دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

آیا انتخاب Bridge به جای Lightroom منطقی است؟

تکنیک و ترفند
آیا انتخاب Bridge به جای Lightroom منطقی است؟

برنامه Bridge در طول آن سال‌ها، از اولین نسخه‌های photoshop CS، تا آخرین نسخه آن که CS6 بود، به عنوان یک نرم‌افزار جانبی و رایگان، همراه با فتوشاپ روی کامپیوتر‌ها نصب می‌شد، اما خیلی از کاربران اصلاً نمی‌دانستند که چه استفاده‌ای از آن بکنند. در آن سال‌ها، فایل‌های خام در دوربین‌های دیجیتال، مانند امروز پرطرفدار نشده بودند و نمایش دادن عکس‌های JPEG کاری بود که خیلی از برنامه‌های دیگر مانند ACDSee یا حتی Explorer خود ویندوز هم می‌توانست به راحتی از پس آن برآید. به همین دلیل هم خیلی از کاربران، امکانات پیشرفته Bridge را نادیده می‌گرفتند و همچنان از همان سیستم‌های مدیریت فایل قدیمی خودشان، مانند نوشتن و یادداشت کردن شماره‌ها در یک دفترچه واقعی استفاده می‌کردند.

در همان سال ها (دقیقاً چند ماه بعد از معرفی Bridge) شرکت ادوبی برنامه دیگری را معرفی کرد که Lightroom نام داشت. این برنامه که اختصاصا برای مدیریت و ویرایش عکس و مخصوص عکاسان ساخته شده بود، قرار بود امکانات مدیریتی Bridge را در کنار قابلیت‌های ویرایش فایل‌های خام ادوبی فتوشاپ، در یک پکیج ارزان‌تر و ساده‌تر در اختیار ما قرار دهد. برنامه‌ای بسیار عالی که در طول این سال‌ها آن‌قدر محبوب شد که اکنون می‌بینیم در خیلی از جاهای دنیا، عملاً جایگزین فتوشاپ برای عکاسان شده است. البته فراموش نکنیم که تفاوت‌های بین لایتروم و فتوشاپ، بسیار فراتر از این است که بخواهیم آن‌ها را با هم مقایسه کنیم. اما بدون شک، لایتروم و بریج را کاملاً می‌توان دو برنامه حرفه‌ای روبروی یکدیگر به شمار آورد.

در طی این سال‌ها، من از هر دوی این برنامه‌ها استفاده کرده‌ام. هر دوی آن‌ها امکانات فوق‌العاده‌ای دارند و از همه مهم‌تر اینکه هر دوی آن‌ها ساخت ادوبی هستند و طبیعتاً با فتوشاپ، هماهنگی کامل دارند. هر آنچه که روی عکس‌های خام انجام می‌دهید، در هر دوی این برنامه‌ها یکسان است و جالب‌تر اینکه چون موتور پردازشی یکسانی دارند، خروجی آن‌ها به فتوشاپ، کاملاً شبیه به یکدیگر است.

برنامه بریدج

عکاسان زیادی معتقدند که امروز، با امکانات عالی نرم‌افزار رایگان Bridge، می‌توان آن را جایگزین لایتروم در روند کاری عکاسی حرفه‌ای کرد و برای این گفته خود هم دلایل مهمی دارند. در این مقاله که به قلم یک عکاس حرفه‌ای نوشته شده است، دلایل او را برای کوچ کردن از لایتروم به بریج بررسی می‌کنم.

وقتی قرار است عکس‌ها را ویرایش کنیم، بدون شک هیچ برنامه‌ای به پای فتوشاپ نمی‌رسد. اما وقتی نیاز به تنظیم رنگ و نور و تبدیل فایل‌های خام و مدیریت و دسته‌بندی عکس ها، نرم‌افزارهای زیادی وجود دارد که سعی می‌کنند گزینه‌های بیشتری را پیش روی عکاسان بگذارند. در این میان لایتروم را می‌توان یکی از بهترین و شناخته‌ شده‌ترین گزینه‌ها در نظر گرفت. نرم‌افزار فوق العاده‌ای که به پشتوانه ادوبی فتوشاپ، توانسته به یک رقیب بزرگ و مهم برای شرکت‌های دیگر تبدیل شود. لایتروم آن‌قدر محبوب است که می‌توان آن را یک روند کاری استاندارد در زمینه مدیریت و ویرایش عکس‌های خام دانست. اما در اینجا بحث ما مقایسه بین “لایتروم و ادوبی بریج” است که هر دوی آن‌ها ساخت ادوبی هستند و تقریباً شبیه به هم عمل می‌کنند.

بیشتر بخوانید:آیا یادگیری لایتروم در کنار فتوشاپ ضرورتی دارد؟

من سه سال پیش، شروع به کار با لایتروم کردم. در آن زمان، خیلی درباره امکانات و قابلیت‌های این برنامه نمی‌دانستم و فقط می‌دانستم که اغلب عکاسان حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. چیزی که درباره این برنامه خیلی دوست داشتم این بود که لایتروم یک پلاگین داخلی تبدیل فایل‌های خام یا RAW داشت که دقیقاً هماهنگ با فتوشاپ کار می‌کرد و در آن زمان (و البته تا همین امروز) هم به طور متناوب، فایل‌های به‌روزرسانی موتور پردازشی آن برای فایل‌های خام دوربین‌های جدید منتشر می‌شود. اعتبار ادوبی باعث می‌شود تا هرگز نگرانی بابت تبدیل فایل‌های خام دوربین‌هایم نداشته باشم و ضمناً می‌توانم با آن از فرمت عمومی DNG برای تبدیل انواع فایل‌های خام هم استفاده کنم که به گفته ادوبی، این فرمت تا همیشه به رایگان پشتیبانی می‌شود و همین هم می‌تواند یک اطمینان خاطر دیگر برای من باشد.

مطلب مرتبط: تشریح روند کاری یک عکاس حرفه‌ای با لایتروم

در طی این چند سال، من زمان زیادی را برای ویرایش عکس با این برنامه گذاشتم. در جاهای مختلفی عکاسی کردم و چیز‌های بیشتری یاد گرفتم. اما هیچ‌وقت نتوانستم با روند کاری خودم در لایتروم، ارتباط نزدیکی پیدا کنم. در آن زمان در ژاپن ساکن بودم و درگیر بودن با فرهنگ و زبان مردم آنجا یک‌طرف و درگیری با سیستم مدیریت عکس‌ها، گذراندن آن روز‌ها را برایم سخت‌تر کرده بود. البته امروز که با Bridge کار می‌کنم می‌فهمم که چقدر می‌توانستم راحت‌تر باشم.

آن روزها یک سری از دوستان بودند که عکاسی عروسی و تجاری انجام می‌دادند. آن‌ها همیشه به من می‌گفتند که انگار لایتروم برای سیستم عامل ویندوز ساخته نشده است. نه اینکه این برنامه با سیستم عامل مک، راحت‌تر یا سریع‌تر باشد. به این خاطر که تفکر ویندوزی، تفکر پوشه‌ای است و برخلاف سیستم عامل مک که همه چیز را به صورت کتاب‌خانه‌ای و یکپارچه می‌بیند، رفتار می‌کند. من این را زمانی فهمیدم که برای نخستین بار از Bridge استفاده کردم. تازه فهمیدم چقدر جابجا کردن پوشه‌ها و مدیریت فایل‌ها در ویندوز، می‌تواند ساده‌تر باشد.

کار با bridge

لایتروم برای کار با هارد‌های اکسترنال و هارد دیسک‌هایی که مدام از کامپیوتر جدا می‌شوند یا فایل‌ها و پوشه‌ها را بین آن‌ها جابجا می‌کنید ساخته نشده است. اگر می‌خواهید سیستم کاری‌تان به هم نریزد، باید همه چیز تحت نظارت لایتروم اتفاق بیفتد. اگر یک پوشه را از جایی به جای دیگری منتقل می‌کنید، باید این انتقال را به اطلاع لایتروم برسانید. وگرنه هر آنچه تغییر داده‌اید و تنظیم کرده‌اید، حذف خواهد شد. اگر روی عکس‌های یک پوشه در داخل هارد اکسترنال خودتان کاری انجام داده‌اید و بعد آن‌ها را در برنامه لایتروم یک کامپیوتر دیگر باز کنید، برنامه جدید هیچ خبری از کار‌های قبلی‌تان ندارد. اگر یک فایلی را اتفاقی تغییر نام دهید و لایتروم از آن بی‌خبر باشد، همه کار‌هایتان به باد خواهد رفت. یک زمانی فکر می‌کردم این یک روند طبیعی در کار ما است. تا اینکه یک روز تصمیم گرفتم برای همیشه از لایتروم به بریج مهاجرت کنم.

مطالعه بیشتر: بررسی برنامه Darktable به عنوان جایگزین لایتروم

شاید خیلی از عکاسان حرفه‌ای من را سرزنش کنند. خیلی از عکاسان ترجیح می‌دهند که به اگر روزی بخواهند از لایتروم مهاجرت کنند، به سراغ برنامه‌های مشهور دیگر مانند onOne یا Phase One بروند. اما من از مهاجرت از لایتروم به بریج خیلی خوشحالم. بریج، همان لایتروم است، اما ساده‌تر، منطقی‌تر و صد البته، رایگان! و ضمناً به خاطر وجود فایل‌های XMP  در کنار عکس‌هایتان، دقیقاً یک کاتالوگ کوچک را از همه عکس‌های ویرایش شده در کنار آن‌ها خواهید داشت که کپی کردن یا جابجایی آن، بسیار ساده‌تر از کاتالوگ لایتروم است.

چیزی که از این برنامه متنفرم این است که این برنامه همان کارهای Bridge و ACR را انجام می‌دهد. اما همه چیز خیلی پیچیده‌تر است. این همه پیچیدگی و قابلیت‌های گوناگون را من هرگز استفاده نمی‌کند. کاری که من با Bridge انجام می‌دهم خیلی سرراست است. می‌خواهم رنگ و نور فایل‌های خام را تنظیم کنم و از آن‌ها یک خروجی برای چاپ یا اینترنت بگیرم. لایتروم هم همین کار را می‌کند؛ اما انگار برای آدم‌های فضایی با مغزی که چهار برابر ما قدرت پردازش دارد! من اصلاً نمی‌خواهم گالری آنلاین بسازم. نمی‌خواهم از عکس‌هایم کتاب چاپ کنم. من دوست دارم همه چیز خیلی ساده باشم. من یک مینیمالیست هستم. همچنین دوست دارم هر کاری انجام می‌دهم، همان‌جا کنار عکس‌هایم باشد. نه در حافظه لایتروم.

دوست دارم اگر یک وقتی خواستم فایل‌هایم را جابه‌جا کنم، بعداً لازم نباشد به برنامه ویرایش عکسم توضیح دهم که آن‌ها را کی و کجا برده‌ام. دوست دارم برنامه ویرایش عکسم وقتی باز می‌شود و یک فایل را باز می‌کند، خودش بداند آخرین بار چه کارهایی روی آن کرده‌ام. Bridge یک برنامه File Base (براساس فایل) است و لایتروم یک برنامه Catalog Base (براساس کاتالوگ خودش). شاید تنها جایی که این برنامه برایم کاربرد دارد، ارسال مستقیم عکس‌هایم روی فلیکر باشد.

همچنین من هیچ‌وقت از پریست‌های لایتروم استفاده نمی‌کنم. این یکی از آن قابلیت‌هایی است که خیلی‌ها فقط به همین دلیل این برنامه را دوست دارند. اگر نمی‌دانید چرا باید پریست‌های لایتروم استفاده کنید، تنها نیستید. من هم دلیلی برای استفاده نمی‌بینم. من دوست دارم همه عکس‌هایم را خودم ویرایش کنم. رنگ و نور هر کدام را با دقت انتخاب کنم و کلا از کار فله‌ای و گروهی روی عکس‌ها متنفرم. ترجیح می‌دهم ساعت‌ها روی تک تک عکس‌هایم وقت بگذارم، اما آن‌ها را با فتوشاپ ویرایش کنم، تا اینکه بخواهم همه آن‌ها را با هم تنظیم رنگ کنم.

مگر قرار نیست این برنامه، یک برنامه ساده برای عکاسان باشد؟ چرا این‌قدر کلاس‌ها و دوره‌های مختلف برای آن می‌بینید؟ کافیست آموزش لایتروم را سرچ کنید تا ده‌ها یا شاید صدها کلاس و دوره آنلاین ببینید که روش‌های مختلف کار با آن و ترفند‌های مختلف لایتروم را به شما یاد می‌دهند. چقدر باید برای یادگیری این برنامه وقت بگذارید؟ این در حالی است که Bridge برنامه‌ای در همان سطح است. اما خیلی ساده‌تر است. با یک دوره آموزشی یک ساعته می‌توانید به راحتی با آن کار کنید و باور کنید که همان کار را برایتان انجام می‌دهد.

چیزی که این برنامه را خیلی محبوب می‌کند، ویرایش غیر مخرب و دسته‌ای فایل‌ها است که Bridge هم می‌تواند با ACR (پلاگین ویرایش فایل‌های خام ادوبی) تقریباً همان کار را برایتان انجام دهد. به همان صورت غیر مخرب!

در نهایت می‌خواهم به شما بگویم، هنوز هم اینکه کدام‌یک از این برنامه‌ها را برای کارهای خودتان انتخاب کنید بستگی به شاخه عکاسی شما دارد. اگر با تعداد زیادی عکس سر و کار دارید، شاید لایتروم برایتان مفید باشد، اما اگر مانند من عادت دارید کم عکس بگیرید و روی آن‌ها حسابی وقت بگذارید، ترکیب Bridge و Photoshop با هم، ترکیب بی‌نظیری است. ادوبی هیچ‌وقت امکانات حرفه‌ای فتوشاپ را در لایتروم نخواهد گذاشت. حتی اگر ادعا کند که این برنامه، یک برنامه کامل برای عکاسان است.

مترجم: امیر یاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
تشخیص اپل واچ اصل و فیک ؛ 12 نشانه اپل واچ تقلبی
تشخیص اپل واچ اصل و فیک ؛ 12 نشانه اپل واچ تقلبی
21 ساعت پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه