دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

5 روش برای عکاسی از سوژه‌های متحرک

تکنیک و ترفند
5 روش برای عکاسی از سوژه‌های متحرک

فریز کردن لحظه

یکی از تکنیک های مووینگ در عکاسی فریز کردن لحظه است. برای اینکه بتوانید حرکت سوژه را فریز کنید باید از تنظیمات ایزو و سرعت شاتر بالا استفاده کنید. برای اینکه سریعتر عکس موردنظر خود را بگیرید و خیلی هم معطل نشوید، دوربین را روی حالت اولویت شاتر قرار دهید تا خود دوربین براساس سرعت شاتر انتخابی شما، دیافراگم مناسب را انتخاب کند و نگران تنظیمات نوردهی نباشید. سرعت شاتر 1/1000 ثانیه به شما کمک می‌کند عکس‌های بسیار واضحی بگیرید اما در صورتی که احساس می‌کنید سوژه خیلی سریع است می‌توانید از سرعت شاتر بالاتر هم استفاده کنید. اکثر دوربین‌های DSLR مدرن تا 1/8000 ثانیه را پشتیبانی می‌کند. برای ایزو نیز بسته به شرایط نوری محیط مقداری بین 400 تا 1600 را انتخاب کنید.

آموزش تکنیک مووینگ در عکاسی

تمامی DSLRهای امروزی حالت عکاسی پی در پی دارند و به شما این امکان را می‌دهد که در عرض چند ثانیه، چندین عکس مختلف بگیرید. همچنین با توجه به پشتیبانی این دوربین‌ها از فوکوس پی در پی، مشکلی برای فوکوس روی سوژه‌ها متحرک نخواهید داشت. برای اینکه بتوانید با سرعت شاتر 1/500 ثانیه یا بیشتر عکاسی کنید، بهتر است یک لنز با دیافراگم کاملا باز داشته باشید. زمانبندی مناسب هم خیلی مهم است. در صورتی که منتظر بمانید تا در اوج حرکت کلید شاتر را فشار دهید، احتمالا هیچوقت نمی‌توانید عکس مناسبی بگیرید. سعی کنید اوج حرکت سوژه را پیش‌بینی کنید و چند صدم ثانیه قبل از اجرای حرکت کلید شاتر را فشار دهید.

تار کردن حرکت

تکنیک مووینگ در عکاسی

یکی دیگر از روش‌های خلاقانه برای ثبت حرکت در عکاسی این است که با استفاده از سرعت شاتر طولانی اجازه دهید سوژه‌ی متحرک تار شود. این روش برای مواقعی که می‌توانید سوژه تار شده را به خوبی از محیط جدا کنید خیلی کاربرد دارد. برای مثال می‌توانید از قطار در حال حرکتی که یک نفر به صورت ثابت کنار آن ایستاده است عکاسی کنید. سرعت شاتر انتخابی شما به این موضوع بستگی دارد که سوژه با چه سرعتی در حال حرکت است و شما به چه میزان تاری نیاز دارید. برای مثال برای عکاسی از قطاری که در حال ورود به ایستگاه است، سرعت شاتر 1/15 ثانیه کاملا مناسب است.

سوژه‌هایی مثل ماشین مسابقه که خیلی سریعتر حرکت می‌کنند هم با سرعت 1/125 ثانیه تار می‌شوند. از طرفی دیگر می‌توانید با سرعت شاتر 1 ثانیه یا بیشتر هم آب‌های روان را به صورت نرم شده به تصویر بکشید. در صورتی که می‌خواهید از این تکنیک مووینگ در عکاسی استفاده کنید از مقدار ایزو 100 تا 200 استفاده کنید. اگر در محیط‌های خیلی روشن هستید و عکاسی با سرعت شاتر طولانی کار خیلی سختی است از فیلتر ND یا پلاریزه استفاده کنید. این فیلترها مقدار نوری که به سنسور دوربین می‌رسد را کاهش می‌دهند.

عکاسی جامع

تکنیک Panning

عکاسی موشن

تکنیک پنینگ یکی دیگر از راه‌های فوق‌العاده برای انتقال حس حرکت به بیننده است. برای اجرای این تکنیک باید از یک سرعت شاتر بالا استفاده کنید و سوژه‌ی متحرک خود را دنبال کنید. در صورتی که این تکنیک را به خوبی اجرا کنید می‌توانید یک عکس واضح از سوژه بگیرید، در حالی که پس زمینه به صورت کامل تار است. احتمالا سوژه به صورت کامل واضح نباشد اما مقدار کمی تار بودن می‌تواند به انتقال احساس حرکت به بیننده کمک زیادی کند. سرعت شاتر 1/15 تا 1/30 ثانیه امکان عکاسی روی دست را به شما می‌دهد. اما برای استفاده از سرعت شاترهای آهسته‌تر احتمالا به گیمبال نیاز خواهید داشت. تا جای ممکن سعی کنید از مقدار ایزو کم استفاده کنید و در صورتی که نور خیلی زیاد است، فیلتر ND کمک زیادی به شما می‌کند.

زمانبندی و حرکت بدون لرزش دوربین برای اجرای این تکنیک ضوری است. قبل از اینکه کلید شاتر را رها کنید، سوژه را دنبال کنید و چند ثانیه پس از شنیدن صدای کلیک شاتر نیز این کار را ادامه دهید. برای جلوگیری از لرزش دوربین، کلید شاتر را به آرامی فشار دهید و در زمان دویدن به دنبال سوژه بالاتنه خود را به صورت کامل بچرخانید. این تکنیک به تمرین بسیار زیادی نیاز دارد و حتی افراد حرفه‌ای هم نمی‌توانند همیشه آن را به درستی اجرا کنند.

تکنیک عکاسی پنینگ؛ آموزش جامع روش عکاسی پنینگ

مقاله مرتبط: تکنیک عکاسی پنینگ؛ آموزش جامع روش عکاسی پنینگ

تکنیک زوم

تکنیک مووینگ در عکاسی

یکی دیگر از تکنیک های مووینگ در عکاسی که امروز قصد بررسی آن را داریم تکنیک زوم است. لنزهای زوم انعطاف‌پذیری خیلی زیادی دارند و به شما کمک می‌کنند سوژه‌ی تصویر را بزرگتر یا کوچک‌تر کنید. علاوه بر این با یک حرکت کوچک لنز زوم در طی مدت نوردهی می‌توانید تصاویر بسیار زیبایی خلق کنید. استفاده کردن یا نکردن از سه پایه به شما بستگی دارد اما برای اینکه تصاویر واضح‌تری داشته باشید، توصیه می‌شود حتما از این وسیله استفاده کنید. یکی از متداول‌ترین افکت‌های زوم کردن در زمان نوردهی ظاهر شدن خطوطی است که تمامی آن‌ها به وسط عکس منتهی می‌شوند.

شما می‌توانید از تکنیک زوم روی هر نوع سوژه‌ای استفاده کنید اما نورهای روشن روی یک پس زمینه تیره بهترین نتیجه را به شما خواهد داد. برای اجرای این تکنیک مووینگ در عکاسی باید از حداقل سرعت شاتر 1/30 ثانیه یا طولانی‌تر استفاده کنید. برای دست یافتن به نتایج جذاب‌تر هم می‌توانید از تمام محدوده کانونی لنز برای زوم کردن استفاده کنید. بسته به شرایط نوری محیط ممکن است نیاز باشد از یک دیافراگم خیلی بسته و تنظیمات ایزو پائین استفاده کنید.

آموزش عکاسی اقساطی

نقاشی با نور

تکنیک های مووینگ در عکاسی

به جای اینکه فقط فاصله کانونی لنز را تغییر دهید، سعی کنید در طول مدت نوردهی دوربین را به صورت کامل حرکت دهید. با این روش می‌توانید از اشیاء ثابت تصاویر خیلی زیبایی بگیرد. برخی از بهترین سوژه‌ها برای اجرای این تکنیک تابلوهای نئون و یا ساختمان‌ها هستند اما می‌توانید از گل‌ها یا شاخ و برگ درختان در نور روز هم عکس‌های خیلی خوبی بگیرید.

مقدار بلوری که در زمان گرفتن دوربین روی دست خواهید داشت معمولا برای این سبک عکس کافی است. همچنین می‌توانید برای داشتن افکت‌های هنری دوربین را از بالا به پایین یا از چپ به راست ببرید و یا آن را به صورت دایره‌وار بچرخانید. به یاد داشته باشید که نتایج حرکت دوربین معمولا غیرقابل پیشبینی است و به دلیل استفاده از سرعت شاتر طولانی باید مراقب تنظیمات نوردهی باشید.

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

1 دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط