آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

آموزش عکاسی دندانپزشکی | صفر تا صد تکنیک‌ها و تجهیزات + ویدئو

تکنیک و ترفند
آموزش عکاسی دندانپزشکی | صفر تا صد تکنیک‌ها و تجهیزات + ویدئو

 در حقیقت عکاسی دندانپزشکی موجب می‌شود بیماران بتوانند آنچه دندانپزشک مشاهده می‌کند را به بهترین شکل ببینند و این مساله به درک درمان توصیه شده به آن‌ها کمک بیشتری خواهد کرد. عکاسی دندانپزشکی در عین سادگی نیاز به ابزار و تجهیزات خاص و رعایت چند نکته کلیدی دارد.

تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی دندانپزشکی

برای اینکه بتوانید تصاویر بهتری را برای عکاسی دندانپزشکی در اختیار داشته باشید به لوازم زیر نیاز خواهید داشت:

دوربین عکاسی

بدون شک اولین نیاز هر نوع عکاسی، یک دوربین عکاسی است که بتواند نیازهای آن کار را برطرف کند. شاید به این فکر کنید که امروزه روی کار آمدن تلفن‌های همراه نیاز به داشتن یک دوربین حرفه‌ای DSLR را برطرف کرده است. در حالیکه شاید در برخی از کارهای روزمره این موضوع برطرف شده باشد اما هنوز برای عکاسی‌های حرفه‌ای باید از دوربین حرفه‌ای‌تری استفاده کنید. به همین جهت، دوربینی که برای عکاسی دندانپزشکی نیاز خواهید داشت یک دوربین عکاسی حرفه‌ای است. امروزه دوربین‌های متنوعی در بازار موجود است که می‌توانید با توجه به میزان حرفه‌ای بودن خودتان در عکاسی یکی را انتخاب کنید. برخی مواردی که می‌تواند به شما در خرید دوربین عکاسی دندانپزشکی کمک کند شامل موارد زیر می‌شود:

  • سایز دوربین و وزن آن اهمیت بالایی دارد. بدون شک وزن سبک‎تر به روی سرعت کارتان تاثیرگذار خواهد بود.
  • قابلیت عکاسی در حالت‌های سفارشی مختلف از جمله مواردی است که می‌تواند به شما در گرفتن عکس‌های بهتر کمک کند.
  • در صورتیکه دوربین عکاسی با ریموت کار کند، کار شما راحت‌تر خواهد بود.
  • وجود تنظیمات دستی به شما کمک می‌کند فضای رنگ و وایت بالانس عکس را به دلخواه تنظیم کنید.
آموزش عکاسی دندانپزشکی

لنز

وجود یک لنز ماکرو برای عکاسی دندانپزشکی ضروری است. لنزهای ماکرو می‌توانند به شما کمک کنند تصایری از نمای بسیار نزدیک بگیرید بدون اینکه نیاز باشد دوربینتان را حرکت داده و به دندان‌ها خیلی نزدیک کنید. این کار تسلط شما را در امر عکاسی بالاتر می‌برد و می‌توانید با فاصله مناسب از مراجعه کننده بایستید و بهترین تصاویر را در اختیار داشته باشید. لنزهای ماکرو 90، 100 و 105 میلیمتری می‌توانند تا دو دندان را از زاویه نزدیک به تصویر بکشند. بنابراین بهترین گزینه‌های شما برای عکاسی دندانپزشکی محسوب می‌شوند.

قدرت بزرگنمایی لنز نیز موردیست که باید به آن توجه شود. تمامی لنزهای ماکرو بزرگنمایی یکسانی ندارند، شما باید لنز ماکرویی تهیه کنید که نسبت بزرگنمایی آن 1:1 است. این یعنی با حداقل فاصله فوکوس، که نزدیک‌ترین فاصله از لنز تا جسم (یا همان دندان) است، می‌توانی همچنان تصاویر واضحی بگیرید.

معرفی عکاسی پزشکی؛ چگونه عکاس پزشکی شویم؟

مقاله مرتبط: معرفی عکاسی پزشکی؛ چگونه عکاس پزشکی شویم؟

فلاش

در عکاسی دندانپزشکی از فلاش برای نورپردازی استفاده می‌شود و این طبیعیست که به این نور کمکی برای عکاسی نیاز باشد چرا که نور باید روی دندان بتابد تا ایرادات و حفره‌های روی آن را با شفافیت بیشتری نشان دهد. نوع فلاشی که در عکاسی دندانپزشکی استفاده می‌شود بسیار مهم است. معمولا فلاش‌های ماکرو برای عکاسی داخل دهان توصیه می‌شود. ساختار این نوع فلاش موجب می‌شود منبع نور در نزدیکی سوژه و لنز قرار بگیرد و در عین حال فاصله فلاش و شیء نیز حفظ شود. فلاش‌های حلقه‌ای که روی لنز نصب می‌شوند نیز برای این کار بسیار پرکاربرد هستند. رینگ لایت‌ها نیز از جمله تجهیزاتی هستند که می‌توانند گاهی در نقش فلاش برای عکاسی دندانپزشکی مورد استفاده قرار بگیرند اما کیفیتی که یک فلاش ماکرو دارد را نخواهند داشت.

فلاش‌های مناسب عکاسی دندانپزشکی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

  • فلاش حلقه‌ای: اگر می‌خواهید حین جراحی از مراحل کار عکس بگیرید، فلاش حلقه‌ای گزینه مناسب‌تر برایتان خواهد بود. کوچک بودن سایز این نوع فلاش و قرار گیری آن کنار لنز دوربین، به نوردهی بهتر و روشن کردن فضای داخل دهان حین جراحی کمک می‌کند.
  • فلاش دوتایی: از این مدل فلاش نیز می‌توان برای عکاسی دندانپزشکی حین جراحی استفاده کرد. اگرچه این نوع فلاش به اندازه فلاش حلقه‌ای جمع و جور نیست اما می‌نوان موقعیت آن را با استفاده از براکت به خوبی تنظیم کرد. در نظر داشته باشید از آنجایی که فلاش حلقه‌ای نور ثابت و مستقیمی روی دندان ایجاد می‌کند در برخی مواقع به دلیل براق بودن مینای دندان، استفاده از فلاش حلقه‌ای کارایی ندارد. این در حالیست که با تنظیم موقعیت و فاصله فلاش دوتایی، می‌توانید جزییات بیشتری را بدون بروز چنین مشکلی ثبت کنید.
  • فلاش اکسترنال: همیشه عکاسی دندانپزشکی قرار نیست از داخل دهان فرد ایجاد شود. در برخی مواقع نتیجه کار در چهره کلی افراد مشخص می‌شود. همانند زمانی که دندان را بلیچ می‌کنید یا ایرادات دندان‌های جلو را برطرف کرده و به زیباتر شدن لبخند فرد کمک می‌کنید. در چنین حالتی اگر بخواهید یک عکس پرتره از چهره کلی بیمار بگیرید، فلاش اکسترنال انتخاب مناسب‌تری برایتان خواهد بود.
آموزش عکاسی دندانپزشکی

سایر لوازم جانبی مورد نیا برای عکاسی دندانپزشکی

اصلی‌ترین تجهیزات  عکاسی که دندانپزشکی نیاز خواهید داشت مواردی هستند که به آن‌ها اشاره کردیم. اما در کنار آن‌ها چند وسیله جانبی کوچک است که وجود آن‌ها می‌تواند به شما در ثبت کردن تصاویر بهتر و واضح‌تر کمک خواهد کرد. از جمله مهم‌ترین آن‌ها آینه مخصوص دندانپزشکی است که با قرار گرفتن داخل دهان به گرفتن عکس از زوایای مختلف دندان‌ها کمک می‌کند. در نظر داشته باشید این ابزار چون نزدیک‌ترین ابزار به دهان و دندان فرد هستند حتما باید استریل شوند. پس به آن‌ها به چشم ابزار عکاسی نگاه نکنید بلکه همانند ابزار دندانپزشکی با آن‌ها برخورد کنید.

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

مزایای عکاسی دندانپزشکی با دوربین DSLR

ثبت کردن مراحل کار دندانپزشکی با یک دوربین حرفه‌ای از سه جنبه مزیت محسوب می‌شود:

  • به برقرار ارتباط با تیم آزمایشگاهی کمک می‌کند – در نظر داشته باشید آنچه شما بعنوان دندانپزشک از وضعیت دندان افراد می‌بینید با آنچه برای کسی توصیف می‌کنید متفاوت است. وقتی با یک دوربین حرفه‌ای از دندان فردی عکس می‌گیرید می‌توانید آن را با تیم آزمایشگاهی به اشتراک بذارید تا از وضعیت بیمار اطلاعات کامل‌تری کسب کنند. این مساله سرعت کار شما را بالاتر برده و همین مساله رضایت بیمار را نیز بیشتر خواهد کرد.
  • بیمار را از وضعیت دندان‌هایش مطلع می‌کند- شاید به این فکر کنید چه نیازی است بیمار از وضعیت دندان خود خبر داشته باشد؟ این در حالیست که وقتی او متوجه ایراد دندان خود شود بهتر و با منطق بیشتری می‌تواند درمان پیشنهادی شما را قبول کند. او می‌تواند دندان‌هایش را از زاویه دید یک پزشک ببیند و کاملا متوجه مشکلی که دارد بشود. بنابراین نیاز نیست شما به طور تئوری تشخیصتان را برای فرد توضیح دهید و در نهایت او متوجه صحبت‌هایتان نشود، بلکه با نشان دادن تصویر و کمی توضیحات مختصر بهتر می‌تواند او را به درمان ترغیب کنید.
  • نمونه کار از نتیجه کارهایی که انجام داده‌اید جمع می‌کنید- همانند هر شغل دیگری، دندانپزشک‌ها نیز نیاز به بازاریابی دارند و این روزها این بازاریابی با تصاویر همراه هستند. حتما تصاویر زیادی از قبل و بعد درمان‌های مختلف دندان دیده‌اید که برخی از آن‌ها کیفیت لازم برای ترغیب کردن افراد به مراجعه به آن پزشک را ندارند. این در حالیست که وقتی از مراحل درمان، قبل و بعد آن عکاسی حرفه‌ای و با کیفیتی داشته باشید نتیجه کار شما نیز با کیفیت بیشتری نمایش داده می‌شود و سایرین نیز با تماشای آن بیشتر به مراجعه به شما ترغیب خواهند شد. بنابراین عکاسی دندانپزشکی را از دید بازاریابی برای حرفه خود نیز در نظر بگیرید.
آموزش عکاسی دندانپزشکی

نکاتی که باید در عکاسی دندانپزشکی رعایت کنید

  • هر چه عکس بیشتری بگیرید نتیجه طبیعی‌تری بدست خواهید گرفت. بنابراین به اولین عکسی که می‌گیرید بسنده نکنید.
  • عکس‌های کامل از صورت و دندان‌ها را ابتدا بگیرید و سپس به سراغ جزییات و عکس‌های نزدیک‌تر بروید.
  • ممکن است آینه با قرار گرفتن در دهان، حین نفس کشیدن فرد، بخار بگیرد. برای اینکه بتوانید تصویر بهتری با استفاده از آینده بگیرید باید قبل از اینکه آن را داخل دهان فرد بگذارید کمی آن را زیر آب گرم قرار دهید.
  • آینه را در زوایای مختلف قرار دهید و عکس بگیرید تا نمونه‌های بیشتری برای انتخاب داشته باشید.

آموزش عکاسی اقساطی

سخن پایانی

آنچه امروزه در دنیای پزشکی نیز رخنه کرده و به یک نیاز اساسی تبدیل شده عکاسی حرفه‌ای است. عکاسی دندانپزشکی از جمله کارهاییست که به یک دندانپزشک نه تنها کمک می‌کند ارتباط بهتری با بیمار خود برقرار کند و مشکلات دندان او را با توضیحات تصویری بهتری به او بفهماند بلکه در ایجاد سایت، نمونه کار و بازاریابی دیجیتالی دندانپزشکی نیز به او کمک خواهد کرد. بخصوص در فضای دیجیتال امروزی که رقابت در همه چیز با تصاویر و به صورت اینترنتی ایجاد می‌شود.

ویدئو آموزش عکاسی دندانپزشکی ، صفر تا صد تکنیک‌ها و تجهیزات

در اخر ما یک ویدئو آموزش عکاسی دندانپزشکی برای شما تهیه کردیم این ویدئو با همکاری دندانپزشکانی که برای معرفی کار خود از عکاسی استفاده میکنند، ساخته شده است.

تیم تحریریه نورنگار

نویسنده : تیم تحریریه نورنگار

تیم ما متشکل از نویسندگان متخصصی است که اشتیاق زیادی به صنعت تصویربرداری دارند. هدف ما این است که به شما در درک بهتر عکاسی، ارتقای مهارت‌هایتان و الهام‌بخشیدن به خلق آثار هنریتان کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
عکس ژورنال چیست؟ تاریخچه پیدایش و انواع آن
4 روز پیش - زمان مطالعه : 10 دقیقه