دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

تکنیک زوم انفجاری در عکاسی

تکنیک و ترفند
تکنیک زوم انفجاری در عکاسی

راهنمای کامل برای تسلط بر تکنیک زوم انفجاری

اصولا هرچیزی که حرکت کند و به عنوان سوژه مد نظر شما باشد، در هنگام باز بودن شاتر دوربین عکاسی ، تار خواهد شد. این یک مفهوم عکاسی ساده است ، اما به  برخی از تکنیک های پیشرفته مانند panning همراه با حرکت منجر می گردد. اما وقتی سوژه حرکت نمی کند ، چه می شود؟ این جایی است که تکنیک زوم انفجاری وارد می شود.

با استفاده از تکنیک زوم انفجاری، لنز را در حالی که تصویر گرفته می شود زوم می کنید ، در نتیجه تاری ایجاد می شود که از مرکز تصویر به بیرون تابش می کند. عجیب به نظر می رسد؟ در اینجا نحوه تسلط بر تکنیک زوم انفجاری آورده شده است.

تکنیک زومینگ

عکاسی جامع

تکنیک زوم انفجاری چیست؟

عکاسی با تکنیک زوم انفجاری، که به عنوان عکاسی تار همراه با زوم نیز  شناخته می شود، تکنیکی عکاسی است که با لنزهای دارای قابلیت زوم (دارای حلقه زوم)، با بزرگنمایی یا خارج شدن از حالت زوم در زمان باز بودن شاتر به دست می آید.

این نوعی عکاسی با نوردهی طولانی است و با همان مهارت های عکاسی به سبک نقاشی با نور استفاده می کند. عکاسی با تکنیک زوم انفجاری بسیار آسان است ، اما مانند همه تکنیک های عکاسی ، مستلزم کمی وقت و تمرین است.

زومینگ در عکاسی

آنچه شما برای زوم انفجاری نیاز دارید

تکنیک زوم انفجاری به تجهیزات زیادی احتیاج ندارد ، اما شما به یک دوربین dslr یا بدون آینه به اضافه یک لنز با قابلیت زوم نیاز دارید. این روش بدون سه پایه قابل استفاده است اما سه پایه منجر به تاری یکنواخت تر می شود و معمولاً ترجیح داده می شود. این روش همچنین می تواند با فلاش همزمان با پرده دوم نیز استفاده شود ، اگرچه این اختیاری هست و به نظر و سلیقه عکاس بر می گردد.

تنظیمات دوربین برای ثبت کردن یک عکس با تکنیک زوم انفجاری

اولین و شاید مهمترین تنظیم دوربین برای ثبت کردن یک عکس با تکنیک زوم انفجاری، سرعت شاتر است. در هنگام بزرگنمایی لنز ، شاتر باید باز بماند یعنی باید سرعت های کم را انتخاب کنید. اگر خیلی سرعت زبالا باشد، تأثیر زیادی نخواهد گذاشت. معمولاً سرعت مناسب برای تکنیک زوم انفجاری بین 1 تا 4 ثانیه است. این تکنیک غالباً بسته به سرعت زوم کردن و میزان تأثیرگذاری مورد نظر، نیاز به کمی تست با سرعت شاتر های متفاوت دارد.

حالت اولویت شاتر را نیز فراموش نکنید! در مقاله های قبل به آن اشاره شده است. استفاده از حالت اولویت شاتر به شما این امکان را می دهد که فقط روی تنظیم سرعت شاتر (و گاهی اوقات ISO) تمرکز کنید. اگر هم حوصله خواندن کتاب های راهنما در این زمینه را ندارید، می توانید از تکنیک زوم انفجاری در حالت کامل دستی استفاده کنید. از دیافراگم و ISO استفاده کنید که میزان نوردهی را برای سرعت شاتر بین 1 تا 4 ثانیه متعادل می کند. سرعت شاتر طولانی تر معمولاً اجازه می دهد تا باISO های پایین، از بروز نویز جلوگیری کنید. خیلی نگران عمق میدان خود نباشید. تکنیک زوم انفجاری بخش اعظم تصویر را به هر حال تار می کند. به سادگی دیافراگمی را پیدا کنید که میزان نوردهی مناسب را با سرعت شاتر مورد نظر خود و ISO پایین، داشته باشد.

تنظیمات دوربین برای زومینگ

تنظیمات تکینک زوم انفجاری

تصویر را با لنز دوربین در بازترین زاویه دید (واید) تنظیم کنید و بتوانید تمام عناصر مورد نظر خود را در آن جای دهید. به خاطر داشته باشید که لبه های بیرونی از مرکز تار تر خواهد بود. تکنیک زوم انفجاری در عکاسی برای سوژه های بی جان بسیار کارآمد است. مراقب رنگ ها و الگوها باشید که با استفاده از این تکنیک نیز تقویت می شوند.

برای جلوه ای یکنواخت تر، دوربین خود را بر روی سه پایه تقرار دهید. سه پایه به نگه داشتن تاری در یک خط مستقیم و شروع از مرکز تصویر کمک می کند. اگر بر روی دست عکاسی می کنید ، ممکن است تاری ناشی از مرکز کاملاً مستقیم نباشد ، اما همین امر می تواند یک اثر خوب را نیز ایجاد کند. اگر تصمیم به استفاده از سه پایه ندارید ، باید به عنوان مثال با نگه داشتن آرنج خود روی میز ، روشی ثابت برای نگه داشتن دوربین پیدا کنید تا مبادا تاری ناخواسته ای ایجاد شود.

در مرحله بعدی ، برای تنظیم فوکوس بر روی سوژه مورد نظر، زوم کنید. اگر می خواهید در حین عکسبرداری فوکوس تغییر نکند ، از فوکوس خودکار استفاده کنید،  فقط مطمئن شوید که دوربین ثابت است و هم چنین سوژه تان جابجا نمی شود یا حرکت نمی کند، در غیر این صورت ممکن است تنظیماتی که برای فوکوس کرده اید، بهم بخورد. در صورتی که دوربین شما شامل این ویژگی ها می شود ، می توانید از دکمه قفل فوکوس نیز استفاده کنید.

اکنون ، به بزرگترین زاویه بزرگنمایی کنید یعنی از حالت زوم خارج شوید. شما اکنون آماده عکاسی هستید. دکمه شاتر را فشار داده و در حالی که پرده شاتر باز است ، زوم را به نرمی انجام دهید. در حالت ایده آل ، شما باید با سرعت یکنواخت زوم کنید ، سپس قبل از اینکه دوباره پرده شاتر بسته شود بزرگنمایی را متوقف کنید.

نگران نباشید اگر با اولین تلاش به نتیجه دلخواه تان نرسیدید کافی است کمی تمرین کنید تا به  تکنیک زوم انفجاری مسلط شوید. دوباره سعی کنید تا زمانی که بتوانید حرکت مورد نظرتان را با تکنیک زوم انفجاری به بهترین نحو ثبت کنید. همچنین ممکن است لازم باشد سرعت شاتر را کم کنید تا مقدار بیشتری از تار بودن را در اطراف عکس تان بدست آورید.

راه اندازی زومینگ

آموزش عکاسی اقساطی

تغییرات در تکنیک زوم انفجاری

مانند هر تکنیک خلاق ، بیش از یک راه برای استفاده از تکنیک زوم انفجاری وجود دارد. به جای زوم کردن ، آن را برعکس کرده و از حالت زوم خارج کنید. به یاد داشته باشید هنگام اتمام تنظیمات و بستن قاب مورد نظر، فوکوس را در موقعیتی که قرار خواهید گرفت قفل کنید. در این حالت ، شما فوکوس را در وسیع ترین زاویه تنظیم خواهید کرد.

به جای بزرگنمایی لنز دوربین، دوربین را بچرخانید و لنز را تا جایی که می توانید برای زوم باز نکنید. با این کار به یک اثر مارپیچ مانند می رسید که به زیبایی عکس تان نیز می افزاید. از آنجا که کل دوربین در حال حرکت است، شما ممکن است نتوانید یک مرکز عکس با وضوح خوب داشته باشید.

علاوه بر آن، در صورت نیاز می توانید مقداری نور  به کمک فلاش دوربین نیز اضافه کنید، به شرطی که مراقب باشید عکس تان از زیادی نیزان نور، نسوزد و از بین نرود.

اگرچه تکنیک زوم انفجاری ممکن است پیشرفته به نظر برسد ، اما واقعیت این است که  بسیار ساده است. با این وجود گرفتن عکس با تکنیک زوم انفجاری در دوربین، با یک حرکت ممکن است کمی تمرین بخواهد اما جلوه بسیار خوبی را برای شما به همراه دارد. از آنجا که با سوژه های ثابت بهتر کار می کند ، شما باید زمان کافی برای تمرین داشته باشید تا زمانی که عکسی درست با نتیجه دلخواه به ثبت برسانید.

zoom blur

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط