دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

آموزش مرحله به مرحله گرفتن عکس پرسنلی با گوشی و دوربین؛ راهنمای جامع و کامل

تکنیک و ترفند
آموزش مرحله به مرحله گرفتن عکس پرسنلی با گوشی و دوربین؛ راهنمای جامع و کامل

عکس پرسنلی برای شناسایی افراد در مدارک رسمی ضروری است و باید پس‌زمینه‌ای ساده و نورپردازی مناسب داشته باشد. استفاده از دوربین با رزولوشن بالا، لنز پرتره، و تنظیم دقیق دیافراگم و ISO برای دستیابی به کیفیت بهتر توصیه می‌شود. در عکس پرسنلی، صورت باید بدون سایه و با نور متعادل باشد. سه‌پایه و تنظیم دقیق زاویه نیز می‌تواند به ثبت عکس دقیق‌تر کمک کند. همچنین استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش عکس برای اصلاحات نهایی مانند تنظیم نور و حذف ایرادات جزئی، اهمیت زیادی دارد.

یکی از کاربردی‌ترین انواع عکس‌ها که در فرایند استخدامی و کارهای مختلف اداری به‌کار می‌آید، عکس پرسنلی است. این مدل عکس با یک قاب‌بندی خاص، اندازه و شکل و شمایل مشخص گرفته می‌شود. رعایت قوانین مربوط به عکس پرسنلی مانند پس زمینه، زاویه قرار گرفتن، حالت صورت و حتی نورپردازی مناسب باعث شده تا هر شخصی نتواند به‌تنهایی این مدل عکس را تهیه کند و نیاز به مراجعه به آتلیه عکاسی داشته باشد. 

این مقاله به بررسی روش‌های گرفتن عکس پرسنلی با استفاده از گوشی موبایل و دوربین حرفه‌ای می‌پردازد. از آماده‌سازی مناسب تا تنظیمات و نکات فنی دوربین و نرم‌افزارهای ویرایش، همه مراحل به صورت دقیق و گام‌به‌گام توضیح داده می‌شوند.

اهمیت عکس پرسنلی

اهمیت عکس پرسنلی
عکس پرسنلی مهم‌ترین ابزار برای احراز هویت در مدارک رسمی مانند شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و ویزا است و باید چهره فرد بدون روتوش و آرایش خاص باشد.

در واقع می‌توان گفت عکس پرسنلی مهم‌ترین ابزار احراز هویت و شناسایی افراد است. تمام مدارک مهم مانند شناسنامه، کارت ملی و پاسپورت، بدون وجود عکس پرسنلی وجه قانونی ندارند و اولین مرحله شناسایی افراد بدون مراجعه به سامانه‌های هویتی، دیدن عکس پرسنلی درج شده روی مدارک شناسایی است. عکس پرسنلی جنبه زیبایی شناختی ندارد و معمولاً چهره عادی افراد از نمای روبرو با کمترین روتوش و آرایش است. از کاربردهای عکس پرسنلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • گواهینامه
  • پاسپورت
  • ویزا
  • مدارک دانشگاهی
  • انواع گواهی اشتغال و تحصیل
  • برای آزمون‌های استخدامی

آماده‌سازی برای عکس پرسنلی

آماده‌سازی برای عکس پرسنلی
یکی از تفاوت‌های عکس پرسنلی با پرتره و سلفی، رعایت استانداردهایی مانند پس‌زمینه ساده، نورپردازی مناسب و پوشش رسمی است که برای مدارک شناسایی ضروری است.

یکی از مشخصه‌های اصلی عکس پرسنلی و تفاوت آن با پرتره و عکس‌های سلفی، استانداردهایی است که هنگام گرفتن این عکس باید رعایت شود. از پس زمینه و نورپردازی مناسب گرفته تا لباس و پوششی که افراد باید در این عکس داشته باشند. اگر اولین بار است که برای گرفتن عکس پرسنلی مراجعه می‌کنید یا قصد دارید در خانه یک فضا و شرایط مناسب برای گرفتن این عکس فراهم کنید، ادامه این بخش را از دست ندهید. اصول اولیه آماده شدن برای گرفتن عکس پرسنلی به ترتیب زیر است.

انتخاب پس‌زمینه مناسب

ویژگی مشترکی که در تمام عکس‌های پرسنلی وجود دارد، پس زمینه ساده آنها است. احتمالاً دقت کرده‌اید که پس زمینه تمام عکس‌های پرسنلی سفید رنگ است. این پس زمینه هم میتواند از طریق یک بکگراند سفید رنگ ایجاد شده و یا با روتوش و ادیت، اضافه شود. برای این‌کار کافی است از یک دیوار سفید رنگ استفاده کنید یا با کمک پرده و حتی کاغذهای بزرگ، یک بکگراند ایجاد کنید.

در صورتی که فراهم کردن این پس زمینه برای شما ممکن نیست می‌توانید از پس زمینه‌های رنگ روشن دیگر مانند کرم رنگ استفاده کنید. زدگی، تغییر رنگ و حتی خرابی پس زمینه را هم می‌توانید در مرحله روتوش رفع کنید. فقط توجه داشته باشید که پس زمینه روشن، کار ادیت را برای شما سریع و آسان خواهد کرد.

نورپردازی مناسب

توجه به نور و استفاده مناسب از آن در نتیجه کار شما تاثیر بسزایی دارد. نورپردازی مناسب در واضح و دقیق بودن جزئیات چهره شخص موثر است و باید به آن توجه شود چرا که در عکس پرسنلی باید چهره شخص با کمترین تغییراتی ثبت شده باشد.

مناسب‌ترین نور برای عکاسی پرسنلی نور طبیعی و نور آفتاب است. اگر اتاق و یا محیطی در اختیار دارید که نور مستقیم آفتاب در طول روز در آن تابیده می‌شود، بهتر است فضای عکاسی خود را به آنجا منتقل کنید. اما اگر نور طبیعی هم در دسترس شما نیست، هیچ نگران نباشید چون با کمک نورهای مصنوعی هم می‌توان این مشکل را حل کرد.

یکی از بهترین تجهیزات نورپردازی برای گرفتن عکس پرسنلی، رینگ لایت است. رینگ لایت‌ها با داشتن نور سفید و قابلیت تنظیم رنگ و دمای نور، کار نورپردازی را برای شما راحت می‌کند. از آنجایی که عکس پرسنلی نیاز به نورپردازی ملایم دارد می‌توانید با تهیه رینگ لایت که در مدل‌های مختلف وجود دارد، از آن برای انواع عکاسی‌ها، تولید محتوا و حتی به‌عنوان چراغ مطالعه استفاده کنید.

رینگ لایت‌ها در مدل‌های سلفی و قابل نصب روی گوشی و دوربین تا مدل‌های هولدردار برای نصب گوشی وجود دارند. همچنین از سایر تجهیزات نورپردازی مانند پروژکتور LED هم می‌توانید برای نورپردازی عکس پرسنلی استفاده کنید. در آخر هم توجه کنید که نور مورد استفاده تمام صورت شخص را پوشش دهد و در هیچ قسمتی ایجاد سایه نکند. بهترین زاویه برای نورپردازی عکس پرسنلی از زاویه مقابل است.

لباس مناسب برای عکس پرسنلی

نکته مهمی که درباره گرفتن عکس پرسنلی باید به آن توجه کنید، نوع پوشش است. برای ادارات ایران و کلاً انواع کارت‌های شناسایی داخلی، پوشش خانم‌ها باید با حجاب کامل یعنی روسری و یا مقنعه تیره رنگ و بدون طرح باشد. البته استفاده از مقنعه مرسوم‌تر و رسمی‌تر است. برای آقایان هم بهتر است از پیراهن یقه‌دار استاندارد استفاده شود. همچنین پوشیدن پیراهن و لباس سفید رنگ برای عکس‌ پرسنلی آقایان مناسب نیست و معمولاً برای ادیت هم مشکلات زیادی را بوجود می‌آورد و به همین دلیل بهتر است لباس‌های رنگ تیره انتخاب شود.

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

عکس گرفتن با گوشی

عکس گرفتن با گوشی
در مواقعی که به دوربین حرفه‌ای دسترسی ندارید، با تنظیمات مناسب و استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس، می‌توانید به راحتی با گوشی همراه خود عکس پرسنلی بگیرید.

از آنجایی که دسترسی به دوربین حرفه‌ای برای همه افراد ممکن نیست و گاهی نیاز فوری به گرفتن عکس پرسنلی پیش می‌آید، در ادامه به تنظیمات و راهکاری‌هایی که می‌توانید از طریق آنها با گوشی همراه خود عکس پرسنلی بگیرید را ارائه می‌دهیم.

تنظیمات دوربین گوشی

خوشبختانه گرفتن عکس پرسنلی آن هم با گوشی کار سختی نیست. تنها نیاز است که شما پس زمینه ساده را فراهم کنید و در موقعیت و نور مناسب قرار بگیرید. از نظر تنظیمات ابتدا باید به این نکته توجه کنید که رزولوشن دوربین گوشی خود را روی بیشترین حالت و ابعاد 3:4 تنظیم کنید.

به هیچ عنوان از حالت پرتره و یا سایر فیلترهای زیبایی برای عکس پرسنلی استفاده نکنید، چون در حالت پرتره پس زمینه محو می‌شود و در دیگر فیلترها هم تغییرات زیادی در چهره شما ایجاد می‌شود که برای عکس پرسنلی مجاز و مناسب نیست. همچنین می‌توانید حالت HDR را برای رسیدن به نور بهتر تصویر فعال کنید. استفاده از فلاش دوربین هم ممنوع است چون باعث ایجاد هایلایت و سایه‌های نامتوازن در تصویر می‌شود.

انتخاب موقعیت و زاویه مناسب

برای رسیدن به زاویه مناسب بهتر است حتماً از یک سه پایه عکاسی استفاده کنید. برای گرفتن عکس پرسنلی با گوشی باید حتماً آن را در حالت عمودی روی هولدر قرار دهید. بهترین فاصله برای گرفتن عکس در حدود یک و نیم متری سوژه است و دوربین باید در راستای چشم و در زاویه مستقیم با صورت فرد قرار بگیرد. همچنین توجه داشته باشید که منبع نور یا به دور دوربین و یا بالا آن قرار داشته باشید. درصورت امکان می‌توانید از دو منبع نور در دوطرف چهره فرد استفاده کنید تا سایه‌ها را به‌طور کامل از بین ببرید.

استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس

استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف برای ویرایش نهایی عکس پرسنلی اهمیت زیادی دارد. این ابزار به شما در ایجاد یک پس زمینه ساده و رفع خطاهایی که در تصویر وجود دارد کمک می‌کند و می‌توانید با دست بازتری نقص‌های ایجاد شده بخاطر نورپردازی را حل کنید. فقط توجه داشته باشید که عکس پرسنلی باید کمترین ویرایش و ادیت را داشته باشد. از جمله ابزارها و اپلیکیشن‌های ویرایش عکس با گوشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیکس آرت (Picsart)
  • Adobe photoshop Express
  • Photoshop Lightroom
  • Fotor
  • PhotoDirector

یک نکته مهم درباره عکس پرسنلی با گوشی و دوربین این است که برای جلوگیری از اعوجاج چهره، به‌ویژه هنگام استفاده از گوشی، باید دوربین یا گوشی را در فاصله‌ای مناسب و هم‌سطح با چشم‌ها قرار دهید. گوشی‌ها به دلیل لنزهای زاویه باز ممکن است در فاصله نزدیک باعث کشیدگی یا تغییر شکل چهره شوند.

عکس گرفتن با دوربین حرفه‌ای

گرفتن عکس پرسنلی با دوربین حرفه‌ای به دلیل کیفیت بالای تصویر، تنظیمات دقیق، و امکان ویرایش بدون افت کیفیت، نتیجه‌ای بسیار بهتر و سریع‌تر از گوشی‌های هوشمند ارائه می‌دهد.

گرفتن عکس پرسنلی با دوربین یک نتیجه بسیار فوق‌العاده را برای شما خواهد داشت. مخصوصاً که دوربین‌ها کیفیت و کادربندی مناسب‌تری دارند و از طرف دیگر با ایجاد تنظیمات دقیق و مناسب می‌توان خیلی سریع‌تر به نتیجه دلخواه دست یافت. همچنین بخاطر کیفیت بالایی که دوربین‌های عکاسی دارند کار ویرایش عکس با آنها هم بدون افت کیفیت خواهد بود. در ادامه به بررسی تنظیمات مختلف برای عکاسی پرسنلی با دوربین حرفه‌ای می‌پردازیم.

تنظیمات دوربین عکاسی

برای گرفتن عکس پرسنلی با دوربین بهتر است از پایین‌ترین میزان ISO استفاده کنید تا نویز تصویر کاهش پیدا کند. سرعت شاتر برای این عکاسی باید روی سریعترین حالت خود باشد تا از ایجاد نویز و بلور در تصویر جلوگیری شود. همچنین برای دیافراگم هم می‌توانید آن را روی کوچکترین دریچه (بزرگترین اندازه f) قرار دهید.

لنز مناسب برای عکس پرسنلی

مناسب‌ترین لنز برای گرفتن عکس پرسنلی لنز پرتره است. استفاده از لنزهایی با فاصله کانونی 85 میلیمتری روی دوربین فول فریم می‌تواند به شما مناسب‌ترین حالت برای عکس پرسنلی را بدهد. از آنجایی که لنز زاویه باز نیاز به کراپ عکس دارد، بهتر است در صورت امکان از همان لنز پرتره برای عکاسی پرسنلی استفاده کنید.

استفاده از سه‌پایه و ریموت

نتیجه عکاسی پرسنلی به ثبات تصویر و نداشتن خطا در آن بسیار بستگی دارد. چه بخواهید از کسی عکس بگیرید و چه خود سوژه عکاسی پرسنلی باشید، استفاده از سه پایه و ریموت روند کاری شما را سرعت می‌بخشد و درصد خطا را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بهتر است دوربین را روی سه پایه در فاصله 1.5 متری از سوژه تنظیم کنید در حالتی که خود شخص هم فاصله تقریباً نیم متری با پس زمینه دارد. زاویه لنز باید نسبت به سوژه مستقیم باشد و در بین دو منبع نور از طرفین یا پایین‌تر و بین منبع نور تک قرار بگیرد. همچنین استفاده از ریموت برای کنترل بهتر در گرفتن عکس پرسنلی ضروری است.

مقایسه: عکس گرفتن با گوشی یا دوربین؟

عکس گرفتن با گوشی یا دوربین
انتخاب بین گرفتن عکس پرسنلی با گوشی یا دوربین به دسترسی و بودجه فرد بستگی دارد؛ دوربین کیفیت و تنظیمات بهتری ارائه می‌دهد، در حالی که گوشی به دلیل در دسترس بودن و استفاده آسان گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری است.

بسته به اینکه عکس گرفتن با کدام ابزار برای شما ممکن است، انتخاب بین عکس گرفتن با گوشی و یا دوربین متفاوت خواهد بود. مسلماً برای فردی که دوربین و تجهیزات حرفه‌ای دارد گرفتن عکس با این ابزار بهتر است. در حالیکه تهیه این تجهیزات برای سایر افراد میتواند گران تمام شود. در ادامه به بررسی مزایا و شباهت‌های استفاده از هرکدام اشاره می‌کنیم.

تفاوت‌ها و شباهت‌های کلیدی

تفاوت اصلی استفاده از گوشی و دوربین در کیفیت عکس آنها است. مسلماً استفاده از دوربین کار ویرایش و اعمال تنظیمات را برای افراد راحت‌تر می‌کند و تصویری حرفه‌ای‌تر را می‌دهد. با این‌حال از نظر شباهت هم می‌توان به ابعاد و امکان گرفتن عکس پرسنلی با هردو اشاره کرد.

مزایا و معایب هر روش

مزایای استفاده از گوشی برای گرفتن عکس پرسنلی در دسترس بودن، تنظیمات آسان و ویرایش سریع آن است. در حالیکه معایب آن را می‌توان نویز بیشتر تصویر، کیفیت پایین‌تر، محدودیت اعمال ویرایش حرفه‌ای و کراپ سنگین نام برد.

از مزایای دوربین هم می‌توان به تنظیمات گسترده، لنز و کیفیت مناسب و همچنین امکان ویرایش سنگین و حرفه‌ای نام برد. معایب استفاده از دوربین هم در دسترس نبودن آن و هزینه سنگین تهیه تجهیزات برای افراد عادی است.

نکات مهم در ویرایش نهایی عکس

نکات مهم در ویرایش نهایی عکس
برای ویرایش نهایی عکس پرسنلی، پس‌زمینه را ساده کنید، روشنایی و کنتراست را بهبود دهید، ابعاد 3:4 و فرمت JPEG را رعایت کنید و از روتوش بیش از حد چهره خودداری کنید.

برای ویرایش نهایی عکس پرسنلی باید به نکات خاصی توجه کنید. این نکات شامل موارد زیر هستند:

  1. پس‌زمینه باید ساده باشد پس حتماً پس زمینه اضافی مانند خطوط دیوار و طرح‌ها را روتوش کنید.
  2. روشنایی و کنتراست تصویر را که بخاطر نورپردازی ضعیف باعث ایجاد سایه شده، در مناسبترین حالت تنظیم کنید.
  3. ابعاد  3:4 و فرمت نهایی را که بهتر است JPEG باشد برای کاربردهای مختلف و چاپ تصویر رعایت کنید.
  4. از روتوش بیش از حد جزئیات چهره فرد بپرهیزید.

بهترین روش برای عکس پرسنلی

بهترین روش برای عکس پرسنلی

در انتهای این مقاله به جمع بندی نکات مهم و پیشنهاداتی برای افراد حرفه‌ای و مبتدی می‌پردازیم تا بتوانید خیلی راحت و سریع بتوانید یک فضای عالی برای گرفتن عکس پرسنلی فراهم کنید.

جمع‌بندی نکات مهم

جمع‌بندی نکات مهم
برای عکاسی پرسنلی با دوربین یا موبایل، از پس‌زمینه سفید، نورپردازی ملایم، سه‌پایه و ریموت، ابعاد 3:4 و زاویه مستقیم استفاده کنید و از خندیدن و تغییر در چهره پرهیز کنید.

نکات مهمی که برای عکاسی پرسنلی چه در استفاده از دوربین حرفه‌ای و چه گوشی موبایل باید در نظر داشته باشید به شرح زیر هستند.

  • حتماً یک پس زمینه ساده و سفید را برای عکاسی انتخاب کنید.
  • نورپردازی مناسب با استفاده از منابع نور ملایم و زاویه مناسب ایجاد کنید.
  • از سه پایه و ریموت برای ثبات بیشتر تصویر استفاده کنید.
  • ابعاد تصویر را روی 3:4 تنظیم کنید.
  • از زاویه مستقیم و تمام رخ عکس بگیرید.
  • از خندیدن و ایجاد تغییر در چهره خودداری کنید.

پیشنهادات برای افراد مبتدی و حرفه‌ای

پیشنهادات برای افراد مبتدی و حرفه‌ای
برای مبتدیان، استفاده از سه‌پایه و پس‌زمینه ساده، و کمک گرفتن از شخص دیگر برای تنظیم زاویه توصیه می‌شود. برای حرفه‌ای‌ها، استفاده از دو منبع نور، لنز پرتره، دیافراگم کوچک و سرعت شاتر بالا، به همراه دوربین Canon EOS R5 ایده‌آل است.

اگر یک شخص مبتدی هستید بهتر است هم در عکاسی با موبایل و هم در عکاسی با دوربین از یک سه پایه استفاده کنید. سه پایه کار شما را در حفظ ثبات تصویر و کاهش خطا راحت می‌کند. همچنین استفاده از پس زمینه ساده و رنگ روشن، کار ادیت را برای شما کمتر می‌کند و سریعتر به نتیجه مطلوب می‌رسید. در کنار این موارد می‌توانید از یک شخص دیگر برای رسیدن به زاویه بهتر هم کمک بگیرید.

افراد حرفه‌ای هم در نظر داشته باشند که استفاده از دو منبع نور در دو سمت سوژه با فاصله حدوداً یک و نیم متری و استفاده از لنز پرتره با کوچکترین دریچه دیافراگم و بالاترین سرعت شاتر، ایده‌آل‌ترین حالت برای عکاسی پرسنلی خواهد بود. همچنین دوربین پیشنهادی ما برای عکاسی پرسنلی دوربین Canon EOS R5 است.

اهمیت ویرایش و روتوش تصویر

افزایش کیفیت به وسیله روتوش

روتوش عکس در فتوشاپ یکی از مراحل کلیدی در افزایش کیفیت و جذابیت بصری تصاویر، به ویژه در روتوش چهره، محسوب می‌شود. این فرآیند به عکاسان و طراحان امکان می‌دهد که با دقت بالا عیوب ظاهری موجود در تصویر مانند لکه‌ها، ، تیرگی‌ها و سایر نواقص عکس را برطرف کنند. به خصوص در روتوش چهره، استفاده از ابزارهایی نظیر Healing Brush، Clone Stamp، Spot Healing Tool و Dodge & Burn، به کاربران اجازه می‌دهد که پوست را به حالتی صاف، درخشان و طبیعی درآورده و چهره‌ای بی‌نقص و جذاب ارائه دهند.

برای ارتقای چنین مهارت‌های حرفه‌ای، شرکت در یک دوره جامع فتوشاپ می‌تواند به یادگیری ابزارهای پیشرفته و تکنیک‌های دقیق روتوش کمک کند و فرصت مناسبی برای تبدیل شدن به یک ویرایشگر حرفه‌ای باشد. اکادمی نورنگار این زمینه را برای شما فراهم آورده است؛ شرکت در دوره حضوری فتوشاپ آکادمی نورنگار، امکان تمرین عملی و دریافت بازخورد مستقیم از متخصصان این حوزه را فراهم می‌کند، که گامی موثر در مسیر یادگیری و تسلط بر این مهارت کلیدی است.

آموزش عکاسی اقساطی

نتیجه گیری

در این مقاله یاد گرفتیم که چگونه می‌توانیم با هر دو ابزار گوشی و دوربین حرفه‌ای عکس پرسنلی با کیفیت بگیریم. همچنین ابزارها و تکنیک‌های ویرایش و نورپردازی نیز بررسی شد تا نتیجه نهایی حرفه‌ای و مطلوب باشد

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

8 دیدگاه
  • عباس راد گفت:

    مرسی فقط با این روش می‌توان عکس لاتاری کرگرفت

  • محسن گفت:

    سلام.
    وقتتون بخیر.
    ازچه برنامه ای برای ویرایش عکس(تبدیل عکس به ۳در۴)برای گوشی استفاده کنم.
    ممنون

    • پشتیبانی نورنگار گفت:

      سلام وقتتون بخیر
      می‌توانین از برنامه‌هایی مثل Adobe Lightroom، VSCO، Snapseed، Instasize، Canva و Pixlr استفاده کنین.
      همه این برنامه‌ها قابلیت ویرایش و تبدیل اندازه عکس را دارن .

  • امان گفت:

    بسیار عالی

    خدا قوت بخاطر این راهنمایی وکمک شما ،چون حدود صد و چهل دانش آموز در منطقه محروم جنوب کرمان دارم و نیاز است روی کارنامه تک تک آنها عکس پرسنلی وجود داشته باشد و ان شاالله با همین روش بی هزینه بتوانم کمکی به این بچه ها کرده باشم

    • نورنگار - آ.ف گفت:

      امیدواریم بتونیم کمکی کرده باشیم

    • محدثه نهاوندی گفت:

      بسیار عالی و مفید بود ممنونم ازتون

    • زهرا گفت:

      سلام و سپاس فراوان در پناه خدا باشید

    • fereshtehbabakzad گفت:

      سلام وقتتون بخیر ممنون از ثبت نظرتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط