دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

پرده کروماکی چیست؟ آشنایی با انواع کاربرد پرده سبز

پرده کروماکی چیست؟ آشنایی با انواع کاربرد پرده سبز

پرده کروماکی، فون کروماکی یا پرده سبز یک پرده است که هنگامی عکاسی و فیلمبرداری در بک گراند صحنه قرار می‌گیرد و به سازندگان کمک می‌کند تا بعدا بتوانند افکت‌های دیجیتالی مختلف را به فیلم اضافه کنند و پس زمینه عکس را به دلخواه خود تغییر دهند. از پرده سبز برای تولید فیلم‌های علمی‌تخیلی، تولید محتوا، ضبط اخبار و برگزاری جلسات استفاده می‌شود.

یکی از چالش‌های بزرگ عکاس‌ها و فیلمبردارها، نداشتن لوکیشن مناسب برای گرفتن تصاویر است. پرده کروماکی، پرده سبز یا فون کروماکی، محصولی برای حل این مشکل بشمار می‌رود. با استفاده از رنگ سبز در استودیو کروماکی، می‌توانید ویرایش فیلم و عکس را با دقت بالایی انجام دهید. این رنگ در نرم‌افزارهای ویرایشگر از سوژه جدا شده و تصاویر و فیلم‌های دلخواه شما، با آن جایگزین می‌شود. در این مطلب درباره پرده کروماکی، کاربردها و نحوه استفاده از آن صحبت می‌کنیم.

پرده کروماکی چیست و چه کاربردی دارد؟

پرده کروماکی (پرده سبز یا فون کروماکی)، صفحه بزرگی است که هنگام عکاسی یا فیلمبرداری، در بک گراند صحنه قرار می‌گیرد. این پرده به سازندگان کمک می‌کند تا بعدا بتوانند افکت‌های دیجیتالی مختلف را به فیلم اضافه کنند و پس زمینه عکس را به دلخواه خود تغییر دهند. از پرده سبز برای تولید فیلم‌های علمی‌تخیلی، تولید محتوای آموزشی، ضبط اخبار، برگزاری جلسات و… استفاده می‌شود.

نکته مهم این است که کروماکی، اصطلاح فنی برای این شیوه ویرایش است. در واقع کروماکی، به معنای استفاده از اطلاعات رنگی برای انتخاب بخش‌هایی از تصاویر با رنگ‌های خاص و ایزوله کردن آن رنگ‌هاست؛ اما امروزه از این اصطلاح، برای معرفی پرده سبز هم استفاده می‌شود.

تاریخچه پرده کروماکی

پرده سبز سال‌هاست که در صنعت فیلم و تلویزیون به کار گرفته می‌شود. اولین کاربرد پرده سبز در دهه ۱۹۴۰ میلادی بود، اما محبوبیت آن در دهه‌های ۱۹۸۰ و با ورود کامپیوترهای گرافیکی به بازار، افزایش یافت.

یکی از اولین کاربردهای پرده کروماکی، در دهه‌های ۱۹۴۰ میلادی و برای افزودن جلوه‌های ویژه به فیلم‌ها  بود. در آن زمان بیشتر از بک گراند آبی‌رنگ ال ای دی استفاده می‌شد؛ اما به‌تدریج، تولیدکننده‌های فیلم و سریال فهمیدند که رنگ سبز برای کروماکی انتخاب بهتری است. اولین کاربرد پرده‌های سبزرنگ، در سال ۱۹۵۰ و هنگام فیلم‌برداری «ده فرمان» بود.

در دهه‌های ۱۹۸۰ و هم‌زمان با ورود کامپیوترهای گرافیکی به بازار، پرده‌های سبز محبوبیت بیشتری کسب کردند. این کامپیوترها به فیلمسازها اجازه ایجاد جلوه‌های ویژه پیچیده و واقعی‌تر و همچنین ترکیب تصاویر را می‌دادند. از پرده سبز در ساخت فیلم‌هایی مثل «پارک ژوراسیک» و «جنگ ستارگان» به‌وفور استفاده شده است.

تصورش را بکنید تمام یک فیلم سینمایی تاریخی اکشن را با آن تصاویر اغوا کننده و نفس‌بر در یک استودیو چند صدمتری بسازند! صخره‌ای که بازیگر اصلی از آن با مشقت در حال بالارفتن است غیرواقعی‌ست و یک هیولای غیرواقعی در یک وضعیت آخرالزمانی غیرواقعی به کاراکتر حمله می‌کند. همه اینها با پرده سبز و یک ادیتور حرفه‌ای اتفاق می‌افتند.

پرده کروماکی
پرده کروماکی، که از دهه ۱۹۴۰ برای جایگزینی پس‌زمینه در فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌شود و به ابزاری قدرتمند برای خلق جلوه‌های ویژه بدل شد.

آموزش تولید محتوای ویدئویی و تدوین

پرده سبز در سینما چگونه کار می کند

برای استفاده از پرده سبز، رنگ سبز موجود در بک گراند تصویر، با رنگ، تصویر یا ویدئو جدیدی جایگزین می‌شود. استفاده از این تکنیک در سینما به این علت کاربرد زیادی دارد که به کمک آن می‌توان مکان‌های غیرواقعی و غیرقابل‌دسترس را (تاریخی، تخیلی، دنیای آینده) برای مخاطبان به تصویر کشید.

بعد از فیلم‌برداری روی پرده سبز در استودیو کروماکی، بک گراند جدیدی (مثلا یک عکس) روی تصویر سوژه قرار داده می‌شود. سپس رنگ  پرده کروماکی (معمولا سبز) ایزوله و نامرئی می‌شود. این کار باعث می‌شود بک گراند جدید، پشت سوژه قرار بگیرد. بعد از این کار، ادیتور می‌تواند جلوه‌های ویژه پیچیده‌تر یا متحرک مثل دود، آتش، باران و غیره را هم به بک گراند اضافه کند.

پرده سبز در فیلمسازی
پرده سبز تکنیکی در فیلمسازی است که با جایگزینی رنگ سبز پس‌زمینه با تصاویر یا ویدئوهای جدید، امکان خلق مکان‌های غیرواقعی را فراهم می‌کند.

اهمیت پرده سبز برای تولید محتوا

بعد از فعالان صنعت فیلم‌سازی، افراد و شرکت‌هایی که در حوزه تولید محتوا فعالیت می‌کنند، بیشترین استفاده را از پرده سبز می‌کنند. فروشگاه‌های آنلاین، یوتیوبرها، بلاگرهای اینستاگرام، برگزارکننده‌های لایوهای آموزشی و شرکت‌هایی که با برگزاری وبینار و ویدئوهای آموزشی، قصد افزایش مخاطب و فروش دارند، ازجمله این گروه‌ها هستند.

پرده سبز این امکان را به افراد می‌دهد تا در خانه به‌وسیله آن یک استودیو درست کنند و بک‌گراند های مختلفی در ادیت ویدیوها، در بک تصویر قرار دهند. این ایجاد تنوع در تولید محتوا به افراد کمک می‌کند تا محتواهایشان در دید مخاطب جذاب تر به‌نظر برسد و جای مانور وسیع‌تری به آنها می‌بخشد.

نحوه تصویربرداری با پرده کروماکی

برای تصویربرداری با پرده کروماکی، نکات زیر را رعایت کنید:

  • سطوح سبز را حذف کنید: برای اینکه بتوانید از کروماکی استفاده کنید، باید هر رنگ سبزی را از صحنه حذف کنید، وگرنه هنگام ادیت، نامرئی خواهند شد. همچنین اجسامی که نور سبز را انعکاس می‌دهند نیز باید از صحنه حذف شوند.
  • به تصویر عمق بدهید: برای اینکه بتوانید تصویر کاملی از سوژه بگیرید، باید دوربین را در فاصله مناسب قرار دهید. همچنین فاصله سوژه تا پرده سبز، باید کافی (معمولا ۲متر) باشد. بسته به نوع لنز، برای یک تصویر تمام‌قد، عمق ۷ تا ۹متری کافی است.
  • برای نمایش سوژه به‌صورت تمام‌قد، فون کروماکی باید تا پایین پای سوژه و روی زمین ادامه داشته باشد.
فیلم برداری با پرده سبز
نکات کلیدی برای تصویربرداری با پرده کروماکی: حذف سبزها، ایجاد عمق و فون کامل است.

