آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

بررسی لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM

چاپ
بررسی لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM

لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM که یکی از لنز‌های سری L تله زوم کانن است، با دیافراگم باز و ثابت f/2.8، کنترل بسیار خوبی برای محوشدگی پس زمینه و عمق میدان را در اختیار کاربران می‌گذارد و دامنه استفاده از آن، از عکاسی پرتره تا ورزشی و خبری گسترده است و برای عکاسانی که برای عکاسی از سوژه‌ها در نور کم به لنز تله بلند نیاز دارند یک لنز همیشگی و فوق‌العاده محسوب می‌شود.

 

نسخه سوم از لنز قدرتمند و رده بالای لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM اکنون با تغییرات جزئی نسبت به مدل قبلی خودش وارد بازار شده است. موتور فوکوس رینگی این لنز از نوع USM یا Ultra Sonic Motor (ماورا صوت) است و فوکوسی بسیار سریع را در سرتاسر محدوده فاصله کانونی خودش به نمایش می‌گذارد. این موتور فوکوس، به صورت فوکوس دستی Full Time طراحی شده، یعنی رینگ فوکوس بسیار نرم و روانی که روی لنز وجود دارد، علاوه بر حالت دستی، در هر زمان (حتی زمانی که لنز روی حالت خودکار قرار دارد) همواره در دسترس است و می‌تواند محدوده فوکوس لنز را کنترل کند.

 

لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM همان‌طور که از نام آن پیداست با مانت EF و مخصوص دوربین‌های فول‌فریم کانن ساخته شده است، اما می‌توانید از آن روی دوربین‌های غیر فول‌فریم مانند Canon 80D یا Canon 7D Mark II نیز استفاده کنید. البته در صورتی که از این لنز روی دوربین‌های با حسگر کوچک یا APS-C کانن استفاده کنید، تصویری معادل یک لنز با فاصله کانونی 112-320 میلیمتر را با آن تجربه می‌کنید که فاصله کانونی نسبتاً بلند و زاویه دید بسته‌ای محسوب می‌شود.

 

زاویه دید این لنز بسته به فاصله کانونی آن، از 12 تا 34 درجه متغیر است. البته فاصله کانونی بلند‌تر، همیشه هم به عنوان یک محدودیت محسوب نمی‌شود و برخی از عکاسان ترجیح می‌دهند با استفاده از مبدل‌های تله  EF 1.4X  یا  EF 2X کانن، فاصله کانونی این لنز‌ها را افزایش هم بدهند. خوشبختانه این لنز با تمامی تله کانورتور‌های کانن نیز هماهنگی و همخوانی دارد. اما دقت داشته باشید که این لنز‌ها صرفاً برای دوربین‌های DSLR کانن طراحی شده‌اند و نمی‌توانید از آن‌ها روی دوربین‌های بدون آینه این شرکت مانند Canon M10 (که آن‌ها هم دارای حسگر APS-C هستند) استفاده کنید.

 

لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM

 

دیافراگم این لنز در سرتاسر محدوده زوم آن ثابت و برابر f/2.8 است. این دیافراگم چه در زمان عکاسی و چه فیلم‌برداری، به شما امکان می‌دهد تا عکس‌هایی با بوکه زیاد و پس زمینه‌ای بسیار محو همراه با تصویری بسیار شارپ از سوژه را ثبت کنید. این دیافراگم در سرتاسر محدوده زوم خودش ثابت است و به این معنی است که در صورت استفاده از مدهای نوردهی با دیافراگم ثابت مانند M یا Av، با زوم کردن، هیچ تغییری در مقدار نوردهی نخواهید داشت. دیافراگم این لنز به صورت 8 تیغه مدور طراحی شده است که باعث می‌شود در مناطق خارج از فوکوس، نقاط بوکه در پس زمینه به صورت کاملاً گرد و دایره‌ای شکل ثبت شوند و تصویری زیبا و چشم‌نواز را در محدوده‌های خارج از فوکوس ایجاد کنند.

 

دیافراگم لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM در بسته‌ترین اندازه خودش هم برابر f/32 است و قطر دهانه آن نیز همانند مدل قبلی خودش و برابر 77 میلی‌متر است. همانند مدل قبلی دهانه فیلتر این لنز نیز به صورت ثابت است و فوکوس و زوم آن به صورت داخلی می‌باشد. بنابراین در صورت استفاده از فیلتر‌های پولاریزه یا ND جهت‌دار، مشکلی بابت چرخش فیلتر وجود ندارد.

 

مثل همیشه هم بدنه و هم مانت این لنز فلزی طراحی شده است. بدنه فلزی این لنز با اندازه 88.8×199 میلیمتر بسیار سنگین و محکم است و با وزن 1480 گرم، تقریباً دو برابر مدل f/4 خودش وزن دارد. این لنز اگرچه حدود 10 گرم سبک‌تر از مدل قبلی خودش است، اما هنوز هم یکی از سنگین‌ترین لنز‌های 70-200 کانن به شمار می‌رود و اغلب موارد پیشنهاد می‌شود که همراه با پایه لنزی که همراه آن ارائه شده استفاده ‌شود. کانن در داخل بدنه این لنز از 23 عدسی در 19 گروه مستقل از هم استفاده کرده است که از این تعداد، یک عدسی از نوع Fluorite  و پنج عدسی از نوع UD هستند.

 

این عدسی‌ها، به شکل قابل توجهی، از chromatic aberration و پراکندگی‌های رنگی در لبه‌های پرکنتراست جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل لبه‌های بنفش یا آبی رنگی CA که در تصویر لنزهای عادی، در کناره‌های نورانی مشاهده می‌شود در این لنز وجود ندارد. ضمناً کانن روی تمامی عدسی‌های این لنز از نوعی پوشش اختصاصی به نام Air Sphere Coating استفاده کرده است که “مهم‌ترین تفاوت این لنز” با مدل قبلی خودش محسوب می‌شود.

 

به گفته کانن با وجود این پوشش، در هنگام عکاسی از سوژه‌هایی با نور پس زمینه (Backlight) موجب کاهش فلر در لنز می‌شود. با وجود این پوشش، بازتاب نور روی سطح لنز به حداقل رسیده و موجب ثبت تصاویری با کمترین پراکندگی نور و رنگ‌های بسیار غلیظ و پرکنتراست، در سرتاسر محدوده زوم لنز می‌شود.

 

نهایتاً اینکه این لنز همانند اغلب لنز‌های سری L کانن برای عکاسی در شرایط آب و هوایی نامساعد عایق‌بندی شده است و می‌توانید به راحتی در عکاسی طبیعت و حیات وحش که معمولاً هوای محیط خاک‌آلود یا مرطوب و شرجی است، بدون نگرانی از نفوذ ذرات، از آن استفاده کنید.

 

لرزشگیر پیشرفته لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM ، به صورت کاملاً اپتیکال عمل می‌کند. یعنی هیچ فرقی ندارد که در حالت فیلم‌برداری یا عکاسی با دوربین‌های DSLR کانن باشید.

 

لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM

 

به‌هرحال این لرزشگیر می‌تواند تا 3.5 استاپ، لرزش‌های ناشی از حرکت دست را خنثی کند. به عنوان مثال اگر پایین‌ترین سرعتی که می‌توانید با آن عکس بگیرید تا تصویر محو نشود برابر 1/250 ثانیه باشد، با این لرزشگیر می‌توانید سرعت شاتر را تا 1/20 ثانیه هم کاهش دهید و همچنان تصویری شارپ و بدون لرزش را ثبت کنید. این لرزشگیر، برای عکاسی در محیط‌های کم‌نور و همچنین برای عکاسی در شرایط نامتعادل (مثلاً از داخل یک اتومبیل) بسیار مناسب است.

 

کانن دو حالت مختلف را برای فعال کردن لرزشگیر این لنز در نظر گرفته است که می‌توانید بسته به شرایطی که در آن هستید، از حالت‌های Standard یا Panning استفاده کنید. در حالت Panning، حرکت لنز در جهت افقی نادیده گرفته می‌شود و تنها لرزش‌ها در جهت عمودی خنثی می‌گردند.

 

لنز کانن EF 70-200mm f2.8L IS III USM می‌تواند تا حداقل 120 سانتی متری روی یک سوژه فوکوس کند. اما از آنجا که این لنز معمولاً برای عکاسی از سوژه‌های دورتر طراحی شده است، دارای یک سوییچ محدود کننده است تا حداقل فاصله فوکوس را به فاصله‌ای دورتر محدود کند. یعنی مثلاً اگر در حال عکاسی از یک زمین فوتبال باشید، می‌توانید با محدود کننده فوکوس، حداقل فاصله فوکوس را افزایش دهید.

 

به این ترتیب می‌توانید مطمئن شوید که در لحظات حساس، این لنز روی سوژه‌های نزدیک که کنار زمین قرار دارند و ممکن است ناگهان وارد کادر تصویرتان شوند، فوکوس نمی‌کند. با استفاده این سویچ می‌توانید فاصله فوکوس لنز را از 1 متر تا بی‌نهایت، یا از 2.5 متر تا بی‌نهایت تنظیم کنید.

 

همانند مدل قبلی، پایه لنز مخصوص نصب روی سه‌پایه همراه این لنز ارائه می‌شود. پایه AII(WII) Tripod Mount Ring و هود مدل  ET-78B دو وسیله جانبی بسیار پرکاربرد همراه این لنز هستند که هر دوی آن‌ها در جعبه این محصول موجودند.

 

4 دیدگاه
  • حسن گفت:

    سلام لنز کنون ۷۰- ۲۰۰ برای کنون ۷۷d میخوره ینی مشکلی پیش نمیاد ؟!
    و اینکه ii و iii خیلی فرق دارن ؟! به جهت شارپنس یا فیلمبرداری ؟

    • پشتیبانی نورنگار گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      بله میخوره و مشکلی پیش نمیاد فقط ضریب 1.6 میخوره
      از نظر لرزش گیر با هم متفاوت هستن که 200-70 IS II دارای لرزشگیر هستش اما 200-70 III فوکوس کشی سریعتر و لرزشگیر دقیق تر شده است

  • Alireza گفت:

    سلام میخواستم بدونم این لنز ۷۰-۲۰۰ رو میشه با دوربین ۲۵۰d استفاده کرد؟

    • سمیرا توکلی گفت:

      سلام توصیه نمیشه چون این لنز برای بدنه 250D خیلی سنگینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس نوزاد خوابیده زیبا
جذاب ترین عکس های نوزاد و کودک
1 سال پیش - زمان مطالعه : 13 دقیقه
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
انواع کاغذ چاپ عکس و نحوه تشخیص آنها
1 سال پیش - زمان مطالعه : 9 دقیقه
Engagement photography
عکاسی اسپرت
1 سال پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه
چاپ عکس پولاروید چیست و چه کاربردی دارد ؟
چاپ عکس پولاروید چیست و چه کاربردی دارد ؟
2 سال پیش - زمان مطالعه : 4 دقیقه