد بازیابی یا نوع فایل هم محدودیت دارند. به همین دلیل اگر بازیابی سالم و کامل اطلاعتتان برایتان مهم است، بهتر است که نسخههای پولی را خریداری کنید.
البته در ادامه این مقاله تعدادی از بهترین برنامههای ریکاوری کارت حافظه رایگان و پولی را برای موبایل و کامپیوتر معرفی خواهیم کرد.
و اما ریکاوری با نرمافزار؛ تقریبا بیشتر نرمافزارهای ریکاوری کارت حافظه کارکرد مشابهی دارند و با کمی کنکاش در آنها خودتان هم میتوانید اطلاعاتتان را بازیابی کنید. اما ما برای نمونه مراحل ریکاوری با نرمافزار Disk Drill که یکی از بهترین نمونههاست را برایتان میگوییم.
- کار را با دانلود نرمافزار DISK DRILL شروع کنید.
- کارت حافظه را به رایانه خود وصل کنید و Disk Drill را اجرا کنید.
- کارت SD را انتخاب کنید و روی Search for lost data کلیک کنید.
- فایلهایی را که میخواهید بازیابی کنید را انتخاب کنید.
- حالا روی گزینه Recover در پایین کلیک کنید
- حالا باید مقصد بازیابی را مشخص کنید و روی OK کلیک کنید تا بازیابی فایل های شما شروع شود.
و تمام! با انجام این چند مرحله ساده میتوانید کارت حافظه را ریکاوری کنید. در این بخش لیستی از بهترین برنامههای ریکاوری را معرفی و مزایا و معایب هر کدام را گفتیم.
مقاله مرتبط: ریکاوری عکس و فیلم حذف شده در ویندوز؛ آموزش بازیابی اطلاعات
نرمافزارهای رایگان برای ریکاوری کارت حافظه
نرمافزارهای متعددی برای ریکاوری کارت حافظه در کامیپوتر وجود دارد. برای استفاده از این نرمافزارها باید کارت حافظه را به کامپیوتر متصل کنید و نرمافزار مورد نظر را نصب کنید.
بعضی از نرمافزارهای رایگانی که در ادامه معرفی میکنیم نسخه پولی هم دارند. این نرمافزارها با پرداخت هزینه، امکانات بیشتری به شما میدهند یا حجم فایلهایی که میتوانید با آن ریکاوری کنید افزایش پیدا میکند.
۱. نرمافزار Disk Drill
این نرمافزار برای سیستمعاملهای ویندوز و مک ارائه شده و بیش از ۴۰۰ فرمت فایل را پشتیبانی میکند. با نسخه رایگان این نرمافزار که فقط برای ویندوز ارائه شده میتوانید تا ۵۰۰ مگابایت اطلاعات کارتهای حافظه را بازیابی کنید و هیچ محدودیتی در تعداد فایلها ندارد.
در این نرمافزار با چند کلیک میتوانید فایلها را بازیابی کنید. Disk Drill مرتب بهروزرسانی میشود و بدون باگ و قابل اعتماد است. در بهروزرسانیهای جدید امکاناتی مثل امکان بکآپ گرفتن، پیدا کردن فایلهای تکراری و… هم به آن اضافه شده است.
مزایا
- کاربری ساده
- پشتیبانی از تمام انواع کارت حافظه
- آپدیت منظم و اضافه شدن امکانات و ابزارهای رایگان بیشتر
معایب
- عدم پشتیبانی از سیستم عامل لینوکس
۲. نرمافزار Recuva
این نرمافزار فقط برای سیستم عامل ویندوز ارائه شده و فقط از فرمتهای پایه و رایج پشتیبانی میکند. اگر برای ریکاوری فایلهای ساده و رایج به یک نرمافزار رایگان احتیاج دارید، این گزینه کافی است. این نرمافزار از ویندوز ایکسپی هم پشتیبانی میکند.
رابط کاربری نرمافزار بسیار ساده است و با یک نگاه متوجه طرز کار آن میشوید. برای بازیابی تصاویر، موسیقی، ویدیو، اسناد و سایر فایلهایی که توسط کاربران عادی ویندوز مورد استفاده قرار دارد میتوانید از Recuva استفاده کنید.
برخلاف Disk Drill که مرتب آپدیت میشود، آخرین بهروزرسانی این نرمافزار مربوط به سال ۲۰۱۶ است. بههمین دلیل بسیاری از فرمتهای کمکاربرد و جدید را پشتیبانی نمیکند.
مزایا
- داشتن نسخه پرتابل یا بدون نیاز به نصب
- بازیابی رایگان بدون محدودیت حجم و تعداد فایل
- رابط کاربری ساده
معایب
- عدم بهروزرسانی از سال ۲۰۱۶
- آپدیت اتوماتیک فقط در نسخه پولی
۳. نرمافزار IObit Undelete
این نرمافزار فقط برای سیستم عامل ویندوز ارائه شده است و از بیشتر فرمتهای استاندارد برای فایلهایی مثل اسناد، ویدیو، فایلهای صوتی و فایلهای گرافیکی پشتیبانی میکند. این نرمافزار هم مثل سایر نرمافزارهای ساده ریکاوری مثل Disk Drill و Recuva، رابط کاربری ساده و موردپسند کاربر دارد؛ یعنی کاربران با یک نگاه به نرمافزار در چند کلیلک میتوانند فایلهای خود را ریکاوری کنند.
این نرمافزار فقط فایلهای استاندارد و رایج را ریکاوری میکند و البته امکان پیشنمایش این فایلها را هم ندارد. ضمنا این نرمافزار هیچ امکانات اضافه دیگری هم غیر از ریکاوری ندارد. اگر فایلهایی با فرمتهای غیررایج دارید یا به امکانات بیشری از جمله پیش نمایش فایل نیاز دارید، این نرمافزار گزینه مناسبی نیست.
مزایا
- کاربری بسیار ساده
- داشتن نسخه پرتابل و بدون نیاز به نصب
- انجام فرایند ریکاوری با یک کلیک
- حجم کم نرمافزار
معایب
- نداشتن امکانات پیشرفته
- عدم پیشنمایش فایلها قبل از ریکاوری
- پستیبانی از فایلهای محدود
- بهروز نشدن نرمافزار
۴. نرمافزار MiniTool Power Data Recovery
این نرمافزار ریکاوری کارت حافظه فقط برای سیستم عامل ویندوز ارائه شده است. آخرین نسخه آن یعنی نسخه ۱۱ در اکتبر سال ۲۰۲۱ آپدیت شده است در نتیجه میتوان گفت که بهروزرسانیهای منظم و جدیدی دارد که باعث بهبود عملکرد آن میشود.
این نرمافزار بیش از ۱۰۰ نوع فایل را برای ریکاوری پشتیبانی میکند. علاوه بر این، برای بیش از ۷۰ فرمت مختلف، امکان پیش نمایش فایل هم دارد که شامل اسناد مثل فایلهای مجموعه نرمافزارهای مایکروسافت آفیس، تصاویر، ویدیو، فایل صوتی، آرشیوها و… است.
یکی از امکاناتی که این نرمافزار به کاربر میدهد و سایر نرمافزارهایی که تا کنون معرفی کردیم چنین امکانی ندارند، امکان ریکاوری کردن فایلها در یک جهت خاص است؛ مثلا میتوانید فقط دسکتاپ را انتخاب کنید یا فقط Recycle Bin ویندوز.
با این امکان، لازم نیست تمام یک درایو را برای پیدا کردن یک فایل خاص اسکن کنید. این ویژگی باعث میشود که مقدار زیادی در وقت خود صرفهجویی کنید و زودتر به نتیجه مطلوب برسید.
متاسفانه نسخه رایگان این نرمافزار که تا یک گیگابایت اطلاع را ریکاوری میکند، بدون نصب کردن جداگانه نرمافزار پیشنمایش فایل، پیشنمایشی از فایلهای ریکاوریشده نشان نمیدهد.
مزایا
- بهروزرسانی منظم
- ریکاوری رایگان فایل تا یک گیگابایت
- پشتیبانی فنی ۲۴ ساعته و در هفت روز هفته
- امکان ریکاوری فایل در یک پوشه خاص
معایب
- عدم پیشنمایش فایل در نسخه رایگان
- گران بودن نسخه پولی
مقاله مرتبط: بازیابی عکس و فیلم حذف شده در اندروید؛ راهنمای ساده و کاربردی
۵. نرمافزار EaseUS Data Recovery Wizard
این نرمافزار برای سیستمعاملهای ویندوز و مک ارائه شده است و بیش از هزار فرمت مختلف فایل را برای ریکاوری پشتیبانی میکند. این نرمافزار مدتهای زیادی است که ساخته شده و یکی از معروفترین نرمافزارهای ریکاوری است. عملکرد قابلاعتماد و رابط کاربری حرفهای و دوستدار کاربر، از دیگر ویژگیهای این نرمافزار است.
مزایا
- قابل اعتماد و دارای نقدها و نظرات مثبت از کاربران
- امکان ریکاوری تا ۲ گیگابایت با نسخه رایگان
- پشتیبانی از بیش از ۱۰۰۰ فرمت مختلف
- ریکاوری دیتا ناشی از هر نوع خرابی و اختلالی که باعث پاک شدن فایل شده
معایب
- طولانی شدن زمان اسکن فایلها
- نسخههای ویندوز و مک به لایسنس جداگانه نیاز دارند
۶. نرمافزار TestDisk
این نرمافزار برای سیستم عامل ویندوز، مک و لینوکس ارائه شده است و بیش از ۴۸۰ فرمت مختلف را شناسایی میکند. این نرمافزار که برای PC ارائه شده، رابط کاربری گرافیکی ندارد و با استفاده از Command Prompt یا Terminal (رابط کاربری و دستوری متنی سیستم عاملها) باید از آن استفاده کنید.
این نرمافزار کاملا رایگان و اپنسورس است، در نتیجه میتوانید بدون هیچ محدودیتی در حجم فایل و تعداد فایل از آن استفاده کنید. بهخاطر ویژگی خاص این نرمافزار، برای کاربران عادی کامپیوتر مناسب نیست و فقط اگر اطلاعات کافی درمورد کامپیوتر دارید و میتوانید با رابطهای کاربری دستوری، خوب کار کنید، این نرمافزار را دانلود کنید.
مزایا
- نرمافزار اپنسورس
- قابلیت حل کردن مشکلات فایلهای سیستم
- نداشتن محدودیت حجم و تعداد فایل در ریکاوری
معایب
- رابط کاربری متنی
- آخرین آپدیت در سال ۲۰۱۹
بهترین نرمافزارهای غیررایگان برای ریکاوری کارت حافظه
اگر میتوانید هزینه خرید نرمافزار و حق اشتراک آن را پرداخت کنید میتوانید یکی از نرمافزارهای پولی زیر را برای ریکاوری کارت حافظه انتخاب کنید. نرمافزارهای پولی حرفهایتر هستند و هیچ محدودیتی برای ریکاوری فایل ندارند.
۱. نرمافزار Stellar Data Recovery Professional
این نرمافزار بهترین گزینه برای ریکاوری کارت حافظه در سیستم عامل ویندوز است. فرقی نمیکند که فایلی را به اشتباه پاک کرده باشید یا درایوی را فرمت کرده باشید؛ این نرمافزار بهترین عملکرد را در بازیابی فایلهای شما دارد. دانلود و نصب این نرمافزار بسیار ساده و سریع است و بهراحتی میتوانید از آن استفاده کنید و رابط کاربری پیچیده ندارد.
بعد از اسکن کردن فایلهای از دست رفته، این نرمافزار پیشنمایشی از آنها را نشان میدهد. امکان جستوجو کردن و مرتب کردن فایلهای اسکن شده هم وجود دارد تا بتوانید راحتتر فایل پاکشده مورد نظر خود را پیدا کنید. بازیابی در این نرمافزار در ۳ مرحله ساده انجام میشود و برای استفاده از آن لازم نیست خیلی حرفهای باشید.
این نرمافزار درایوهای داخلی و خارجی، فلشدرایوها، انواع کارت حافظه، دیوایسهای USB را پشتیبانی میکند.
مزایا
- بازیابی پارتیشنهای پاک شده یا ازدسترفته
- بازیابی اطلاعات از درایوهای رمزگذاری شده و فرمت شده
- امکان توقف فرایند اسکن و ریکاوری و ادامه دادن در زمان مناسب
- تنظیمات و شخصیسازی نرمافزار
- پشتیبانی ۲۴ ساعته
- ۳۰ روز ضمانت بازگشت وجه در صورت عدم رضایت
معایب
- نسخههای رایگان برای ریکاوری نیاز به فعالسازی دارند
- از دیسکهای قابل بوتشدن پشتیبانی نمیکند
۲. نرمافزار Recuva Professional
این نرمافزار یک نسخه رایگان هم دارد که بالاتر معرفی کردیم. با این نرمافزار میتوانید اطلاعات را از کارت حافظه و حتی هارد درایوهای مجازی هم ریکاوری کنید. این ابزار فرمتهای مختلف رایج مثل تصاویر، موسیقی، ویدیو، اسناد، فایلهای فشرده و حتی ایمیلها را پشتیبانی میکند.
علاوه بر ریکاوری فایل از این نرمافزار میتوانید برای پاک کردن دائمی فایلها به نحوی که دیگر قابل بازیابی نباشند استفاده کنید. این نرمافزار نسخه پرتابل یا بدون نیاز به نصب هم دارد که میتوانید آن را مستقیما روی یک درایو USB منتقل و اجرا کنید.
مزایا
- پشتیبانی چندزبانه
- پیشنمایش فایلها با سه حالت مختلف
- نمایش تعداد فایلهای اسکن شده و نمایش درصد اجرای فرایند اسکن
- مشخص کردن فرمت دقیق فایل برای ریکاوری
- مرتب کردن ستونی فایلهای اسکن شده
- قابل اجرا در ویندوز ۹۸ و بعد از آن
معایب
- عدم پشتیبانی از سیستم عامل macOS
۳. نرمافزار Data Rescue 5
این نرمافزار که برای سیستم عامل ویندوز ارائه شده است دو نسخه استاندارد و حرفهای دارد. از این نرمافزار میتوانید برای بازگردانی فایلهای کامپیوتر، لپتاپ، هارد درایو، هاردهای اکسترنال، کارتهای SD و CF استفاده کنید. این نرمافزار قابلیتهای پیشرفتهای برای جستوجوی فایلها، تشخیص فایلهای تکراری، پیشنمایش فایل، پشتیبانی از فرمتهای مختلف و… دارد.
برای اسکن فایلها در این نرمافزار دو گزینه «اسکن سریع» و «اسکن عمیق» وجود دارد. اگر نیاز فوری به ریکاوری دارید میتوانید اسکن سریع را انتخاب کنید و اگر لازم است که تمام فایلها را به شکل دقیق بازیابی کنید، اسکن عمیق را انتخاب کنید. حتی میتوانید اسکن را متوقف کنید و بعدا در فرصت مناسب ادامه دهید.
این نرمافزار نسخه رایگان برای آشنایی با محیط نرمافزار دارد. در این نسخه میتوانید اسکن کامل انجام دهید و پیشنمایشی از فایلهای قابل بازیابی را مشاهده کنید و بعد برای خرید آن تصمیم بگیرید.
مزایا
- ریکاوری نامحدود فایل
- پشتیبانی از حداکثر ۵ درایو
- ریکاوری بیش از ۱۰۰ فرمت مختلف
- پشتیبانی از سیستم عاملهای ویندوز و مک
معایب
- رابط کاربری پیچیده و پر از اطلاعات که آشنا شدن با محیط نرمافزار را کمی سخت میکند
- نسخه دمو یا رایگان برای ریکاوری فایلها به فعالسازی نیاز دارد و فقط پیشنمایشی از فایلهای قابل بازیابی را ارائه میکند
۴. نرمافزار R-Studio
این نرمافزار برای سیستم عاملهای ویندوز، مک و لینوکس ارائه شده است و صدها فرمت مختلف فایل را پشتیبانی میکند. این نرمافزار یک نسخه رایگان هم که دارد که فقط فایلهای با حجم کمتر از ۲۵۷ کیلوبایت را ریکاوری میکند. این نرمافزار امکان ریکاوری فایلهای آسیبدیده را هم دارد.
مزایا
- امکانات پیشرفته برای ریکاوری و ویرایش فایل
- شناسایی تمام فایلهای رایج ویندوز، مک و لینوکس
- قیمتهای انعطافپذیر و طرحهای مختلف
معایب
- سخت بودن کاربری برای کاربران عادی
- نیاز هر پلتفرم به لایسنس جداگانه
- عدم ریکاوری فایلهای بزرگتر از ۲۵۶ کیلوبایت درنسخه رایگان
اپلیکیشنهای ریکاوری کارت حافظه برای گوشیهای اندرویدی
برای گوشیهای هوشمند هم اپلیکیشنهای مختلف طراحی شده است تا اگر فایلی را به اشتباه از دست دادید بتوانید آن را بازیابی کنید. این اپلیکیشنها معمولا فایلهای رایج گوشیهای هوشمند مثل اسناد، ویدیوها و تصاویر را بازیابی میکنند.
۱. اپلیکیشن ریکاوری عکس DiskDigger Photo Recovery
یکی از اپلیکیشنهای محبوب برای بازیابی تصاویر از کارت حافظه، حافظه داخلی گوشی، درایوهای HDD و فلش USB، همین اپلیکیشن است. اپ DiskDigger، دارای رابط کاربری زیبا و مرتب و دوستدار کاربر است. عملکرد اپلیکیشن هم قابل قبول است و تا ۸۰ درصد از فایلها را ریکاوری میکند.
برای فایلهای حافظه داخلی گوشی هم امکاناتی برای اسکن بدون روت کردن گوشی، در این اپلیکیشن در نظر گرفته شده است. اگر گوشی اندرویدی خود را روت کنید میتوانید حتی بخشی از حافظه داخلی را برای اسکن کردن انتخاب کنید. در این اپ میتوانید فرمت مورد نظر خود برای ریکاوری را تعیین کنید و به این ترتیب به کار خود سرعت بدهید.
بعد از اتمام اسکن فایلها میتوانید در این اپلیکیشن فرمت و حتی حجم فایل را هم مشخص کنید.
بعد از پیدا کردن فایل از دست رفته، اپلیکیشن سه راه برای ریکاوری آن دارد: ذخیره کردن در گوشی، ذخیره کردن در یک اپ دیگر مثلا دراپباکس یا آپلود در فضای ابری.
به طور کلی، Disk Digger یک نرم افزار رایگان و قابلقبول است که میتواند عکسها و فیلمهای شما را بازیابی کند. همچنین محدودیتی برای تعداد فایلهایی که میتوانید بازیابی کنید وجود ندارد. انتقال تصاویر نیز بسیار راحت است که یک مزیت بزرگ است.
مزایا
- رایگان بودن و رابط کاربری آسان
- بدون نیاز به روت کردن گوشی
معایب
- تغییر کیفیت تصاویر بازیابی شده
- بازیابی فرمتهای محدود تصاویر و ویدیو
۲. اپلیکیشن Data Recovery
این اپلیکیشن امتیاز بالایی در Google Play دارد و انواع مختلف فایلها از فرمتهای تصویری گرفته تا اسناد، فایلهای صوتی و فایلهای ویدیویی را ریکاوری میکند. رابط کاربری آن بسیار ساده است و در ابتدا باید از بین ۴ حالت ریکاوری موجود در نرمافزار، یکی را انتخاب کنید. این حالتها بر اساس فرمت فایلهایی است که میخواهید بازیابی کنید.
برای استفاده از این اپلیکیشن نیازی به روت کردن گوشی نیست و اسکن کارت حافظه با سرعت انجام میشود. البته راهی برای اسکن کردن یک پوشه خاص وجود ندارد ولی میتوانید فایلهای مورد نظر خود را بر اساس تاریخ و حجم آن فیلتر کنید. امکان پیشنمایش فایلها هم وجود دارد.
بعد از ریکاوی فایل می توانید آن را روی گوشی یا در Google Disk ذخیره کنید که گزینه دوم فقط در اختیار کاربران پرمیوم این اپلیکیشن است.
علاوهبر ریکاوری، این اپلیکیشن کمک میکند تا فایلهای اضافه را هم پیدا و پاک کنید. با پرداخت کمی هزینه میتوانید نسخه پرمیوم اپلیکیشن را تهیه کنید و به امکانات بیشتر آن دسترسی داشته باشید که شامل ریکاوری نامحدود، حذف تبلیغات، گرتن بکآپ در فضای ابری و… است.
مزایا
- قیمت مناسب
- اسکن کردن سریع فایلها
معایب
- نداشتن قابلیت جستوجو در پوشه خاص
- نامنظم بودن امکانات و رابط کاربری اپلیکیشن
۳. اپلیکیشن EaseUs MobiSaver
این اپلیکیشن محصولی از شرکت EaseUs است که بیش از ۱۷ سال سابقه در زمینه محصولات ریکاوری دارد. اپلیکیشن اندروید MobiSaver ادعا میکند که به آسانی فایلهای تصویری، ویدیویی، پیامها و مخاطبین گوشی را از روی کارت حافظه و حافظه داخلی گوشی ریکاوری میکند.
این اپلیکیشن دارای رابط کاربری زیبا است و ۶ حالت برای ریکاوری دارد که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. غیر از SD Card گزینههای دیگری مثل تصاویر و ویدیو، تماسها، واتساپ، اساماس و مخاطبان دارد. این نرمافزار فرمتهای رایج ویدیویی و تصویری را پشتیبانی میکند. فایلها بعد از اسکن شدن بر اساس حجم، فرمت و تاریخ دستهبندی میشوند.
این اپلیکیشن نسخه رایگان هم دارد اما این نسخه در هر بار اسکن و استفاده، فقط اجازه ریکاوری کردن یک فایل را میدهد. برای اینکه به بهترین شکل بتوانید از این اپ استفاده کنید باید لایسنس آن را خریداری کنید.
نسخهی حرفهای این اپ پولی و تقریبا گران است ولی بهطور نامحدود میتوانید از آن برای بازیابی فایلهای خود استفاده کنید.
مزایا
- رابط کاربری آسان و زیبا
- اسکن کردن بدون نیاز به روت کردن گوشی
معایب
- گران بودن نسخه حرفهای
- محدود بودن نسخه رایگان
۴. اپلیکیشن Dr.fone
این اپلیکیشن یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای بازیابی اطلاعات است و توسط شرکت چینی Wondershare Technology ساخته شده است. این اپ نسخه رایگان ندارد. علاوهبر تصاویر، مخاطبان و پیامها، این اپلیکیشن میتواند ویدیوهای حافظه پنهان گوشی را هم بازیابی کند.
بسیاری از فرمتهای رایج تصویری، ویدیویی و صوتی در این اپ پشتیبانی می شود و بدون روت کردن گوشی میتوانید عملیات بازیابی را انجام دهید. یکی از ویژگیهای متفاوت این اپلیکیشن این است که امکان انتقال وایرلس فایلها بین گوشی و کامپیوتر را فراهم میکند. برای این منظور باید به وبسایت آن مراجعه کنید و کد ۶ رقمی مخصوص خود را وارد کنید.
این اپلیکیشن یک نسخه دسکتاپ هم دارد که امکاناتی مثل انتقال مخاطبان به یک تلفن دیگر، روت کردن گوشی و پشتیبان گرفتن از اطلاعات گوشی را در اختیار کاربر میگذارد. این اپلیکیشن تا ۹۰ درصد عملکرد قابلقبولی دارد ولی هزینه آن تقریبا زیاد است.
مزایا
- انتقال بیسیم فایلها
- پشتیبانی از دهها فرمت مختلف
- داشتن ابزارهایی برای کپی اطلاعات روی کامپیوتر و بکآپ گرفتن
معایب
- قیمت زیاد
۵. اپلیکیشن Stellar Phoenix Data Recovery
این اپلیکیشن کاملا رایگان است و به همین دلیل محبوبیت زیادی در بین کاربران اندروید دارد. به محض باز کردن این اپلیکیشن، میتوانید داده مورد نظر خود برای ریکاوری را انتخاب کنید؛ پیام، عکس و مخاطبان. این اطلاعات را از روی کارت حافظه و حافظه داخلی گوشی بازیابی میکند. امکان پیشنمایش فایلها هم در این اپلیکیشن وجود دارد.
بعد از ریکاوری فایل میتوانید انتخاب کنید که فایل بازیابی شده کجا ذخیره شود؛ در کارت حافظه یا در سرویسهای ابری. برای استفاده از این نرمافزار باید قبل از اسکن فایلها، گوشی را روت کرده باشید. این اپ عملکرد خوبی در بازیابی فایلها دارد ولی فایلهای ویدیویی را ریکاوری نمیکند.
مزایا
- کاملا رایگان
- راحتی در استفاده
معایب
- نیاز به روت کردن گوشی
- گزینههای محدود برای ریکاوری
بهترین نرمافزارهای ریکاوری کارت حافظه آیفون
اگر گوشی آیفون دارید و از سیستم عامل آیاواس استفاده میکنید، نرمافزارهای زیر برای ریکاوری کارت حافظه بهترین گزینه هستند.
۱. نرمافزار Disk Drill iPhone Data Recovery
این نرمافزار برای ریکاوری اطلاعات از دست رفته در آیفون و مک مورد استفاده قرار میگیرد. رابط کاربری بسیار ساده و جذابی دارد و بهطور مرتب بهروزرسانی میشود. داشتن رابط کاربری ساده به این معناست که خیلی زود کار با آن را یاد میگیرید و در چند مرحله ساده میتوانید فایل مورد نظر خود را بازیابی کنید.
از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به امکان ریکاوری اطلاعات از حافظه داخلی گوشی، ریکاوری از بکآپ iTunes و iCloud، پشتیبانی از فرمتهای مختلف و… اشاره کرد.
مزایا
- رابط کاربری مدرن و زیبا
- راحتی در استفاده
- ریکاوری فایل در چند قدم و بدون پیچیدگی
- قابلیت نصب در مک و ویندوز
- پیشنمایش فایل
معایب
- نسخه رایگان این نرمافزار فقط پیشنمایش فایل را نشان میدهد و آن را بازیابی نمیکند
۲. نرمافزار Dr.Fone – iOS Data Recovery
نرمافزار Dr. Fone، دادههای پاکشده و ازدسترفته را از هر دستگاه iOS بازیابی میکند. میتوانید فایلهایی مانند عکسها، پیامهای متنی، مخاطبین، یادآوریها و سایر دادههایی را که در آیفون ذخیره شدهاند را بازیابی کنید. این نرمافزار میتواند اطلاعات بکآپ iTunes و iCloud را هم ریکاوری کند. این اپلیکیشن رایگان نیست و برای استفاده از آن باید هزینه بپردازید.
مزایا
- پیشنمایش بزرگ از فایلهای قابل ریکاوری
- امکانات اضافهتر برای مدیریت آیفون
معایب
- بدون پرداخت هزینه و ثبت نام، قابل استفاده نیست
۳. نرمافزار iMobie PhoneRescue
این نرمافزار رابط کاربری ساده و مدرنی دارد و استفاده از آن راحت است. بازیابی فایلهای مورد نظر در این نرمافزار در چند قدم انجام میشود. با این نرمافزار میتوانید اطلاعات پاکشده آیفون، بکآپهای iTunes و iCloud را بازیابی کنید، صفحه قفل آیفون را حذف کنید، پیامهای محدودکننده و سایر محدودیتهای ایجاد شده در آیفون را بازیابی کنید.
مزایا
- داشتن رابط کاربری مدرن، زیبا و قابل فهم
- امکان بازیابی فایلهای بزرگ و حجم زیادی از داده
- دارای امکاناتی تحت عنوان Device Rescue
معایب
- نسخه رایگان فقط پیشنمایش دارد
- اسکن کردن آیفون زمان زیادی طول میکشد
۴. نرمافزار FoneLab
نرمافزار ریکاوری آیفون FoneLab برای شما امکانی فراهم میکند تا دادههای از دست رفته از دیوایسهای iOS را بازیابی کنید. رابط کاربری آن بسیار ساده است. این نرمافزار اطلاعات دقیق و کاملی از فایلهای از دست رفته در قالب پیشنمایش ارائه میکند و تعداد زیادی از دستگاههای iOS را پشتیبانی میکند.
امکان بازیابی دادهها از بکآپهای iTunes و iCloud هم در این نرمافزار گنجانده شده است.
مزایا
- عملکرد روان و قابلاطمینان
- داشتن پیشنمایش بزرگ از فایلها
- قیمت مناسب نسبت به رقبا
معایب
- نسخه رایگان ندارد
اگر شما به دنبال خرید کارت حافظه هستید، میتوانید در فروشگاههای آنلاین و فیزیکی موجود در بازار، به دنبال کارت حافظهای با مشخصات مورد نظر خود بگردید. در خرید کارت حافظه باید به مشخصات فنی آن توجه کنید تا با نیازهای شما سازگار باشد، این مشخصات شامل ظرفیت، سرعت، کلاس و نوع کارت حافظه است.
همچنین، قبل از خرید کارت حافظه از فروشگاهی مشخص، بهتر است بررسی کنید که آیا این فروشگاه از منابع معتبر و قابل اعتمادی برای تهیه کارت حافظه استفاده میکند. بهتر است از فروشگاههای مطمئن و شناخته شده خرید کنید تا از خرید کارت حافظه جعلی جلوگیری شود.
با توجه به اینکه نورنگار یکی از فروشگاههای آنلاین مشهور در ایران است، میتوانید بررسی کنید که آیا این فروشگاه محصولات اورجینال را فروش میدهد و بازخوردهای مشتریان را بررسی کنید. اما توصیه میکنیم قبل از خرید، اطمینان حاصل کنید که مشخصات کارت حافظه با نیازهای شما سازگار است و قیمت آن منطقی و بازاری است.
اگر شما هم تجربهای از بازیابی اطلاعات کارت حافظه دارید یا نرمافزاری میشناسید که این کار را بهتر و دقیقتر انجام میدهد در بخش نظرات، معرفی کنید.
سلام و وقت بخیر
موبایل من چندسال پیش دزدیده شد.میخوام بدونم فیلم ها و عکس هایی که پاک کرده بودم قابل برگشت هست؟در صورتی که دوباره از گوشی و یا رم استفاده بشه.
سلام من مموریم فرمت شده هرجا بردم گفتن بالا نمیاد دفه اول یک جا بردم میگفت بالا میاد ولی سیو نمیشه میگه ریجستری میخاد چیکار کنم
سلام باید خدمات پس از فروش ببینن
سلام من تعداد زیادی از عکسام رو مموری بوده ولی بعد چند وقت ک نگاه کردم حافظه مموری پر هست فایلها هم موجوده ولی هرکاری میکنم باز نمیشن ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام باید یه خدمات کامپیوتری ببینن
سلام خسته نباشین
من اول موبایلمو به لپ تاپ وصل کردم، بعد رفتم توی recuva و میخواستم محل جست و جو رو انتخاب کنم هیچ گزینه ای نبود که نشون بده موبایلم به لپ تاپ وصله!
وقتی میرم توی this pc نشون میده که موبایلم وصله ولی توی برنامه نه….
با سلام دوست عزیز باید برنامه را بسته و دو باری ران کرد
امکانش هست گوشیم رو به رم ریدر تبدیل کنم