دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

آموزش جامع کپشن نویسی در عکاسی

تکنیک و ترفند
آموزش جامع کپشن نویسی در عکاسی

یک کپشن خوب چه مشخصاتی دارد؟

برای کپشن نویسی باید بدانید که یک کپشن خوب اطلاعات کافی را به مخاطب ارائه می‌دهد و جذاب است. کپشن باید داستان عکس را شرح دهد و محتوای مناسبی داشته باشد. یک کپشن فوق‌العاده می‌تواند احساس عکس را تغییر دهد و به تفاسیر مختلفی از آن منجر شود. یک کپشن خوب می‌تواند یک عکس متوسط را به یک عکس فوق‌العاده و جهانی تبدیل کند.

احتمالا عکس زیر را شما هم دیده‌اید زیرا یکی از مشهورترین و نمادین‌ترین عکس‌های تاریخ است. بدون داشتن کپشن ما نمی‌توانستیم تشخیص دهیم که این زوج در یک مهمانی هستند و یا به تازگی با هم ازدواج کرده‌اند و در کل چرا تا این اندازه خوشحال هستند. اما وقتی که کپشن عکس را مطالعه کنید متوجه خواهید شد که این عکس در یک روز مهم در تاریخ، یعنی روز پیروزی بر ژاپن در 15 آگوست 1945 ثبت شده است.

اکنون که می‌دانیم تمام کشور در حال جشن گرفتن بوده‌اند، دوست داریم اطلاعات بیشتری در مورد این تصویر داشته باشیم. آیا این دو نفر از قبل از جنگ با هم آشنا بوده‌اند و الان با هم آشنا شده‌اند؟ داستان آن‌ها چیست؟ در صورتی که در مورد این عکس تحقیق کنید، به جزئیات شگفت‌انگیزی در مورد این عکس خواهید رسید.

شما به خاطر یک کپشن نویسی فوق‌العاده شروع به تحقیق در مورد داستان و هویت افراد داخل عکس کردید. هدف از کپشن نویسی هم دقیقا چنین چیزی است.

کپشن نویسی

روز پیروزی ژاپن – آلفرد آینزشتات

8- بسته به پلتفرم مورد نظر، کپشن را انتخاب کنید

سبک و فرمت کپشن عکس شما به پلتفرمی که عکس روی آن نمایش داده می‌شود بستگی دارد. آیا عکس شما قرار است در یک نمایشگاه عکس به نمایش گذاشته شود یا قرار است داخل مجله چاپ شود؟ آیا ژانر عکس فوتوژورنالیسم است یا بخشی از یک مقاله تصویری می‌باشد؟

برخی از پلتفرم‌ها و سرویس‌های خبری، قوانین و قواعد سفت و سختی در مورد کپشن نویسی دارند. در صورتی که قصد دارید عکس خودتان را برای این پلتفرم‌ها بفرستید، حتما از قوانین آن‌ها پیروی کنید.

[relatedpost post=”73306″]

اگر قصد دارید عکسی که گرفته‌اید را روی یک وبسایت یا پلتفرم شبکه‌های اجتماعی آپلود کنید، آزادی عمل نسبتا بیشتری خواهید داشت. در بلاگ یا سایت شخصی خودتان، شما می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا لازم است تاریخ و زمان دقیق ثبت عکس را ذکر کنید یا خیر! شما می‌توانید مقالات تصویری ایجاد کنید و داستان‌های طولانی‌تری را ذکر کنید. پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی محدودیت کاراکتر متفاوتی برای کپشن عکس‌ها دارند. شما باید تمامی این موارد را در زمان انتخاب پلتفرم در نظر داشته باشید.

برخی تحقیقات نیز وجود دارد که تعداد کاراکتر موثر برای هر شبکه اجتماعی را مشخص می‌کنند. برای مثال در اینستاگرام شما می‌توانند تا 2200 کاراکتر را تایپ کنید اما طبق تحقیقات، کاربران فقط 125 کاراکتر را می‌خوانند.

عکاسی جامع

7- از لحن محاوره‌ای و افعال زمان حال استفاده کنید

کپشن‌های خودتان را به شکلی بنویسید که با دوستان و بستگان خودتان صحبت می‌کنید. مردم دوست ندارند جملات خیلی پیچیده را بخوانند. شما باید سطح تحصیلات مخاطبان خودتان را در نظر بگیرید. یک کپشن خوب باید با هدف طیف گسترده‌ای از مخاطبین با سطوح تحصیلی مختلف نوشته شود و درک و تفسیر آن برای همه آسان باشد.

کپشن نویسی

معنای حقیقی آزادی

به یاد داشته باشید که لحن تصویر و کپشن شما باید با هم مطابق باشند. در صورتی که عکس خنده‌دار نیست، سعی نکنید لحن خنده‌داری داشته باشید مگر اینکه قصد داشته باشید به صورت هدفمند به چیزی طعنه بزنید.

استفاده از افعال زمان حال باعث خواهد شد عکس شما مرتبط‌تر به نظر برسد. این موضوع باعث می‌شود حس تاثیرگذاری عکس روی مخاطب خیلی بیشتر باشد و تصور کند که دقیقا جایی که عکس گرفته شده است حضور داشته است.

6- هدف کپشن خودتان را مشخص کنید

کمی بالاتر توضیح دادیم که یک کپشن خوب چه تاثیری روی عکس شما دارد اما شما باید یک یا دو هدف را که می‌خواهید با استفاده از کپشن عکس به آن برسید را مشخص کنید. برای مثال تصور کنید یک برند دارید که با استفاده از عکاسی می‌خواهید برای آن تبلیغ کنید. کپشن‌های شما در این حالت باید بیشتر در مورد محصول باشد نه شخصی که داخل عکس قرار دارد.

برای مثال تصاویر تبلیغاتی ویکتوریا سکرت بدون نوشتن کپشن یک مفهوم کاملا متفاوت خواهند داشت اما به دلیل استفاده از کپشن، برند می‌تواند به مخاطبان خود بفهماند که این تصاویر مربوط به فروش میان فصل است.

همین موضوع برای عکس‌های شخصی هم صدق می‌کند. همیشه پیامی که می‌خواهید به مخاطبان خود بفرستید را در نظر داشته باشید. هدف کپشن‌های خودتان را در نظر داشته باشید و قبل از نوشتن تعیین کنید که کپشن‌های شما برای اطلاع‌رسانی، توضیح دادن یا جلب نظر مخاطب هستند.

5- مخاطبان خود را مشخص کنید

اطلاع از اینکه تصاویر شما برای چه کسانی است خیلی مهم است. مخاطبان شما چه سنی دارند؟ علایق و ملیت آن‌ها چیست؟ مخاطبان شما روی پلتفرمی که از آن استفاده می‌کنید و هدف کپشن شما، تاثیر خیلی زیادی دارند. شما نمی‌توانید تک تک افراد را با کپشن‌های خودتان هدف بگیرید. یک عکس ممکن است مخاطبان گسترده‌ای داشته باشد و نشانه‌های بین‌المللی مثل بوسه یا لبخند که همه بتوانند آن را درک کنند، خیلی کم هستند.

[relatedpost post=”73520″]

اما زبان و پس زمینه فرهنگی تاثیر خیلی زیادی روی درک مخاطب از کشن شما دارد. برای مثال، عکسی از یک تشیع جنازه در هند ممکن است باعث سردرگمی خیلی از افراد شود. رنگ عذاداری در کشور هند سفید است.

4- افراد اصلی داخل عکس را مشخص کنید

در صورتی که عکس شما یک فرد مشهور و یا مهم را به تصویر می‌کشد، اسم او را حتما ذکر کنید. حتما هم مطمئن شوید که اسم فرد مورد نظر را به شکل درست نوشته‌اید. هیچ چیز بدتر از اشاره به فرد اشتباهی نیست.

در صورتی که گروهی از افراد داخل عکس شما هستند و اشاره به اسم همه‌ی آن‌ها نیز ضروری نیست یا نمی‌خواهید این کار را انجام دهید، می‌توانید فقط به فردی که مهم‌تر از همه است اشاره کنید. برای مثال می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید: «آقای X، فرد دوم از سمت چپ تصویر».

همچنین می‌توانید به افرادی که مشهور نیستند ولی برای عکس شما مهم هستند هم اشاره کنید. برای مثال عکس زیر که یک عکس خیلی مشهور است با کپشن «دختر افغان» منتشر شد. استیو مک کاری این عکس را در سال 1984 در یک کمپ پناهندگان ثبت کرد.

اسم دقیق این دختر باعث دراماتیک‌تر شدن یا جذاب‌تر شدن این عکس نمی‌شود اما کپشن پس زمینه‌ی او را برای مخاطب مشخص می‌کند و باعث خواهد شد ما خودمان را با آن مرتبط بدانیم. همین کپشن دو کلمه‌ای ساده، احساساتی که داخل چشم‌های این دختر هستند را هم برای ما شرح می‌دهند.

بدون این کپشن نویسی فوق‌العاده ما هنوز هم زیبایی داخل چشم‌های او را تشخیص می‌دادیم و باز هم می‌توانستیم متوجه شویم که حال او خوب نیست اما با همین دو کلمه ما متوجه شدیم که چرا داخل چشم‌های او ترس وجود دارد. چشم‌های او بیشتر از یک رساله‌ی 1000 صفحه‌ای در مورد کمپ‌های پناهندگان به ما اطلاعات می‌دهند.

کپشن نویسی

دختر افغان – عکس از استیو مک کاری

3- استفاده عاقلانه از شعر یا نقل قول

استفاده از نقل قول یا شعرهای معروف برای کپشن نویسی ممکن است برخی اوقات خیلی سخت باشد. شما باید تا جای ممکن از کلیشه دوری کنید. اما برخی اوقات فردی دیگر کلماتی را بیان کرده است که به بهترین شکل ممکن تصویر شما را شرح می‌دهد. در صورتی که از نقل قول یا شعرهای یک فرد دیگر استفاده می‌کنید، حتما به اسم او اشاره کنید. همچنین می‌توانید از عنوان فیلم‌های مختلف هم به عنوان کپشن تصاویر خودتان استفاده کنید.

البته خیلی مراقب استفاده از شعر و یا عناوین فیلم‌‌های مختلف به عنوان کپشن باشید. حتی در صورتی که به مالک اصلی اثر هم اشاره کنید، ممکن است این کار مشکلات قانونی داشته باشد.

آموزش کپشن نویسی

«مامانم همیشه می‌گفت زندگی مثل یه جعبه شکلاته، هیچوقت نمیدونی چه چیزی در انتظارته» – فارست گامپ

کپشن عکس شما می‌تواند نقل قول فردی باشد که داخل تصاویر شما وجود دارد. برای مثال صفحه اینستاگرامی مشهور Humans Of New York همیشه از نقل قول سوژه‌ی داخل عکس به عنوان کپشن استفاده می‌کند.

2- ارزش آفرینی با کپشن عکس

شما لزوما نباید فقط مواردی که داخل عکس واضح هستند را شرح دهید. کپشن عکس شما باید ارزش و اطلاعات بیشتری را به مخاطب ارائه دهد. نیازی نیست خیلی این موضوع را پیچیده کنید و می‌توانید از اولین جمله‌ای که به ذهنتان می‌رسد به عنوان کپشن عکس استفاده کنید.

1- ایجاد تعامل با کپشن نویسی

کپشن‌هایی که باعث خلق تعامل و درگیر کردن مخاطب می‌شوند موثرترین نوع کپشن هستند. استفاده از این کپشن‌ها همیشه ممکن نیست اما در شبکه‌های اجتماعی کپشن‌هایی که کاربر را درگیر می‌کنند، کاربرد بسیار زیادی دارند. در صورتی که کسب و کار شما به درگیری مخاطب نیاز دارد، این موضوع خیلی مهم است. مطرح کردن یک سوال و یا آغاز یک گفتگو با مخاطب باعث خواهد شد فالوورها و مشتری‌های بیشتری جلب کنید.

[relatedpost post=”115030″]

یک سوال درگیر کننده نسبت به یک کپشن که فقط در مورد عکس شما اطلاعات می‌دهد، باعث برانگیخته شدن احساسات خیلی بیشتری خواهد شد.

آموزش عکاسی اقساطی

سخن نهایی

یک کپشن خوب می‌تواند یک عکس خوب را به عکسی فوق‌العاده تبدیل کند و به همین خاطر کپشن نویسی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی اوقات این کار خیلی آسان نیست اما شما می‌توانید یک کپشن را بازنویسی کنید و یا در صورت لزوم مدت بیشتری به این موضوع فکر کنید.

از نکاتی که در این مقاله در مورد کپشن نویسی گفته شد استفاده کنید تا این پروسه خلاقانه را برای خودتان ساده‌تر کنید. زمانی که شما کپشن مناسب را پیدا کنید، تصویر شما می‌تواند با مخاطب حرف بزند و دقیقا پیامی که شما به دنبال آن هستید را منتقل کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط