عکاسی آنالوگ هنوز زنده است و شما که میخواهید آن را امتحان کنید هم شاهد این مدعا هستید. احتمالا پس از دیدن چند عکس آنالوگ داخل فید اینستاگرام خودتان کنجکاو شدهاید و یا عکاسهای آنالوگی را دیدهاید که کارهای آنها را واقعا دوست دارید. شاید هم دوربین آنالوگ قدیمی پدربزرگتان را پیدا کردهاید و کنجکاو هستید که ببینید هنوز کار میکند یا نه! هر دلیلی که داشته باشید، این چک لیست تجهیزات ضروری برای شروع عکاسی آنالوگ به شما کمک خواهد کرد.
دوربین 35 میلیمتری SLR
انواع مختلفی از دوربینهای آنالوگ وجود دارد اما ما توصیه میکنیم برای یادگیری ریشههای عکاسی از وسایل سادهتر استفاده کنید. یک دوربین 35 میلیمتری SLR با کنترلهای دستی گزینه فوقالعادهای است و پیدا کردن آن هم خیلی ساده است. این دوربین برخلاف دوربینهای Rangefinder که در آن باید دو تصویر روی هم قرار بگیرند یا TLR که تصویر از راست به چپ معکوس میشود نمایی دقیق و واقعی از چیزی که پس از چاپ میبینید را به شما نمایش میدهد. اما در صورتی که قصد دارید یک مدل پیشرفتهتر با نورسنج داخلی تهیه کنید، حداقل مدلی را انتخاب کنید که حالت اولویت دیافراگم داشته باشد. در صورتی که با عکاسی دستی آشنا نیستید، این حالت کمک خیلی زیادی به شما میکند.
دوربینهای یکبار مصرف و Point and shoot چطور؟ مطمئنا میتوانید از این دوربینها نیز استفاده کنید اما در صورتی که واقعا دوست دارید عکاسی در حالت دستی را یاد بگیرید، این دوربینها هیچ کمکی به شما نمیکنند. در صورت نیاز میتوانید از این دوربینها برای سرگرمی و تفریح استفاده کنید. نکته آخر اینکه اگر دوربین شما از نورسنج داخلی پشتیبانی میکند، حتما باتریهای آن را چک کنید. این مدلها بدون باتری امکان عکاسی در حالتهای نیمه اتوماتیک را به شما نمیدهند.
فیلم آنالوگ
مطمئنا نمیتوانید بدون داشتن فیلم با دوربین آنالوگ عکاسی کنید. برخلاف عکاسی دیجیتال که خود دوربین در کنار تجهیزات دیگر تعیین کنندهی ظاهر نهایی تصاویر شما است، در عکاسی آنالوگ این فیلم است که به سرعت بنیادین ظاهر تصاویر شما را مشخص میکند. هر رول فیلم یک مقدار ایزو مشخص دارد. بنابراین امکان تغییر ایزو از 100 به 25600 در دو عکس متوالی وجود ندارد. همچنین هر رول فیلم به شکل کلی تعیین کنندهی کنتراست، وضوح و دیگر جزئیات مربوط به ظاهر عکس شما است. به همان خاطر فیلم یکی از تجهیزات ضروری برای عکاسی آنالوگ است که نمیتوانید آن را نادیده بگیرید. فیلم یک بخش یکپارچه از خروجی بصری تصویر شما است.
در صورتی که در کلاسهای عکاسی آنالوگ شرکت میکنید به احتمال زیاد باید با فیلم حلقهای سیاه و سفید کار کنید. البته این بدین معنی نیست که عکاسی با فیلم سیاه و سفید آسانتر است اما شما فضای خیلی بیشتری برای یادگیری و تمرین در اختیار دارید. دما و زمانبندی نیز در زمان پردازش فیلمهای سیاه و سفید مثل فیلمهای رنگی مهم نیست. همچنین در زمان ظهور این نوع فیلم میتوانید با چراغ ایمنی در اتاق تاریک فعالیت کنید و لزوما نیازی به تاریکی مطلق ندارید. همچنین با فیلم سیاه و سفید امکان کار با تکنیکهای خلاقانه پردازش و پرینت را خواهید داشت.
علاوه بر فیلمهای سیاه و سفید، خیلی از دورههای عکاسی شما را به استفاده از دوربینهای 35 میلیمتر و در نتیجه فیلم حلقهای سیاه و سفید 35 میلیمتر ترغیب میکنند. به دلیل محبوبیت، در دسترس بودن و قیمت پائین فیلم آنالوگ 35 میلیمتر، گزینه اول برای افرادی که میخواهند عکاسی آنالوگ را آغاز کنند این نوع فیلم است. علاوه بر این توصیه میشود با فیلمهای همهکارهی ایزو 400 مثل Kodak Tri-X 400 یا Ilford HP5 Plus کار خودتان را شروع کنید. زیرا این فیلمها انعطافپذیرتر و کاربرپسندتر هستند. ایزو 400 برای عکاسی روی دست در فضاهای باز و خیلی از فضاهای داخلی گزینه ایدهآلتری است.
[relatedpost post=”152635″]
لنز
در مورد لنز هم برخلاف عکاسی دیجیتال بهتر است با یک لنز پرایم کار با یک دوربین 35 میلیمتری را آغاز کنید. بهترین گزینه نیز چیزی در محدودهی فاصله کانونی 35 میلیمتر تا 50 میلیمتر است. در حالی که لنزهای ابتدایی برای دوربینهای DSLR لنزهایی مثل 18-55 زوم یا دیگر انواع لنز زوم استاندارد هستند، بهتر است عکاسی آنالوگ را با یک لنز زوم تطبیقپذیر آغاز کنید. البته این بدین معنی نیست که لنزهای زوم در دسترس نیستند اما لنزهای پرایم یادگیری را برای شما ساده میکنند و اجازه میدهند مهارتهای ضروری مرتبط به نوردهی، ترکیببندی و کنترل عمومی دوربین را گسترش دهید.
پس از اینکه لنزهای خودتان را پیدا کردید باید به دنبال یک بدنه دوربین با مانت مرتبط به لنزهای خودتان بگردید. تمامی قابلیتهایی که برای یک دوربین ذکر میشوند به کاربرد و بهرهوری از آن بستگی دارد و هیچگونه تاثیری روی اینکه یادگیری با آن چقدر ساده است و یا کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین چقدر است ندارد. به همین خاطر است که توصیه میشود یادگیری را با سادهترین ابزارهایی که در اختیار دارید آغاز کنید.
[relatedpost post=”162764″]
تجهیزات ضروری اضافی برای عکاسی آنالوگ
علاوه بر دوربین و لنز، توصیه میشود برای شروع عکاسی آنالوگ برخی تجهیزات اضافی را هم به همراه داشته باشید که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
- نورسنج: ممکن است از خودتان بپرسید در صورتی که دوربین من یک نورسنج دارد، چرا باید یک نورسنج جداگانه هم داشته باشیم. یک پاسخ ساده برای این سوال این است که نورسنج داخلی دوربین به اندازهی یک نورسنج اختصاصی برای ایجاد نوردهی صحیح کاربرد ندارد. با داشتن یک نورسنج دستی شما میتوانید مقدار نوردهی بخشهای مختلف صحنه را اندازهگیری کنید و برای آنها به نوردهی صحیح برسید. همچنین شما به یک درک بهتر از نحوه عملکرد نور و نحوهی ثبت دقیق آن خواهید رسید. اولین نورسنج شما میتوانید یک نورسنج بازتابی یا تابشی ساده باشد و لزوما نیازی نیست که توانایی اندازهگیری فلاش را داشته باشد. نورسنج فلاش چیزی است که در طولانی مدت خیلی برای شما کاربرد خواهد داشت البته در صورتی که قرار باشد در نهایت داخل استودیو عکاسی کنید. آخرین نوع نورسنجی که برای یادگیری خیلی به شما کمک میکند هم نورسنج نقطهای است که به شما این امکان را میدهد قسمتهای خیلی کوچک و خاصی از صحنه را بدون قرار گرفتن تحت تاثیر آسمان خیلی روشن یا سایههای خیلی تیره اندازهگیری کنید. این نورسنجها یک شیب یادگیری دارند اما با گذشت زمان شما دقیقا یاد میگیرید که چگونه و کجا را مورد سنجش قرار دهید.
- سهپایه و هد سه پایه: سه پایه یک وسیلهی ضروری است و به شما این امکان را میدهد که در طول شب و در هر شرایط دیگری که عکاسی روی دست باعث خلق تصاویر تار میشود عکاسی کنید و از سرعت شاترهای کوتاهتر و دیافراگمهای بستهتر استفاده کنید. یک سه پایه و هد سه پایه که شما میتوانید آنها را با هم تهیه کنید، باید به گونهای باشند که امکان تحمل وزن دوربین و لنز شما را داشته باشند. این موضوع را بررسی حداقل وزن قابل تحمل توسط هد یا سه پایه میتوانید تشخیص دهید. همچنین شما باید حداکثر ارتفاع سه پایه را هم بررسی کنید تا مطمئن شوید ارتفاع آن حداقل به اندازهای است که دوربین هم سطح با چشم شما قرار بگیرد. اندازه سه پایه در حالت جمع شده نیز یک فاکتور مهم است و به شما میگوید که حمل سه پایه تا چه اندازه راحت است. موارد دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که به یک سه پایه سبک وزن فیبر کربن نیاز دارید یا گزینههای آلومینیومی را میخواهید که سنگینتر هستند.
- تریگر شاتر رشتهای: برخلاف دوربینهای دیجیتالی، اکثر دوربینهای آنالوگ امکان استفاده از تریگر شاتر الکترونیکی را ندارند و تریگر شاترهای رشتهای برای درگیر کردن شاتر از راه دور مورد استفاده قرار میگیرند. داشتن تریگر در کنار سه پایه برای کاهش لرزش در طول نوردهی طولانی خیلی ضروری است.
- دفترچه یادداشت: در زمان یادگیری عکاسی آنالوگ یادداشت برداری از تنظیمات نوردهی و دیگر جزئیات صحنهای که در حال عکاسی از آن هستید، مثل شرایط نور محیط خیلی ضروری است. با این کار میتوانید تمامی اشتباهاتی که در زمان نوردهی مرتکب شدهاید را متوجه شوید و همچنین مواقعی که توانستهاید با موفقیت یک شرایط نوری سخت را مدیریت کنید هم شناسایی کنید.
- فیلتر کنتراست: درحالی که در دنیای دیجیتال، بیشتر در زمان ادیت باید از فیلتر استفاده کنید اما در عکاسی آنالوگ استفاده از فیلتر باید در زمان عکاسی انجام پذیرد و به همین دلیل یکی از تجهیزات ضروری برای عکاسی آنالوگ فیلتر کنتراست است. در زمان عکاسی سیاه و سفید، از فیلترهای کنتراست برای تاریکتر کردن یا روشنتر کردن تونها و رنگهای خاص استفاده میشود. فیلترهایی که رنگ گرمی دارند مثل زرد، نارنجی و قرمز باعث تاریک شدن آسمان و روشن شدن رنگهای قرمز داخل صحنه خواهند شد. تونهای سرد مثل سبز نیز باعث روشنتر شدن گیاهان و تیرهتر شدن تونهای پوست خواهند شد.
[relatedpost post=”163706″]
با وجود اینکه عکاسی آنالوگ ممکن است در ابتدا خیلی ترسناک به نظر برسد اما یکی از رضایتبخشترین سبکهای عکاسی است که میتوانید یاد بگیرید. علاوه بر لذت بخش بودن این سبک عکاسی، درسهایی که در زمان یادگیری این سبک عکاسی فرا میگیرید، به شما کمک خواهند کرد چه در عکاسی آنالوگ و چه در عکاسی دیجیتال پیشرفت کنید.
آیا شما هم تجربهی خاصی از عکاسی آنالوگ دارید؟ آیا وسیله دیگری مدنظرتان قرار دارد که در لیست تجهیزات ضروری برای عکاسی آنالوگ ما قرار نداشته باشد و شما قصد داشته باشید آن را به ما معرفی کنید؟ در صورتی که پاسختان مثبت است، میتوانید از طریق بخش نظرات همین مطلب با ما در ارتباط باشید.