نور خصوصیات مختلفی دارد، و با درک تفاوت آنها و استفاده از آنها به سلیقه خود، شما میتواند تصاویر بهتری با استفاده از جهت نور در عکاسی خلق کنید.
در این مقاله شما یاد میگیرید:
- چگونه جهت نور طبیعی را کنترل کنید
- چگونه می توان اثرات مختلف جهت نور را در پرترههای شما فهمید. نحوه ترکیب رنگهای سبک برای ایجاد عمق.
- چند روش پیشرفته، مانند استفاده از رفلکتورها یا پرچمها.
- نحوه تمرین با استفاده از تمرینات
لطفا در نظر داشته باشید که من به عنوان یک عکاس پرتره، از عکسهای پرتره به عنوان نمونه استفاده میکنم. با این حال، این دانش میتواند در هر نوع عکاسی کاربرد داشته باشد.
کار با نور طبیعی به معنای سازش نیست
بسیاری از مردم به شما میگویند که زمانی که با نور مصنوعی کار میکنید کنترل بیشتری روی موقعیتهای نورپردازی تصویرتان دارید. کار کردن با نور طبیعی توانایی شما برای کنترل جهت نور را تقریباً به صفر میرساند. به نظر من، این فرض نادرست بسیاری از عکاسان را به سمت تصاویر متوسط می برد. با بیان اینکه روشنایی ضعیف است، زیرا وقتی این عکس را گرفتند “این طور بود” قابل قبول نیست.
بنابراین قدم اول در کنترل نور طبیعی این است که با دقت زمان عکاسی خود را برنامه ریزی کنید. در مقالات پیشین ما در مورد اینکه چگونه کیفیت رنگ نور به زمان و آب و هوا در طول روز بستگی دارد صحبت کردیم. حال، بیایید بفهمیم که چگونه جهت نور در عکاسی در طول روز تغییر میکند و چگونه بر روی موقعیتهای نور پردازی در پرترههایمان تاثیر میگذارد.
نورپردازی از جلو
نورپردازی از جلو به نوری گفته میشود که مستقیماً جلوی سوژه شما قرار میگیرد(منبع نور باید در پشت شما و دوربین قرار بگیرد). موقعیت احتمالی اول وقتی سوژه شما با منبع نور رو به رو است(به عنوان مثال چهره در مقابل خورشید یا تنظیمات نور قرار میگیرد.) احتمال دیگر با نور منعکس شده است. مانند این تصویر، سوژه در سایه ایستاده بود، اما در مقابل او دیواری آفتابی روشن قرار داشت که نور خورشید را مستقیم بر صورتش منعکس می کرد.
مزایا: نورپردازی جلو معمولاً چهره سوژه شما را بدون سایه روشن می کند. ظاهری زیبا و متعادل ایجاد می کند، به همین دلیل این مجموعه در شاخههای مد و زیبایی بسیار محبوب است.
معایب: نبود سایه باعث کمبود عمق و درام خواهد شد.
نورپردازی 45 درجه
همانطور که از نامش پیداست، این به وضعیتی اطلاق می شود که نور از زاویه 45 درجه از بینی سوژه شما ناشی می شود. این نورپردازی در عکاسی پرتره بسیار محبوب است، که گاهی اوقات به آن نورپردازی رامبراند گفته می شود. با برخورداری از تابش نور خورشید از طلوع خورشید یا غروب خورشید، یا با قرار دادن سوژه در زاویه 45 درجه به یک پنجره، می توان به راحتی به آن دسترسی پیدا کرد.
مزایا: در این نورپردازی متوجه خواهید شد که چگونه نور صورت شما را به تدریج روشن می کند. ایجاد سایه تدریجی، در شکل هنری دو بعدی ما، سایهها معمولاً به شکل عمیق و تودهای هستند. به همین دلیل است که این مجموعه از نظر بیشتر بینندگان بسیار جذاب است.
معایب: اثر چشمگیر سایهها در قسمتهایی از چهره سوژه ممکن است برای داستان تصویری شما مناسب نباشد.
[relatedpost post=”155002″]
نورپردازی 90 درجه
همانطور که از نام آن پیداست، این به وضعیتی اشاره دارد که جهت نور در عکاسی از زاویه 90 درجه از بینی سوژه شما ناشی می شود.
می توان با تابش نور جانبی از طلوع خورشید یا غروب خورشید یا قرار دادن سوژه خود در زاویه 90 درجه به یک پنجره، دست یافتنی باشد.
مزایا: اثر بسیار دراماتیک، که تقریباً چشم پوشی از آن غیرممکن است.
معایب: این نورپردازی دراماتیک می تواند کمی بیش از حد دراماتیک باشد و با سوژه مناسب، این نورپردازی می تواند ترسناک باشد! البته همه به این بستگی دارد که می خواهید در داستان تصویری خود چه چیزی بیرون بیایید.
نور پس زمینه
این به وضعیتی مربوط می شود که جهت نور در عکاسی از پشت موضوع شما و در مقابل شما قرار می گیرد.
مزایا: نور پس زمینه باعث ایجادهایلایت در خطوط موضوع شما می شود و برخلاف روشنایی جلو، این حس عمق ایجاد می کند و جدایی واضحی بین سوژه و پس زمینه ایجاد می کند. مگر در مواردی که منبع نور بسیار کم نور باشد و کاملاً تحت تأثیر بدن سوژه شما قرار نگیرد، کار با نور پس زمینه شما را مجبور به ایجاد عکس می کند، زیرا این امر قرار گرفتن در معرض نور را کمی دشوارتر می کند. در اینجاست که امکان جابجایی از حالت خودکار دروبین کارآمد است. اگرچه بیان بیش از حد می تواند برای ایجاد پس زمینه سوخته یا ایجاد لنز فلر مفید باشد، قرار گرفتن در معرض نور بیش از حد معمولاً منجر به یک عکس ضد نور زیبا خواهد شد (مانند بالا)
معیاب: همانطور که گفته شد، این یکی مقابله با آن کمی دشوار تر است و بیشتر به خاموش کردن حالت اتوماتیک دوربین شما نیاز دارد، اما باز هم فرصتی عالی برای برخی از عکاسان خلاق است.
[relatedpost post=”156240″]
نورپردازی از بالا
این به وضعیتی مربوط می شود که نور مستقیماً از بالای سوژه شما مانند ظهر باشد.
مزایا: این نورپردازی به سبک اتاق بازجویی برای اکثر چهرهها تملق نخواهد داشت. نور از بالا به سایههای عمیق در چهره سوژه شما منجر می شود، پیشانی چشم را سایه می زند، و بینی به چانه سایه میاندازد. با این وجود می توان از آن به عنوان روشی برای ایجاد یک تصویر بسیار نمایشی استفاده کرد. گوردون هیو ویلیس، فیلمبردار برنده اسکار، یک کار پیشگامانه در فیلم “پدرخوانده” فرانسیس فورد کاپولا با ترکیبی از کم کاری و قرار دادن منبع روشنایی بالای چهره بازیگران انجام داد. او موفق شد از حس تاریک و اسرارآمیز این فیلم حمایت کند، زیرا مخاطب نتوانست بیشتر چشمها را در طول فیلم ببیند.
معایب: همانطور که گفته شد، هنگام تنظیم صحیح، این نورپردازی، می تواند به نتایج عالی و خلاقانه منجر شود. در غیر این صورت، سوژه شما به نظر خواهد رسید که قصد دارد به برخی از سؤالات سخت پاسخ دهد.
[relatedpost post=”156250″]
کنترل نور طبیعی
پایه: در ساده ترین شکل، کنترل نور طبیعی در برنامه ریزی اولویت دارد. زمان مناسب برای بیرون بودن را انتخاب کنید یا سوژه خود را به فضای داخلی بیاورید و از نوری نرم از پنجره استفاده کنید.
پیشرفته: شما می توانید با کمک رفلکتورها و یا پرچمها، نور طبیعی را تقریباً مانند کنترل نور مصنوعی کنترل کنید.
رفلکتورها برای پرتاب نور در چهره سوژه استفاده می شوند. به عنوان مثال، اگر با نور از بالا برخورد می کنید، می توانید با روشن کردن آنها با استفاده از یک بازتابنده، مشکل چشمان تیره را برطرف کنید. همچنین در صورت نیاز از نور با زاویه 45 یا 90 درجه می تواند در صورت لزوم قسمت تاریک صورت را روشن کند.
شما می توانید بازتاب رفلکتور استفاده شده برای برگشت نور به چهره این مرد را مشاهده کنید.
پرچم معمولاً قطعه ای از پارچه سیاه است که می توانید از آن برای مسدود کردن نور ناخواسته و ایجاد سایه استفاده کنید برای استفاده صحیح از یک پرچم، به شخصی یا چیزی که بتواند آن را نگه دارد، نیاز خواهید داشت. این روشی است که من از انواع پرچم در این زمینه استفاده می کنم. من از کلاه خود (که در دست چپم بود می توانم استفاده کنم)
تمرین 1: کریسمس (یا درست بعد از آن) بهترین زمان برای درخواست یک کمک است. دوست، اعضای خانواده یا حیوان خانگی مورد علاقه خود را بیاورید و آن را در جلوی پنجره قرار دهید. هنگام حرکت سوژه خود، مفاهیم تنظیم روشنایی جلو، عقب، 90 درجه و 45 درجه را تمرین کنید. تصاویر را بررسی کنید و درک عمیق تری از نحوه تأثیر نور بر روی پرتره شما داشته باشید.
تمرین 2: رفلکتورها برای استفاده موثر و سرگرم کننده عالی هستند. می توانید خودتان یک رفلکتور بخرید، یا یکی را با یک تکه مقوا کوچک و یک فویل آلومینیومی ساده تهیه کنید.