احتمالا شما هم با گزینههای منو و کلیدهای زیادی که روی بدنهی دوربین سونی A6400 قرار گرفته است سردرگم شدهاید اما بهتر است بدانید که شما تنها کسی نیستید که با این موضوع مشکل دارید. سونی A6400 یک دوربین بدون آینهی پیشرفته است که برای افراد علاقهمند به عکاسی و افراد حرفهای طراحی شده است به همین خاطر کنترلها و کاربریهای پیچیده خیلی زیادی دارد. در این مقاله که توسط نسیم منصورف از وبسایت photography life نوشته و توسط تیم تحریریه نورنگار ترجمه شده است، ما بهترین تنظیمات سونی A6400 برای عکاسی و فیلمبرداری روزمره را به همراه عملکرد برخی از این تنظیمات بررسی خواهیم کرد.
قبل از اینکه بهترین تنظیمات سونی A6400 و منوی دوربین را بررسی کنیم، نگاهی خواهیم داشت به کنترلهای خارجی این دوربین. سونی A6400 مثل مدل قبلی خودش گزینههای منوی زیادی دارد اما برخی موارد را فقط با استفاده از کنترلهای خارجی میتوانید کنترل کنید.
- 1) کلید چرخان (Dial) حالت دوربین و کلیدهای C1/C2
- 2) کلیدهای پشتی
- 2.1) Fn/کلید Function
- 2.2) مسیریابی و دیگر کلیدهای پشت دوربین
- 3) منوی دوربین
- 3.1) منوی عکاسی 1 (صفحهی 1، کیفیت/ابعاد تصویر 1)
- 3.2) منوی عکاسی 1 (صفحهی 2، کیفیت/ابعاد تصویر 2)
- 3.3) منوی عکاسی 1 (صفحهی 3، حالت عکاسی/حالت عکاسی پیاپی1)
- 3.4) منوی عکاسی 1 (صفحهی 4، حالت عکسی/ حالت عکاسی پی در پی)
- 3.5) منوی عکاسی 1 (صفحه 5، اتوفوکوس 1)
- 3.6) منوی عکاسی 1 (صفحه 6، اتوفوکوس 2)
- 3.7) منوی عکاسی 1 (صفحه 7 اتوفوکوس 3)
- 3.8) منوی عکاسی 1 (صفحهی 8، نوردهی 1)
- 3.9) منوی عکاسی 1 (صفحه 9، نوردهی 2)
- 3.10) منوی عکاسی 1 (صفحه 10، فلاش)
- 3.11) منوی عکاسی 1 (صفحه 11، رنگ، وایت بالانس، پردازش تصویر 1)
- 3.12) منوی عکاسی 1 (صفحهی 12، رنگ، وایت بالانس، پردازش تصویر 2)
- 3.13) منوی عکاسی 1 (صفحه 13، دستیار فوکوس)
- 3.14) منوی عکاسی 1 (صفحه 14، دستیار عکاسی)
- 3.15) منوی عکاسی 2 (صفحه 1، فیلمبرداری 1)
- 3.16) منوی عکاسی 2 (صفحه 2، فیلمبرداری 2)
- 3.17) منوی عکاسی 2 (صفحه 3، فیلمبرداری 3)
- 3.18) منوی عکاسی 2 (صفحهی 4، شاتر، SteadyShot)
- 3.19) منوی عکاسی 2 (صفحهی 5، زوم)
- 3.20) منوی عکاسی 2 (صفحهی 6، نمایش/ بررسی خودکار 1)
- 3.21) منوی عکاسی 2 (صفحه 7، صفحه نمایش بررسی خودکار عکس 2)
- 3.22) منوی عکاسی 2 (صفحه 8، عملیات اختصاصی 1)
- 3.23) منوی عکاسی 2 (صفحه 9، عملیات اختصاصی 2)
- 3.24) وایرلس 1 و 2
- 3.25) اپلیکیشن
- 3.26) پخش 1 و 2
- 3.27) تنظیمات 1 (صفحه 1)
- 3.28) تنظیمات 2
- 3.29) تنظیمات 3
- 3.30) تنظیمات 4
- 3.31) تنظیمات 5
- 3.32) تنظیمات 6
- 3.33) تنظیمات 7
1) کلید چرخان (Dial) حالت دوربین و کلیدهای C1/C2
اولین مورد از بهترین تنظیمات سونی A6400 مربوط به کلیدهای چرخان موجود در پنل بالای دوربین است. پنل بالایی سونی A6400 خیلی ساده است و به همین خاطر نحوهی کار با آن را خیلی راحت یاد میگیرید. به جز کفشک فلاش (Hot Shoe) و فلاش داخلی دوربین فقط دو کلید چرخان و یک کلید عملکردی وجود دارد. کلید چرخان اول که نزدیک به فلاش دوربین است برای انتخاب حالتهای دوربین کاربرد دارد. با استفاده از این قسمت حالت عملکرد دوربین را از بین حالتهای مختلفی مثل Program، اولویت دیافراگم، اولویت شاتر، دستی، خودکار، صحنه (Scene) یا حالتهای بازیابی حافظه انتخاب کنید.
خیلی از عکاسها از حالت اولویت دیافراگم برای عکاسی استفاده میکنند و آن را به دیگر حالتهای دوربین ترجیح میدهند. دلیل آن هم این است که با استفاده از این حالت روی دیافراگم لنز کنترل لازم را دارید و بقیهی فاکتورهای نوردهی توسط خود دوربین تنظیم خواهد شد. این موضوع در اکثر دوربینهای موجود در بازار، از جمله سونی A6400 کاربرد دارد. حالتهای دیگر هم وجود دارد که بیشتر برای پانوراما و فیلمبرداری از آنها استفاده میشود اما شما به ندرت از آنها استفاده خواهید کرد.
با این حساب فقط سه حالت عکاسی دیگر باقی خواهد ماند که عبارتند از اولویت دیافراگم، دستی و بازیابی حافظه. با اینکه حالتهای بازیابی حافظه که با عناوین 1 و 2 روی کلید چرخان علامتگذاری شدهاند بیشتر برای عکاسهای حرفهای که میخواهند تنظیمات خودشان را برای شرایط مختلف ذخیره کنند مناسب است، به تمامی مالکان دوربینهای سونی A6400 توصیه میکنیم که حتما از این دو حالت استفاده کنند زیرا در زمان تغییر سناریو خیلی مفید خواهند بود.
تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که با استفاده از منوی دوربین تنظیمات خودتان را در یکی از اسلاتهای حافظه ذخیره کنید. در صورتی که نمیخواهید این کار را انجام دهید هم توصیه میکنیم از حالت اولویت دیافراگم به جای حالتهای برنامه، خودکار یا صحنه استفاده کنید.
کلید چرخان سمت راست یک دیال عملکردی است که بسته به حالتی که برای عکاسی استفاده میکنید عملکرد آن متفاوت است. برای مثال در حالت اولویت دیافراگم از این دیال برای تغییر دیافراگم لنز استفاده میشود و در حالت اولویت شاتر برای تغییر سرعت شاتر دوربین کاربرد دارد. پس از اینکه دوربین را روی حالت اولویت دیافراگم قرار میدهد فقط کافیست این کلید را بچرخانید تا دیافراگم لنز تغییر کند.
کلید عملکردی C1 که در کنار کلید خاموش و روشن دوربین/کلید شاتر قرار دارد به صورت پیشفرض برای تغییر حالت فوکوس استفاده میشود. من به شخصه دوست دارم همین عملکرد را برای کلید C1 حفظ کنم اما همانطور که در ادامه یاد خواهید گرفت میتوانید آن را به یکی از قابلیتهای متعددی که برای آن در نظر گرفته شده است تغییر دهید.
[relatedpost post=”85563″]
2) کلیدهای پشتی
به لطف کلیدهای مسیریابی و عملکردی خیلی زیادی که در پشت سونی A6400 قرار دارد این دوربین در مقایسه با دوربینهای دیگر خیلی کاربردیتر است. مثل مدل قبلی خیلی از کلیدهای پشتی این دوربین در سمت راست صفحه نمایش قرار گرفتهاند.
کلید فلاش (که روی آن علامت فلاش قرار دارد) یک کلید فیزیکی است که فلاش دوربین بالاجهنده (Pop-up) را باز میکند. این کلید مثل خیلی از کلیدهای دیگر برنامهپذیر نیست. کلید منو نیز که در سمت راست آن قرار گرفته است به صورت مشخص منوی دوربین را باز میکند.
در این قسمت میتوانید تغییرات مختلفی روی دوربین اعمال کنید. پنل پشتی این دوربین به شکل زیر است:
در قسمت بالا سمت راست دوربین شما سوئیچ AEL (Auto Exposure Lock)/AF/MF را مشاهده میکنید که یک کلید در مرکز آن قرار دارد. این کلید به همراه سوئیچی که اطراف آن را فراگرفته است کار میکند و بسته به حالت انتخابی برای سوئیچ عملکرد کلید هم تغییر میکند. در صورتی که سوئیچ را روی حالت AF/MF قرار دهید این سوئیچ به عنوان کنترل نگهدارندهی AF/MF عمل خواهد کرد. با اینکه میتوانید با نگه داشتن این کلید و چرخاندن حلقهی فوکوس به صورت سریع فوکوس را تغییر دهید (در زمان نگه داشتن این کلید دوربین از فوکوس دستی استفاده خواهد کرد.) من به شخصه ترجیح میدهم عملکرد آن را به AF ON تغییر دهم.
به این ترتیب این کلید به صورت اختصاصی فقط برای فوکوس دکمه پشتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت و میتوانید از آن برای فوکوس و ترکیببندی دوباره هم استفاده کنید. زمانی که سوئیچ روی AEL قرار گرفته است من اجازه میدهم دوربین از عملکرد پیشفرض این کلید که همان نگه داشتن قفل نوردهی اتوماتیک است استفاده کند. این قابلیت برای گرفتن عکسهای پانورامای دستی که در آن تمامی عکسها باید نوردهی مساوی داشته باشند مناسب است. ما بهترین تنظیمات سونی A6400 و تنظیم تمامی این حالتها را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
در سمت راست این سوئیچ، تقریبا نزدیک به لبهی دوربین ما یک کلید قرمز را مشاهده خواهیم کرد که برای ضبط ویدیو کاربرد دارد.
2.1) Fn/کلید Function
کلید FN یا Function برای اعمال تغییرات سریع روی خیلی از تنظیمات دوربین مثل ISO، وایت بالانس، نوع عکاسی، حالتهای فوکوس و… کاربرد دارد. با اینکه شما میتوانید منوی Function را تغییر دهید و آن را شخصیسازی کنید به نظر من مقادیر پیشفرض عملکرد مناسبی دارند. در ادامه نگاهی سریع به هر کدام از موارد خواهیم داشت.
Drive Mode: من معمولا این حالت را روی «Single Shooting» نگه میدارم اما برخی اوقات و بیشتر در زمان استفاده از سه پایه آن را به «Self-Timer» تغییر میدهم تا از هرگونه لرزش دوربین جلوگیری کنم.
حالت Focus: حالت پیشفرض AF-A (Automatic AF که ترکیبی از حالتهای AF-S و AF-C است) در اکثر سناریوها عملکرد مناسبی خواهد داشت اما در صورتی که نیاز داشته باشید از فوکوس پی در پی یا دستی استفاده کنید هم میتوانید با استفاده از این قسمت این کار را انجام دهید.
منطقهی فوکوس: Flexible Spot: M. این حالت بهترین عملکرد را برای فوکوس انتخابی خواهد داشت. متاسفانه به صورت پیشفرض هیچ روش سریعی برای تغییر نقطهی فوکوس وجود ندارد اما روشی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید دکمهی مرکزی کلید چرخان پشت را به این عملکرد اختصاص دهید و با فشار دادن این کلید بتوانید به راحتی نقطهی فوکوس را تغییر دهید. ما این کار را در ادامه و در بخش منوی دوربین انجام خواهیم داد.
جبران نوردهی: 0.0. من ترجیح میدهم از دکمهی پایین کلید چرخان برای دسترسی به جبران نوردهی استفاده کنم.
ایزو: این مورد را روی ایزو خودکار (Auto ISO) تنظیم کنید تا دوربین به صورت خودکار ایزو مناسب را برای شما انتخاب کند. قابلیت ایزو خودکار عملکرد خیلی خوبی دارد و تمامی تواناییهای ایزو خودکار دوربینهای نیکون و کانن را دارا میباشد. من معمولا حداقل ایزو را روی 100 و حداکثر ایزو را روی 3200 تنظیم میکنم. به نظر من هرچیزی بیشتر از ایزو 3200 خیلی نویزدار خواهد بود.
با اینکه در این بخش فقط میتوانید حداقل و حداکثر مقدار ایزو خودکار را مشاهده کنید، میتوانید با مراجعه به منوی دوربین، حداقل سرعت شاتر در حالت ایزو خودکار را هم تنظیم کنید (با استفاده از گزینهی ISO Auto Min. SS در زیرمنوی Exposure1). به صورت پیشفرض دوربین با استفاده از قانون متقابل سرعت شاتر را تنظیم خواهد کرد اما شما میتوانید مقادیر را از مقادیر «آهستهتر» تا مقادیر «سریعتر» تغییر دهید و یا یک سرعت شاتر دقیق را انتخاب کنید.
حالت نورسنجی (Metering Mode): Multi اما در صورت نیاز از حالت نورسنجی نقطهای (Spot) هم استفاده میکنم..
حالت فلاش: خودکار، دوست ندارم از فلاش پاپ آپ دوربین استفاده کنم.
جبران فلاش: 0.0
وایت بالانس: وایت بالانس خودکار (AWB)
حالتهای خلاق: استاندارد، خیلی درگیر حالتهای خلاق نشوید زیرا در زمان عکاسی Raw هیچ کاربردی ندارند.
حالت عکاسی: اولویت دیافراگم
[relatedpost post=”129195″]
2.2) مسیریابی و دیگر کلیدهای پشت دوربین
کلید چرخان مسیریابی موجود در پشت دوربین یک کلید بسیار کاربردی است که میتوانید از آن برای مسیریابی داخل منو و اعمال تغییرات سریع در نوردهی از آن استفاده کنید. همچنین با فشار دادن هر کدام از چهار گوشهی این کلید میتوانید به قابلیتهای ویژهای دسترسی داشته باشید. کلید DISP بین نماهای مختلف صفحه نمایش LCD دوربین سوئیچ میکند، کلید ISO امکان تغییر حساسیت سنسور را فراهم میکند، سمت چپ این کلید برای انتخاب حالات عکاسی پیاپی کاربرد دارد و از کلید پائین نیز برای جبران نوردهی استفاده میشود.
دو کلید دیگر هم زیر کلید چرخان مسیریابی وجود دارد: کلید Playback و C2/Trash. کلید Playback همانطور که از اسم آن مشخص است برای مشاهدهی تصاویر گرفته شده روی صفحه نمایش به کار میرود و میتوانید از کلید C2/Trash هم برای حذف عکسهایی که به آنها نیاز ندارید در حالت Playback استفاده کنید. همچنین میتوانید از این کلید در مواقعی که دوربین در حالت Playback نیست هم به عنوان یک کلید قابل برنامهریزی استفاده کنید. به صورت پیشفرض این کلید هیچ عملکرد خاصی ندارد اما من آن را به شکلی تنظیم کردهام که بتوانم از آن برای تنظیم «ISO Auto Min. SS» یا تنظیم حداقل سرعت شاتر در زمان ایزو خودکار استفاده کنم.
3) منوی دوربین
به نظر من منوی دوربینهای سونی خیلی کاربرپسند نیست و کار با آن نسبتا سخت است. با وجود اینکه سونی A6500 از سیستم منوی جدید استفاده شده در نسل سوم دوربینهای A7 استفاده میکند باز هم کار با آن نسبتا سخت و پیچیده است. گزینههای منوی این دوربین خیلی زیاد است و قابلیتهای مختلف زیر منوهای تصادفی قرار گرفتهاند. حتی منوی دوربینهای المپیوس که به نظر من مسیریابی خیلی پیچیدهای دارند هم نسبت به این دوربین مرتبتر و سازمانیافتهتر است. اما در ادامه منوهای مختلف و بهترین تنظیمات سونی A6400 را بررسی خواهیم کرد.
3.1) منوی عکاسی 1 (صفحهی 1، کیفیت/ابعاد تصویر 1)
- فرمت فایل: Raw
- کیفیت JPEG: خیلی خوب
- ابعاد عکس JPEG: پیشفرض (-)، غیرفعال در صورت انتخاب Raw
- نسبت ابعاد: 3:2
- پانوراما: ابعاد -> استاندارد (فقط قابل مشاهده در حالت پانوراما)
- پانوراما: جهت -> راست (چپ به راست، قابل مشاهده در حالت پانوراما)
[relatedpost post=”121993″]
3.2) منوی عکاسی 1 (صفحهی 2، کیفیت/ابعاد تصویر 2)
- کاهش نویز در نوردهی طولانی (Long Exposure NR): روشن
- کاهش نویز در ایزو بالا: پیشفرض (-)، خاکستری در زمان عکاسی RAW
- فضای رنگی: با اینکه فضای رنگی برای عکسهای Raw کاربرد ندارد، من از فضای رنگی Adobe RGB استفاده میکنم زیرا هیستوگرام دقیقتری برای تشخیص نوردهی مناسب دارد. (حتی در صورتی که عکاسی Raw را انتخاب کنید، دوربین هیستوگرام را براساس تصاویر JPEG رندر شده توسط خود دوربین نمایش میدهد.)
- جبران لنز (Lens Comp): بلااثر در زمان عکاسی Raw
- جبران سایه: خاموش
- جبران انحرافات رنگی: خاموش
- جبران اعوجاج: خاموش
3.3) منوی عکاسی 1 (صفحهی 3، حالت عکاسی/حالت عکاسی پیاپی1)
- حالت خودکار: پیشفرض (-)، غیرفعال و فقط قابل مشاهده در صورت انتخاب حالت Auto روی کلید چرخان بالا
- انتخاب صحنه: پیشفرض (-)، غیرفعال، قابل مشاهده در صورت انتخاب حالت Scene روی کلید چرخان بالا
- Auto Img. Extract: در حالت اولویت دیافراگم غیرفعال است. فقط در حالت Superior Auto فعال خواهد شد.
- حالت عکاسی پیاپی: عکاسی تکی (Single Shooting)
- تنظیمات براکت:
- تایمر در طول براکت: 2 ثانیه
- ترتیب براکت: – > 0 > +
- عملکرد زمانسنج عکاسی: زمانسنج داخلی، تنظیم در صورت نیاز
3.4) منوی عکاسی 1 (صفحهی 4، حالت عکسی/ حالت عکاسی پی در پی)
- بازیابی حافظه (1 و 2): قابل مشاهده فقط در صورت انتخاب حالتهای بازیابی حافظه 1 و 2 توسط کلید چرخان بالای دوربین
- حافظه (1 و 2): با استفاده از این قسمت میتوانید تمامی تنظیمات فعلی را روی یکی از گزینههای پیشفرض ذخیره کنید. من معمولا دو حالت پیشفرض (برای عکاسی منظره و پرتره) را انتخاب میکنم. برای عکاسی منظره من از حالت اولویت دیافراگم، فوکوس دستی، ایزو 100، ایزو خودکار غیرفعال استفاده میکنم و قابلیتهای بلااستفاده مثل تشخیص چهره را خاموش میکنم. برای پرتره هم حالت فوکوس را روی AF-A، ایزو را روی خودکار قرار میدهم و تنظیمات موردنیاز دیگر را هم روشن میکنم.
- Custom Shoot Set: پیشفرض
3.5) منوی عکاسی 1 (صفحه 5، اتوفوکوس 1)
- حالت فوکوس: اتوفوکوس خودکار (AF-A)
- تنظیمات دارای اولویت در AF-S: اولویت متعادل
- تنظیمات دارای اولویت در AF-C: اولویت متعادل
- منطقهی فوکوس: نقطهی منعطف (Flexible Spot)
- محدودیت منطقه فوکوس: پیشفرض
- سوئیچ منطقه فوکوس V/H: خاموش
3.6) منوی عکاسی 1 (صفحه 6، اتوفوکوس 2)
- نور اتوفوکوس: روشن
- تنظیمات اتوفوکوس چشم/صورت:
- اولویت چهره در اتوفوکوس: روشن
- انتخاب چشم چپ/راست: خودکار
- نمایش کادر پس از انتخاب چهره: روشن
- اتوفوکوس با شاتر: روشن – در صورتی که میخواهید از کلید فوکوس پشتی استفاده کنید و یا قصد دارید پس از فوکوس ترکیببندی تصویر را تغییر دهید، این قابلیت را روی خاموش تنظیم کنید و از کلید روی سوئیچ AF/MF در پشت دوربین استفاده کنید.
- پیش اتوفوکوس: خاموش
- Eye–Start AF: خاموش – این قابلیت را فعال نکنید زیرا باتری شما را به سرعت تخلیه خواهد کرد. این قابلیت به صورت خودکار تشخیص میدهد که در حال استفاده از منظرهیاب هستید و دوربین سعی میکند فوکوس کند. در صورتی هم که منظرهیاب را روی بدن خودتان قرار دهید دوربین تلاش خواهد کرد فوکوس کند.
- ثبت منطقهی اتوفوکوس: خاموش
3.7) منوی عکاسی 1 (صفحه 7 اتوفوکوس 3)
- حذف منطقهی ثبت شدهی اتوفوکوس: –
- پاکسازی خودکار منطقهی اتوفوکوس: خاموش
- نمایش اطلاعات منطقهی اتوفوکوس: روشن
- گردش نقطهی فوکوس: بدون گردش
- تنظیم میکروسکوپی اتوفوکوس: خاموش، فقط در زمان کالیبره کردن لنز از این گزینه استفاده کنید
3.8) منوی عکاسی 1 (صفحهی 8، نوردهی 1)
- جبران نوردهی: 0
- تنظیمات ایزو
- ایزو: خودکار
- محدودیت محدودهی ایزو: 100-12800
- حداقل سرعت شاتر در زمان استفاده از ایزو خودکار: استاندارد، اما در صورتی که دستهایتان خیلی میلرزد میتوانید این مقدار را به سریع و سریعتر نیز تغییر دهید
- حالت نورسنجی: Multi
- اولویت چهره در حالت نورسنجی Multi: روشن
- نقطهی نورسنجی نقطهای: اتصال به نقطهی فوکوس
- گام نوردهی: 3EV
3.9) منوی عکاسی 1 (صفحه 9، نوردهی 2)
- قفل نوردهی خودکار با شاتر: خودکار
- تنظیم استاندارد نوردهی: در صورتی که اطلاعات کافی ندارد، به این گزینه دست نزنید
3.10) منوی عکاسی 1 (صفحه 10، فلاش)
- حالت فلاش: فلاش پرکننده
- جبران فلاش:0
- تنظیمات جبران نوردهی: نور محیط و فلاش
- فلاش بیسیم: خاموش
- کاهش قرمزی چشم: خاموش
3.11) منوی عکاسی 1 (صفحه 11، رنگ، وایت بالانس، پردازش تصویر 1)
- وایت بالانس: خودکار
- تنظیمات با اولویت در وایت بالانس خودکار: استاندارد
- بهینهساز محدوده داینامیک/HDR خودکار: خاموش
- حالتهای خلاق: استاندارد
- افکت تصویر: خاموش – غیرفعال در صورت عکاسی Raw
- پروفایل تصویر: خاموش
3.12) منوی عکاسی 1 (صفحهی 12، رنگ، وایت بالانس، پردازش تصویر 2)
- افکت پوست نرم: خاموش (غیرفعال در حالت Raw)
- قفل وایت بالانس خودکار شاتر: عکاسی پیاپی
3.13) منوی عکاسی 1 (صفحه 13، دستیار فوکوس)
- ذرهبین فوکوس: قابل استفاده برای زوم کردن در زمان فوکوس. من کلید C1 را به این کار اختصاص دادهام
- مدت زمان ذرهبین فوکوس: بدون زمان
- بزرگنمایی اولیه فوکوس: 0x
- اتوفوکوس در ذرهبین فوکوس: روشن
- دستیار فوکوس دستی: روشن – یک قابلیت بسیار خوب که در زمان چرخاندن حلقه فوکوس در فوکوس دستی روی تصویر زوم میکند.
- تنظیمات اوج فوکوس: تنظیمات اوج فوکوس فقط در حالت فوکوس دستی کار میکند
- سطح: متوسط
- رنگ: قرمز
3.14) منوی عکاسی 1 (صفحه 14، دستیار عکاسی)
- تشخیص چهره: از این قابلیت برای تشخیص چهرهی افراد استفاده کنید
- اولویت ثبت چهره: روشن
- شاتر لبخند: خاموش
- کادربندی خودکار اجسام: خاموش، غیرفعال در عکاسی Raw
- زمانسنج سلف پرتره: روشن
3.15) منوی عکاسی 2 (صفحه 1، فیلمبرداری 1)
- حالت نوردهی فیلم: اولویت دیافراگم (فقط قابل دسترس در زمان فیلمبرداری)
- حالت نوردهی فیلمبرداری آهسته(اسلوموشن) و فیلمبرداری سریع(کوئیک موشن) (S&Q): –
- فرمت فایل: XAVC S 4K
- تنظیمات فیلمبرداری: 24p 50M
- تنظیمات S&Q
- تنظیمات فیلمبرداری: 24p
- نرخ فریم: 120 فریم بر ثانیه
- ضبط پروکسی: خاموش
3.16) منوی عکاسی 2 (صفحه 2، فیلمبرداری 2)
- سرعت موتور اتوفوکوس: نرمال
- حسگر ردیابی اتوفوکوس: استاندارد
- کند شدن خودکار شاتر: روشن
- بزرگنمایی اولیه فوکوس: 0
- ضبط صدا: روشن
- سطح ضبط صدا: 25 (در صورت نیاز این مقدار را میتوانید تغییر دهید)
3.17) منوی عکاسی 2 (صفحه 3، فیلمبرداری 3)
- نمایش سطح صدا: روشن
- کاهش نویز باد: خاموش
- نمایش نشانگر: روشن
- تنظیمات نشانگر: همگی خاموش (بسته به نیازهای فیلمبرداری شما)
- فیلمبرداری با شاتر: روشن
[relatedpost post=”140004″]
3.18) منوی عکاسی 2 (صفحهی 4، شاتر، SteadyShot)
- فیلمبرداری صامت: خاموش
- شاتر پردهی اولیه الکترونیکی: روشن، یک روش خوب برای روشن نگه داشتن شاتر پردهی اولیه برای جلوگیری از لرزش
- آزادسازی بدون لنز: فعال
- آزادسازی بدون کارت: غیرفعال
- لرزشگیر SteadyShot: روشن، به صورت پیشفرض من توصیه میکنم این قابلیت را روی روشن قرار دهید اما در صورتی که از سه پایه استفاده میکنید باید SteadyShot را خاموش کنید.
3.19) منوی عکاسی 2 (صفحهی 5، زوم)
- زوم: پیشفرض (-)، غیرفعال در حالت Raw
- تنظیمات زوم: فقط زوم اپتیکال
- چرخاندن حلقهی زوم: پیشفرض، فقط قابل دسترس در برخی لنزها
3.20) منوی عکاسی 2 (صفحهی 6، نمایش/ بررسی خودکار 1)
- کلید DISP:
- مانیتور: No Disp Info، Histogram، Level و For viewfinder را تیک بزنید. نمایش تمامی اطلاعات خیلی پیچیده خواهد شد و محتوای گرافیکی بخش زیادی از صحنه را اشغال میکند.
- منظرهیاب : No Disp Info، Histogram و Level را علامت بزنید.
- مانیتور/منظرهیاب: خودکار – با این قابلیت دوربین به صورت خودکار صفحه نمایش و منظرهیاب را با هم عوض خواهد کرد.
- نرخ فریم منظرهیاب: استاندارد
- تنظیمات Zebra
- صفحه نمایش Zebra: خاموش
- سطح Zebra: –
- جدول: جدول قانون یک سوم
- تنظیمات راهنمای نوردهی: روشن
3.21) منوی عکاسی 2 (صفحه 7، صفحه نمایش بررسی خودکار عکس 2)
- صفحه نمایش Live View: تاثیر تنظیمات روشن
- بررسی خودکار: 2 ثانیه
3.22) منوی عکاسی 2 (صفحه 8، عملیات اختصاصی 1)
- کلیدهای اختصاصی مربوط به عکس
- کلید اختصاصی 1: حالت فوکوس
- کلید اختصاصی 2: حداقل سرعت شاتر در ایزو خودکار
- کلید مرکزی: استاندارد فوکوس
- کلید چپ: حالت عکاسی پیاپی
- کلید راست: ایزو
- کلید پائین: جبران نوردهی
- کلید AEL، نگه داشتن قفل نوردهی خودکار
- کلید AF/MF: AF-On
- کلید Focus Hold: Focus Hold
- کلیدهای اختصاصی فیلمبرداری: پیشفرض
- کلید اختصاصی (PB): پیشفرض
- تنظیمات منوی عملکرد: این قسمت ظاهر منویی که با فشار دادن کلید Fn ظاهر میشود را تعیین میکند. این تنظیمات را به صورت پیشفرض نگه دارید و فقط در صورتی که میدانید چه چیزی میخواهید، این تنظیمات را تغییر دهید.
- تنظیمات کلید چرخان من: پیشفرض
- تنظیمات کلید/چرخ متحرک: با استفاده از این قسمت میتوانید عملکرد کلید چرخان در حالت دستی را تعیین کنید. کلید چرخان پشتی: SS، کلید چرخان بالا: F/no
3.23) منوی عکاسی 2 (صفحه 9، عملیات اختصاصی 2)
- چرخش AV/TV: نرمال
- جبران نوردهی کلید چرخان بالا/پشت دوربین: کلید پشتی – زیرا دیافراگم لنز توسط کلید چرخان بالا کنترل میشود، من از کلید پشتی برای جبران نوردهی استفاده میکنم.
- علمکرد لمس: فوکوس لمسی
- کلید فیلمبرداری: همیشه – در این صورت همیشه و بدون نیاز به قرار گرفتن داخل حالت فیلمبرداری با فشار دادن این کلید ضبط فیلم آغاز خواهد شد
- قفل کلید چرخان بالا/پشت: Unlock
- سیگنالهای صوتی: خاموش
3.24) وایرلس 1 و 2
استفاده از این دو منو برای من خیلی مهم نیست اما در صورتی که میخواهید عکسهای خودتان را از دوربین به گوشی هوشمند انتقال دهید، باید از این قسمت استفاده کنید. در صورتی که قرار نیست این کار را انجام دهید، بهتر است حالت هواپیما را روشن کنید تا مصرف باتری کاهش یابد.
3.25) اپلیکیشن
من معمولا از هیچ نوع اپلیکیشنی استفاده نمیکنم اما در صورت نیاز شما میتوانید از نرمافزارهایی مثل Smart Remote برای کنترل دوربین از راه دور استفاده کنید
3.26) پخش 1 و 2
- چرخش صفحه: خاموش – من قرار گرفتن دوربین در حالت عمودی و از دست رفتن بخش زیادی از فضا را دوست ندارم و ترجیح میدهم خودم به صورت دستی دوربین را بچرخانم
- تنظیمات دیگر هم برای دسترسی به قابلیتهای خاص Playback کاربرد دارند
3.27) تنظیمات 1 (صفحه 1)
- روشنایی مانیتور: دستی
- روشنایی منظرهیاب: خودکار
- دمای رنگ منظرهیاب: 0
- دستیار نمایشگر گاما: خاموش
- تنظیمات حجم: 7
- منوی کاشی (Tile Menu): خاموش – برای دسترسی به منو به آیکونهای اضافی نیاز ندارید
3.28) تنظیمات 2
- راهنمای کلید چرخان حالت: خاموش – راهنما در زمان تغییر حالت دوربین نمایش داده نمیشود
- تائید حذف: Delete در ابتدا – دوست ندارم برای حذف چیزی اسکرول کنم
- کیفیت نمایش: استاندارد
- زمان شروع حالت ذخیره انرژی: 1 دقیقه
- دمای خاموشی خودکار: استاندارد
- انتخاب کنندهی NTSC/Pal: در صورت عدم آشنایی این مورد را دستکاری نکنید
3.29) تنظیمات 3
- حالت پاکسازی: قابل استفاده برای پاکسازی سنسور
- عملیات لمسی: روشن
- پد/پنل لمسی: پنل لمسی+پد (قابل تغییر براساس نیازهایی که دارید)
- تنظیمات پد لمسی:
- پد لمسی عمودی: روشن
- تنظیمات محیط پد لمسی: منطقه ½ راست
- حالت پیش نمایش: خاموش، غیرفعال
- تنظیمات TC/UB : در صورت عدم آشنایی این مورد را دستکاری نکنید
[relatedpost post=”128905″]
3.30) تنظیمات 4
- ریموت کنترل: خاموش (در صورت نیاز به استفاده از کنترل راه دور از طریق موبایل/تبلت روشن شود)
- تنظیمات HDMI
- رزولوشن HDMI: خودکار
- خروجی 24p/60p: 60p
- نمایش اطلاعات HDMI: روشن
- خروجی TC: خاموش
- کنترل ضبط: –
- کنترل HDMI: روشن
- انتخاب کننده خروجی 4K: کارت حافظه + HDMI
- اتصال USB: خودکار
- تنظیمات LUN یو اس بی: چندگانه
- تغذیه از طریق USB: روشن
3.31) تنظیمات 5
- تنظیمات از راه دور PC: فقط PC
- زبان: انگلیسی
- تنظیمات زمان/تاریخ: تنظیم زمان/تاریخ
- تنظیمات منطقه: تنظیم منطقه زمانی
- اطلاعات کپی رایت: به منظور افزودن دادههای کپی رایت به متادادهی تصاویر
- فرمت: برای فرمت کارت حافظه از این قسمت استفاده کنید
3.32) تنظیمات 6
- شمارهگذاری فایلها: دنبالهدار
- تنظیم اسم فایل: DSC
- انتخاب پوشه فیلمبرداری: نادیده گرفته شود
- پوشه جدید: نادیده گرفته شود
- اسم پوشه: فرم استاندارد
- بازیابی پایگاه داده تصاویر: نادیده گرفته شود
3.33) تنظیمات 7
- نمایش اطلاعات رسانه: نشاندهنده فایلهای روی کارت حافظه
- ورژن: نمایش نسخهی میان افزار
- بازیابی تنظیمات: تمامی تنظیمات دوربین را بازنشانی خواهد کرد.
امیدواریم این مقاله در مورد بهترین تنظیمات سونی A6400 برای شما مفید واقع شده باشد. البته به یاد داشته باشید که تنظیمات ذکر شده بهترین عملکرد را برای من دارند و ممکن است بهترین تنظیمات سونی A6400 برای شما با این موارد متفاوت باشد. بهتر است با دوربین خودتان کار کنید و عملکرد هر کلید و قابلیت را به صورت جداگانه متوجه شوید تا بتوانید از تمامی قابلیتها و امکانات شخصیسازی دوربین خودتان نهایت استفاده را ببرید.
سلام.ممنون از توضیحاتتون.من یه مشکلی با دوربیت دارم اگه امکان داره لطف کنید پاسخ بدید.وقتی حالت عمودی فیلم میگیرم نمایشگر اون رو افقی پخش میکنه.روحالت Auto هم گذاشتمdisplay Rotation رو.ممنون….
سلام! خوشحالم که توضیحاتم مفید بود. در مورد مشکلی که با دوربین دارید، میتوانم چند راه حل به شما پیشنهاد دهم:
1. تنظیمات دوربین را بررسی کنید:
مطمئن شوید که تنظیمات دوربین شما برای فیلمبرداری در حالت عمودی (Portrait) تنظیم شده باشد. این تنظیم را معمولاً میتوانید در منوی تنظیمات دوربین یا با استفاده از دکمههای فیزیکی روی دوربین پیدا کنید.
در برخی از دوربینها، ممکن است گزینه “قفل جهتگیری” (Orientation Lock) نیز وجود داشته باشد. این گزینه را غیرفعال کنید تا دوربین بتواند جهتگیری گوشی را به طور خودکار تشخیص دهد.
2. تنظیمات نمایشگر گوشی را بررسی کنید:
مطمئن شوید که قفل چرخش صفحه نمایش (Screen Rotation Lock) گوشی شما غیرفعال باشد. این تنظیم را معمولاً میتوانید در منوی تنظیمات سریع گوشی یا با کشیدن نوار وضعیت به پایین پیدا کنید.
اگر از گوشی سامسونگ استفاده میکنید، ممکن است تنظیم “چرخش خودکار صفحه نمایش” (Auto Rotate Screen) نیز فعال باشد. این تنظیم را میتوانید در منوی تنظیمات گوشی پیدا کنید.
3. برنامه دوربین را آپدیت کنید:
گاهی اوقات، باگهایی در برنامه دوربین گوشی وجود دارد که میتواند باعث نمایش نادرست جهتگیری ویدیو شود. به فروشگاه Google Play یا App Store بروید و بررسی کنید که آیا آپدیت جدیدی برای برنامه دوربین شما وجود دارد یا خیر.
4. گوشی را ریستارت کنید:
گاهی اوقات، با یک ریستارت ساده گوشی، مشکل برطرف میشود.
5. از یک برنامه ویرایش ویدیو استفاده کنید:
اگر مشکل با راهحلهای بالا برطرف نشد، میتوانید از یک برنامه ویرایش ویدیو برای چرخش دستی ویدیو به جهت صحیح استفاده کنید. برنامههای ویرایش ویدیو زیادی مانند KineMaster، PowerDirector و InShot در Google Play Store و App Store موجود هستند.