آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

چگونه از کسانی که مدل نیستند بهترین عکس‌ها را بگیریم؟

تکنیک و ترفند
چگونه از کسانی که مدل نیستند بهترین عکس‌ها را بگیریم؟

بنا به خواسته دوستانی که خواستار یادگیری هنر گرفتن عکس پرتره بودند. ما سعی کردیم مواردی را بررسی کنیم که بدون شک دانستن آن‌ها برای تمام کسانی که می‌خواند عکس‌های پرتره خوبی ثبت کنند مفید و مؤثر خواهد بود.

ممکن است اکثر کسانی که قصد داریم از آن‌ها عکاسی پرتره کنیم یک مدل خبره و کار بلد نباشند و در مقابل دوربین احساس راحتی نکنند و درنتیجه عکس‌های گرفته‌شده چیزی نشود که انتظارش را داریم. ولی جالب است بدانید که با دانستن چند ترفند ساده می‌توان این مشکل را حل کرده و از کسانی که حتی برای اولین بار جلوی دوربین قرار می‌گیرند عکس‌هایی گرفت که گویی آن‌ها این کار را چندین بار است که انجام داده‌اند و تجربه کافی در این زمینه دارند. درواقع این هنر عکاسان است که در هنگام گرفتن عکس پرتره چنین تصاویری را خلق کنند. درنتیجه ما قصد داریم در این مقاله نظر شمارا به این ترفندها جلب کنیم تا ببینید که این کار آن‌چنان هم که به نظر می‌رسد پروسه سختی نیست.

مطلب مرتبط: ۷ روش آسان برای اجرای نورپردازی پرتره

1- گوش دادن و صحبت کردن با مدل

به‌طورکلی باید در نظر داشته باشید که بهتر است برای گرفتن عکس پرتره یک فضای راحت و دوستانه‌ای را برای مشتریانتان فراهم کنید. به ‌طورکلی برای ایجاد چنین فضایی، ما سه اصل را لازمه انجام این کار می‌دانیم: 1. علاقه‌مند بودن، 2. گوش دادن، و 3. ادامه صحبت با مشتری در هنگام عکاسی.

توجه کنید که مرحله خوشامدگویی از زمان رسیدن مشتری‌تان آغاز می‌شود. بعد از رسیدن مشتری‌تان باید تنها دغدغه‌تان تمرکز روی شخصی باشد که دارید از او عکاسی می‌کنید و باید تمام چیزهای دیگر در دنیا را فراموش بکنید و در آن لحظه کنار بگذارید. برای مثال می‌توانید از سوژه‌تان سؤالات متعددی بپرسید. اما نه سؤالاتی که آزاردهنده و یا بی‌مورد هستند، بلکه باید این کار را به روشی انجام بدهید که جذاب به نظر برسد و موضع بحثتان را طوری انتخاب کنید که سوژه‌تان تمایل زیادی برای ادامه بحث و صحبت کردن در مورد آن داشته باشد. سپس بعد از اینکه سؤالاتی را از سوژه‌تان پرسیدید باید با دقت به او گوش دهید و به‌طورکلی هدفتان خلق یک گفت‌وگوی لذت‌بخش میان خودتان و کسی باشد که دارید از او عکاسی می‌کنید. هرگز نباید اجازه بدهید سکوت میان‌ شما حکم‌فرما شود. چراکه سوژه‌تان نباید وقت زیادی برای فکر کردن به این را داشته باشد که در مقابل دوربین قرارگرفته است و شروع به دستپاچه شدن کند و احساس راحت بودنش را از دست بدهد.

سوژه درعکاسی پرتره

بیشتر بخوانید: بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی پرتره

2- اجرای عملی حرکات

ممکن است راهنمایی کردن شخصی که قبلاً مدل نبوده و خواستن ژست‌های مدنظرتان و یا نشان دادن حالاتی که از آن‌ها می‌خواهید کمی سخت باشد. ولی می‌توانید کار خود را با توضیحات ساده و خوب شروع کنید اما چیزی که سریع‌تر از هر چیزی تأثیرگذار بوده و شمارا به اهدافتان می‌رساند چیزی است که استفاده از آن در تمام زبان‌های دنیا مرسوم است! و آن‌هم زبان بدن است. بدین معنا که بهترین راه این است که خودتان آن را عملاً به مدلتان نشان داده و به‌راحتی از این طریق به آن‌ها بفهمانید که دقیقاً چه چیزی می‌خواهید.

جالب است بدانید که از طریق این روش شما می‌توانید حتی با سوژه‌ای که زبان شمارا به‌خوبی بلد نیست هم ارتباط برقرار کنید و مؤثرتر از مواردی قرار بگیرید که شما و سوژه‌تان هم‌زبان بوده اما از او فقط به ‌صورت شفاهی خواسته‌تان را مطرح کنید و به‌طور عملی نشان ندهید که دقیقاً چه چیزی مدنظرتان است. پس حتماً در نظر داشته باشید که روش عملی نشان دادن حالات و ژست‌هایی که برای گرفتن عکس پرتره می‌خواهید یکی از مؤثرترین و راحت‌ترین راه‌هایی است که می‌توانید با هر سوژه‌ای به‌راحتی ارتباط برقرار کرده و به‌تمامی اهدافتان برسید. فقط کافی است به آن‌ها نشان دهید که چه چیزی در ذهنتان است.

آموزش عکاسی پرتره

بیشتر بخوانید:‌ ترفندهایی برای عکاسی پرتره با لنز‌های کیت

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

3- رفع نیازهای اولیه ی سوژه

قرار گرفتن در مقابل دوربین برای گرفتن عکس پرتره ممکن است برای کسی که از قبل تجربه انجام این کار را نداشته حس راحت نبودن را برایش القا کند. اما اگر شما چند کار ساده‌ را در جهت رفع نیازهای اولیه آن‌ها انجام دهید، این کار می‌تواند باعث ایجاد احساس راحتی بیشتر آن‌ها در مقابل دوربین و درنتیجه بهبود کیفیت عکس‌هایتان گردد. اما چگونه؟

حتم دارم باید در مورد هرم سلسله‌مراتب نیازهای مزلو چیزی شنیده باشید، اگر هم نشنیدید هیچ ایرادی ندارد چراکه به‌طور خیلی خلاصه‌ در موردش توضیح خواهم داد. هرم سلسله‌مراتب نیازهای مزلو یا به‌طور خلاصه هرم مزلو اشاره به نظریه آبراهام مزلو نظریه‌پرداز کلاسیک مدیریت دارد که در آن در مورد نیازهای اساسی انسان به ‌طور اولویت‌ بندی شده‌ای توضیح داده است. هرم مزلو به 5 قسمت تقسیم می‌شود که نیازهای اساسی انسان نظیر خوراک، پوشاک، مسکن، استراحت، آسایش و … در اولویت اول قرار می‌گیرند. به اعتقاد مزلو رفتار افراد در لحظات خاص تحت تأثیر شدیدترین نیازهایش قرار می‌گیرد و هنگامی‌که نیازهای اساسی او برطرف می‌شود، تغییر بسیاری در انگیزش فرد رخ می‌دهد و ما می‌توانیم از این گفته‌ها چنین نتیجه بگیریم که اگر به نیازهای سوژه‌هایمان رسیدگی کرده و بتوانیم اکثر آن‌ها را برطرف کنیم، بدون شک در تغییر رفتارهای آن‌ها تأثیر بسزایی گذاشته و کار خودمان را به‌خوبی پیش خواهیم برد. چرا که عکاسی ثبت احساسات انسان‌هاست و زمانی که احساسات آدمی مطابق با نیازهایش باشد بدون شک باید این مورد مهم را بسیار جدی گرفت.

خب حالا که در مورد هرم مزلو اطلاعات کافی کسب کردیم سؤال اصلی این است که دقیقاً برای گرفتن عکس پرتره باید چه‌کار کرد؟ باید دقت کنید کسانی که می‌خواهید از آن‌ها عکاسی کنید نیازهای بسیار ساده و ابتدائی، اما مهمی دارند که شما می‌توانید به‌سادگی آن‌ها را برطرف کرده و موجب احساس آرامش و راحتی هرچه بیشترشان در مقابل دوربین شوید. برای مثال می‌توانید به آن‌ها آب بدهید و یا حتی به آن‌ها بگویید که اگر تشنه‌ شدند کجا می‌توانند مقداری آب بنوشند. علاوه بر آن می‌توانید سرویس بهداشتی را به آن‌ها نشان بدهید و از آن‌ها بخواهید که راحت باشند و هر وقت احساس کردند نیاز به استفاده از سرویس بهداشتی دارند بدون رودربایستی از آن استفاده کنند.

این کار تخصص شماست که فضای میانتان را طوری گرم کنید که سوژه‌تان برای رفع نیازهایش از شما خجالت نکشد. و یا می‌توانید به آن‌ها بگویید که در صورت گرم و یا سرد بودن فضا حتماً به شما این مورد را اطلاع بدهند تا دمای فضا را مطابق دلخواهشان تنظیم کنید تا آن‌ها هرچه بیشتر احساس راحتی کنند. حالا زمان آن رسیده تا نیاز دوم هرم را برایشان برطرف کنید، یعنی احساس امنیت و آسایش. بدین معنا که می‌توانید به آن‌ها در مورد روند کلی کارتان به‌طور ساده و خلاصه توضیح بدهید تا هیچ احساس نگرانی و یا سردرگمی نداشته باشند و در جریان کلی کار قرار بگیرند و بدانند که قرار است هنگام گرفتن عکس پرتره چه چیزهایی اتفاق بیفتد. شما باید فضا را طوری خلق کنید که سوژه‌تان حتی متوجه گذر زمان نیز نشود و کاملاً احساس راحتی، امنیت و آرامش داشته باشد. چراکه در این حالت است که شما قادر خواهید بود بهترین عکس‌ها را از سوژه‌تان بگیرید.

بهترین ژست عکاسی پرتره

4- تأثیر انرژی شما به حال سوژه

می‌خواهم نظر شما را به یک نقل‌قول بسیار زیبا از مایا آنجلو (Maya Angelou)، شاعر معاصر آمریکایی جلب کنم که می‌گوید: “من یاد گرفته‌ام که افراد ممکن است چیزهایی را که به آن‌ها گفته‌اید را فراموش کنند، ممکن است چیزهایی که انجام داده‌اید را نیز فراموش کنند، اما آن‌ها احساسی را که از شما گرفته‌اند را هرگز فراموش نخواهند کرد.” با خواندن این نقل‌قول بسیار زیبا متوجه می‌شویم که یکی از دلایل گرفتن عکس پرتره زیبا از سوژه‌هایی که حتی مدل نیستند این است که عکاس در خلق احساس خوب آن‌ها نقش بسیار مهمی داشته است. این را بدانید که حتی اگر شما مشکلاتی در زندگی شخصی‌تان دارید باید در آن روز و در آن لحظه همه‌چیز را پشت در استودیو و یا آتلیه عکاسی‌تان بگذارید و همه‌چیز را لحظه عکاسی فراموش بکنید و بدانید که حسی که شما به سوژه عکاسی‌تان می‌دهید، عکس‌هایتان را تا حد بسیار زیادی تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. حالا خودتان تصمیم بگیرید که می‌خواهید عکس‌هایتان پر از احساس زیبا و دل‌نشین بوده و جذاب‌ترین تصاویر را به نمایش بگذارد و یا برعکس.

آموزش عکاسی اقساطی

محصولات پیشنهادی:

1-فیلم آموزشی مبانی عکاسی پرتره

2-فیلم آموزشی انتخاب بهترین لنز برای عکاسی پرتره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
3 روز پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه