ما در این مقاله چندین نکتهی برای عکاسی از اسب به شما میگوییم که توسط آنها میتوانید مشتریان خودتان را تحت تاثیر قرار دهید. اسبها یکی از دوست داشتنیترین حیوانات اهلی هستند. این حیوانات موجوداتی با شکوه و زیبا هستند. شما برای اینکه بتوانید یک عکس معمولی یا اکشن از این حیوانات بگیرید باید تمام جوانب این کار را در نظر بگیرید.
تقریبا هیچ فردی وجود ندارد که نسبت به اسبها بی تفاوت باشد. شکوه این حیوانات به اندازهای زیاد است که تمام دنیا آنها را دوست دارند. در طول تاریخ اسبها همیشه ستایش شده و مورد احترام انسان واقع شدهاند. بنابراین میتوان گفت که یکی از بهترین سوژهها برای عکاسی هستند. در نگاه اول عکاسی از اسبها ممکن است به سادگی عکاسی از حیوانات خانگی به نظر برسد اما در واقعیت خیلی به هم شبیه نیستند. عکاسی از اسبها به تکنیک و روشهای خاصی نیاز دارد.
- 1- زاویه پائین + ساعت طلایی
- 2- همیشه عکسهای خودتان را ادیت کنید
- 3- لوکیشن مناسب
- 4- مراقب ظاهر اسب باشید
- 5- ترکیببندی را فراموش نکنید
- 6- زمانبندی داشته باشید
- 7- burst Mode و Continuous Focus را فراموش نکنید
- 8- تجهیزات مناسب
- 9- از قبل آماده باشید
- 10- نور در عکاسی از اسب
- 11- مراقب کابلها باشید
- 12- عکاسی در زمان مسابقات اسبدوانی
- 13- عکاسی پرتره از اسب
- 14- به جزئیات توجه کنید
- 15- عکاسی اکشن
- 16- عکاسی از اسبهای وحشی
- 17- گوشها
- 18- ارتباط شخصی
- 19- از فلاش استفاده نکنید
- 20- به اطراف دقت کنید
- 21- دقیق و آرام باشید
- 22- زمانبندی را فراموش نکنید
- 23- به رقبا احترام بگذارید
- 24- پیچیدگیهای سبک را یاد بگیرید
1- زاویه پائین + ساعت طلایی
انعطافپذیر باشید و فقط از یک لوکیشن عکاسی نکنید. پوزیشن خودتان را به همراه حیوان تغییر دهید. عکاسی در ساعت طلائی سایههایی نرم و نور بسیار گرمی را در اختیار شما قرار میدهد. شما میتوانید از نرمافزارهایی که برای تعیین ساعت طلائی طراحی شدهاند هم استفاده کنید تا زمان دقیق این ساعت را پیشبینی کنید.
برای عکاسی از زوایای پائین هم یک قانون کلی وجود دارد که خیلی از عکاسها دوست دارند از آن پیروی کنند: زانو بزنید و کار خودتان را ادامه دهید.
از طولانیترین فاصله کانونی ممکن استفاده کنید. من در صورتی که در فضای آزاد باشم و نیاز داشته باشم سوژه را از بکگراند جدا کنم، از دیافراگمهایی مثل f/2.8 یا حتی f/2 استفاده میکنم اما اگر در فضای بسته باشم از دیافراگم f/11 استفاده میکنم تا عمق میدان بیشتری داشته باشم.
2- همیشه عکسهای خودتان را ادیت کنید
من معمولا از لایتروم و فتوشاپ برای بهبود کنتراست، اشباع، رنگ و نوردهی تصویر استفاده میکنم. در صورتی هم که نیاز داشته باشم بخشهایی از تصویر مثل افسار و… را حذف کنم با فتوشاپ این کار را انجام میدهم. البته بهتر است پوزهبند اسب را حذف نکنید زیرا باعث غیرطبیعی شدن تصویر خواهید شد. همین موضوع برای زین و رکاب هم صدق میکند. به صورت کلی در صورتی که کسی سوار اسب موردنظر باشد و شما بخواهید این عناصر را از آن حذف کنید، عکس شما خیلی غیرطبیعی جلوه خواهد کرد.
3- لوکیشن مناسب
توجه داشته باشید که اسبها خیلی نسبت به سگها متفاوتتر هستند. به همین خاطر نمیتوانید آنها را وادار کنید که یک جا بایستند یا از آنها بخواهید که یک مسیر خاص را بدواند. متاسفانه اسبها با صدا زدن اسمشان به سمت شما نمیآیند. به همین خاطر است که توصیه میکنم هیچوقت لوکیشنهای خیلی باز را برای عکاسی از اسب انتخاب نکنید. زیرا در این صورت باید تمام طول زمان را به دنبال اسب موردنظر بدویید تا بتوانید یک عکس معمولی بگیرید.
پس راه چاره چیست؟ شما میتوانید یک اصطبل خیلی بزرگ را با استفاده از فنس کوچک کنید و داخل همان قسمت از اسب موردنظر عکاسی کنید.
با این وجود برای عکاسی از اسب باید لوکیشن به اندازهای بزرگ باشد که بتوانید از فاصله کانونی 200 میلیمتر نیز استفاده کنید. از طرفی دیگر محیط نباید خیلی بزرگ باشد زیرا پروسه عکاسی را برای شما خیلی سخت میکند.
تا جای ممکن سعی کنید از عناصر منحرفکنندهی حواس بیننده مثل خانهها یا تیرهای برق دوری کنید و حواستان به فاصلهی اسب تا پس زمینه هم باشد. در این صورت به راحتی میتوانید سوژه را از پس زمینه جدا کنید. در صورتی که وسط اصطبل فنس نصب کردهاید کمی به اسب وقت بدهید تا به محیط عادت کند. سپس میتوانید افسار اسب را باز کنید و اجازه دهید آزادانه حرکت کند.
4- مراقب ظاهر اسب باشید
عکاسی از اسب به تلاش و زحمات زیادی نیاز دارد. برای شروع شما باید اطلاعاتی در مورد نسلی که قصد عکاسی از آن را دارید و سبکهای اسب سواری پایه داشته باشید.
[relatedpost post=”125691″]
کمی داخل اینترنت بچرخید و اطلاعات موردنیاز را جمعآوری کنید. در صورت لزوم دانشنامه نسل موردنظر را مطالعه کنید و کمی در مورد نسل موردنظر اطلاعات به دست بیاورید.
قدم بعدی آماده کردن اسب برای عکاسی است. برای عکاسی از اسب حیوان موردنظر باید کاملا تمیز باشد و یالهای آن هم شانه شده باشد. در صورتی که قصد دارید از افسار استفاده کنید، فراموش نکنید که باید آن را هم بشوئید. در نهایت در صورتی که قرار است یک اسب سوار هم داخل عکس شما باشید از او بخواهید که لباسهای مناسب بپوشد.
5- ترکیببندی را فراموش نکنید
نحوه قرار گرفتن عناصر مختلف داخل کادر ترکیببندی گفته میشود. هنگامی که ما در مورد عکاسی از اسب و اسب سواری صحبت میکنیم باید حتما ترکیببندی را در نظر بگیریم.
اگر فاصله من با اسب 60 متر باشد باید کمی پوزیشن خودم را پائینتر بیاورم اما اگر فاصله حدود 6 متر باشد سعی میکند مقداری قدبلندتر بایستم. در این صورت عکس به نظر طبیعیتر میرسد و عمق میدان بیشتری خواهم داشت.
مانند هر سبک دیگری قانون یک سوم در عکاسی از اسب نیز کاربردهای زیادی دارد. برای استفاده از این قانون با کمک دو خط افقی و دو خط عمودی صحنه را به 9 قسمت مساوی تقسیم کنید و سعی کنید سوژهها را روی تقاطع این خطوط قرار دهید.
در صورتی که میخواهید عکسهای پویایی داشته باشید، عکاسی را از روبرو و با کمی زاویه بگیرید تا صورت سوارکار و سینهی اسب مشخص باشد.
6- زمانبندی داشته باشید
در صورتی که هیچگونه تجربه عملی ندارید، عکاسی از اسب به شکلی که روی هوا و در حال پریدن از موانع باشد میتواند کار بسیار سختی باشد. با این وجود پس از چند جلسه عکاسی از اسب به خوبی خواهید دانست که چگونه میتوان این کار را انجام داد.
من دوربین، تجهیزات و میزان تاخیر آنها را میشناسم و به همین خاطر هیچ مشکلی برای عکاسی اکشن از اسب های مختلف ندارم. اما در صورتی که تازهکار هستید میتوانید با کمک حالتهای ورزشی و یا اکشن دوربین خود و فعالسازی عکاسی پی در پی عکسهای خیلی زیبایی بگیرید. همچنین بهتر است کارت حافظهای تهیه کنید که با سرعت بالا عکسها شما را ثبت و پردازش کند.
7- burst Mode و Continuous Focus را فراموش نکنید
شما در عکاسی از اسب به تنظیمات دوربین خاصی نیاز دارید تا بتوانید عکسهای رضایتبخشی بگیرید. به همین خاطر فقط داشتن بهترین تجهیزات مهم نیست و شما باید بتوانید به خوبی هم از آنها استفاده کنید. در زمان عکاسی از اسب Burst Mode و Continuous Focus را فعال کنید. Burst Mode در مواقعی که حیوان در حال دویدن یا بازی کردن است کمک زیادی به شما میکند.
Continuous Focus برای ردیابی سوژههای در حال حرکت کاربرد دارد و ممکن است با اسمهایی مثل AI Servo یا AF-C نیز به آن اشاره شود.
هنگامی که میخواهید از یک اسب عکاسی کنید ممکن است در لحظهی حساس سر خودش را حرکت دهد، جابجا شود یا پلک بزند. به همین خاطر بهتر است از حالت Burst Mode استفاده کنید تا به راحتی بتوانید لحظههای حساس و مهم را ثبت کنید. در این حالت پس از فشار دادن شاتر دوربین به صورت خودکار چند عکس پی در پی از سوژه میگیرد.
پس از انجام تنظیمات دوربین زمان استفاده از مهارتهای حرفهای خودتان فرا میرسد. از آنجایی که وظیفه شما این است که اسب را در زیباترین حالت خودش به تصویر بکشید، بهتر است سعی کنید هم سطح با چشم این حیوان عکاسی کنید. به این ترتیب بدن آن به نظر طبیعی میرسد و بهترین تناسب ممکن را خواهد داشت.
8- تجهیزات مناسب
برای شروع بهتر است به این نکته اشاره کنم که بهترین لنز برای عکاسی از اسبها لنزهای تلهای هستند که حداقل فاصله کانونی آنها 135 میلیمتر است. این لنزها باعث ایجاد اعوجاج بالشتکی میشوند که در عکاسی از اسب کاربردهای زیادی دارد. با این نوع لنز اسبها زیبا و با وقار به نظر میرسند.
من برای عکاسی از اسبها از تجهیزات زیر استفاده میکنم:
- Canon 135mm f/2: من اغلب اوقات از این لنز در مواقعی که نیاز دارم از اسب و سوارکار آن عکس بگیرم استفاده میکنم. این لنز بوکه بسیار خوبی دارد.
- Canon 70-200mm f/2.8: این گزینه لنز همهکاره من است. من اغلب اوقات از آن برای عکاسی از اسبهای در حال حرکت استفاده میکنم زیرا انعطافپذیری خیلی زیادی به من میدهد.
- Canon 1DX: هم عکاسهای حرفهای و هم آماتور میدانند که دوربین نیز به اندازه لنز در عکاسی مهم است.
در صورتی که قصد دارید از اسبها عکاسی کنید، مطمئنا به یک دوربین سریع نیاز خواهید داشت که عملکرد خوبی در کاهش نویز داشته باشد و سنسور آن نیز از کیفیت کافی برخوردار باشد. در صورتی که قرار است بین دو دوربین مختلف یکی را انتخاب کنید، من توصیه میکنم دوربینی را انتخاب کنید که سنسور بهتری دارد و سرعت را اولویت دوم خودتان قرار دهید. شما با تمرین میتوانید سرعت خودتان را بهبود ببخشید اما هیچوقت نمیتوانید سنسور را تغییر دهید.
9- از قبل آماده باشید
در صورتی که قرار است در فضاهای بسته از اسب عکاسی کنید، بهتر است تمام تجهیزات لازم را به اصطبل اسب ببرید نه اینکه اسب را به استودیو بیاورید. شما برای عکاسی از اسب معمولا به یک سیستم بکگراند پرتابل و یک پردهی مشکی بزرگ (3 یا 4 متر) نیاز دارید.
در این مورد شما به یک منبع نور خاص محدود نیستید و میتوانید از هر نوری که مایل باشید استفاده کنید. فقط حتما از بزرگترین سافت باکسی که دارید استفاده کنید زیرا اسبها از حیوانات دیگر بزرگتر هستند و نحوهی نورپردازی آنها نیز متفاوتتر از چیزی است که فکر میکنید. خود اسب نیز باید فضای کافی داشته باشد.
10- نور در عکاسی از اسب
بهترین زمان برای عکاسی از اسبها در زمان طلوع آفتاب و اوایل صبح یا در طول ساعت طلائی و زمانی است که خورشید در حال غروب کردن است. با این وجود در صورتی که نیاز است در اواسط روز عکاسی کنید به شکلی بایستید که خورشید پشت سرتان قرار بگیرد و اشعههای آن به صورت مستقیم به اسب برخورد کند. در صورتی که خورشید دقیقا پشت سر شما قرار دارد، مواظب زاویه سایهها باشید.
برای بررسی شرایط نوری چند عکس آزمایشی بگیرید تا از کیفیت نور مطمئن شوید.
ممکن است از این موضوع اطلاعات نداشته باشید اما رنگ اسب تاثیر خیلی زیادی روی ظاهر آن در کادر دوربین دارد. برای مثال عکاسی از اسبهای تیره از اسبهای دیگر سختتر است زیرا دوربین نمیتواند به سادگی روی آنها فوکوس کنید. در نتیجه ممکن است خود اسب جزئیات کمی داشته باشد و پس زمینه نیز به شدت روشن باشد.
[relatedpost post=”119399″]
در صورتی که با فرمت Raw عکاسی کنید به راحتی میتوانید این نقاط ضعف را از بین ببرید.
در صورتی که در فضاهای داخلی عکاسی میکنید دیافراگم دوربین را روی یک عدد بزرگ قرار دهید، خودتان در یکی از گوشههای فضا به شکلی بایستید که نور طبیعی روی اسب و سوار آن بیافتد. با این روش میتوانید عکسهای فوقالعادهای بگیرید.
11- مراقب کابلها باشید
من همیشه در مواقعی که قصد دارم از اسبها عکاسی کنم مراقب سلامتی خود حیوان هم هستم و سعی میکنم کابلهای فلاش و دوربین به گونهای قرار نگرفته باشند که جان حیوان را به خطر بیاندازند. همچنین بهتر است یک دستیار داشته باشید که در مواقع لزوم تجهیزات را برای شما جابجا کند.
بلافاصله پس از اینکه وارد لوکیشن شدید نباید دوربین خودتان را بردارید و شروع به عکاسی کنید. باید کمی به حیوان فرصت بدهید تا به شرایط جدید عادت کند و سپس به عکاسی بپردازید. معمولا این زمان در اکثر مواقع کمتر از 20 دقیقه است و پس از آن اسب به محیط عادت میکند.
12- عکاسی در زمان مسابقات اسبدوانی
در صورتی که شانس این را دارید که از اسبها در زمان مسابقات عکاسی کنید از شانس خودتان استفاده نمائید. در چنین شرایطی شما باید کیفیت و مقدار نور را بررسی کنید و بالاترین سرعت شاتر ممکن را انتخاب نمائید. در برخی مواقع شما این امکان را دارید که نزدیک خط پایان بایستید و از همان نقطه عکاسی کنید.
از مسئولان مسابقه بپرسید که آیا اجازه چنین کاری را دارید یا خیر. در صورتی که این اجازه را به شما دادند یک نقطه امن پیدا کنید و از اسبهایی که در حال نزدیک شدن به خط پایان هستند عکاسی کنید. اسبها حیوانات مضطربی هستند و به همین خاطر نباید اصلا از فلاش استفاده کنید.
در زمان عکاسی از اسبها در زمان مسابقات شما میتوانید مهارتهای عکاسی پانورامای خودتان را هم به رخ بکشید. برای مثال میتوانید با دنبال کردن سوژه و اضافه کردن افکت Motion Blur به پس زمینه سرعت و حرکات آن را در عکس خودتان به نمایش بگذارید.
13- عکاسی پرتره از اسب
در صورتی که به دقت به صورت یک اسب نگاه کنید متوجه رابطه نزدیک این حیوان با انسان خواهید شد و شما هم میتوانید این رابطه را به تصویر بکشید. بهترین زمان برای این کار در ابتدا یا انتهای جلسه عکاسی است که سوارکار در حال آرام کردن حیوان است و آن را نوازش میکند یا با آن حرف میزند. در چنین مواقعی آماده باشید تا عکسهای فوقالعادهای از این حیوان دوست داشتنی بگیرید.
14- به جزئیات توجه کنید
سوارکار یا مالک اسب میتواند اعضای جذاب بدن حیوان را به شما نشان دهد و شما هم میتوانید از آن به عنوان یک سوژه جالب برای عکاسی پرتره استفاده کنید. شما میتوانید از یک نقطه جذاب روی پیشانی حیوان یا یک لکه به شکل قلب که روی سر آن وجود دارد عکاسی کنید. هرچیزی که حیوان را برای شما خاص کند، یک سوژه جالب برای عکاسی کلوزآپ است.
شما میتوانید با لنز زوم جزئیات بدن حیوان را ثبت کنید اما در صورتی که به اندازه کافی خوش شانس باشید و حیوان به شما اطمینان داشته باشد، میتوانید فاصله خودتان را کمتر هم کنید.
15- عکاسی اکشن
عکاسی اکشن از اسبها نیز یکی از سبکهای جالب عکاسی است اما قبل از اینکه به لوکیشن عکاسی مراجعه کنید باید چند کار مختلف را انجام دهید. شما باید مشخص کنید که قرار است در چه شرایطی عکاسی کنید و نکاتی که باید در ذهن داشته باشید را هم مشخص کنید.
برای مثال شرایطی عکاسی در مسابقه درساژ با شرایطی که برای عکاسی در مسابقه پرش با مانع باید رعایت کنید متفاوت است. سعی کنید اطلاعات کافی درمورد رویداد موردنظر داشته باشید و از مشتری بپرسید به چه نوع عکسهایی نیاز دارد.
سپس پوزیشن، زاویه و زمانبندی خودتان را براساس این پاسخها تعیین کنید. برای مثال در صورتی که قصد دارید در یک مسابقه سرعت عکاسی کنید بهتر پوزیشن به شکلی است که بتوانید از اسب در نزدیکی خط پایان عکاسی کنید.
به یاد داشته باشید که عکسهای شما نباید فقط اسب را نشان دهد و به دلیل اینکه شما میخواهید حرکات آن را هم به تصویر بکشید بهتر است کمی فضای خالی نیز در اطراف آن وجود داشته باشد. در صورتی خیلی نزدیک شوید ممکن است دم یا پاهای اسب را از کادر خارج کنید که یکی از بزرگترین خطاها در زمان عکاسی از اسب میباشد.
16- عکاسی از اسبهای وحشی
در صورتی که به اسبهای وحشی و عکاسی از آنها علاقهمندید میتوانید مکانهایی که میتوانید آنها را ببینید را از طریق گوگل پیدا کنید. پس از اینکه توانستید یک لوکیشن با دسترسی عمومی پیدا کنید سعی کنید نهرها و رودخانههای نزدیک آن را در نقشه مشخص کنید. اسبها برای رفع عطش و خستگی معمولا به مکانهایی مراجعه میکنند که آب داشته باشد. از آنجایی که مطمئنا نمیتوانید به گله نزدیک شوید باید از یک لنز تله برای عکاسی استفاده کنید.
[relatedpost post=”125041″]
تمام نکاتی که در مورد عکاسی از اسبها یاد گرفتهاید را یکبار دیگر مرور کنید. کمی اسبها را تماشا کنید و پس از اینکه کمی از گله جدا شدند از آنها عکاسی کنید.
17- گوشها
سعی کنید زمانی از اسبها عکاسی کنید که گوشهایش رو به بالا باشد زیرا چنین عکسهایی زیباتر هستند. این حالت نشان میدهد که حیوان خوشحال است. خیلی از مالکان دوست ندارد عکسی از حیوان خودشان ببینند که گوشش رو به پائین است.
زمانی که گوشها رو به جلو قرار دارند ترکیب عکس خیلی زیباتر خواهد بود و به نظر میرسد که اسب اعتماد به نفس بیشتری دارد و کاملا راحت است.
برای اینکه اسب را وادار کنید گوشهای خودش را بالا بگیرد میتوانید از مالک آن کمک بخواهید و یا به آن خوراکی بدهید.
18- ارتباط شخصی
با مالک یا سوارکار اسب در مورد لحظات شخصیای که با اسب دارد و میخواهد شما از آنها عکاسی کند صحبت کنید. این لحظات میتوانند کارهای سادهای مثل برس کردن موهای اسب، غذا دادن به آن یا نوازش کردنش باشد. این لحظات برای عکاسی خیلی معنادار و زیبا هستند.
19- از فلاش استفاده نکنید
حتی در صورتی که نور کافی وجود ندارد و استفاده از فلاش باعث میشود تغییر بزرگی در عکسهای شما دیده شود، به هیچ وجه چنین ریسکی نکنید. اسبها فلاش را دوست ندارند و ممکن است از آن بترسند و در نهایت نتوانید عکسهای لازم را بگیرید و یا حتی اتفاقات بدتری رخ دهد.
20- به اطراف دقت کنید
به دقت محیطی که قرار است در آن عکاسی کنید را بررسی نمائید. ممکن است شرایط عکاسی اکشن برای شما فراهم باشد و یا وسایلی در صحنه وجود داشته باشند که شما بتوانید از آنها استفاده کنید. اما دقت داشته باشید که همیشه جنبه احتیاط را رعایت کنید و سلامتی خودتان و حیوان را در اولویت قرار دهید.
حیوان را به هیچ عنوان نترسانید. سعی کنید به او نشان دهید که قصد آسیب رساندن به او را ندارید. پس از اینکه یک اسب احساس امنیت کند، موقعیتهای زیادی را برای عکاسی در اختیار شما قرار میدهد.
21- دقیق و آرام باشید
عکاسهای حرفهای میدانند که در زمان عکاسی باید تقریبا نامرئی باشند تا حواس اسب و سوارکار آن پرت نشود. همیشه کمی از مسیر دورتر بایستید و در مواقعی که اسب به سمت شما حرکت میکند سعی کنید جای خودتان را تغییر دهید. از حالت سایلنت دوربین استفاده کنید تا حیوان را نترسانید. نیازی نیست که قوانین مربوط به عدم استفاده از فلاش را هم تکرار کنم، چون قبلا به صورت واضح گفتهام که به هیچ وجه نباید از فلاش استفاده کنید.
22- زمانبندی را فراموش نکنید
در صورتی که قرار است از مسابقه اسبدوانی عکاسی کنید باید برای تمام لحظات مهم برنامه داشته باشید. در این صورت دوربین شما از قبل آماده است و هیچ عکس مهمی را از دست نمیدهید. بهتر است از سوارکارها یا مربیان آنها کمک بخواهید و بپرسید با استفاده از چه چیزهایی میتوانید زیباییهای مسابقه را به نمایش بگذارید.
[relatedpost post=”125842″]
23- به رقبا احترام بگذارید
در صورتی که از عکاس دیگری هم خواسته شده است که از مسابقه عکاسی کند، شما نباید با او رقابت کنید. در این مورد شما بهتر است سوارکار خودتان را دنبال کنید و فقط از اسب او عکاسی کنید. این موضوع را حتما باید رعایت کنید و به جای رقابت کارهای او را زیر نظر داشته باشید تا نکاتی را از او یاد بگیرید.
24- پیچیدگیهای سبک را یاد بگیرید
کتابهای و مجلات زیادی در مورد عکاسی از اسب در سطح اینترنت وجود دارد ولی شما علاوه بر مطالعه به کار عملی نیز نیاز دارید تا بتوانید چشم خودتان را عادت دهید که در هر فاز چه واکنشی نشان دهد.