برای عکس گرفتن از دود شما میتوانید با کمترین تجهیزات ممکن، عکسهای بسیار زیبایی بگیرید. شما میتوانید برای گرفتن عکسهای خیلی خوب از دود، از تجهیزات زیر استفاده کنید.
1- تجهیزات موردنیاز
- یک عدد دوربین dslr با لنز 18-55 میلیمتر
- یک فلاش ارزان قیمت (محدوده قدرت 35 وات)
- نورافکن هالوژن با قدرت 100 وات
- دو عدد پایه نور
- تریگر فلاش اپتیکال
- Photo Sensor
- بکگراند پارچهای مشکی
2- تنظیمات نور
فلاش را باید به شکلی تنظیم کنید که از کنار به سوژه بتابد. نکتهی خیلی مهمی که باید رعایت کنید این است که نور فلاش به هیچ عنوان نباید به پس زمینه برخورد کند. برای مثال در صورتی که زاویه نورپردازی افقی فلاش شما 55 درجه است، قرار دادن پس زمینه در فاصله 70 سانتیمتری فلاش باعث میشود که این دو با یکدیگر تداخلی نداشته باشند. در صورتی هم که فلاش شما زاویه نورپردازی افقی وایدتری دارد، باید این زاویه را محدود کنید.
لامپ هالوژن را نیز در زاویه مخالف فلاش نصب کنید. این لامپ به شما کمک زیادی میکند و دود را به خوبی نورپردازی میکند تا سیستم فوکوس دوربین بتواند به راحتی روی آن فوکوس کند. نور این لامپ خیلی کمتر از فلاش است و تاثیری روی تصویر نهایی نخواهد داشت.
در اتاقی هم که عکاسی میکنید نباید هیچگونه نور دیگری وجود داشته باشد. البته منظور ما تاریکی کامل نیست اما بهتر است تمام پردههای اتاق کشیده شده باشد و منبع نور اصلی شما همین دو نوری باشد که به آنها اشاره شد.
[relatedpost post=”119399″]
3- پس زمینه
برای پس زمینه هم میتوانید از یک پارچه مشکی با طول و عرض 1.5 متر مربع استفاده کنید. البته در صورتی که اتاق شما به اندازه کافی تاریک باشد و دیوارها و وسایل منزل هم خیلی شفاف نباشند، میتوانید بدون بکگراند هم عکسهای خیلی خوبی بگیرید. همچنین لازم است تمامی وسایل با محیط کار شما حداقل 3 متر فاصله داشته باشند.
4- عود
شما میتوانید از عود به عنوان یک منبع دود خیلی خوب استفاده کنید. اکثر عودها جریان دود خیلی خوبی در زمان سوختن دارند و معمولا هر کدام از آنها به مدت 45 دقیقه به سوختن ادامه میدهد. این زمان برای گرفتن حداقل 300 تا 400 عکس گرفتن از دود کافی است.
برای نگهداشتن و ثابت کردن عودها نیز میتوانید از گیرههایی که برای لحیمکاری استفاده میشوند بهره ببرید. این گیرهها به شما این امکان را میدهند که عود را در هر جهتی بچرخانید و ارتفاع آن را تنظیم کنید. در صورتی هم که چنین وسیلهای در اختیار ندارید، میتوانید از وسایل مختلف برای نگه داشتن عود استفاده کنید.
فقط فراموش نکنید که باید یک تکه مقوای ضخیم یا پلاستیک زیر عود قرار دهید تا از ریخته شدن خاکستر عود و آسیب رسیدن به وسایل شما جلوگیری کند.
5- تنظیمات دوربین
تمامی تصاویری که در این آموزش میبینید با تنظیماتی که در ادامه مشاهده میکنید گرفته شدهاند: ایزو 100، سرعت شاتر 1/160 ثانیه (حداقل سرعت سینک فلاش دوربین ما)، دیافراگم f/9، وایت بالانس Daylight.
برای عکس گرفتن از دود باید در زمان عکاسی توجه خیلی زیادی به نوردهی داشته باشید، زیرا هرگونه تغییر نوردهی در زمان ادیت ممکن است منجر به از دست رفتن مقدار زیادی از جزئیات عکس شود. نوردهی را باید به شکلی تنظیم کنید که پس زمینه تصویر به صورت کامل مشکی باشد.
6- تکنیکهای عکاسی از دود
برای گرفتن عکسهایی که در ادامه مشاهده میکنید، دوربین روی دست گرفته شده بود و سرعت شاتر هم برای جلوگیری از تار شدن تصویر کوتاه در نظر گرفته شده بود. سیستم اتوفوکوس اکثر DSLRهای مدرن به اندازه کافی سریع است و میتواند به خوبی روی جریان دود فوکوس کند.
نکتهی خیلی مهم در اینجا این است که هیچ جریان هوای اضافی مثل کولر، پنکه یا… نباید در اتاقی که عکاسی میکنید وجود داشته باشد. همچنین پس از روشن کردن عود هم باید چند دقیقه بدون حرکت بایستید و پس از آن شروع به عکاسی کنید تا جریان هوا آرام شود و حرکت دود به صورت عمودی باشد.
7- بازی با دود
با اینکه به نظر میرسد حرکات دود به صورت تصادفی است اما رفتار آن الگوهای خاصی را دنبال خواهد کرد. برای مثال تا یک ارتفاع خاص، حرکت دود به نرمی اتفاق میافتد و پس از یک نقطهی خاص به دلیل ترکیب شدن با هوا شکل آن تغییر خواهد کرد. این نقطه بهترین قسمت برای عکس گرفتن از دود است.
هرگونه حرکت عمدی هوا باعث تغییر شکل جریان دود خواهد شد و باعث میشود دود شکلهای جالبی به خود بگیرد تا شما بتوانید از آن استفاده کنید. پس از اینکه چند عکس بگیرید، با رفتار جریان دود آشنا خواهید شد و میتوانید به خوبی آن را مدیریت کنید.
[relatedpost post=”122069″]
8- ادیت
پس از اینکه کار شما با عکاسی تمام شد، میتوانید تصاویر خودتان را داخل کامپیوتر آپلود کرده و آنها را ادیت کنید. در صورتی که طبق آموزش های این مقاله به عکس گرفتن از دود پرداخته باشید، ادیت عکس موردنظر نباید خیلی طول بکشد. برای شروع میتوانید با مراجعه به مسیر Image > Adjustments > Brightness/Contrast کنتراست عکس را تنظیم کنید. حتی در صورتی که عکس خودتان را هم ادیت نکنید، دود یک طیف آبی خواهد داشت که در مقابل پس زمینه مشکی تصویر خیلی زیبایی را برای شما خواهد ساخت.
معمولا نقطه ضعف تصاویری که از دود گرفته میشوند، نقاط روشن تصویر است. این نقاط روشن ذرات خاکستر است که با دود از عود جدا میشوند. متاسفانه هیچ روشی برای جلوگیری از این مشکل در زمان عکاسی وجود ندارد و شما باید در زمان ادیت عکس با استفاده از Clone Stamp آنها را حذف کنید.
9- دود رنگی روی پس زمینه مشکی
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید انجام دهید تا عکسهای زیبایی از دود بگیرید، ایجاد دود رنگی روی پس زمینه مشکی است. فایلهای خود را در فتواشپ باز کنید و عکس را در یک لایه جدید کپی کنید. با استفاده از ابزار Gradient لایه پس زمینه را با سه عدد رنگ بنفش، قرمز و زرد پر کنید. سپس Mode لایه را روی Multiply قرار دهید.
10- دود رنگی روی پس زمینه سفید
شما علاوه بر تغییر رنگ دود، میتوانید رنگ پس زمینه را هم تغییر دهید و روی پس زمینه سفید، دود رنگی داشته باشید. مثل مرحلهی قبل عکس موردنظر را در فتوشاپ باز کرده و آن را داخل یک لایه جدید کپی کنید. سپس با مراجعه به مسیر Image > Adjustments > Invert عکس را Negative کنید.
سپس با کمک ابزار Gradient لایه پس زمینه را با یک گرادیانت پیچیده (بنفش، قرمز، زرد، نارنجی) پر کنید ولی این بار Mode لایه را روی Luminosity قرار دهید.
[relatedpost post=”114303″]
11- دود طبیعی روی پس زمینه سفید
شما ممکن است نیاز داشته باشید که رنگ طبیعی نور را حفظ کنید اما پس زمینه کار را به رنگ سفید درآورید.
برای این کار فایل مورد نظر را داخل فتوشاپ آپلود کنید و تصویر را به روشی که در مرحله قبل توضیح داده شد Negative کنید. سپس به مسیر Image > Adjustments > Hue/Saturation مراجعه کنید و مقادیر هر اسلایدر را مثل چیزی که در ادامه مشاهده میکنید تنظیم کنید. (Hue: -180، Saturation: +33، Lightness: +17)
سخن نهایی
همانطور که مشاهده کردید، میتوان با کمترین تجهیزاتی که در اختیار دارید، عکسهای خیلی زیبایی از دود بگیرید. عکس گرفتن از دود یکی از بهترین بخشهای عکاسی است و به شما این امکان را میدهد که با افکتهای مختلفی در مرحله ادیت کار کنید.