روش صحیح نورپردازی استودیو کروماکی

برای نورپردازی استودیو، از نورهای یکنواخت و نرم استفاده کنید تا بافت یکنواختی ایجاد شود. هرچه نورپردازی یکنواخت‌تر باشد، ادیت تصویر در آینده راحت‌تر خواهد بود. علاوه بر نورپردازی، دقت کنید که صفحه سبز تا حد امکان تمیز و بدون رنگ‌های اضافی و چروک باشد تا طیف رنگی نهایی، ثابت شود.

نورپردازی خود پرده سبز، باید جدا از سوژه انجام شود. این کار باعث جلوگیری از ایجاد سایه سوژه روی بک‌گراند و تابش نور سبز روی او می‌شود.

نورپردازی روی پرده سبز
نورپردازی یکنواخت و بدون سایه روی پرده سبز و سوژه، کلید نورپردازی صحیح استودیو کروماکی است.
راهنمای خرید پرده سبز؛ بهترین پرده کروماکی برای تولید محتوا

مقاله مرتبط: راهنمای خرید پرده سبز؛ بهترین پرده کروماکی برای تولید محتوا

چرا رنگ پرده کروماکی سبز است؟ (علت استفاده از رنگ سبز در پرده کروماکی)

برای استفاده از تکنیک‌های کروماکی، رنگ بک گراند باید متفاوت با سوژه (رنگ پوست، لباس و آرایش) باشد. رنگ سبز، از تناژ رنگی پوست خیلی دور است و در نتیجه، امکان ازبین‌رفتن رنگ‌های پوست در ادیت، کم می‌شود. یکی دیگر از دلایل انتخاب رنگ سبز برای پرده کروماکی، این بود که پوشیدن لباس‌هایی با رنگ سبز نئونی چندان معمول نیست و در نتیجه، ادیت راحت‌تر انجام می‌شود.

استفاده از پرده سبز در عکاسی
رنگ پرده کروماکی سبز است چون که به دلیل تمایز زیاد با رنگ پوست و لباس، در حذف و جایگزینی در فرآیند کروماکی ایده‌آل است و به ندرت در لباس‌ها استفاده می‌شود.

بطورکلی تناژ رنگ سبز به‌گونه ای است که به‌راحتی از تصاویر و اشیا جدا می‌شود؛ در نتیجه در ادیت، ادیتور این امکان را دارد تا هر بک‌گراندی را به آسانی جایگزین آن سازد و رنگ سبز بیش از هر رنگ دیگری با دستان ادیتور سازگار است.

تفاوت پرده سبز با پرده آبی چیست؟

البته هم رنگ سبز و هم رنگ آبی، مزیت‌ها و ویژگی‌هایی دارند که با بررسی آنها می‌توان به تفاوت پرده سبز و پرده آبی پی برد. برخی از این مزیت و تفاوت‌ها عبارت‌اند از:

  • مزایای رنگ سبز: این رنگ برای فیلمبرداری با دوربین‌های دیجیتال امروزی مناسب‌تر است؛ زیرا این دوربین‌ها حساسیت بیشتری نسبت به این رنگ دارند و نتیجه نهایی ادیت، تمیزتر از کار در می‌آید. علاوه‌براین، رنگ سبز نیاز به نورپردازی کمتری دارد و در نور روز هم  بهتر عمل می‌کند. اما ممکن است گاهی به‌خصوص در فیلمبرداری از کاراکتر با موی بلوند، کمی ریزش رنگ روی سوژه (Color Spill) اتفاق بیافتد.
  • مزایای رنگ آبی: با استفاده از رنگ آبی، لبه‌های سوژه بعد از ادیت تمیزتر هستند و ریزش رنگ کمتر پیش می‌آید. رنگ آبی برای فیلمبرداری شب مناسب‌تر است، ولی نیاز به نورپردازی بیشتری دارد.
پرده سبز برای فیلمبرداری
پرده سبز برای فیلمبرداری با دوربین‌های دیجیتال امروزی ایده‌آل‌تر است، نور کمتری نیاز دارد و در نور روز بهتر عمل می‌کند، در حالی که پرده آبی لبه‌های تمیزتری را در ادیت ارائه می‌دهد و برای فیلمبرداری شب مناسب‌تر است، اما به نورپردازی بیشتری نیاز دارد.

معرفی نرم‌افزارهای ویرایش برای کار با کروماکی

در حال حاضر نرم‌افزارهای گرافیکی بسیاری از مبتدی تا حرفه‌ای وجود دارند که با آنها می‌توان پرده کروماکی را ادیت کرد. برخی از مهم‌ترین نرم‌افزارهای کروماکی عبارت‌اند از:

  • Movavi Video Editor
  • Adobe After Effects
  • Light Works
  • Power Director
  • Adobe Premiere Pro
  • Shotcut
  • Final Cut Pro
  • iMovie
  • Filmora
  • HitFilm Pro

مزایا و معایب استفاده از پرده سبز

کمی بالاتر درباره مزایای پرده سبز و پرده آبی صحبت کردیم. در این قسمت قصد داریم درباره مزایا و معایب استفاده از پرده سبز صحبت کنیم. مزایای پرده سبز عبارت‌اند از:

  • جذاب‌تر شدن تصویر نهایی برای مخاطبان
  • امکان ایجاد تصاویری که خیالی هستند یا تولید آن‌ها در دنیای واقعی هزینه‌بر است.
  • افزایش امنیت بازیگران به دلیل تصویربرداری داخل استودیو
  • امکان قراردادن بازیگران در یک صحنه، حتی با وجود هم‌زمان نبودن تصویربرداری سکانس‌های آن‌ها

معایب فون سبز کروماکی عبارت‌اند از:

  • امکان مصنوعی شدن نتیجه نهایی در صورت نورپردازی اشتباه
  • نیاز به صرف هزینه و زمان برای راه‌اندازی صحنه و نورپردازی
  • امکان ایجاد نقص در تصویر نهایی به دلیل وجود رنگ سبز تصادفی در صحنه
  • امکان ایجاد سایه در صورت تصویربرداری با نورپردازی نامناسب
هرچیزی که برای خرید فون عکاسی باید بدانید

مقاله مرتبط: هرچیزی که برای خرید فون عکاسی باید بدانید

آموزش عکاسی اقساطی

راهنمای خرید پرده سبز

برای خرید پرده سبز، به جنس، رنگ و اندازه آن دقت کنید! در جدول زیر نکات مهمی را برای خرید پرده سبز عنوان کرده‌ایم.

جنس• مخمل
• مخمل شطرنجی
• کتان
• برزنت
• کرباس
• موسلین
• وینیل
• پلی‌استر
اندازهاندازه پرده سبز باید با فضای مکان تصویربرداری و اندازه سوژه متناسب باشد. برای تصویربرداری از سوژه انسان و به‌صورت تمام‌قد، پرده سبز باید بزرگ‌تر از تصویربرداری از محصولات باشد.
رنگرنگ پرده سبز، باید باکیفیت و عاری از لکه و کثیفی باشد. بسته به نیاز، می‌توانید علاوه بر سبز کروماکی، از پرده‌های کروماکی آبی، قرمز، طوسی یا سفید نیز استفاده کنید.
قابلیت حملدرصورتی‌که قرار است پرده سبز را جابجا کنید، بهتر است محصولات تاشو را خریداری کنید.

کلام آخر

پرده کروماکی باید کیفیت ساخت بالایی داشته باشد، زود چروک یا کثیف نشود و ترجیحا وزن کمی داشته باشد. توجه به این نکات هنگام خرید پرده سبز، به شما کمک می‌کند تا بتوانید عکس و فیلم‌های باکیفیتی بگیرید و بدون مشکل، آن‌ها را ادیت کنید. برای خرید پرده کروماکی، می‌توانید به فروشگاه آنلاین نورنگار مراجعه کنید. همچنین برای دریافت راهنمایی خرید، می‌توانید با کارشناس‌های ما تماس بگیرید.

شیدا ندایی

نویسنده : شیدا ندایی

عکاسی و ترجمه، دو بال پرواز من برای به تصویر کشیدن دنیای ذهنم هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط