آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

نحوه‌ی عکاسی کلوز آپ از گل‌ها

تکنیک و ترفند
نحوه‌ی عکاسی کلوز آپ از گل‌ها

گل‌ها همیشه بهترین سوژه برای عکاسی خصوصاً عکاسی کلوز آپ و ماکرو هستند و هرگز از چشم نمی‌افتند. کتاب‌ها و مقالات زیادی برای عکاسی از گل‌ها نوشته و به نمایش عموم رسیده است. نورنگار نیز در این مقاله سعی کرده با اصول ساده‌ای عکاسی کلوز آپ از گل‌ها را آموزش دهد.

1. فراهم نمودن تجهیزات عکاسی ساده

برای عکاسی کلوز آپ از گل‌ها بهتر است از یک دوربین SLR استفاده کنید که بتوان تجهیزاتش را به راحتی تهیه کرد. دو لنز Canon 24-70mm f2.8 و Canon 70-200mm f2.8 نیز برای عکاسی کلوز آپ بسیار کارآمد و پرکاربرد می‌باشند.

2. تهیه‌ی Extension Tubes

این Extension Tubes ها فاصله گزارند. آن‌ها بین دوربین و لنز قرار می‌گیرند و بزرگ‌نمایی بیشتری برای عکاسی ماکرو در اختیار عکاس قرار می‌دهند. این Extension Tube ها در بازار با طول‌های متفاوتی در دو یا سه جفت به فروش می‌رسند. هر چه طول حلقه‌ بلند‌تر باشد، بیشتر می‌توانید به سوژه نزدیک شده و از فاصله‌ی کمتری عکاسی کنید.

البته می‌توانید از چند Extension Tubes باهم استفاده کنید تا بزرگ‌نمایی بیشتری در اختیار داشته باشید. هرچند،‌ به هر طریقی که از آن‌ها استفاده کنید، بزرگ‌نمایی جالبی به دست خواهید آورد.

پس با این Extension Tube ها فوکوس دقیق‌تر، وضوح بیشتر، بزرگ‌نمایی بهتر و عکس‌های ماکروی باکیفیت‌تری خواهید داشت.

3. جبران نوردهی

حین عکاسی کلوز آپ از گل‌ها ممکن است نیاز به تجهیزاتی برای نورپردازی داشته باشید. همچنین بسته به نور محیط و نورپردازی خود، باید از سرعت شاتر کمتری استفاده کنید و در صورت استفاده از سرعت شاتر کند، سه‌پایه ضروری می‌شود.

4. عمق میدان

شما با کنترل درست و دقیق عمق میدان می‌توانید عکس‌های ماکرو و کلوز آپ بهتر و باکیفیت‌تری از گل‌ها ثبت کنید. در تمام لنزها یک مقدار بیشینه و یک مقدار کمینه برای دیافراگم وجود دارد که با آن می‌توانید میزان عمق میدان را کنترل کنید. عمق میدان، میزان شارپ بودن موضوعات موجود در تصویر را تنظیم می‌کند. در یک لنز با محدوده دیافراگم f2.8 تا f22، شما می‌توانید با بیشینه‌ی دیافراگم عمق میدان کم و با کمینه‌ی دیافراگم یک عمق‌ میدان کامل و شارپنس سرتاسری در تصویر ایجاد کنید. در حقیقت با بیشینه‌ی دیافراگم این لنز می‌توانید پس‌زمینه‌ای تار ایجاد کرده و گل را در فوکوس کامل قرار دهید.

هرچند می‌توانید بالعکس این کار را نیز انجام دهید، یعنی با تار نمودن گل، پس‌زمینه‌ای شارپ ایجاد کنید تا جلوه‌ی دیگری به عکس ببخشید. همیشه برای عکاسی ماکرو به پس‌زمینه هم توجه کنید. بااینکه فاصله‌ی لنز با سوژه بسیار کم است و پس‌زمینه چندان دیده نمی‌شود، ولی کوچک‌ترین جزئیات نیز می‌توانند در عکس شما تأثیر بگذارند. پس از توجه به جزئیات پس‌زمینه غافل نشوید و به یاد داشته باشید، این جزئیات آن‌چنان‌که در عکس برجسته و پررنگ هستند، در منظره یاب دیده نمی‌شوند.

5. استفاده از تکنیک high-key در عکاسی کلوز آپ از گل‌ها

از ویژگی‌های یک عکس خوب، ترکیب‌بندی رنگی و نوری برجسته و زیبا است. در چنین عکس‌هایی عمداً از نوردهی خیلی زیاد استفاده شده و در پردازش ثانویه ویرایش شده‌اند. البته این عکس‌ها را با تصاویر پرکنتراست اشتباه نگیرید.

6. چگونه از تکنیک high-key استفاده کنیم؟

تکنیک high-key یکی از بهترین راهکار‌ها برای ثبت عکس‌های باکیفیت و چشم‌گیر است. این تکنیک در عکاسی پرتره و ماکرو کاربرد بالایی دارد. برای استفاده از این تکنیک باید از منابع نوری زیادی استفاده کنید. به یاد داشته باشید،‌ در تکنیک high-key نور باید زیاد ولی ملایم باشد.

برای ثبت عکس زیر از تکنیک high-key استفاده شده و نور سفید مایل به ارغوانی از روبه‌رو به پس‌زمینه‌ی سفید تابیده شده است.همچنین از طریق یک فلاش و با یک سافت باکس، از بالا و کمی متمایل به پشت گل نیز نورپردازی شده است.

عکاسی کلوز آپ از گل‌ها

حتی برای انتشار نور بیشتر، چند کاغذ طراحی نیز بین منبع نور و گل‌ها قرار داده شده است. علاوه بر آن، از دو رفلکتور در دو سمت گل‌ها استفاده شده تا حتی‌المقدور نور محیط زیاد شود. یک رفلکتور نیز در زیر گل‌ها قرار گرفته تا نور را از زیر روی سوژه منعکس کند. با وجود این نورپردازی تمام و کمال، تکنیک high-key به درستی در این عکس ایجاد شده است. البته برای جلوگیری از ظهور نور‌های اضافی یا سایه‌های مزاحم، از یک هود گلبرگی نیز استفاده شده است. شاید این عکس را بتوان یکی از بهترین مثال‌های عکاسی کلوز آپ با تکنیک high-key شمرد.

7. فوکوس و ترکیب‌ بندی

برای فوکوس باید تصمیم بگیرید که کدام بخش از گل‌ها بیشتر و کدام کمتر باید در فوکوس باشند و با استفاده از قانون یک‌سوم، محل سوژه‌ی اصلی را مشخص کنید. نوردهی را در هیستوگرام چک کنید و عمق میدان را با دیافراگم تنظیم کنید، سپس از گل‌ها با زاویه‌ی دقیق و موردنظری، عکس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
4 روز پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه