دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

لنز آنالوگ؛ تجربه‌ای قدیمی اما حرفه‌ای

لنز آنالوگ؛ تجربه‌ای قدیمی اما حرفه‌ای

استفاده از لنز آنالوگ در دوربین‌های دیجیتال در طی چند سال گذشته بسیار محبوب شده و باعث رونق کار شرکت‌های سازنده آداپتور برای دوربین‌ دیجیتال با لنز‌ آنالوگ شده است. آداپتور‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که لنزهای آنالوگ را بر روی شاهکار دیجیتالی فعلی‌تان نصب کنید.

بسیاری از عکاسانی امروزی از لنزهای آنالوگ استفاده می‌کنند چون این لنز‌ها نه تنها سبک خاصی می‌آفرینند و برای یادگیری اصول عکاسی عالی هستند؛  بلکه جایگزین ارزان قیمتی برای لنزهای مدرن نیز محسوب می‌شوند، آیا واقعاً ارزشش را دارد؟  برای اینکه بیش‌تر در مورد این لنز‌ها بدانیم، بیایید اول نکات مثبت استفاده از آن‌ها را بررسی کنیم. در انتها به معایب آن نیز خواهیم پرداخت، پس با ما همراه شوید.

کنترل بهتر بر روند عکاسی

برای اینکه درک کنید عکاسان قدیمی چه حسی موقع عکاسی داشتند راهی جز عکاسی با لنز‌ آنالوگ وجود ندارد. ویژگی اساسی این لنز‌ها دستی بودن آن‌ها است. هیچ چیز به صورت خودکار تنظیم نمی‌شود و همه تنظیمات و کنترل‌ها بصورت دستی است. البته به ظاهر قضیه و کمی سخت بودن کار با آن فکر نکنید، چون فعلا قصد داریم از نکات مثبت این لنز‌ها صحبت کنیم. در واقع دستی بودن تنظیمات به نفع خود عکاس است. استفاده از  لنز آنالوگ به درک بهتر فوکوس کمک می‌کند و چشم را عادت می‌دهد تا سوژه را دقیق و درست دنبال کند. همچنین از آنجا که می‌توانید دیافراگم را با حلقه روی لنز آنالوگ کنترل کنید، عمق پیش نمایش زیادی خواهید داشت.

قیمت ارزان

لنز آنالوگ

اگر بتوانید یک لنز با دیافراگم باز و خوب با 1/10 قیمت یا کمتر از مشابه مدرن آن و در عین حال کیفیت ساخت عالی (عمدتاً تمام فلزی) و سنگین داشته باشید ( البته این مورد بسته به سلیقه متفاوت است، برخی عکاسان لنز‌های سنگین را بیش‌تر می‌پسندند)، آیا آن را پس خواهید زد؟ مسلما نه، لنز آنالوگ با توجه به کیفیت و قیمت عالی، گزینه‌ای بسیار مناسب برای عکاسی حرفه‌ای است.

[relatedpost post=”155018″]

عکاسی جامع

ایجاد جلوه‌های بی‌نظیر و متنوع

برخی از لنزهای آنالوگ جلوه‌های بی‌نظیری ایجاد می‌کنند و اگر درست از آن‌ها استفاده کنید، تصاویرتان از نظر ظاهری بسیار خوب خواهند بود. به عنوان مثال، Helios 40-2 85mm f / 1.5 به دلیل بوکه چرخشی مشهور است، که بهترین گزینه برای استفاده در عکاسی پرتره‌هایی با پس زمینه بوکه خوب است که باعث می‌شود چشم به سمت وسط تصویر کشیده شود. یا عکس‌های پرتره با لنز Petzval بسیار منحصر به فرد و خاص هستند. کافی است امتحان کنید، بی‌شک از نتیجه کار شوکه خواهید شد. از طرفی، ثبت تصاویر با لنز آنالوگ در سنسور دیجیتال، سرگرم کننده است.

گزینه‌ای عالی برای کار در استودیو

امروزه عکاسان حرفه‌ای  از فوکوس دستی لنز‌های مدرن در کارهای استودیویی استفاده می‌کنند. آن‌ها برای این کار معمولا از لنزهای لایکا، کارل زایس، اشنایدر که کیفیت عالی دارند، استفاده می‌کنند. از طرفی فوکوس اتوماتیک در اکثر موارد لازم نیست، در واقع می‌توان به جای آن از لنز آنالوگ استفاده کرد که به عنوان جایگزینی ارزان قیمت، تصاویری فوق العاده واضحی ثبت می‌کند. لنز‌های آنالوگ بخاطر فوکوس و دیافراگم دستی، برای کارهای ماکرو بسیار مناسب هستند.

شناخت فیزیک عکاسی

لنز آنالوگ

آشنایی با فیزیک عکاسی، برای یک عکاس بسیار مفید خواهد بود. زمانی که بر روند کار لنز و دوربین تسلط داشته باشید می‌توانید ترفند‌ها و تکنیک‌های جدید خلق کنید. همانطور که می‌دانید عکاسی موفق است که بتواند خلاقیت را چاشنی کار کند. استفاده از لنز آنالوگ برای آشنایی با فیزیک عکاسی بسیار مفید خواهد بود. چرا؟ چون کار با این لنز‌ها نیاز به کالیبره کردن فاصله کانونی فلنج دارد، حتی ممکن است لنزها را خودتان جدا کنید، تمیز کنید و دوباره مونتاژ کنید. این کار‌ها باعث می‌شود دانش بیش‌تری در مورد اپتیک، نقاط تمرکز، پراش و غیره کسب کنید.

خب تا اینجای کار تصویری که از لنز‌های آنالوگ در ذهنتان بوجود آمدخیلی ایده آل و جذاب بود، بیایید کمی از سختی‌های کار با این لنزها و نقاط ضعفشان صحبت کنیم. تا تصویر ذهنیتان به واقعیت نزدیک‌تر شود. استفاده از لنزهای آنالوگ، سختی‌هایی دارد که برخی از آنها به نوع عکاسی شما بستگی دارد.

[relatedpost post=”152675″]

کار با لنز آنالوگ قلق دارد

واقعیت در مورد لنز آنالوگ این است که تا قلق کار با آن را یاد نگیرید، مشکلات زیادی در حین کار خواهید داشت. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که دوست دارد به تنظیمات خودکار دوربین مثل فوکوس خودکار تکیه کند، این لنز‌ها بدردتان نخواهد خورد. کمی خلاق و کوشا باشید! امتحان کنید و خودتان را به چالش بکشید. مطمئن باشید نتیجه هر چه باشد به نفعتان بوده و تجاربتان را بالا خواهد برد.

مشکل عکاسی اکشن

لنز‌های آنالوگ تقریبا مناسب عکاسی اکشن نیستند. تقریباً چون اگر در فوکوس کردن ماهر باشید، هیچ مانعی برای استفاده از لنز آنالوگ در عکاسیتان وجود ندارد حتی حرکت‌های اکشن و پرتحرک. همانطور که می‌دانید سال‌ها و دهه‌های پیش عکاسان اکشن از همین لنز‌ها برای ثبت حرکات استفاده می‌کردند. پس همه چیز به خودتان بستگی دارد.

دشواری پیدا کردن آداپتور

لنز آنالوگ

به غیر از چند مورد استثنا، بقیه لنزهای آنالوگ باید با آداپتور استفاده شوند تا بتوانند روی DSLRهای مدرن سوار شوند. همه DSLRها برای لنزهای آنالوگ ساخته نشده‌اند. برای مثال DSLRهای نیکون با لنزهای آنالوگ کار نمی‌کنند پس نیاز به آداپتور ضروری است. گاهی پیدا کردن آداپتور مناسب واقعا کار سختی است.

نیاز به کالیبراسیون

در کار با لنز آنالوگ، فاصله کانونی فلنج باید دقیقاً یکسان باشد، بنابراین برای رسیدن به فوکوس واضح بی‌نهایت، باید مقداری کالیبراسیون انجام شود. به همین دلیل است که به آداپتور مناسب نیاز دارید. این کار ممکن است مدتی طول بکشد.

[relatedpost post=”152693″]

آموزش عکاسی اقساطی

نیاز به تعمیر و نگهداری

با واقعیت روبرو شوید! لنزهای آنالوگ قدیمی هستند و دقیقا مثل اتومبیل‌های قدیمی اگر از آن‌ها خوب نگهداری کنید، یک عمر برایتان کار خواهند کرد. متداول‌ترین مشکل لنزهای آنالوگ این است که حلقه فوکوسشان به سختی می‌چرخد. مشکل در گریس موجود در زیر آن است. برای رفع این مشکل به یک یا دو ساعت وقت نیاز دارید که اگر درست انجام دهید، احتمالاً  فقط همین یک بار کافی خواهد بود. آیا تا بحال از لنز آنالوگ استفاده کرده‍ اید؟ نظر شما راجع به این لنز‌ چیست؟ من که از کار با آن‌ لذت می‎برم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
تشخیص اپل واچ اصل و فیک ؛ 12 نشانه اپل واچ تقلبی
تشخیص اپل واچ اصل و فیک ؛ 12 نشانه اپل واچ تقلبی
14 ساعت پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه