دسته بندی محصولات

  • عکاسی

  • فیلمبرداری

  • نورپردازی

  • تجهیزات صدا

  • لوازم جانبی

  • لوازم جانبی موبایل

  • محصولات دست دوم

  • محصولات آموزشی

لوازم جانبی دوربین

(همه محصولات)

چطور یک عکس پرتره هنری بگیریم؟

تکنیک و ترفند
چطور یک عکس پرتره هنری بگیریم؟

همچنین الگوهایی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند عکس هنری خودتان را خلق کنید. برخی از این الگوها شامل ژست، بیان و نور می‌باشند که باعث زیبایی تصاویر شما می‌شوند. قبل از اینکه این الگوها را برای عکاسی پرتره هنری بررسی کنیم اجازه دهید عناصری که یک پرتره خوب را تشکیل می‌دهند با هم بررسی کنیم.

پیشنهاد : جهت آموزشهای بیشتر به سایت آموزش عکاسی  مراجعه کنید .

چطور یک عکس پرتره هنری خواهد شد؟

به صورت کلی در عکس پرتره حداقل یک نفر وجود دارد که صورت او ممکن است نمایش داده شود یا نه. ظاهر سوژه را می‌توانید با میکاپ، سایه یا یک شئ دیگر بپوشانید. همچنین سر آن‌ها می‌تواند در جهت مخالف چرخیده باشد و یا کلا در عکس دیده نشود. برخی عکاس‌ها قسمت‌هایی از صورت سوژه را در نرم‌افزارهای ادیت حذف می‌کنند تا توانایی‌های ویرایش عکس خودشان را تقویت کنند یا عکس‌های پرتره سورئالی بگیرند.

عکاسی پرتره هنری

یک مرز باریک بین عکاسی پرتره و عکاسی پرتره هنری وجود دارد.

در صورتی که می‌خواهید یک عکس پرتره هنری بگیرید می‌توانید به هر شکلی که دوست دارید آن را نامگذاری کنید. در صورتی که می‌توانید عکس خودتان را در یک گالری هنری به نمایش بگذارید پس عکس شما نیز هنری است. در صورتی هم که عکس خودتان را به دقت برنامه‌ریزی کرده‌اید و یک مفهوم خیلی خاص را دنبال کرده‌اید هم عکس شما هنری است.

همانطور که مشاهده می‌کنید هیچ محدودیتی در این سبک وجود ندارد. با این وجود چند الگو وجود دارد که در محبوب‌ترین عکس‌های پرتره هنری دیده شده است. پس از اینکه با این الگوها آشنا شدید غریزه شما در زمینه عکاسی فاین آرت تقویت خواهد شد و می‌توانید زیباترین پرتره‌های ممکن را بگیرید.

[relatedpost post = “118658”]

استفاده از پس زمینه‌های کلاسیک برای برجسته کردن سوژه

اغلب اوقات برای عکاسی پرتره هنری از پس زمینه‌های خیلی ساده‌ای استفاده‌ می‌شود که باعث برجسته کردن سوژه می‌شود. استفاده از یک پس زمینه خیلی ساده تمامی جزئیات سوژه شما مثل بافت پوست، لباس و اشیائی که در دست دارند را تقویت می‌کند.

در بسیاری از عکس های پرتره هنری از پس زمینه مشکی استفاده می‌شود. این نوع پس زمینه باعث ایجاد توهم عمق می‌شود و بیننده را وادار می‌کند روی سوژه تمرکز کند.

عکس پرتره هنری

در صورتی که پس زمینه‌های تیره را دوست ندارید می‌توانید به جای آن از رنگ‌های خنثی استفاده کنید. سو برایس که یکی از محبوب‌ترین عکاس‌های پرتره فاین آرت است معمولا از پس زمینه‌های بژ و خاکستری برای عکس‌های خودش استفاده می‌کند.

4 ژست هنری برای عکاسی پرتره

در عکس‌های پرتره معمولا از سوژه‌هایی استفاده شده است که ژست‌های خیلی زیبا و در عین حال طبیعی‌ای دارند. در ادامه با چهار ژست مختلف آشنا خواهید شد که به کارهای شما زیبایی می‌بخشند و باعث می‌شوند مدل‌های شما احساس راحتی کنند:

  • شانه‌های افتاده: از این ژست که معمولا در عکاسی مد استفاده می‌شود برای ایجاد ظاهری آرام و در عین حال خوش استیل استفاده می‌شود. شانه‌های افتاده باعث ایجاد خطوط صافی می‌شوند که چشم بیننده را به سمت سوژه هدایت می‌کنند.
  • ایجاد فضا بین اندام‌ها: در صورتی که دست‌ها و پاهای سوژه روی هم قرار بگیرند باعث می‌شوند که سوژه ناراحت به نظر برسد. به جای اینکه از سوژه بخواهید محکم و استوار جلوی دوربین قرار بگیرد اجازه دهید که راحت باشد. خلق این فضای فیزیکی باعث می‌شود مدل خیلی زیباتر و ظریف‌تر دیده شود و شما هم خطوط و خمیدگی‌های زیادی برای کار کردن در اختیار داشته باشید و کادربندی شما هم از لحاظ بصری زیباتر باشد.
  • استفاده از دست‌ها برای داستان‌سرایی: شما می‌توانید به جای استفاده از صورت سوژه از دست‌های او برای داستان گفتن استفاده کنید. عکاسی پرتره هنری سرشار از جزئیات ریز است. بنابراین مطمئن شوید که از آن‌ها در عکس‌های خودتان استفاده می‌کنید.
  • کج کردن سر به سمت عقب: این ژست یادآور قوها و بالرین‌ها است. کمی خم کردن سر رو به عقب باعث می‌شود گردن سوژه بلندتر دیده شود و فضای زیادی در اطراف آن دیده شود و شکل بیشتری به بدن آن‌ها داده می‌شود. این موضوع باعث می‌شود یک سوژه خیلی خوب برای عکاسی پرتره هنری داشته باشید.

ایجاد حس راحتی در مدل

عکاسی پرتره هنری

در نظر داشته باشید که تمام ژست‌ها و حالت‌های چهره برای همه مدل‌ها کاربرد ندارند. چیزی که باعث می‌شود یک مدل زیبا به نظر برسد ممکن است باعث شود برای مدل دیگر کاربرد نداشته باشد. برای جلوگیری از سوء تفاهم‌های غیر ضروری قبل از هر چیز با مدل خودتان آشنا شوید.

قبل از شروع جلسه عکاسی یک جلسه کوتاه با تیم خودتان داشته باشید. در صورتی که آن‌ها تازه‌کار هستند به آن‌ها کمک کنید خیالشان بابت مهارت‌های ژست‌گیری خودشان راحت شود و ژست‌هایی را پیدا کنند که زیباتر دیده می‌شوند. آن‌ها را با ژست‌هایی آشنا کنید که دوست دارید (ارجاع بصری کمک زیادی به این پروسه می‌کند) و نظر صادقانه‌ی آن‌ها را بپرسید. در صورتی که با یک ژست خاص راحت نیستند سریعا آن را فراموش کنید.

از Motion Blur (تاری ناشی از حرکت) نترسید

راهنمای عکاسی پرتره فاین آرت

به صورت کلی Motion Blur یا تاری ناشی از حرکت چیزی است که به دلایل مشخصی خیلی از عکاس‌های پرتره سعی می‌کنند از بروز آن جلوگیری کنند. نه شما و نه هیچ عکاس دیگری نمی‌خواهد جزئیات مهم تصویر از بین بروند اما شما باید برخی اوقات بعضی از قسمت‌های عکس را در زمان عکاسی و یا پس از آن در زمان ادیت عکس تار کنید.

نتایج به دست آمده اهمیت بیرون آمدن از منطقه‌ی امن و تجربه‌ی تکنیک‌های غیرقابل پیش‌بینی را به شما نشان می‌دهند.

بدون در نظر گرفتن تکنیک‌های ژست گرفتن ذکر شده مدل خودتان را آزاد بگذارید و اجازه دهید هرکاری که دوست دارد انجام دهد. این آزادی عمل و خودانگیختگی باعث خلق پرتره‌هایی زیبا می‌شود که انتظار آن را نداشته‌اید. برای مثال کمی حرکت دست باعث می‌شود تصویر شما مثل یک نقاشی ناتمام دیده شود و یا حرکت مو هم مثل آبشار به نظر برسد.

خلاقیت در لباس و میکاپ

عکاسی پرتره هنری بدون لباس و میکاپ ارزش خیلی زیادی ندارد. برخی عکاس‌ها دوست دارند یک مسیر سنتی را در پیش بگیرند و از لباس‌های مجلل برای مدل‌های خودشان استفاده کنند. خیلی از عکاس‌ها هم به صورت همزمان روی میکاپ و لباس تمرکز می‌کنند.

برخی دیگر هم دوست دارند درمورد میکاپ خلاقیت زیادی به خرج دهند و پرتره‌های خیلی جذابی بگیرند.

واقعیت این است که هیچ محدودیتی در زمینه نحوه آراستن مدل‌ها در عکاسی پرتره هنری وجود ندارد. برای مثال می‌توانید از وسایلی که در فروشگاه‌های عتیقه فروشی پیدا می‌کنید در پرتره‌های خودتان استفاده کنید. این وسایل غیرطبیعی هستند، قیمت آن‌ها خیلی کم است و برای عکاسی پرتره هنری از طراوت کافی برخوردارند. می‌توانید تا جایی که می‌خواهید خلاقیت به خرج دهید. از وسایلی مثل روسری، کلاه، پیراهن یا دستکش استفاده کنید. وانمود کنید که می‌خواهید مدل را برای یک فیلم آماده کنید.

این موضوع کمی احمقانه به نظر می‌رسد اما در صورتی که خلاقیت خودتان را رها کنید می‌تواند شما را به هیجان‌انگیزترین نقاط برساند.

[relatedpost post = “124660”]

عکاسی پرتره بدون صورت

با وجود اینکه حالت‌های چهره خیلی مهم هستند اما لزوما نیازی نیست از آن‌ها در عکس‌های پرتره استفاده کنید. برخی اوقات یک عکس ساده از دست، یک تار مو یا ستون فقرات خم شده می‌تواند خاطرات خیلی بیشتری را نسبت به صورت یک فرد غریبه برانگیخته کند.

عکاسی پرتره فاین آرت

برخی اوقات دیدن شکل بدن یک فرد آرامش و احساس ارتباط خیلی بیشتری نسبت به دیدن یک صورت غریبه به شما می‌دهد.

عکس‌های پرتره بدون صورت برای سلف پرتره، عکس‌های پرتره آزمایشی و یا عکس‌های تستی از سوژه‌هایی که نمی‌خواهند صورتشان مشخص باشد مناسب هستند. گرفتن این نوع عکس‌ها یک دنیای جدید را برای شما باز خواهد کرد. شما فقط روی حرکت، اعضای بدن و پس زمینه تمرکز خواهید کرد و به این شکل می‌توانید عکس‌های خیلی بهتری بگیرید.

چیزی که من در مورد عکاسی پرتره هنری بدون استفاده از صورت دوست دارم مقدار آزادی عملی است که در اختیار شما قرار می‌دهد. نتایج به دست آمده باز هم پرتره خواهند بود اما نیازی به فوکوس روی چشم، حالت چهره یا ژست‌هایی که قبلا می‌شناختید ندارید.

این نوع عکاسی به شما این امکان را می‌دهد که خارج از چارچوب فکر کنید، به ایده‌هایی که قبلا تصور کرده‌اید شکل دهید و مهارت‌های دیداری خودتان را گسترش دهید.

استفاده از اشیاء بی جان داخل کادر

اساتید بزرگ نقاشی مثل جرج ویلیام جوی و فریتز زوبر بولر از اشیاء بی جان مثل گل، ظروف زیبا و آلات موسیقی در پرتره‌های خودشان استفاده می‌کردند. این اشیاء یا حاوی یک داستان در مورد سوژه بودند و یا برای زیبایی و آراستن صحنه استفاده می‎‌شدند. اثار این اساتید مانند یک کلاس آموزش عکاسی است که میتوان نکات ریزی را از آن یاد بگیریم . ما نیز می‌توانیم مثل این اساتید از اشیاء بی جان در تصاویر خودمان استفاده کنیم.

عکاسی پرتره هنری

[relatedpost post=”119399″]

عناصری مثل کتاب، گل و آلات موسیقی همگی بافت دارند و باعث می‌شوند تصاویر شما به پرتره‌های هنری بدل شوند. هنگامی که به دنبال این عناصر می‌گردید داستان سوژه را هم در ذهن داشته باشید.

آیا قصد دارید یک کاراکتر خلق کنید یا فقط می‌خواهید پرتره‌ای که گرفته‌اید از لحاظ زیبایی‌شناسی جذاب باشد؟ در هر صورت باید به دنبال بافت، جزئیات، اشکال و رنگ‌های خنثی بگردید. برای الهام گرفتن می‌توانید نگاهی به نقاشی‌های کلاسیک بیاندازید.

[relatedpost post = “131460”]

خودتان را در زمان ادیت به چالش بکشید

ادیت و اصلاح رنگ می‌تواند عمق خیلی بیشتری به تصاویر پرتره شما ببخشد. برای مثال به آثار عکاس فاین آرت پاول آپالکین نگاهی بیاندازید. پرتره‌های او فوق‌العاده هستند و مدل‌هایی که در عکس‌های او حضور دارند به نظر راحت می‌رسند.

چیزی که شما نمی‌دانید مقدار عشقی است که او در زمان ادیت به خرج می‌دهد. رنگ تمامی پرتره‌های او با دقت اصلاح می‌شود تا شبیه به چیزی که می‌بینید دیده شوند. او بدون داشتن مهارت‌های ادیت هیچوقت این سبک منحصر به فرد را هم نداشت.

عکاسی پرتره هنری

ادیت مطمئنا یک کار سلیقه‌ای است و می‌توانید اصلا این کار را انجام ندهید. در این صورت باز هم می‌توانید با تمرین و تکرار عکس‌های پرتره خیلی قدرتمندی بگیرید.

عکاس‌های پرتره فاین آرت از بافت‌ها، منابع عکس و ابزارهای اصلاح رنگ متعددی برای افزایش قدرت پرتره‌های خودشان استفاده می‌کنند. با استفاده از نرم‌افزارهای ادیت و منابع مختلف خودتان را به چالش بکشید.

[relatedpost post=”92215″]

جمع‌بندی

عکاسی پرتره هنری سبکی است که شما را وادار می‌کند مهارت‌های عکاسی خودتان را دوباره تعریف کنید. این سبک شما را مجبور می‌کند تا زیبایی‌های مردم را در فرم‌های مختلف بررسی کنید و به شما یاد می‌دهد زندگی را فقط به شکلی که هست ثبت نکنید و بتوانید دنیاهای خودتان را کشف کنید.

فایل آموزشی ویدئویی روانشناسی در عکاسی پرتره

با آزاد گذاشتن ایده‌هایتان شما به یک عکاس با مهارت‌های فوق‌العاده و دید قوی تبدیل خواهید شد. زیبایی واقعی این سبک آزادی آن برای تبدیل شدن به هرچیزی که می‌خواهید است. عکاسی فاین آرت هیچ مرز و محدودیتی ندارد و فقط به منطقه‌ی امن، ایده‌ها و مهارت‌های فنی شما بستگی دارد.

غرایز خودتان را دنبال کنید، نکته‌های ذکر شده را امتحان کنید و به یاد داشته باشید که به زودی به یک عکاس پرتره هنری تبدیل خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط