در ادامه میخواهیم ببینیم AMOLED چه ویژگیهایی دارد؟ چرا گرانتر است؟
AMOLED چیست ؟
همانطور که از نام AMOLED میتوان حدس زد، این فناوری جدید بخشی از تکنولوژی صفحات OLED به شمار میرود. فناوری AMOLED در حال حاضر برترین تکنولوژی ساخت تلویزیون یا صفحه نمایش موبایل و انواع دیگر دستگاههای دیجیتال است.
عبارت AMOLED مخفف Active Matrix Organic Light Emitting Diodes به معنی دیود گسیل نور ارگانیک با ماتریس فعال است.
برای درک بهتر این واژه بهتر است ابتدا LED یا دیود گسیل نور را درک کنیم. این تکنولوژی در صفحات نمایش گوشی در رنگهای قرمز، سبز و آبی هستند که در ترکیب با هم به صورت پیکسل درمیآیند که قادر به ساخت نور سفید و دیگر رنگها هستند.
این صفحات پیکسلی روی هم قرار میگیرند و صفحه نمایش گوشی را تشکیل میدهند.
ترتیب این پیکسلها عملکرد صفحه را مشخص میکند. واژه ارگانیک در این اصطلاح به معنی آن است که صفحاتی از جنس مواد آلی در بین این صفحات پیکسلی قرار میگیرند. این مواد برای ایجاد نور حین ورود شدت جریان به کار برده میشوند.
در نهایت ماتریس فعال یا AM نشاندهنده چگونگی کنترل دیودهای گسیل نور ارگانیک است. در این تکنولوژی به هر دیود گسیل نور (LED) یک خازن و یک ترانزیستور فیلم باریک متصل میشود که منجر به کنترل سریعتر و دقیقتر برای کارایی بهتر در هر پیسکل میشود.
مزایای AMOLED چیست؟
در صفحات نمایش AMOLED از صفحات بالایی LED در صفحه نمایش AMOLED کاسته میشود و اینطوری تصویر با کیفیت و رنگهای واقعیتر نمایش داده میشود.
از سوی دیگر، گاهی تعدادی از پیکسلها در مواقعی که نیازی به آنها نباشد، خاموش میشوند. مثلا وقتی بخشی از تصویر رنگ سیاه مطلق باشد، آن پیکسها کاملا خاموش میشوند. اینطوری تصویر شما رنگ سیاه را با عمق بیشتری نمایش میدهد و مهمتر این که مصرف برق هم کمتر میشود.
از دیگر مزایای این صفحات به خاصیت انعطافپذیری آنها میتوان اشاره کرد. این ویژگی منجر به ساخت گوشیهای با قابلیت صفحه تاشو، خم شو یا انعطافپذیر میشود.
معایب AMOLED چیست؟
صفحات نمایش AMOLED علیرغم مزایای زیاد و کیفیت بالاتر در مقایسه با تکنولوژیهای پیشین، چند عیب هم دارند.
- کاهش کیفیت به مرور زمان: کیفیت رنگ این صفحات اغلب به مرور زمان کاسته میشود و دیگر شاهد تصاویری با کیفیت فوقالعاده نخواهید بود.
- سوختن پیکسلها: گاهی شاهد سوختن پیکسلهای صفحات نمایش با تکنولوژی AMOLED هستیم. در صورت سوختن چند پیکسل هم صفحه نمایش کار میکند اما نقاطی سیاه رنگ در صفحه به صورت ثابت دیده میشود.
- قیمت بالاتر: از دیگر معایب این صفحه نمایشها به هزینه بالای آنها در مقایسه با تکنولوژیهای پیشین میتوان اشاره کرد. به همین دلیل است که گوشیهای دارای صفحه AMOLED نسبت به گوشیهای صفحه IPS گرانتر هستند. در نظر داشته باشید که تعویض صفحه نمایش امولد در صورت خرابی هم هزینه بالایی دارد.صفحه نمایش AMOLED بهتر است یا OLED ؟
در صفحات نمایش OLED کنترل با استفاده از سیستمی غیرفعال صورت میگیرد. در این سیستمها هر ردیف و ستون پیسکل به صورت جداگانه کنترل میشود که این مسئله منجر به کاهش سرعت و عملکرد میشود.
اما در AMOLED سیستم فعال است و کنترل در هر LED اعمال میشود که سرعت و عملکرد و کارایی بهبود مییابد.
به همین ترتیب مزیت برتر صفحات AMOLED در مقایسه با OLED وابسته به سطح کنترل هر LED است. در این ویژگی گاهی برخی پیکسلها به طور کامل خاموش میشوند که منجر به کیفیت رنگ بهتر در رنگهای مشکی و تیره و همچنین تضاد رنگ بهتر میشود. به علاوه در ذخیره انرژی دستگاه تاثیر زیادی دارند.
صفحات OLED کیفیت رنگ خوبی نسبت به مدلهای قدیمیتر دارند و از قیمت مناسبی برخوردارند. اما عمر این صفحات اغلب کوتاهتر از مدلهای پیشین است و در برابر ذرات آب به سرعت آسیب میبینند. از دیگر معایب صفحات OLED به اندازه کوچک آنها میتوان اشاره کرد. محدودیتهای فنی وجود دارد که اجازه نمیدهد صفحات oled بزرگی تولید شود.
از سوی دیگر صفحات AMOLED را به راحتی میتوان در هر اندازهای به کار گرفت، سرعت بالاتری دارند، در وسایل پیشرفتهتر میتوان از آنها استفاده کرد و زاویه دید بهتری را ایجاد میکنند. اما این صفحه نمایشها مصرف انرژی بیشتری در مقایسه با صفحات OLED دارند.
مقایسه صفحات AMOLED و LCD
تکنولوژی به کار رفته در LCD و AMOLED اندکی متفاوت از هم هستند. همانطور که گفتیم در صفحات AMOLED از پیکسلها و لایهها برای ساخت رنگها استفاده میشود. اما در LCD نور توسط منبعی در پس زمینه ایجاد میشود.
این ویژگی باعث میشود در صفحات LCD کیفیت و تنوع رنگ کاهش یابد و در عوض در AMOLED تنوع رنگ بیشتر و رنگهای زندهتری را شاهد هستیم.
در تبلیغات موبایلها دیدهاید که صفحات نمایش میتوانند تا یک میلیارد رنگ مختلف را نمایش دهند.
در صفحات LCD برای ساخت نور سفید از LED به رنگ آبی و صفحهای از جنس فسفر و به رنگ زرد روی آن استفاده میکنند؛ زیرا رنگ سفید ترکیبی از رنگهای اصلی است و به طور منفرد وجود ندارد. پس از آن نور از یک کریستال عبور کرده و رنگها را میسازد.
اما در AMOLED این نور سفید از ترکیب رنگهای اصلی به دست میآید که در نتیجه رنگ دقیقتری را ایجاد میکند.
بهترین تکنولوژی صفحه نمایش کدام است؟
تکنولوژی صفحات نمایش روز به روز در حال گسترش و بهبود است. یکی از جدیدترین فناوریها در این زمینه صفحات Super AMOLED هستند.
این صفحات بنا بر ساختار خود بهترین تصاویر با کیفیت رنگ عالی و زنده را به نمایش میگذارند.
برخلاف صفحات LCD که رنگهای مشکی را به خوبی نشان نمیدهند، صفحات AMOLED قابلیت نمایش رنگهای مشکی و تیره را در رنگهای بسیار طبیعی دارند.
صفحات OLED مصرف انرژی کمتری دارند اما امکان تطبیق با اندازههای بزرگ را ندارند. در عوض صفحات AMOLED را میتوان به هر اندازهای درآورد. تکنولوژی به کار رفته در صفحات AMOLED قابلیت انعطافپذیری بالایی دارد و در گوشیهایی با صفحات تاشو، خم شو یا انعطافپذیر به کار میروند.
شکافهای دوربین سلفی در صفحههای نمایش AMOLED راحتتر قابل ایجاد است و کوچکترین تاثیری در عملکردش نمیگذارد.
کاملاً ،علمی و واضح توضیح داده شد ،و تقریباً اصل موضوع موشکافی گردید،اما بهتر بود وقتی گفته میشود مثلاً در AMO LED پیکسل ها میسوزند،و تصویر کیفیتش کم میگردد،لااقل یک پیش زمینه ای به مخاطب منتقل کنید که در حدود چندماه یا بعداز چند ساعت کار کشیدن از دستگاه، و کیفیت حدود چند درصد افت میکند!!تا خریدار احتمالی بدتر سردرگم نشود!!(پول بیشتر بدهد!،پیکسل سوزی هم پیدا کند!!!) ،خوب معلوم است که متوشش میگردد!!.
سلام.
ببخشید میخواستم بپرسم صفحات super amoled هم مشکل burn in و دوام و عمر کم رو داره یا نه؟
همه طرفدار super amoled هستند.
و من همیشه در مقابلش مقاومت میکنم.
و دوست ندارم گوشیم صفحه super amoled داشته باشه از ترس اینکه بسوزه یا اینکه خراب بشه!
میشه راهنمایی کنین؟
از طرفی جایی میخوندم
amoled برای افرادی مناسبه که از گوشیشون میخوان برای فیلم و عکس دیدن و بازیهای متحرک استفاده کنن.
و lcd برای افرادی مناسبه که قصدشون مطالعه کتابها و مقالات و همینطور وبگردیه.
ممنون میشم این نگرانیهای من رو در این زمینه برطرف بفرمایین که بتونم انتخاب درستی داشته باشم!